Dzīvokļa kredīts=liela problēma

Reitings 556
Reģ: 27.09.2012
Sveikas! Ceru, ka šeit ir zinātājas, kas varētu dot derīgu padomu.:)
Man tuvs cilvēks treknajos gados paņēma kredītā dzīvokli pa aptuveni 50tūkstošiem. Uznāca krīze, algas samazināja, viņš nespēja nomaksāt ikmēneša maksājumu. Ar banku nevarēja sarunāt samazināt ikmēneša maksājuma likmi. Tad tur situācija bija tāda, ka banka vairs nepieņēma nekādus maksājumus, jo itkā sniedza prasību tiesā, kautgan cilvēks gribēja maksāt, tikai mazāku summu.
Pagāja divi gadi, kad beidzot cilvēks saņēma aicinājumu uz tiesu. Ak, jā, pa šo laiku pati banka bankrotēja, vai arī kas tur notika, nezinu īsti - Aizkraukles banka. Protams, šajā laikā netika maksāts ne santīms. Banka dzīvokli bija pārdevusi par 11 000 un atlikušie 40 000 tik un tā ir jāsedz cilvēkam. Mans jautājums- vai tas ir godīgi? Tiešām nav variantu un cilvēks ir spiests maksāt šo milzīgo summu?
30.11.2012 23:55 |

10 gadi
Reitings 485
Reģ: 29.01.2009
Man te viens (ar maksātnespēju procesiem saistīts) saka, ka bankas dzīvokļus, mājas, kustāmo īpašumu pārdod par piespiedu pārdošanas cenu, kas parasti ir zemāka par tirgus vērtību. Informācija par izsolēm tiek publicēta laikrakstā Latvijas Vēstnesis, tāpat arī Latvijas zvērināto tiesu izpildītāju mājaslapā. Nereti maksātnespēju gadījumā parādniekiem piederošā manta tiek pārdota bez izsoles, bet tā info ir pieejama ierobežotam cilvēku lokam.

Parādnieks, ja redz problēmas ar kredītu atmaksu, var labprātīgi vienoties ar banku par saistību izpildi, piemēram, dzīvokli labprātīgi pārdot, kam būs lielāka cena, nekā, ja tas tiks darīts pēc tam piespiedus.

Ļoti ceru, ka esmu pareizi atreferējusi drauga teikto, pamatdoma jau ir, droši vien, ka kādu niansi esmu izlaidusi :)
01.12.2012 12:00 |

Reitings 1714
Reģ: 15.08.2012
Būsim precīzi: īsti godīgi tas nav, jo kāds gan godīgums ir tajā, ka banka, kredītu dodot, īpašumu novērtē vairākas (!) reizes augstāk, nekā to var pārdot.
Bet parāds ir jāatmaksā un no likuma viedokļa - viss kārtībā, tur vairs neko. Kārtējais gadījums, kad kredīta ņēmējs pārāk vieglprātīgi izturējies pret savām saistībām. Vai viņš tiešām iedomājās, ka to parādu viņam tāpat vien atlaidīs?
01.12.2012 12:20 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Parasti jau ir kredīta līgums un tur jau viss ir paredzēts
Kuru parasti kredīta ņēmējs nelasa
01.12.2012 13:54 |

Reitings 796
Aizkraukle bankrotējusi... Haaaaa :D :D :D

Un uzdotais jautājums ir vienkārši debīls..... Vajadzēja cīnīties. Iet uz tiesu. Iet uz izsoli un mēģināt pašam pārsolīt. Meklēt veidus, kā panākt izlīgumu ar banku... Nevis tagad vaimanāt. Ja tu ceri, ka banka varētu atlaist tā pat par zilām acīm vien 40tk, tad tu esi galīga aita...
01.12.2012 14:04 |

Reitings 556
curly, no debīlas aitas dzirdu. Ja nejēdz neko normālu pateikt, tad aizver savu muti! Degradētām personām neko nejautāju. Interesanti, ar ko pārsolīt, ja nevar samaksāt? Banka nekam nepiekrita, tika un tiek meklēti risinājumi vēl joprojām. Tā ka vari klabināties citā diskusijā!:D
Un neviens šeit nevaimanā, tikai jautā zinātāju viedokli.
01.12.2012 16:27 |

Reitings 2
Reģ: 25.10.2012
Kaa jau te komenteeja, tad vieniigaa iespeeja ir maksaatnespeejas process un tas ilgterminjaa ir leetaakais variants. Pirms tam gan ir jaaatbriivojas no visiem iipashumiem, kas pieder.
Banka savus 40k neaizmirsiis.
Ja jautaajums ir par to, vai tas ir godiigi, tad veicot dariijumus, kas ietekmee vairaak vai mazaak visu dziivi, ir jaaveic iepriekseeja risku izpeete, kas notiks sliktaakajaas situaacijaas. Maksaatnespeejas process jau peec buutiibas ir likumdosanas uzlabojums, jo pirms kaada laika fizisko personu maksaatnespeeja nebija iespeejama un tad 40k paliktu kaa paraads uz visu muuzhu.
01.12.2012 18:36 |

Reitings 796
žizele tu jau te dumības klabini.. kārtējā diskusija no sērijas - ups, kredīts kaut kā netīšām paņēmās un tagad nezinu, ko iesākt... Stulbi ir pat nezināt, kas tagad notiek ar kredītiestādi, kurā kredīts paņemts...
01.12.2012 21:37 |

Reitings 556
curly, varbūt neproti lasīt, bet tas nav mans kredīts. Un man nav jāzina, kas notiek ar visām kredītiestādēm, kas atrodas Latvijā, sevišķi, ja tas neskar mani. Turklāt bija piezīme, ka īsti nezinu, arī to vajadzēja ievērot. Tātad tu kasies ne par ko.
Redzi, ir ļoti daudz cilvēku, kurus ir piemeklējusi šāda situācija, tad nu vēlos zināt, ko vispār ar darīt lietas labā.
Klabinies tālāk, tev neviens nelika vērt vaļā šo dikusiju.
01.12.2012 22:15 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits