Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Mīļotais ar kriminālu pagātni.

 
Reitings 601
Reģ: 14.07.2011
Pēdējās dienās sanāk tādas drusku nepatīkamas tēmas veidot, bet šī konkrētā lieta man beidzamajā laikā kļūst arvien aktuālāka un aktuālāka.
Sākšu ar to, ka runa būs par manu labāko draudzeni, ko mīlu kā māsu. Viņa ir viens no svarīgākajiem cilvēkiem manā dzīvē, tāpēc šīs sievietes labklājība man ir gandrīz tikpat svarīga kā manējā. Pērnajā vasarā mana draudzene pēkšņi sāka tā kā atsvešināties, lai gan tas laikam šajā gadījumā nebūtu pats piemērotākais vārds. Mūsu attiecības saglabājās tikpat tuvas, tikai jutu, ka viņai ir kāds noslēpums. Staigāja apkārt smaidīdama, mirdzošām acīm, tāpēc nojautu, ka nekas ļauns nav noticis un nesteidzināju viņu atklāt visas kārtis. Pēc pāris nedēļām, protams, uzzināju. Proti, draudzene iepazinusies ar kādu vīrieti - simpātisks, gudrs, drusku vecāks, neesot gaisa grābslis, kā divdesmitgadnieki. Viss skaisti un jauki. Izmetu, ka tad jau bezmaz jāsteidz gredzenus mīt, un draudzene tajā brīdī kļuva ļoti domīga.

Pēc mirkļa drusku pasmējās un teica, ka mana ideja neesot peļama, tikai viens šķērslis gan esot - kavalieris atrodas ieslodzījuma vietā. Te nu bija mana kārta uz mirkli zaudēt valodu. Neuzskatu sevi par dikti aizspriedumainu personu, visus, kuri reiz kļūdījušies, nenorakstu, tomēr drusku aizdomāties šādi jaunumi lika. tomēr visvairāk bija jābrīnās par pašu draudzeni - pati strādā augsti atalgotu darbu, ir dzīvē pašrocīgi ļoti daudz sasniegusi un arī pretējā dzimumā vienmēr ir meklējusi stabilitāti un uzticamību. Biju jaunajai situācijai atvērta, neizprašņāju, nenosodīju. Redzēju, ka mana teju vai māsa ir tiešām ļoti aizrāvusies. Vēlāk viņa man atrādīja dažas vēstules, vīrietis atstāja tiešām sakarīgu iespaidu, tomēr, tā kā manas acis neapmigloja iemīlēšanās migliņa, es mēģināju uz šo visu skatīties vienlaikus toleranti, tomēr ar kritisku aci. Teksti, ko jaunizceptais iecerētais rakstīja, atstāja visai inteliģentu iespaidu, tomēr kaut kāda banalitāte tur cauri spīdēja, tāpēc uz mirkli ļāvos riebīgām aizdomām, ka viņš šādas vēstulītes štancē kāliem... Lai nu kā, ne jau par vēstulēm ir runa. Izrādījās, puisis (gadi 39) pēc drusku vairāk kā pusgada būs brīvībā. Visā tajā nebrīves laikā man joprojām ik pa laikam pārņēma neliela sirrealitātes sajūta: mana koptā, pedantiskā draudzene grīti sakrāmē mašīnā pirkumus un pāris reižu mēnesī dodas dzeloņstiepļu žogu virzienā nodot kārtējo "pienesumu". Nu, labi, pienāca februāris, brīdis, kad ilgotais vīrietis no betona sienām iznāca Latvijas ziemas aukstākā mēneša spelgonī.

Protams, pēc cietuma darbavietas neviens pakaļ nesviež. Ilgi apspriedām dažnedažādus variantus, man visprātīgākā likās ideja, ka vīrietis sākotnēji padzīvos pie savas mātes, tuvējā mazpilsētā. Sākotnēji tā arī notika, tomēr notikumi (vai drīzāk - draudzenes prāts) iegrozījās tā, ka jau nepilna mēneša laikā iecerētais bija ievācies draudzenes trīsistabu dzīvoklī. Nē, tagad nesekos krievu kriminālhroniku cienīgs stāsts ar izzagtu dzīvokli, dzērāju bandām un sievietes līķi finālā.

