Pastāstiet par savu pieredzi darba meklējumos.

Reitings 181
Reģ: 17.06.2009
Sveikas.
Lieta tāda, ka šogad pabeidzu augstskolu, jāmeklē darbs, biju atradusi darbu veikalā (pārtikas) par pārdevēju, bet pamatotu iemeslu dēļ pātraucu darba attiecības un tagad liekas, ka ir iestājies kkāds melnais punkts, sāk pārņemt minimāla depresija. Kur tik es neesmu sūtijusi CV, visur tikai - pieredze, pieredze, bet kur, lai es to pieredzi gūstu, ja neviens nedod iespēju, pilnīgi tāda sajūta, ka esi apburtajā lokā - ja tev nav paziņu, kas par tevi varētu aizlikt kādu labu vārdu, tad vari sapūt bez darba.
Protams liels mīnuss, ka dzīvoju mazā pilsētelē, bet man nav nekādas vēlmes doties uz ārzemēm vai lielāku pilsētu, jo te ir mani mīļie, jaukie cilvēciņi.
Ir pagājis tikai mēnesis kopš cītīgi meklēju darbu, bet man šķiet, ka pagājusi jau mūžība, trakākais, ka draugs arī sāk jau pukstēt, es diemžēl viņu saprotu, bet vienalga nav patīkami, jo tā jau sevi katru dienu "nogruzī", gribas atbalstu, nevis - Tu pārāk cītīgi nemeklē darbu...
Ko es ar to visu grbēju?
Varbūt ir kāda sieviete , kam ir klājies līdzīgi, kā, lai tiek ar sevi galā, kā nenokārt degunu un ieskaidrot sev, ka būs darbiņš, ja pietiekami centīsies to atrast.
Kādu laimīgu stāstu :) Kādu pieredzīti :)
28.11.2012 13:40 |

Reitings 227
Reģ: 29.01.2009
Es diemžēl saskaros ar jauniešiem, kuri, pabeidzot augstskolu, domā - bakalauriņš man ir, nu - dotiet darbu! Ja es būtu autores situācijā, to laiku, kamēr man neizdodas atrast darbu, krātu pieredzi praksē. Un ja labi sevi pierādi praksē, tad vari palikt uz patstāvīgu darbu. Mums pat bija situācija, ka nebija vakances, ko iedot labai praktikantei, bet palīdzējām iekārtot viņu darbiņā pie mūsu sadarbības partneriem :) galvenais ir attieksme.
28.11.2012 15:36 |

Reitings 7497
Renesanse,

nedaudz pateikšu priekšā :
pāris biroji, kas šogad dabūja arhitektūras gada balvas, ir tieši tagad tāāāā pārkrauti ar pasūtījumiem (t.sk. no ārzemēm), ka nenormāli trūkst darba roku. darbinieki bieži sēž birojā līdz 1 naktī. un viņiem vajag cilvēkus, kas kaut vai palīdzēs ar printēšanu, lapu locīšanu, prezentāciju sagatavošanā utt.
28.11.2012 15:43 |

10 gadi
Reitings 13809
Laikam man ir laimīgs stāsts. Pirmo darbu atradu pēc 1.kursa, saistītu ar studiju jomu. Nostrādāju gandrīz trīs mēnešus (bet to es arī plānoju kā vasaras darbu), piedāvāja palikt uz nenoteiktu laiku, bet atteicos, jo darba laika dēļ nebija iespējams savienot ar studijām.
Pēc studiju beigām (jūnijā) sāku strādāt augustā, pirms tam nosūtot 2 pieteikumus uz sev interesējošām vakancēm (tas bija darbs uz noteiktu laiku). Pašreizējo darbu dabūju, vēl strādājot iepriekšējā.
28.11.2012 15:55 |

Reitings 8
Reģ: 28.11.2012
Diemžēl tagad pagrūti ar darbu, īpaši, ja nav paziņu. Es kādu laiku padzīvoju ārzemēs, strādāju savā profesijā, prestižā firmā, pēc atgriešanās kādus 8-9 mēnešus meklēju darbu un beigās samierinājos strādāt par tādu pašu algu, kā strādāju 3 gadus atpakaļ šeit. Skumji, ka esi ieguldījis darbu, attīstījis sevi, guvis pieredzi, bet par atbilstošu samaksu darbu nevari atrast... Tā kā grūti nav tikai studentiem.
28.11.2012 15:58 |

Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
Diemžēl tagad pagrūti ar darbu, īpaši, ja nav paziņu

