Iedod vai aizdot?

Reitings 436
Reģ: 16.06.2011
Kā ir jūsu attiecībās - jūs naudu mēdzat aizdod vai iedot? Ietekmējos no kaimiņu portāla un savas ne tik personīgās pieredzes. Zinu pāri,kuru tā dara,ne gluži čekus veikalā dala un tad skatās,kas mans,kas tavs un rēķina, bet,piem,meitene pajautā puisim latiņu autobusam,vakarā atdod. Sanāk tādas aizņemšanas. Abi dzīvo kopā,pelna ok, bet ne par viņiem stāsts.
Par jums.
05.12.2012 13:33 |

Reitings 6531
Reģ: 18.08.2010
no manis naudu neņem :D pati mani draugi vīrieši,reti kad atļauj,ka es viņiem uzsaucu citreiz kādu alu! :D
laikam tik dažas reizes dzīvē esmu benzīnam naudu iedevus kādām no saviem boifrendiem :D
laikam lepnums traucē :D
05.12.2012 14:06 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Nesaprotu vārdu salikums attiecībās aizdot naudu. Man liekas, ka reizēm sievietes par daudz grib uzņemties vienādības zīmi starp vīrieša un sievieša lomu attiecībās. Visharmoniskākās attiecības veidojas, ja vīrietis sajūt sevī šo devēja lomu un sieviete sargātājas lomu. Protams laiki mainās, arī pēc modes skatēm skatoties... ļoti sievišķīgi (nevarīgi) vīrieši paliek un sievietes atkal vīrišķīgas (ļauj vīrietim būt vēl nevarīgākam).
05.12.2012 14:13 |

Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
_paris

Tieši tā! Es zinu arī vienu laimīgu un precētu pāri, kuri atdod viens otram. Protams, ne jau katru reizi katru latiņu, bet diez gan bieži.

Mums kopīgs budžets nav. Ja kādam no mums vajag naudiņu kaut kam, kas otram īsti nav vajadzīgs (nu, piemēram, mašīnai kaut kāda fīču man nevajag, tāpat manas lēcas, piem, viņam arī nevajag :D), tad sanāk AIZdot, bet, ja tur gadās e-talonu nopirkt vai tml. sīkumus, tad sanāk IEdot. Nu, pārtiku vienk kā kuram sanāk pirkt, es nemaz nezinu, kurš no mums par to vairāk iztērē mēnesī, neviens nevienam neko neatdod.
05.12.2012 14:19 |

Reitings 49
Reģ: 14.11.2012
Mums arī viss ir kopīgs, pat tad, kad viņš laimēja naudiņu, es viņam teicu, lai pats izlem, ko ar to darīt, jo tā kā viņš laimēja, tad tā ir viņa naudiņa, bet viņš mani palaboja un pateica, nēē, kopīgi lemsim, jo tā ir mūsu naudiņa! Atceros, ka attiecību sākumā kko aizņēmāmies viens no otra, bet man liekas, ka vienā brīdī mēs sapratām, ka tas taču nekam neder, mēs visu tērējam kopā....
05.12.2012 14:21 |

Reitings 12651
nu, jopcik, kā man tā citēšana nepatīk. Gribēju šādi -
Es nesaprotu, kas tur ko šokēties, ir taču tik dažādi cilvēki pasaulē!
05.12.2012 14:23 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Mums viss kopējs.
Par tiem groziņiem.
Mēdzam staigāt katrs ar savu groziņa un iepirkties. Es pērku vakariņām, bet draugs kaut ko garšīgu.
Vai otrs variants.
Ja garš saraksts. Sadalu to 2x daļāls... lai nav viss vakars veikalā jāpavada :)
05.12.2012 14:30 |

Reitings 6676
Reģ: 07.02.2009
Nu ir tā, ka mēs mēģinam pāriet uz to, ka katram ir savava nauda, pretēji tam, ko te meitenes raksta, ka ar laiku viss paliek kopīgs... un iemesls ir tāds pats, kā te jau viena meitene rakstīja, manam draugma ir pārāk dārgs hobijs, un es esmu stipri pieticīgāka, līdz ar to tieku tā teikt apbižota, jo viņš kaut ko nopērk un tad man nekas pāri nepaliek...

Pašlaik esam tikuši līdz tam, ka esam sadalījuši rēķinus, līdzīgās daļās, proporciomālus algām, un tad katrs maksājam norunāto... tā nauda kura paliek pāri skaitās personīgā un var iztērēt itkā kur grib, TAČU... neesam vēl tikuši līdz tam, kā normāli pirkt pārtiku, jo to nu gan nedalam pa plauktiņiem un netaisamies dalīt... tāpat ir arī bērns kuram ir vajadzības un tad tās īsti vēl nesanāk proporcionāli dalīt....

Tad nu ir tā, ka nomaksājam rēķinus, tad par pārpalikušo naudu pērkam pārtiku utt.. un vienalga sanāk, ka mēneša beigās viens vai otrs prasa otram :D :D :D

Šo problēmu ceram atrisināt pēc laika, pašlaik esam iesākuši reģistrēt katru pirkumu, katrus ienākumus katrus izdevumus, un pierakstīt atlikumu... lai vispār ir skaidrs kur tā nauda pazūd.. :D

Tā, ka nav viennozīmīgi, ka saticīga ģimene visu met kopā... mums sanāk dživot saticīgāk, ja naudu dalam, vismaz man tā ir 100reiz labāk, jo man neiegriež viņa dārgie pirkumi... :)
05.12.2012 14:32 |

Reitings 6676
Ar visu to garo penteri gribēju pateikt, ka naudu neaizdodam, bet dalīt cenšamies dalīt... lai nebūtu j;aaizdod un katrs darīt visu par saviem līdzekļiem...

Un tām kuras domā, ka savu draugu šādi izlutinu un padaru nevīrišķīgu un vāju, nē tieši otrādi, tas viņu disciplinē, viņam jārēķinās ar to, ka nebūs tā, ka notieks savu naudu un tad varēs ēst pa manu... turklāt viņš pelna 2reiz vairāk par mani un rēķinus arī es maksāju tiai tādus neiciņus, salīdzinot ar viņu... :)
05.12.2012 14:35 |

Reitings 7497
Roxy,
man līdz pēdējam santīmam visi tēriņi/ienākumi ekselī ierakstīti katru mēnesi. + rakstu mēneša vidū/beigās prognozi nākamajam mēnesim - cik vajadzēs pārtikai, cik rēķiniem, cik dāvanām etc. naudas man kļūst vairāk, jo spontānie pirkumi samazinājušiem līdz minimumam.

ja es ietu ar vīrieti uz veikalu, tad nekad mūžā nenestu savu groziņu :D kas tik vēl nebūs - smagumus nēsāt :D lai viņš jūtas kā spēkavīrs :D
05.12.2012 14:36 |

Reitings 1170
Reģ: 05.09.2012
Lancaster-tā doma par exceli ir laba
man ir saraksts,kuru regulāri papildinu
un tad,kad kaut ko nopērku spontāni,ja tas ir no saraksta,tad nav tik slikta sajūta,atķeksēju,ka ir un miers.
bet esmu pārāk spontāna,lai kaut ko saplānotu.
05.12.2012 14:38 |

Reitings 10509
Vispār tas arī ir atkarīgs no attiecību ilguma.
Pirmajos gados dzīvojām katrs no savas naudas un ktrs īrējām savu dzīvokli. Protams čekus nedalījām un kapeikas neskaitījām.
Draugam sava alga, man sava. Es gatavoju mājās, bet draugs maksāja par vīnu un restorāniem. Sākumā bija neērti aizņemties vai paprasīt naudu un vienmēr atdevu :)