Viņu kopdzīvi par neizdevušos neņemos saukt. Vīrietis ir mīlošs, varbūt pat drusku iztapīgs, tāds kā pateicīgs par viņas labo sirdi. Bet problēmu manā skatījumā netrūksti (šķiet, draudzene tās nepamana vai apzināti ignorē). Galvenā katastrofa - vīrietis šī teju vai gada laikā ir strādājis dažus gadījuma darbus, nopelnot pārsimt latus; darbi tiek ātri vien pamesti, tam atrodot attaisnojumus, kuri pirmajās reizēs likās ticami, bet tagad vairs nepārliecina. Vismaz mani noteikti nē. Otra lieta ir tā, ka vīrietis "aiz kreņķiem" mēdz par daudz iedzert. Draudzene ir nedzērāja principā. Tagad pasākusi pāris vīna glāzes izdzert. Ir bijuši pāris neliela mēroga skandāli. Bet, ak, viņš, cik esmu dzirdējusi, ir lielisku demagoga spēju īpašnieks. Vārdi pēc strīda vienmēr atgriež visu iepriekšējā gultnē. Nezinu, nav jau sliktā vien- tieši attiecību ziņā šīs viņai laikam ir visilgstošākās, īpaši, ja ieskaita sarakstes periodu kopš pagājušās vasaras. Sieviete nebūt nav vēja grābsle, bet savas aizņemtības dēļ attiecības uzturēt līdz šim bijis grūti uzturēt, turklāt, šķiet, neviens vīrietis līdz šim nav spējis tā nopietni saistīt viņas uzmanību.

Man aizvien pārsteidz, ka viņa, būtībā tik izvēlīga būdama, ir kopā ar vīrieti, kuram ir tikai Padomjlaiku vidējā izglītība, šķietami liela mīla kabatā un ne mazums grēkku pagātnē. Sēdējis viņš ir par zādzībām, kas uzticību, protams, neraisa.

Varbūt šīs visas ir tikai manas, aizdomu pilnas būtnes, nevajadzīgās pārdomas? Mīlu es šo cilvēku, tāpēc viņas laime man tik svarīga. Pāris reizes viņa ir raudājusi uz mana pleca, manuprāt, šis jaunais dzīvesveids ar iedzeršanām, skaļu mūziku un dejām līdz rītam ir viņu drusku izsitis no sliedēm. Bet tas nu tā, to, vai šis viss ir priekš viņas, viņai vēl būs laiks izvērtēt.

Zinu, ka ļoti gari sanāca, turklāt diezgan haotiski, par to atvainojiet.
Es gribu jautāt, vai Jums/ Jūsu draugiem/paziņām ir bijusi kāda pieredze ar agrāk sodītām personām? Es ļoti vēlos uzticēties (mana draudzene to jau dara), bet zināma deva nemiera mani nepamet.
19.11.2012 23:12 |
 
Reitings 2569
Reģ: 16.07.2012
Kur viņa tādu tipu vispār atrada? Nejauši gāja gar cietumu?
19.11.2012 23:17 |
 
Reitings 3995
Reģ: 11.07.2009
Katru dienu redzu noziedzniekus(tāds darbs) - ir kas mainās, ir kas nemainās...
19.11.2012 23:18 |
 
Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
jā, man arī radās jautājums - kur vini iepazinās?
19.11.2012 23:19 |
 
Reitings 601
Reģ: 14.07.2011
otrapuse.lv vai tamlīdzīgā portālā, pēc tam pārgāja uz vecajām, "romantiskajām" sarakstēm pa pastu.
19.11.2012 23:20 |
 
Reitings 8187
Reģ: 27.12.2009
Cietumā ir internets?
Kā no tādiem nav bail? Man gan ar esošu cietumā, gan pabijušu tur būtu bail,kur iet.
19.11.2012 23:23 |
 
Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
viņiem cietumos ir mobīlie. caur mobīlajiem jau var daudzos portālos čatoties
19.11.2012 23:25 |
 
Reitings 56
Reģ: 12.03.2012
Lasiju visu no A-Z...lasju kā gramatu ,par krimināllietām.
Mans viedolis-ja šis cilveks ir jau VIENREIZ ZADZIS un ir pat līdz cietuma restēm nonācis,noteikti darīs atkārtoti 10% šadu cilveku tikai mainās,un nekad vairs neko neatkārto.
19.11.2012 23:25 |
 
Reitings 3685
Reģ: 14.11.2011
Varu teikt,ka labi, tas nebeigsies. Vai nu viņš paraus draudzeni bezdibeenī kā pats, vai nu dzīvos viņai uz kakla, stāstīs cik ļoti mīl un draudzene atlikušo dzīvi paliks nelaimīga.
19.11.2012 23:26 |
 
Reitings 3685
Reģ: 14.11.2011
Vēl varēju piemetīnāt,ka iespējams arī apzags draudzeni pamatīgi. Tādi nemainās.
19.11.2012 23:26 |
 
Reitings 1852
Reģ: 21.02.2010
draudzene gan jau ka viņu arī uztur...tad jau šis labi iekārtojies
19.11.2012 23:28 |
 
Reitings 1431
Reģ: 09.10.2012
Līdz manīm arī ir nonākušas vēstules no vīrieša,kas atrodas cietumā. Es jau gribu ticēt,ka viņš tiešām ir labs cilvēks,bet brīdī,kad rakstīju atbildes mani pārņēma ļoti nepatīkamas sajūtas. Es nezinu par ko viņš sēž, es nezinu cik ilgi jau. Es nezinu neko vairāk par to,kas bija rakstīts tajās vēstulēs. Vēlu viņam veiksmi un turos pa gabalu, tas nav priekš manis. Laikam jau es tā nevarētu. ok saprotu jauns puisis kļūdās un par savām kļūdām maksā, bet nu 30 gados jau tu zini ko dari.... neticu,ka viņš ir tagad "balts un pūkains".
Veiksmi tavai draudzenei un cerams,ka pašai atvērsies acis!
19.11.2012 23:30 |
 
Reitings 601
Reģ: 14.07.2011
Uz kakla daļēji diemžēl sēž gan. Šajā situācijā, manuprāt, vissliktākais, ir tieši tas, ka sieviete pelna ļoti labi, tāpēc īsti pat neizjūt, tīri finansiāli, ka tagad uztur 2 cilvēkus, nevis vienu. Nav tā, ka viņš viņas naudu šķērdē, bet tomēr. Ai, grūti jau citu dzīves risināt. esmu neskaitāmas reizes iejūtīgi norādījusi uz nesmukumiem viņa uzvedībā, bet... Ir tur mīla.
19.11.2012 23:38 |
 
Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Cik tu skaisti to visu uzrakstīji! Bauda lasīt to visu garo tekstu!
Lai vai kā - labas beigas droši vien tam nebūs ar māju laukos, mazbērnu čalām un pārējiem labumiem.
Un ali cik mīla tev nebūtu šī draudzene, pastāv "BET". Tu nevari iejaukties viņu attiecībās, lai kādas tās būtu. Augstākais, ko vari darīt, ir iesēt aizdomu sēkliņu, kas būs iespējams neātrāk kā tad, kad kritīs rozā brilles. Ja mēģināsi iejaukties pati, zaudēsi draudzeni uz visiem laikiem. Ja paliksi malā, bet ik pa laikam atgādināsi, ka esi blakus, ka vajadzības gadījumā viņa var sakrāmēt mantiņas un mukt pie tevis, viņa to novērtēs.
19.11.2012 23:48 |
 
Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
"lai cik mīļa", nevis aklā mīla :D
19.11.2012 23:49 |
 
Reitings 601
Reģ: 14.07.2011
It kā jau nekrietni tā norakstīt cilvēku. Arī pēc trešās vai piektās kājas paslīdēšanas reizes taču ir iespējams izrāpties no bedres un uzsākt skaistu, jaunu dzīvi. Bet diemžēl, ikreiz, kad sanācis uzturēties viņa sabiedrībā, dzirdot un nevilšus piefiksējot kaut kādus krievu izteicienus, ko viņš, domājams, apguvis zonas dzīvē, man jādomā par to, ka viņš nav kāpis pa karjeras kāpnēm, audzinājis bērnus, kuri viņa vecumā jau tā kā pienāktos un lolojis sievu. Viņš ir gribējis visu gatavu, tāpēc ņēmis to, kas pieder citiem. Tas nerada cieņu.
Bet ir jāpasaka kaut kas, kas būs neliels plusiņš viņa kontā un zināma vila pārdomām. Skatoties apkārtējā sabiedrībā - studiju un darba vidē, raugoties savos vecākos, kursabiedros un draugos... Visi skrien. Visi tiecas pēc kaut kā, kas gaida nākotnē. Viņš dzīvo tagad. Jā, zināmā mērā uz sievietes rēķina, bet... Viņa acīs spogulojas dzīve, kuru mēs bieži vien nepamanām un aizmirstam pamanīt.
19.11.2012 23:59 |
 
10 gadi
Reitings 2910
Reģ: 27.08.2009
Nu, manuprāt, tu šo visu tekstu varēji iekļaut pāris teikumos. Tev ir draudzene, kura iemīlējusies un dzīvo kopā ar cilvēku, kuram savas pagātnes dēļ ir problēmas ar darba atrašanu. Draudzene problēmu neredz, tu saredzi un uzskati par savu pienākumu veidot viņas dzīvi, vadoties pēc sava pasaules skatījuma.
Nebiju domājusi to tā ļoti skarbi, tikai tekstam spīd cauri tavs domu gājiens: draudzene tik gudra, vīrietis viņai aizmiglojis prātu, citādi "tādā" neiemīlētos. Varbūt vajadzētu pieļaut domu, ka tava draudzene uz cilvēka dzīves pieredzi un sociālo statusu skatās savādāk kā tu. Un, jā, cilvēki mainās. Un, pat, ja tev liekas, ka "labi nebeigsies", es domāju, ka draudzenes loma ir būt par atbalstu, kad jādziedē lauztā sirds, nevis pašai jāņemas nokārtot viņas mīlas dzīve. Iejaukties varētu, ja būtu acīmredzami vardarbības, apzagšanas utml draudi, bet pēc tevis teiktā, šķiet, šobrīd tādu nav.
20.11.2012 00:50 |
 
