Augstkolu tops

Reitings 3431
Reģ: 19.08.2009
http://www.tvnet.lv/zinas/latvija/442869-kur_macities_latvijas_labako_augstskolu_tops

Esat lasījušas šo rakstu? Manuprāt, vienkārši sviestainākais tops, ko esmu lasījusi. Pati esmu gadu nomācījusies R1MK un man smiekli nāk par to, ka tā ir labākā augstskola Latvijā :D Un vispār, neuzskatu, ka augstskolas un koledžas būtu liekamas vienā maisā.. Izsakamies par savu augstkolu līmeni, gan jau topošajiem studentiem arī noderēs šī info :)
12.11.2012 13:03 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Nu, ja ir tā kā zili_rudzi saka, tad tas ir tiešām nenopietni, man šķiet, ka tādā veidā tos topus neveido, bet nu labi. :D Katrā ziņā, manās acīs tam visam nav nekādas vērtības. Es piemēram, īsti nesaprotu kā tādas gandrīz nevienam nezināmas mācību iestādes vai koledžas var iegūt augstas vietas. Kāda vērtība tām ir piemēram, darba devēju acīs, ja šīs iestādes nekādā veidā nav radījušas tēlu sabiedrības acīs? Es protams, saprotu, ka ne vienmēr tas, kas populārāks ir labāks, un protams, ka visi zina LU, bet ne visi zina kādu sīkāku koledžu ar specifiskām mācību programmām, taču tomēr, tomēr...
Bet jā, visvairāk šokē, ka šo augstskolu un koledžu ir tik daudz.
12.11.2012 13:25 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
reāli man lekcijas ir četras dienas. katru dienu pa divām lekcijām... mājasdarbi niecīgi. man jau prieciņš, bet par ko gan es maksāju? pietam... to visu varētu sabāzt divās dienās, par dzīvošanu, ēšanu arī aiziet nauda...
iepriekšējā augstskolā bija krietni milzīgāks lekciju grafiks, mācījos bez apstājas, taču iepriekšējā augstskola topā ir krietni zemāk, nekā tagadējā. domāju, ka ir jāskatās uz studiju programmu, nevis augstskolu.

Viss tik ļoti atkarīgs no cilvēkiem.. Man iekš LU ir visas piecas dienas aizņemtas, bet arī sanāk pamaz lekciju katrā dienā (jo īpaši tāpēc, ka B daļā izvēlējos tikai vienu priekšmetu, nevis divus kā daudzi citi). Zinu, ka citiem citās augstskolās (piemēram, RTU) ir viena vai vairākas brīvas dienas, taču lekcijas ir sabāztas ļoti daudz tajās skolas dienās. Es patiešām esmu apmierināta ar to, ka man nav jāsēž vairākas dienas līdz vakaram, jo būtu ļoti grūti koncentrēties, zinu, ka tāpat pusi no informācijas (uz dienas beigām) neiegūtu un neuztvertu. Tāpat man nav nekādas atšķirības naudas ziņā (un kāpēc lai daudziem būtu - dzīvošana, ēšana taču maksā jebkurā gadījumā neatkarīgi no tā, vai atrodies savā īrētā dzīvoklī Rīgā, kojās vai savā dzimtajā pilsētā ārpus Rīgas).

Mācīšanās - tas jau atkarīgs no katra cilvēka paša. Man ir kursabiedri, kuri (laikam, sveci neturu, bet viņi tā saka) pat sestdienas pavada mūsu bibliotēkā mācoties. Ir kursabiedri, kuri man raksta draugos.lv un jautā par to, ko es mācījos, kādas lapaspuses lasīju (.. biju izlasījusi visu grāmatu veselu, nešķirojot pa lapaspusēm) kontroldarbam, kurš notika pirms vairākām nedēļām, ja ne pat mēneša. Es arī esmu aizdomājusies par to, ka principā ļoti daudz ko varētu apgūt pašmācības ceļā un ka tādēļ paliek žēl nedaudz tās naudas, taču no otras puses - visur, jebkurā augstskolā taču būtu jāmācās pašam, neviens nevar uzspiest un parādīt kā sākumskolā, kuras konkrēti lapas grāmatā jālasa..
12.11.2012 13:34 |

