Pārcelties uz tālu valsti - uz kuru?

Reitings 7497
Reģ: 29.01.2009
Ja jums būtu jāizvēlās, uz kuru tālo valsti pārcelties, lai sāktu jaunu dzīvi, kuru valsti jūs izvēlētos un kāpēc? Kādu darbu tur gribētu pastrādāt? Ko redzēt? Kā pilnveidoties?

Šoreiz nejautāju par Eiropu, ASV vai tml. - bet par kaut ko ekzotiskāku.

Daudzi sapņo uz pāris gadiem aizceļot padzīvot Indijā, Nepālā utt., bet nobīstās - tā tas arī paliek sapņa līmenī. Un tad gados 30-40 sāk nožēlot, ka reiz nesaņēmās te pamest visu un doties īstenot savus sapņus :)
21.11.2012 13:57 |

Reitings 225
Reģ: 25.04.2012
Lancaster, ai, tur sarežģīti ar tām vīzām un slinkums tagad iedziļināties.
Protams, ja iestātos universitātē, dabūtu studenta vīzu, bet es nezinu, vai es gribu mācīties Ķīnā un būt piesaistīta kādai no tās universitātei uz 4 gadiem.
Protams, ja nekas cits neatliks un redzēsim, ka dzīve tur mūs apmierina, darbs būs labs utt un plānosim palikt uz ilgāku laiciņu, tad stāšos iekšā un mācīšos tur, jo man ar savu ceļošanu, dzīvošanu ārzemēs un AuPair būšanu vēl īsti nav sanācis pēc vidusskolas nevienā universitātē iestāties un tā kā beidzot būtu laiciņš :D
Vispār jau šogad šeit šeit (Spānijā) iestājos universitātē, bet nedēļu pirms semestra sākšanās izstājos, jo viņš mani aicināja līdzi.
Bet man ir tikai 20 un visa dzīve, lai mācītos. Nekur nesteidzos.
21.11.2012 17:28 |

Reitings 7497
Chiquitin,
lai veicas ;)
21.11.2012 17:35 |

Reitings 2569
Reģ: 16.07.2012
Tante bija Brazīlijā, nu nekādu īpašo sajūsmu neizrādīja.

Paziņu lokā meitene, kura 1 gadu nodzīvoja Taizemē, pēc bildēm izskatījās kā sapnī! Arī no citiem nevienu sliktu vārdu neesmu dzirdējusi. Vēl viena Tokijā dzīvo jau 2 gadus. Super!

Manos sapņos un plānos tāda laiska vai pētnieciska dzīvošana 1 gadu+ kādā eksotiskā zemē ietilpst pēc gadiem 40. Esmu sajūsmā par vācu pensionāriem, manuprāt, nevieni citi tik daudz mūža otrajā pusē neceļo kā vācieši.
Pagaidām savā 5-gades plānā gribu esmu izdomājusi nodzīvot 2,5 gadus Francijā, pusi gada Austrālijā/Amerikā, atkarībā, vai un kur mani paņems, un tad 2 gadus vēl kādā citā zemē, pēc tam jau mācības būs cauri un vajdzētu kādā zemē nobāzēties.

Lancaster,
es saku -brauc! Tev gan laikam nav ceļot mērķis, bet ilgāku laiku uzturēties, taču "The world is a book, and those who do not travel read only one page". :) Ja ir rocība, uz priekšu!
21.11.2012 17:41 |

Reitings 7497
Queen,
vācu pensionāri ir arī mana simpātija :) vispār paziņas Vācijā smagi strādāja, tagad savu biznesu par 1,5 mio pārdod un savos 55 nopirka jahtu un iemācījās burāt - braukās pa pasauli :) pagaidām nav tikuši tālāk par Baltijas jūru, jo trenējas, bet nākamgad aizšaus tālu.

laikam labi, ka nevaru tā galīgi spontāni rīkoties un ātri braukt projām, tā kā man laulības šķrišana beigsies pēc mēnešiem 6, tad man ir laiks ar prātu tomēr šai lietai pieķerties.

galvenais pa šo laiku līdz ausīm nesamīlēties kaut kādā alkoholiķī/narkomānā, un viņa dēļ nepārdomāt :D

vispār vēl arī pastāv iespēja, ka mans darbs pēc kāda laika arī pārcelsies uz kādu no Āfrikas/Āzijas valstīm - tad jau redzēs.

vienīgais tagad esmu 4.kursā RTU, bet jau sen zinu, ka nekad mūžā nestrādāšu par inženieti (lai gan stulba neesmu un man tas padodas) - bet manas dotības ir runāšana un saskasrsme ar bērniem. īstenībā nav žēl pamest tās macības. paldies dievam pietika prāta profesiju iegūt koledžā :)
21.11.2012 17:50 |