Reitings 1821
Reģ: 13.02.2010
Ļoti, ļoti patīk so.so komentārs. Un ne tamdēļ, ka es visam tajā paustajam piekristu. Palasot čības tālākos komentārus, liekas, ka meitene drīzāk šaubās un tiešām vēl draudzenei labu, nevis vēlas brutāli regulēt viņas dzīvi.

so.so komentārs sajūsmina tāpēc, ka tas tā īsti ir pirmais šajā diskusijā, kurš izsaka reālu varbūtību, ka no ieslodzījuma iznākušais cilvēks, gluži iespējams, pamazām uzsāks normālu dzīvi, nevis, klupdams, krizdams, metīsies recidīvos. Neesmu ar pirkstu taisīta, gluži labi saprotu, ka šādos gadījumos cilvēkam piezogas bažas un neuzticība, bet tā automātiskā cilvēka norakstīšana, ehh. Kāpēc gan vasarnīcas un laimīgu vecumdienu varianta iespējamība tiek pielīdzināta nullei?

Manuprāt, daļēji tieši tāpēc cietuma pieredzi izbaudījušie pārsvarā tur, agri vai vēlu, atgriežas. Ķurķī viņi redz zaņķi un necilvēcīgus apstākļus (neapgalvoju, ka bandītam jābauda sanatorijas apstākļi, tomēr nevienam nav noslēpums, ka mūsu ieslodzījuma vietas ir vairāk nekā kritiskā valstī (gluži kā ārstniecības iestādes, pansionāti u.c., neesmu to aizmirsusi)), savukārt, iznākot no "zonas", sastop nievas, neticību un berzindas numuriņu padibeņu reģistrā. Motivējoši?

Konkrētajā situācijā iesaku saglabāt modrību un lolot iespējami labas domas. Nav likuma bez izņēmuma. Atceries, nav lielāka ļaunuma par ironiju, cinismu un vienaldzību.
20.11.2012 01:16 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Es uzskatu, ka katra sieviete ir pelnījusi vīrieti, kas par viņu rūpējas.. un liek justies kā sievietei :) Nevis tādu, kas degradē..

Bet tā kā draudzene ir pieķērusies.. un.. iespējams, viņai ir grūti šobrīt iedomāties dzīvi bez tā vīrieša... ar runāšanām nesanāks atvērt aizmiglotas acis..

Drīzāk tu (kā tuvs cilvēks) vari palīdzēt viņai celt pašapziņu.. netieši parādīt, ka dzīvot var arī daudz labāk un skaistāk .. ka uz pasaules ir viņai piemērotāki vīrieši :)

Viņas lēmums bija veidot šīs attiecības... un viņas lēmums būs (ja būs) tās izbeigt.. tāpēc uzspiešana nestrādātu :)
20.11.2012 01:18 |
 
Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Hanna, aizspriedumu dēļ pielīdzinu nullei, ko tur liegties.
Diez vai te būs kāda, kas stavēs un kritīs par apgalvojumu, ka izbijis cietumnieks būs tikpat uzticams dzīvesbiedrs kā nule kino iepazītais jauneklis bez šādas pieredzes. Šaubu ēna būs un paliks.
Lai vai kā, es domāju, ka draudzene, gudra sieviete būdama, vajadzības gadījumā pati ātri attapsies, kad ņemt kājas pār pleciem.
20.11.2012 01:56 |
 
Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Piedodiet šo grēku, bet nevarētu sev tuvumā iedomāties cilvēku ar tādu pagātni. Es nerunāju par pusaudzi, kas jaunības dullumā sazogās vai izdara kādu muļķību, bet par cilvēku, kas ir pieaudzis. Pieaugušajam ir jābūt kaut kādai morālei. Kam tās nav, diez vai varēs to iegūt sēžot kopā ar citiem, kas nāk no tādām pašām aprindām.
Jā un bla bla bla, cilvēkam jādod iespēja - es nedotu. Un viss. Ja viņš būtu zadzis un nesodīts, tad varētu domāt, ka varbūt mainītos, bet dzīvojot kriminālistu vidū reti kurš no tādas vides spēj izmainīt sevi.
Viņus jau bieži neņem darbā dēļ viņu pagātnes - tieši tāpēc atgriežas uz sliktā ceļa, vieglāk jau tā nekā godīgā ceļā.

Tēmas autorei it kā pat neko nevar pārmest, jā, par draudzeni rūpējas un grib ieregulēt pa savam, bet viņa taču vēlas pasargāt.. Neredzu tur neko sliktu.
20.11.2012 02:18 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits