Jā, tagad ziemas zābaki, tāpat kā dūnu pufaikas Latvijā, maksā es teiktu neadekvāti dārgi. Es saprotu, ka tur par īpašu dizainu, par dabīgām kažokādas apdarēm vai to pašu brendu var uzlikt uzcenojumu, bet, kad parastos veikalos un pat tirgū (Titāniks un tamlīdzīgie) parastie modeļi maksā ap simtu, jūties diezgan piekrāpts.
Vismaz es neuzskatu, ka parasta dizaina dūnu (jā, dūnu) pufaikai jāmaksā vairāk par Ls50. Cik atminos pirms gadiem 10, kad vēl skolā gāju un topā bija sintepona pufaikas, kuras maksāja tā ap Ls15-25, tad dūnu pufaikas toreiz maksāja dārgākās ap Ls40-45.
Un es nesaprotu, kāpēc pēkšņi pēdējos gados parasta dizaina dūnenes palika tāda "luksusa" veida prece, par kuru būtu jāmaksā tik daudz, cik parasti būtu jāmaksā labam mētelim ar nelielu dabīgās kažokādas apdari.
Un tas pats ar ziemas zābakiem. Agrāk labi ziemas ādas zābaki maksāja ap Ls40-50, tad tagad tik tiešām normāli sākas pāri simtam. Un briesmīgi tas ir, jo dizaini tiem zābakiem nav nekādi beigi foršie, par kuriem būtu prieks maksāt.
Ja jau maksāt, tad maksāt par to, kas tev patīk, nevis tik tiešām nopirkt da jebko, tikai lai ir tie ziemas zābaki, kaut gan pašai dizains nepatīk un nav diez cik superīgs (tas jau kā kuram gaume).
Man ir vairāki ziemas zābaki kopumā trīs, katri saviem laikapstākļiem. Vieni no tiem ādas melnie zābaki un stabila papēža pirkti pirms 3 gadiem par Ls45 vienā no A.Čaka ielas veikaliņiem. Tik tiešam varu pateikt, ka tas ir veiksmīgākais pirkums, jo šodien es pat par to pašu simtu nevarētu sev atrast tādus, kādi man patīk, jo uzskatu, ka dizaini ir briesmīgi.
Parasti stulmji ar krokodila purniem un nesmukiem papēžiem Ls100, nu vājprāts!
Meitenes, patiesi labāk apavus pirkt ārzemēs, tur var atrast gan foršus dizainus, gan kvalitātes un cenas atbilstību un samērīgumu. Bet pie mums visi tie krāpnieki uzsvārās uz tā, ka tā ir it kā nepieciešamības prece, tāpēc, lai cik augstu cenu neuzliktu, it kā tauta pirks...
Es neteiktu, ka es klanītos un gribētu klanīties viņu priekšā...