Nu es atkal nepiekritīšu šim apgalvojumam. :D Es un visi mani draugi ir dabūjiši labi apamskātus darbus, bez kaut kādu paziņu rekomendācijām vai vienkāršas iefīrēšanas uzņēmumā. Iespējams, ka vaina jāmeklē kaut kur citur. Es jau iepriekš norādīju, piemeram, uz kļūdām, ko cilvēki pieļauj tajos pašos CV vai samērā drausmīgajās e-pasta adresēs, no kurām tiek sūtīti CV. Darba devējs nekad neizvēlēsies darbinieku, kuram būs entās kļūdas motivācijas vēstulē vai viņš CV būs pievienojis savu foto, kurš, piemēram, uzņemts Jūrmalā bikini. Pie sīkumiem ir jāpiedomā. proti, jāpoiedomā pie tā, kā tu sevi prezentē.
28.11.2012 18:15 |

Reitings 181
Nu es nezinu cik neaptēstam ir jābūt, lai sūtītu savu CV no teiksim, epasta - [email protected]
Es varu apgalvot, ka manā gadījumā nav problēmu ar šādām lietām - pareizrakstību, neatbilstošu epastu vai bildēm no pēdējā tusiņa. Es vairāk aizdomājos par to, ka mans CV diemžēl ir pliks, lai cik nepatīkami būtu to atzīt, bet tur nav ko prātīgu ierakstīt, ne darba ziņā, ne arī kaut kādu kursu, apmācību ziņā. Nožēlojami, jā, bet tos pašus kursus, kaut vai pulciņus, man nekad nebija iespējas apmeklēt, jo diemžēl līdz augstskolai mācījos laukos, kur nekā tāda nebija. Tagad labprāt izietu kādus kursus, bet tam vajag naudu. Lai izietu caur bezdarbniekiem, vajag "stāžu", ir rindas. Es nezinu, jā, varbūt pati vien esmu vainīga, nevainoju nevienu darba devēju, ka viņi mani neņem, bet es zinu skaidri, ka man galvā nav tukšums un savus pienākumus vienmēr paveikšu par 100%, bet būtu labi, ja kāds dotu iespēju to pierādīt.
28.11.2012 18:33 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Varbūt jau rakstīji, bet nepamanīju - kāda Tev ir izglītība?
28.11.2012 19:10 |

Reitings 181
Jā, 2 reizes rakstīju :D
komercdarb. speciālists
28.11.2012 19:11 |

Reitings 5115
Ai, tad diemžēl nederēs, ka pateiktu dažas darba vietas, kur labprāt ņem bez pieredzes citā jomā
28.11.2012 19:16 |

Reitings 146
Reģ: 12.11.2012
Ar darba meklēšanu īpaši jauki neiet.
Darbu meklēju, taču ne ļoti aktīvi. CV sūtu tikai tur, kur tiešām vēlētos strādāt, jo parasti uz interviju arī pasauc. Vasarā sāku strādāt ļoti nopietnu darbu, izgāju apmācības, bet nervi neizturēja, tapēc nācās kādu laiku atpūsties - žēl, ka tā, bet man vajadzētu algu vismaz par 100ls lielāku, lai es apsvertu domu tur palikt.
Šobrīd, diemžēl, CV nav kur daudz sūtīt. Biju nesen uz interviju, pamēģināju tur pāris stundas pastrādāt, bet nolaidās rokas, jo darba devējs mani atstāja vienu un pat neskatījās un nesekoja līdzi, ko es daru. Ļoti žēl, protams, bet no vienas puses par 200ls arī nav prieks strādāt.
Darba vietu skaits man nav liels, bet vienā darba vietā, kaut arī tikai gads nostrādāts, iegūta milzīga pieredze, turklāt, neesmu no slinkajām - strādāt gribu un daru visu pēc labākās apziņas.
Nu nekā - skumji paliek, domājot par nākotni! Diploms gandrīz rokā, valodu zināšanas ir un vēlme strādāt arī - bet šeit nevaru neko atrast.
28.11.2012 19:26 |

10 gadi
Reitings 1207
nekad neesmu ilgi meklējusi darbu.ilgākais 3 mēnešus esmu bijusi bez darba.
Varbūt tāpēc,ka manā nākotnes profesijā ir lielākas iespējas dabūt darbu.
28.11.2012 20:20 |

Reitings 2001
Reģ: 11.02.2011
Pretīgi! Es arī nesaprotu neko par to darba pieredzi. Reāli tas nozīmē,ka cilvēkam ir jāmācās un jāstrādā vienlaicīgi,lai mācītos un pluss vēl gūtu darba pieredzi. Būtu ļāvuši cilvēkiem strādāt,kad pabeidz skolu,bet nē vēl vajag pieredzi! Idiotisms vienkārši! Un tad visi brīnās,kāpēc cilvēki aizbrauc uz ārzemēm?!!! Tāpēc man riebjas Latvija ar saviem stulbajiem likumiem.
28.11.2012 20:40 |

Reitings 3467
Nu es nezinu cik neaptēstam ir jābūt, lai sūtītu savu CV no teiksim, epasta - [email protected]
Bet zini, nopietni ir cilvēki, pat gados daudz vecāki par daudzām no šī foruma, kas raksta no tādiem e-pastiem. Piemēram - vakance jurists, bet uz to piesakās cilvēks, kam darba pieredze būtu pat loti OK, taču tas e-pasts nosit turpmāku vēlmi ar viņu sazināties.
mans CV diemžēl ir pliks, lai cik nepatīkami būtu to atzīt, bet tur nav ko prātīgu ierakstīt
Varbūt tu regulāri lasi kādu literatūru vai preses izdevumu, kas saistīta ar tavu nozari, tādējādi papildinot savas teorētiskās un praktiskās zināšānas? Reizēm tiešām ir vnk jāmāk savs CV ietērpt skaistos vārdos ar nelielu ūdens liešanas pieskaņu.
28.11.2012 21:10 |

Reitings 500
Reģ: 31.07.2012
Nu mana pieredze līdz šim ir bijusi samērā strauja. Vasarā strādāju divos darbos. Abus darbus ātri atradu un ātri pametu :D
Man veicās atrast, bet neveicās paturēt.
28.11.2012 21:16 |

Reitings 5115
Pretīgi! Es arī nesaprotu neko par to darba pieredzi. Reāli tas nozīmē,ka cilvēkam ir jāmācās un jāstrādā vienlaicīgi,lai mācītos un pluss vēl gūtu darba pieredzi. Būtu ļāvuši cilvēkiem strādāt,kad pabeidz skolu,bet nē vēl vajag pieredzi! Idiotisms vienkārši! Un tad visi brīnās,kāpēc cilvēki aizbrauc uz ārzemēm?!!! Tāpēc man riebjas Latvija ar saviem stulbajiem likumiem.
Lai dabūtu prakses vietu, pieredzi nevajag. Protams, nemaksā vai maksā minimāli, bet, ja aizej uz sakarīgu uzņēmumu un pati esi sakarīga, ļoti liela iespēja, ka paņems pēc prakses darbā.
Reāli no maniem kursabiedriem - 1.kursā sākām teju 90 cilvēki dienas nodaļā, tagad - 4.kursā (studijas vēl nav beigušās) dienas nodaļā palikuši ~20 studenti. Pārējie mācās vakarā un strādā. Neredzu problēmu. Man vispār liekas, ka LV vieglāk darbu dabūt jaunam bez pieredzes nekā 60 gadīgam neilgi pirms pensijas ar lielu pieredzi. Protams, mazpilsētā ir grūti. Diemžēl.
28.11.2012 21:21 |

Reitings 3467
teliite, izskuj tās paduses, kas tev porfila bildē, un uzvekc seksīgu klietiņu, varbūt labāk veiksies meklējumos (joks, protams, bet to bildi tikai tagad pamanīju) :D
28.11.2012 21:21 |

Reitings 1784
Reģ: 18.06.2009
Nevaru nenoturēties un neiebilst tām, kas skandina - ko tagad raudi, vajadzēja studiju laikā iet un strādāt. BET vai jūs padomājat arī par tādu aspektu, kā studijas budžeta grupā? Ja konkurence ir sīva, tad ir jāuztur tonuss un jācenšas pēc iespējas labāk mācīties, lai šo budžeta vietu rotācijā nezaudētu. Un ja cilvēks ļoti vēlas mācīties un ja nav rezerves variantā nauda "a ja nu netieku budžetā, tad maksāju", tad nekas cits neatliek kā nodoties studijām uz pilnu klapi, par paralēlo strādāšanu aizmirstot. Tizli jau sanāk, ka esi forši mācījies, bet finālā tev nav pieredzs, ja nu vienīgi tik daudz, cik prakse.
Man vispār šobrīd liekas, ka cilvēks var vai nu tikai mācīties, vai tikai strādāt. Abus savienot nevar.
28.11.2012 21:33 |

Reitings 3467
vai jūs padomājat arī par tādu aspektu, kā studijas budžeta grupā?

Jā, nu te ir duāla situācija. Bet, manuprāt, skatoties no šī brīža situācijas - tās labās atzimes neviens darba devējs neskatās, toties to, ka tev ir pieredze, novērtēs jebkurš. Stulbi, jā, bet nu tā tas ir.
28.11.2012 21:36 |

Reitings 181
Aija, jā, par tām padusēm man arī bija ienācis prātā, bet kas ir dabīgs, nav pretīgs :D:D:D
28.11.2012 21:53 |

Reitings 1784
Reģ: 18.06.2009
Aija, jā atzīmes neskatās, bet tikai ar labām atzīmēm var studēt par brīvu. Ar sliktām ir jāmaksā, un ja nav naudas, tad studēt nevar. Pilnīgs absurds. Ar to būtu Ķīlim jāsāk - apskatīt vispār kopējo izglītības-darba savienojamību. :(
28.11.2012 21:58 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)