Tagad 6 gadi. Tev nauda ir? Cik Tev ir nauda? Man pietrūkst...! ...
05.12.2012 14:40 |

Reitings 6531
Reģ: 18.08.2010
ja es ietu ar vīrieti uz veikalu, tad nekad mūžā nenestu savu groziņu kas tik vēl nebūs - smagumus nēsāt lai viņš jūtas kā spēkavīrs

same here :D tāpat pēc tam maisiņus lai nes,es varu kaut ko vieglu paņemt :D bet šim ja vajag lai ir ari abas rokas aizņemtas :D
05.12.2012 14:40 |

Reitings 6676
Lancaster

Man draugs nočiema darbā grāmatvedei tādu lapu kur tabula... nauda piem. + 100ls otrā ailītē raksta no kurienes vai kam... ,piemēram, alga... un pēdējā ailīte cik ir atlikums...

tad kad kaut kas tiek nopikrts tad tai 1 ailīte - piemēram 1ls , otrajā - par šokolā'ditēm un trešajā 99ls

Baigi sarežģīti uzrakstīju, ceru ka saprati... ērta tā tabula.. :)
05.12.2012 14:42 |

Reitings 7497
es sapratu.

man ir tā :

05.12.2012 14:46 |

10 gadi
Reitings 967
Reģ: 14.09.2009
Visharmoniskākās attiecības veidojas, ja vīrietis sajūt sevī šo devēja lomu un sieviete sargātājas lomu.

Kā lai liek vīrietim sajust sevī šo devēja lomu?

Un kas tieši sievietei jāsargā?
05.12.2012 14:51 |

Reitings 10509
Labi es te sarakstīju baigo penteri, kurš vairāk attiecas uz brīvdienām. Taču darba dienās draugs parasti brauc pēc darba uz veikalu. Citreiz es pa dienu sapērkos, protams ne smagos produktus - piens, ūdens, vīns utt...
Mums nav tāda baigā dalīšana - viss pēc apstākļiem.
:)
05.12.2012 14:53 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Manējais man neļauj viņam atdot naudu, ja ir gadījies tā, ka nopērk man ko tādu, ko biju plānojusi pati sev nopirkt.

Tas būtu, kā iedragāt viņa vīrišķo pašapziņu, kā noliegt viņa pašizpausmi. Un to es nevēlos darīt.

Manuprāt, ideālā attiecību pasaulē tā arī ir, ka vīrietim ir jāļauj būt par apgādātāju, materiālo vērtību nesēju ģimenē, bet sieviete rūpējas par emocionālo pusi (visu skaisto, patīkamo, mieru un apmierinājumu radošo ģimenē).
Mūsdienās ar visu varošajām turbo sievietēm šis līdzsvars tiek izjaukts, tādēļ arī rodas tie vīrieši - memļaki un sievietes "ar pautiem".
05.12.2012 14:59 |

10 gadi
Reitings 967
Reģ: 14.09.2009
womankind, es piemēram gribu šādu modeli. Bet es nezinu, no kurienes lai sāk :) Kas ir tas skaistais, patīkamais, kas man jādara, piemēram? Un kā lai es viņam lietu uzturēt mūs?
05.12.2012 15:02 |

Reitings 7497
bet ja pāris jūtas laimīgs, kad sieviete ir tā stiprā un vīrietis vājais?! man tāds modelis neder, bet domāju, ka miljonus cilvēkus tas dara laimīgus. tapēc teikt, ka ir pareizi un kas nav pareizi, nav prāta lieta. varam tikai teikt, kas pašiem pieņemami un kas nē.
05.12.2012 15:03 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Kā lai liek vīrietim sajust sevī šo devēja lomu?

Un kas tieši sievietei jāsargā?

Tiešām šīs lietas ir jāskaidro? Ja pieiet tam klāt tieši, tad sievietei ir jāmācās ņemt un vīrietim dot un nevis otrādi.
05.12.2012 15:03 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits