Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Studentu koorporācija

 
Reitings 225
Reģ: 25.04.2012
šodien facebookā redzēju bildes, kur paziņa ir kādas studetu koorpurācijas biedre un izskatījās riktīgi interesanti. Viņiem tr sava pasaule, savas tradīcijas un sava vēsture. Baigo patriotismu laikam tur ieaudzina.
Zinu arī vienu puisi, kas ir studentu koorpurācijā un tur patiesībā baigi noteikumi - viemēr jānēsā tā cepurīte, līdzi jābūt sērkociņiem un piezīmju blociņam un kam tik vel ne. Jāmācās dažādi likumi utt... Viņi rīko dažādas oficiālas balles ar vakartērpiem un valša dejošanu, bet tajā pašā laikā rīko puišu dzerstiņus, kur dāmām ieeja aizliegta.
Brīžiem liekas, ka tā tāda kā sekta :D

Ar to visu gribēju pateikt - runājam par un ap koorpurācijām! Vai kādai no jums ir ar to saskare, jo šķiet, ka ja pats neesi tajā iekšā, tad neko daudz nemaz par to nezini?
26.11.2012 21:57 |
 
Reitings 225
Reģ: 25.04.2012
Atvainojos par nesakarīgu domas izlikšanu :D

Man vienkārši interesē visi tie noslēpumi un tradīcijas, kas ar to saistās
26.11.2012 21:58 |
 
Reitings 2805
Reģ: 25.07.2011
Korporācija :) Brālēni ir baigi iekšā, apmeklē pasākumus dažādus, komunicē ar korporācijas biedriem un tā. Un noslēpumus jau nevar izpaust :D
26.11.2012 22:00 |
 
Reitings 227
Reģ: 23.09.2012
Man ir dažas paziņas studenšu korporācijā. Bija doma arī šogad iestāties, bet tad man neatliktu vispār nekādas privātās dzīves, jo, cik saprotu, viņiem tiešām bieži visādi pasākumi, pasēdēšanas un tml. Neesmu mēģinājusi, bet varētu kādreiz kādā ballītē mēģināt kko sīkāk izvilkt no vienas:D
Bet vispār, cik esmu pati internetā interesējusies, man liekas, ka tur diezgan forši varētu būt, citur pat studentiem piešķir stipendijas un tml.
Zinu arī dažus pārus, kuri iepazinušies studentu-studenšu kopīgajos pasākumos.
26.11.2012 22:08 |
 
Reitings 1531
Reģ: 29.01.2009
Daugavietēs sākumā obligāti ir jābūt 3x nedēļā uz saietiem. Obligāti ir jāpiedalās lielajos pasākumos, nereti kā vnk viesmīlei. Ir vēl daudz ko stāstīt, no tā, ko man stāstīja draudzene.
Manuprāt, tas ir pasākums, kurš ir labs meitenēm, kuras studē un kurām ir daudz brīvā laika, nav vakaros jāplēšas uz darbu.
Man tas nederētu, jo nepatīk tik daudz meitenes vienā vietā :D
26.11.2012 22:12 |
 
Reitings 225
Reģ: 25.04.2012
Jā, to, ka privātās dzīves gandrīz nav, es arī esmu dzirdējusi. Jāpiedalās vienmēr un visur.
Cik es esmu novērojusi, tur vairāk vienkārši studenti no laukiem iesaistās, lai dibinātu kaut kādus kontaktus Rīgā un atrastu sev nodarbošanos. Grūti iedomāties kādu cosmo meiteni darbojoties korporācijā, bet varbūt tomēr?



Sākumā, kamēr esi "fuksis" tiešām esi kā tāds pakal[piņš, kamēr pierādi sevi, bet vismaz tad tas ir bez maksas. Vēlāk jāmaksā kaut kādas dalības maksas un obligātie ziedojumi. Šķiet, ka viņi tur dzīvo pēc 19.gs tradīcijām un brīžiem liekas, ka tā kaut kāda sekta :D
27.11.2012 00:41 |
 
Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Cik es esmu novērojusi, tur vairāk vienkārši studenti no laukiem iesaistās, lai dibinātu kaut kādus kontaktus Rīgā un atrastu sev nodarbošanos. Grūti iedomāties kādu cosmo meiteni darbojoties korporācijā, bet varbūt tomēr?

Es neesmu tuvu iepazinusies ar korporāciju lietām, nezinu, kas īsti tur notiek, bet vienreiz mums uz skolu nāca kādas korporācijas biedri, stāstīja vairāk par latviešu valodas nozīmi, latviešu identitāti un tamlīdzīgi un, cik lasīju, piemēram, par korporāciju "Austrums" - pati doma man ļoti patīk. Un ja vien es būtu tas aktīvais cilvēku tips, kam patīk visur iesaistīties - iesaistītos arī kādā no korporācijām.. Iespējams, kādreiz to arī saņemšos izdarīt. Gluži no laukiem neesmu.
27.11.2012 00:50 |
 
Reitings 216
Reģ: 29.01.2009
Mans puisis bija koorporācijā, bet izstājās, jo saprata, ka tas nav priekš viņa.
Sākumā arī domāja, ka tur kontaktus dibināt, tradīcijas, patriotisms utt. Bet reāli tie patiešām lielie vīri, kas ir šajās korporācijās, parādās tikai uz lielajiem pasākumiem, bet ikdienā tu satiecies ar tiem, kas katru vakaru korporācijas dzīvoklī vienkārši piedzeras no aliņiem, un tev viņi kā melnajai cepurītei jāapkalpo.

Lielākoties korporācijās iestājas tie, kas atbrauc uz Rīgu no laukiem, mazpilsētām studēt un vēl nav atraduši draugus - tur to ir viegli izdarīt, vai arī tie, kam nav īsti ko darīt pēc skolas. Aizņemtajiem tam noteikti neatliks laika. Arī manējais nevarēja visu apvienot, jo tur kaut kādas tās obligātās dežūras.

Meiteņu korporācijās ir drusku savādāk, cik esmu dzirdējusi, tur vairāk tiešām tā kultūra un tradīcijas tiek ievērotas + meitenes tā neaizraujas ar alu, lai varētu katru vakaru piedzerties :D Vienīgais tas, ka oficiāli vīriešu korporācijas neatzīst sieviešu koporācijas.
27.11.2012 01:03 |
 
Reitings 689
Reģ: 15.09.2010
Puiši apdzerās, tikai zem cita nosaukuma, ta nedaudz cēlāk skan - studentu korporācija. Protams, ne visi un visur, bet zinu, ko runāju.

Meitenes tur no tām ļoti sievišķīgajām, pieklājīgajām. Par dāmām viņas tur mēģina uztaisīt - ne jau speciāli, vēsturiski tā iegājies.
Man patīk tas viss, ko un kā viņas tur dara - kultūra, manieres, balles, labdarība, utt., bet ne zem tā nosaukuma - studenšu korporācija. Tā kā aitu bars. Un kā jau minēja - tik daudz sieviešu vienuviet... ne kurai katrai tas.

Šis viedoklis veidojies no dažu ļooooti tuvu, vienmēr sajūsminātu līdz pārlaimīgumam, jauno sieviešu uzvedības pēc kārtējā pasākuma/notikuma.
No sākuma pati apsvēru ļoti nopietni iestāties, bet nu tā iekšiene šķita par traku.
27.11.2012 01:06 |
 
Reitings 5941
Reģ: 30.10.2009
Zinu cilvēkus, kas ir šādās korporācijās.
Ja neesi pati iestājusies, tad neko ar neuzzini, jo viss, kas notiek iekšienēnedrīkst tikt izpausts. :D Noslēpumainība! :D
27.11.2012 01:15 |
 
Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Jāpatēlo muļķi un nākamajā reizē, kad kolēģe ieminēsies, ka viņas draugam kaut kas korporācijā jādara, jāprasa "Kas tas ir?" Liekas, ka viņa var šo to pastāstīt.
27.11.2012 07:34 |
 
Reitings 328
Reģ: 14.10.2012
Man liekas, ka tas jau ir bezdarbības augstākais punkts - iestāties korporācijā :D
Tas tad, kad esi jau mājās izrāpojies pa sienām, paskatījies, kā krāsa žūst un zāle aug, tad, nu tā - lai izskatās (vai vismaz pašam liekas), ka kaut ko dari - iestājies korporācijā :D
27.11.2012 07:37 |
 
10 gadi
Reitings 485
Reģ: 29.01.2009
Mana kursabiedrene ir koorporācijā :) Viņai patīk, meitene jau tā ir ļoti aktīva, mācās, strādā, sporto, bet kaut kā paķērusi klāt arī koorporāciju lietas.
Kopš pagājušo gadu, kā iestājās, viņai ir mainījies ģērbšanās stils, vismaz koorporāciju dienās melni svārki un blūze vai tumšs tops ir vienmēr. Cik zinu, viņas dzied korī, rīko dzejas vakarus, nav jau tikai sievietes, diezgan bieži satikšanās ar vīriešu koorporācijām, deju vakari, stāstu un tāda veida lietas. Viņiem ir pat tematiskās ballītes, piemēram, arī disko un hipsteru stilā.
Droši vien, ka vīriešu koorporācijās ir izteiktāka hierarhija, laiks, kad jaunajiem ir jāapkalpo, bet, cik zinu, viņai tā nebija, sākuma posmā baigi mācījās dziesmas, dejas.
Katram savs es zinu, ka man tik daudz lietu un cilvēku nogurdinātu. Savukārt, kursabiedrene ir priecīga, ka iepazīst jaunus cilvēkus, brauc uz citām vastīm, tā kā interešu apmaiņā.
27.11.2012 07:55 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Man ir zināmi diezgan daudz - vairāki desmiti cilvēki, kas ir korporācijās. Dažas draudzenes arī.
Pašai tas nešķiet saistoši tik daudz, lai ņemtu dalību.

Kas tas ir - tā ir organizācija, kurā ir savi likumi. Iestājoties un sākot darboties, Tu likumus pieņem vai arī nepieņem (kā Fillas draugs). Katram brīva izvēle.
Protams, ir pasākumi, vīriešu korporācijas arī ar alkoholu, bet pamatu pamatā tur ir arī citas vērtības un nodarbošanās.

Vai dalība organizācijā nozīmē, ka cilvēkam ir absolūta bezdarbība un tas viss ir vērtējams, kā kaut kas negatvīvs - NĒ!

Tikpat labi var uzskatīt, ka dalība Studentu pašpārvaldēs, brīvprātīgo organizācijās vai kādos citos pasākumos, kas aizņem brīvo laiku ārpus mācībām ir tikai tādēļ, ka cilvēkam reāli nav ko darīt.
Nedomāju, ka vajag izslēgt vēlmi būt valstiski vai vienkārši sabiedriski aktīvam un noderīgam sabiedrībai.
27.11.2012 09:04 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits