Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Jauni ēdieni

Reitings 171
Reģ: 13.08.2012
Man ir ļoti interesanta problēma... Manā ģimenē jau gadiem ir pierasts taisīt visus un tos pašus ēdienus,kad saku,ka vajag kaut ko jaunu,visi ir pret. Viss kas ir mūsu ''ēdienkartē'' ir Sautējums,plovs,kaut kādas vistas vai maltās gaļas mērces,soļanka,pupiņu zupa,makaroni,kartupeļi,kotletes... Viss tas parastais. Bet man tas ir apnicis! Gribas kaut ko jaunu un garšīgu,visiem nepatīk tie ''modernie'' ēdieni ar sastāvdaļām par kurām nav dzirdējuši un kaut kādas jēra gaļas nezin kādās mērcēs,viņiem tas skaitas pārāk moderni. Lūdzu iesakiet kādus ēdienus,kas Jūsu ģimenē ir iemīļots,kaut kas garšīgs. Lūūūūūdzu :D Skatījos jau receptes.lv,utt,bet tur nekā jauna nav.
01.12.2012 18:14 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
tie paši nosauktie ēdieni, kas dominē tavās mājās ir iespējami dažādās variācijās. Protams ja ģimenē Tu neesi tā , kas gatavo ēst tad diezin vai cilvēks, kam ir uzticēts šis pienākums, tagad dancos pēc citu stabulēm. Katrā ziņā pastām ir simtiem recepšu ar vieglām un ļoti veselīgām mērcēm, kas nav nemaz moderni un pārāk eksotiski. Salāti dažādās variācijās, nopirkt kādu reizi savādāku eļļu vien jau pamaina ēdiena garšu. Maltā gaļa, vairācijas ir simtiem, pildītas dārzeņos, dažādos, sacepumi, gaļās bumbiņas (kas ir savādas kā kotletes) u.t.t
02.12.2012 11:39 |

Reitings 485
Reģ: 29.01.2009
atcerejos atgadijumu ar teti :) Biju aizbraukusi ciemos pie vecakiem un velejos viniem pagatavot vakarinas.. neko pardabisku,vienkarsi lasi,manuprat,looti garsigu,ar tomatiniem,citroninu,tobasco..ta pikanti... kamer veikala meginaju sameklet visas vajadzigas sastavdalas un stastiju vecakiem ka gatavosu,tetis ta domigi noteica: "bet varbut vienkarsi uzcep kotletes??" :D
Mana mamma gatavo loooti garsigi,bet ari parsvara Tavus nosauktos edienus! Bet ta ka pati jau dzivoju atseviski,tad varu izmeginat visu ko sirds karo!!! :) Pagatavo pati vecakiem kadu edienu no kadas citas valsts kulturas! ;)
02.12.2012 11:53 |

Reitings 3278
Reģ: 18.02.2009
Pamēģini pildītās paprikas (ar malto gaļu iekšā). Būs kaut nedaudz kaut kas savādāks.

Nu mums mājās arī parasti ir pierastie ēdieni. Arī uzstāju, ka apnicis, vajag kaut ko pamainīt. :D
Ar mammu pašalik aizrautīgi skatamies dr.lv tās ēdienu receptes. Esam jau šo to izmēģinājušas un tā lēnām jaunās lietas nomaina ierastās.
02.12.2012 12:10 |

Reitings 7743
http://www.maminuklubs.lv/mk/20120929-receptes-/
Kartupeļu sacepumi, burkānu-zirnīšu sautējums, griķi ar malto gaļu un salātiņiem, nenāk nekas vairs prātā, bet linkā gan iemet aci, tur mammas dalās savās vienkāršajās receptēs. :)
02.12.2012 12:14 |

Reitings 7743
Nataša Rogova atrodama dr. lv, viņai galerijās arī jaukas receptes. :)
02.12.2012 12:20 |

Reitings 2310
Reģ: 09.06.2009
Hha es laikam driizaaknsuudzeetos,ka man nekad nebija maajaas shiis klasiskaas lietas. Nekaadas kotletes,karbonaades, soljankas, plovi vai rosoli.tos es vareeju pie omes eest,ja gribeeju. Maneejie drizaak vienmeer lasis, karpas, pastas, garneles, zilais siers, oliivas, saulee kalteeti tomaati, omletes, sauteejumi podinjos, tadzinjas. Jeers, tiitars...ikri(tie gan man negarsho). Bet vispaar viens no maniem miiljaakajiem eedieniem ir sherolais tartars. Ks ir smalki malta (man labaak tikai smalkinsagriezta) liellopa galja ,kas ir termiski neapstraadaata..ar piedevaam,jeela olinja iekshaa, marineei gurkjiishi blakus,siipolinji,majoneeze,kreijuminjhs.... Ak,dievs, kaa man sagribeejaas.
02.12.2012 13:14 |

Reitings 2569
Reģ: 16.07.2012
Manējie gan tikai par jauniem garšas atklājumiem un variācijām par tēmu. Man ļoti garšo Boloņas mērce, gaiļu sirsniņu mērce (šo ļoti elementāri pagatavot - pagatavo parasto silto balto mērci un uzcep gaiļu sirdis, kuras pēcāk pievieno mērcei. Dievīgi, vai arī kā sāļo uzkodu var ēst tikai sirdis bez mērces.) , viss iespējamais ar stikla nūdelēm, šitaki sēnēm un dārzeņiem + vistas gaļa un kāda asāka taizemiešu mērce.

No ļoti ātri pagatavojamiem bieži ēdam grieķu salātus, brušettas (iedomājos un kaltētos tomātiņus sagribējās,ņom).
02.12.2012 13:35 |

Reitings 2310
Reģ: 09.06.2009
Jes.man buus bruschetta brokastiis.paldies ,ka atgaadinaaji par to eksistencin:)
02.12.2012 13:37 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!