Viens no vieglākajiem ēdieniem un arī veselīgiem ir vista ar dārzeņiem. Uz 3/4 personām 6 vistu kājiņas, kuras pirms liekot stikla straukā (karstumizturīgajā) noskalo vēsā ūdenī, un nocērt ar nazi nost kāju galus (tos var izmantot zupai gatavojot buljonu), mazliet no kāju daļas uz augšu "uzrauj gaļiņu", lai būtu vairāk skaidrs ko es domāju, skatīt bildi.
Vistu kājiņas tiek apsmērētas ar olīveļļu, pipariem, oregano. Nomizo dažus kartupeļus , kādu burkānu, skaistos gabaliņos, kādas ir mīļākās formas sagriez un izkārto turpat traukā, pievieno dažas daiviņas ķiploka (šeit es parasti pievienoju vismaz vienu, reizēm divas galvas ķiploka, kas ir ļoti daudz daiviņas), puķkāpostu un brokoli pievieno beigās, pirms tam var mazliet uzlikt pavārīties atsevišķā katliņā. Trauku ar vistu un dārzeņiem, apšļaksta vēlreiz ar olīveļļu un pievieno glāzi ūdens, ūdenim jābūt tik daudz, lai tas nepārsegtu pavisam gaļu un dārzeņus. Liec uzsildītā cepeškrāsnī uz vismaz 1h, īsi pirms beigām pievieno puķkāpostu un brokoli. Pasniedz karstu.