Reitings 7497
*inženieri
21.11.2012 17:52 |

Reitings 803
Reģ: 11.06.2012
Apceļot visu pasauli,katrā valstī padzīvot 2 ned,iemācīties 10 jaunas valodas,un tad ar laiku uzcelt māju Fiji salās.Un brīžiem atceļot apskatīt eksotisko valsti Latviju:D Tāds dzīves plāns.Par pārāk lielu dāvanu uzskatu dzīvi,lai viņā koncentrētos uz nenozīmīgām lietām un spīdumiem.Klasisks Indiana Jones gadījums esmu.Par to mājas uzcelšanu Fiji es tikai pieticīgi saku,jo ja sanāks viss kā domāju,noteikti pirkšu sev savu salu:D
Tas tāds pirmais dzīves posms,pēc tam uz vecumu gan jau sākšu nogrimušus kuģus pēc leģendām meklēt,vai atšifrēt senās valodas,atradīšu Atlantīdu kaut ko tādu.Pārāk daudz noslēpumu uz mūsu planētas,man noteikti vēl ir ko atklāt:D
21.11.2012 18:43 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
gadiem nav ne vainas, ja gribaas citur, tad gribaas un viss ir iistenojams. es pati piederu pie taam, kuras ir jau vairaakas reizes paardevushas iedziivi un paarvaakushaas uz turieni, kur gadiijaas ar pirkstu kartee iebakstiit. tiesa gan, eksotiskaas vietaas kaa aazija vai aafrika mani pilniibaa nesaista, bet uz paareejaam - why not?
21.11.2012 19:15 |

Reitings 649
Reģ: 06.11.2012
Runaajot par vaacu pensionaariem, tad staasts ir taads, ka peec otraa pasaule kara vinji(Vecaa Eiropa) saaka celt ruupniicas, celjus un visu citu gandriiz pilniigi no nulles. Vinji izmantoja leeto darbaspeeku- karaguusteknjus un izceljotaajus, piemeeram, Anglija- arii latvieshus- viens kauna traips, par ko Anglija labpraat nerunaa- ka bija pat izstraadaata "iipasha likumdoshana"- njemt pretim tikai speeciigus viirieshus, kas vareetu "nodereet" saimnieciibaas, liidziigus "ierobezhojumus un visaada veida diskriminaaciju attiecinot uz visiem ieceljotaajiem peec kara, kas beega no taadaam valstiim kaa Latvija.
To dariija visas valstis, kam bija iespeeja- arii PSRS visu savu ruupnieciibu uzceela ar karaguusteknju rokaam.

vecaas Eiropas veiksmes staasts sleepjaas tamaa, ka papildus smagam darbam, ko shie pensionaari ieguldiija, vinji sarazhoja arii pietiekamu naakamo paaudzi- pa 4-5 beerniem gjimenee bija norma. Luuk- naakamaa paaudze arii ir taa, kas maksaaja shiem pensionaariem pensijas, jo ekonomikas auga, nodoklji palika paari un viss griezaas uz augshu.

Taa ir arii visas Eiropas probleema- jo shiem 5-6 beerniem ne tuvu tagad vairs nav kaut vai tikpat beernu. Saakot no 70tajiem Vecaa Eiropa sapludinaaja sev "melno" darbaspeeku, peec tam arii austrumeiropieshus, bet es droshi varu teikt, ka ar laiku vadzis luuziis, jo lielaakajai daljai valstu paraadi SMAGI paarzniedz ienjeemumus. Ar vienkaarshu LEETAA darbaspeeka iepludinaashanu vairs neaizlaapiisies.

Ak jaa- un neceriet neviens uz pensiju. Neesat to nopelniijushi. Vienalga ko Juus daraat- ja Jums buus 1, max 2 beerni, nebuus, kas Jums to maksaa..
21.11.2012 19:17 |

Reitings 2739
Reģ: 25.02.2009
hehe. pirmajā slapās dažas pieminēja Queensland austrālijā. Man viena draudzene no turienes - precīzāk no Airlie beach. Viņa tieši ļoti vēlējās uz eiropu atbraukt padzīvot un to arī dara. Ko no viņas stātītā esmu sapratusi - viss moderns, taču jā, ekstika pamatīga. Un lielākās pilsētas ir vienas dienas brauciena attālumā. Tā ka tāds diezgan vientuļš stūrītis. Es gan uz austrāliju nemaz, nemaz nevēlos to monstru zirnekļu dēļ un sp neesmu konstanta karstuma mīle.