Reitings 4258
Ar to visu gribēju pateikt, ka, manuprāt, šāds mācīšanās stils nepadara augstskolu par zemāku/sliktāku.
12.11.2012 13:36 |

Reitings 6531
Reģ: 18.08.2010
zili_rudzi no kādas uz kādu augstskolu aizgāji un ko studē? tīri interesē vienkārši :)
12.11.2012 13:36 |

Reitings 1308
Reģ: 08.12.2011
Vakar delfos jau skatijos. Nezinu,kas tur verteja,bet nu vini ir pilnigi dauņi. Ka var RTU nolikt zemaku par kkadu Alberta koledzu. Idiotisms. Pirmajasa vietas jabut RSU,RTU un LU,
12.11.2012 13:40 |

Reitings 4258
Kas attiecas uz to, ka ir daudz augstskolas - es laikam būtu par to, ja tās nekvalitatīvākās programmas vai kreisās augstskolas (neatceros to, kas bija neakreditēta - EIHSEBA?) likvidētu. Kā arī, manuprāt, būtu jēdzīgāk, ja tomēr augstskolas specializētos uz +/- kaut kādu noteiktu jomu (nu, piemēram, RSU - medicīna) un neveidotu kaut kādas jaunas, mistiskas programmas. Tad varētu to naudu ieguldīt kvalitātē utt. No otras puses - izvēles iespējas ir laba lieta un ja, piemēram, ekonomiku mācītu tikai kaut kādas noteiktas augstskolas Rīgā un tā nebūtu pieejama citā, mazākas pilsētas augstskolā, tad tas būtu daudziem neērti, nepieejami.

Atceros, kad LKK gribēja pievienot LKA. Neesmu baigi iedziļinājusies, vai un kas notika, taču tagad tās nosaukums ir LKA Latvijas Kultūras koledža. Toreiz bija daudzi neapmierināti cilvēki, jo, manuprāt, bija ļoti liels juceklis bez paskaidrojumiem, vismaz cik spriedu pēc sava drauga izteikumiem. Ja šādi notiktu augstskolu samazināšana, kaut kādas reformas, tad tas būs kaut kāds vāks.
12.11.2012 13:44 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
Tāpat man nav nekādas atšķirības naudas ziņā (un kāpēc lai daudziem būtu - dzīvošana, ēšana taču maksā jebkurā gadījumā neatkarīgi no tā, vai atrodies savā īrētā dzīvoklī Rīgā, kojās vai savā dzimtajā pilsētā ārpus Rīgas).

man mēnesī aiziet 70lvl īrei. kā arī ēst mājās sanāk daudz lētāk un izdevīgāk, nekā, kad vecākiem jādod līdzi nauda ēdienam. vispār man mēnesī savācās tāda summa. nemaz nerunājot par to studiju maksu, kas nav proporcionāla studiju kvalitātei. :/
12.11.2012 13:45 |

Reitings 4258
zili rudzi, bet vai tev īre kļūtu mazāka, ja tev būtu skolā jāpavada 2 dienas 5 dienu vietā? Nesapratu šo.
12.11.2012 13:48 |

Reitings 4258
labojums - 4 dienu vietā.
12.11.2012 13:48 |

Reitings 2552
Reģ: 11.04.2011
manas skolas līmeni droši vien noliek :D bet tieši to ko es studēju tur ir visaugstākais līmenis manai specialitātei. un man tur ļoti patīk
12.11.2012 14:58 |

Reitings 295
Reģ: 24.10.2012
Pievakare, domāju, zili_rudzi ar to gribēja pateikt, ka tad nebūtu jāīrē, jo varētu izbraukāt no mājām līdz skolai.
12.11.2012 15:01 |

Reitings 5941
Reģ: 30.10.2009
Tik interesanti izveidots sis "tops"! :D tikai ka anekdoti uztversu
12.11.2012 15:36 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits