Man arī ir muguras problēmas .. diezgan nopietnas .. tāpēc arī daudz jāsporto, lai var dzīvot kā cilveks ..
1) Pedēšana, kas nostiprina ļoti visu ķermeni un īpaši muguru.
2) Pie fizioterapeita aizeju apmēram 2x gadā, lai atjaunotu vingrinajumu dažādību un apjautātos par vingrinājuma izpildījuma pareizību .. man ir laba viena, kuru ieteica viens no vadošajiem ķirurgiem-neirologiem Latvijā, ja gribi, kontaktus iedošu privāti. Es viņai arī teicu, ka gribu vingrinajumus, kuros jūt slodzi .. iedeva vairākus:D Tiešām labus :D Bet nu katram jau tās muguras problēmas ir individuālas .. jāskatās, kādus vingrinajumus vispār var taisīt, ja ir kas specifisks. Un neiesaku visu darīt pašmācības ceļā, jo dažādām kaitēm ir dažādi vingrinājumi .. ir arī tādi, kurus veicot var pastiprināt esošas problēmas ..
3) Regulāri jāvingro mājās!!! Es gan paslinkoju reizēm .. un tad sākas problēmas ..
Un par presīti runājot - presi vajag spēcīgu, lai mazāk slodzes ir uz muguru un tās muskulatūru, respektīvi, mazāka iespējamība pārslogot muguru, ja prese un vēdera muskulatūra daļu slodzes ņem uz sevi.