Es arī labprāt jaunzēlani izmēģinātu, kā arī Āfrikas savannas gibu redzēt (varbūt ne padzīvot, bet tikai paciemoties tur), bet labprāt padzīvotu arī Kanādas rietumos. Bet vsp mīlu eiropu. Kkā biedē doma par pārcelšanos uz citu kontinentu. Zinu, smieklīgi droši vien, bet man tā vien šķiet, ka ārpus eiropas cilvēki ir savādāki, dzīve ir savādāka un diezin vai man tā patiktu. Mums jau tāpat gana atšķirīgas kultūras un zemes šajā pasaules daļā.
21.11.2012 21:23 |

Reitings 2552
Reģ: 11.04.2011
Tante bija Brazīlijā, nu nekādu īpašo sajūsmu neizrādīja.

es neesmu tante :D:D:D
21.11.2012 21:30 |

Reitings 383
Reģ: 27.10.2012
Es gribētu pāris mēnešus padzīvot Šrilankā. Galvenokārt tāpēc, ka gribētu pamēģināt kaut ko radikāli pretēju, gribētu apskatīt daudzās skaistās vietas un vienkārši pabūt budisma zemē.
21.11.2012 22:10 |

Reitings 2569
Reģ: 16.07.2012
Ar tante domāju savu krustmāti nevis kādu tantīti.
21.11.2012 22:17 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Mani piesaista ziemeļi. Nekad neesmu triekusies uz siltajām zemēm. Vienīgais izņēmums, par kuru šad tad atļaujos pasapņot, iz Austrālija. Taču labprāt padzīvotos Islandē. Nav nemaz tik nereāli, bet nu tā valodu barjera...
21.11.2012 22:45 |

Reitings 1104
Reģ: 31.07.2012
es arī esmu par Šrilanku :) Galvenokārt tāpēc,ka ir būts un es iemīlējos tajā zemē un cilvēkos. jā, tur ir nabadzība, zādzības, noziedzība, utt. Bet tajā pat laikā - fenomenāli skaista sala ar neprātīgi skaistu dabu, okeānu no visām pusēm, tējas plantācijām, palmām, klimatu, utt. Vienīgais mīnuss - zemas algas (lai gan tur var iztikt no rīsiem un augļiem vien, ko var savākt turpat, kokos :D un arī nekādas dižās drēbes nav vajadzīgas :D), bīstami, jo baltos cilvēkus tur "noēd" ar acīm (gan labā nozīmē, gan biedējošā, līdz ar to), kā arī dēļ stihijām..
Tad vēl - es būtu gatava berzt grīdas Maldīvu salās (vai kaut kur citur, kur ir tikpat cool), neatteiktos padzīvot arī Malaizijā, Singapūrā, Taizemē, Ķīnas dienvidos,Havaju salās, Dienvidāfrikā, utml.)
22.11.2012 00:20 |

Reitings 2133
Reģ: 09.05.2011
Uz Taizemi vai Emirātiem.
22.11.2012 00:22 |

Reitings 2133
Reģ: 09.05.2011
vai Indonēziju.Vienkārši patīk daba un cilvēki.
22.11.2012 00:23 |

Reitings 7497
paldies :)

varbūt vēl kādai ir pieredze vai sapņi šajā jautājumā? :)
22.11.2012 09:35 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Aizmirsu gandrīz, tagad arī sapnītis par Kanādu. Man liekas, ka tur ir viss labākais no eiropiešiem un no amerikāņiem un viss sliktais atmests :D Bet nu es jau nezinu, vai tā ir, tikai tik cik dzirdēts. un SNIEGS. man patīk sniegs un aukstums :) un kļavu sīrups
22.11.2012 09:59 |

Reitings 6531
Reģ: 18.08.2010
Esmu bijusi Emirātos....dikti patīk,noteikti vēlos atgriezties uz ilgāku laiku
22.11.2012 10:39 |

Reitings 363
Reģ: 16.05.2012
Kanada ie pilns ar babajiem un amerikani nemaz taa nemuuk uz Kanaadu.
Jaunzeelandee dzivo draudzene, kura stastija kadi tur ir zirnekli un nu dzivot man tur negribetos pec dzirdeetaa:D Indijaa ari dzivojusi pazina un par higieenu kaa tadu kopumaa tur- ir ka ir... Es noteikti veletos braukt, kur ir skaisti, kas nav paaraak taalu no maajaam un kur nav dazaadi briesmigi raapuli, zirnekli. Ja man butu izvele, tad- Kanariju salas, Arabu Emiraati vai Hawaii (tas gan pieder pie ASV un ir dikti taalu)
22.11.2012 10:50 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits