mazais draugs

Reitings 1449
Reģ: 03.07.2011
esmu nonākusi lielā strupceļā. pati nevaru pieņemt lēmumu un vēršos pēc padoma.

tiku pie kucēna.
uzdāvināja.
kucēns maksāja lielu summu,jo tieši šīs šķirnes mazie suņi ir paši dārgākie.
atklājās,ka saimniece no kuras tika pirkts sunītis ir ļoti samelojusi.
viņa neiedeva dokumentus ,neiedeva līgumu,kucēns nav LKF (man pašai par to nebija liela saprašana..bet ir LKF un LKA ,un LKA kucēni netiek tirgoti par tādām cenām)
respektīvi,ir dārgs mājas mīlulis, bez papīriem.bez pirkšanas līguma,
kurš nu jau 3 mēnešu vecumā sver gandrīz tik.cik pieaudzis šīs sugas pārstāvis.

sāku cīnīties ar saimnieci par suni,uzzināju,ka pat metiens nav reģistrēts, t.i. kucēna vecāki pirms pārošanas nav pārbaudīti, nezinām kādas slimības sagaida kucēnu.
ieraudzīju draugos kucēna mammu, nu neatgādina šīs sugas smukāko pārstāvi.

kad sāku cīņu par dokumentiem,tad pateica,ka man atņems suni,jo pieļauj pat domu,ka es viņu situ. izrādījās,ka nav jau likums,kas nosaka un regulē šis te pārdošanas. un tik pat labi,kranci var pārdot pa 1000ls. ja tikai ir pircēji,kas uzķeras. tas tā,idejiskis salīdzinājums.

tad mans jautājums
vai jūs spētu atdot kucēnu,kurš pie Jums dzīvo mēnesi, paņemt naudiņu,kas pagaidām tiek solīta un par tādu pašu cenu nopirkt citu,kuram tiek garantēts,ka ir vesels,kura pārdevēja iedos līgumu un dokumentus.
jeb jūs atstātu sunīti.

nav jau tā,ka vajag izstāžu čempionu, bet tai pat laikā,sunīti pērku vienreiz,gribētos,lai viņš ir vesels,lai papīri kārtībā,un ,kas zin,varētu aiziet uz kādu izstādi.

esmu zvanījusi LKF, un visi sūta uz PTAC,jo uzskata,ka tā ir krāpšana.nezinu ko darīt.

diemžēl kucēnu pati nepirku,tāpēc ir kā ir. pati nebūtu ņēmusi sunīti bez papīriem un ieraugot kāda ir kucēna mamma,pavisam noteikti neņemtu.
30.10.2012 12:52 |

Reitings 636
Reģ: 29.01.2009
neredzu jēgu izdot tādu piķi, ja patversmē pilns ar superīgiem suņukiem, kuriem gribas mājas. tās izstādes arī ir varen stulbas!!!

ja jau dāvinātājam nebija žēl 900 eiro par sīko, tad jau pāris simti vetiem arī nebūs žēl. paturi suni, lai gan varbūt patversmē atradīsies labāks saimnieks

Beidz līst citu cilvēku makos un tarkšķēt par patversmi!
30.10.2012 15:57 |

Reitings 2552
Reģ: 11.04.2011
zaa* - es nekur nelienu, aita!
30.10.2012 16:07 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Man liekas, ka lielākā daļa nesaprot, par ko īsti autore runā. Te ir runa par krāpniecību, kur bezšķirnes suns tiek pārdots par lielu summu kā šķirnes suns.

Krāpniecība, protams, ir slikta lieta, taču vismaz tā būs mācība nākamreiz apieties uzmanīgāk ar darījumiem, it īpaši, ja iesaistīta liela nauda. Jāskatās vienkārši, ko šajā situācijā var izdarīt ar likumu palīdzību, taču, manuprāt, autore pati rīkojās vieglprātīgi. Es viņas vietā suni neatdotu.

Un vai autorei būs vieglāk pēc vēl ilgāka laika iemidzināt sunīti tikai tamdēļ, ka nepietiek nauda suņa ārstēšanas izdevumiem?

Vai tiešām visi suņi ir kaut kādi vārguļi? Nopietni - es nesaprotu, kur jūs izrokat suņus, kuri tik bieži slimo un kurus tādēļ jāiemidzina? Vai tie ir kaut kādi mazie izstāžu sunīši, kas nemaz neizskatās pēc suņiem? Cik man bijuši suņi (cik zinu, tad vienam bija visi dokumenti un forši vecāki utt., par pārējiem nezinu, šaubos, noteikti ir bijuši arī parastie suņi bez nekādiem dokumentiem), tad neviens šādi neslimoja, lai viņu vajadzētu iemidzināt vai lai celtu tādu traci, ka suns saslima. Protams, ka var slimot, tā taču ir dzīva būtne, nevis mīkstā manta - ar to taču jārēķinās jau pērkot, nekādi dokumenti to nevar apliecināt par 100%.
30.10.2012 16:07 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
aizvest suni uz izstādi Krievijā,Polijā vai Lietuvā nevarētu būt mans hobijs un dzīvesveids kopā ar manu mīluli?
nesaskatu tajā neko stulbu.

nez kāpēc ir dažas meitenes,kas saprot ko nozīmē kucēna veselība,ko nozīmē maksāt ārstiem un ko nozīmē iedzimtas slimības

tātad, esi gatava izmest simtus izstādēm, bet neesi gatava par sunīša veselību?

man bail par suņa veselību..un tagad neviens nevar pateikt,kas uzpeldēs pēc gada.

izskatās, ka esi gatava meklēt iemeslus, lai tomēr atdotu suni, jo nekad nebūs garantija, ka suni nenotrieks mašīna, suns neieraus rīklē kaulu, suns nesaslims u.c. problēmas - nekad.

un vispār es jau mēneša laikā būtu tik ļoti pieķērusies, ka man būtu mazsvarīgas tās summas, kuras iztērētu pie ārstiem uz suņa veselības fona. tik mazsvarīgas, ka pat nepieminētu, bet tu piemini katrā komentārā.
+ saprotu faktoru, ja nevar atļauties, bet, ja var pirkt suni pa 900 eiro + plānot vest uz izstādēm, tad......
30.10.2012 16:09 |

Reitings 4258
Pie tam, dažiem cilvēkiem tiešām ir svarīgi, lai ar savu dārgo suni varētu piedalīties izstādēs un tur nav ko viņiem pārmest.

Es zinu, tas būs ļoti subjektīvs viedoklis, bet - nabaga sunīši. :D
30.10.2012 16:10 |

Reitings 4258
izskatās, ka esi gatava meklēt iemeslus, lai tomēr atdotu suni, jo nekad nebūs garantija, ka suni nenotrieks mašīna, suns neieraus rīklē kaulu, suns nesaslims u.c. problēmas - nekad.

+
Es no savas pieredzes ar suņiem atceros tikai vienu saslimšanas gadījumu, bet ntās citas vainas. Gan sabraukšanas, gan ka svešs suns sakodis utt. Un mašīnai, svešam sunim vai kādam citam faktoram būs nospļauties, vai tev ir papīri tam sunim vai nav.
30.10.2012 16:12 |

Reitings 3350
Es pieprasitu vismaz pusi naudas un suni neatdotu! Ta bija lemts notikt, ka tieshi sis suns ir pie tevis! Dieva davana! :)
30.10.2012 16:13 |

Reitings 4258
Ā un ja tevi interesē kaut kāda nauda, ko kaut kādi LKA, LKF vai kas tur var atmaksāt (kaut ko tādu iepriekšējās lapās lasīju), tad nevajag liekuļot un teikt, ka tevi uztrauc veselība. Jo veselība šīs organizācijas/biedrības/vai kas tas skaitās tev tāpat neatgriezīs.

Reitings 636
zaa* - es nekur nelienu, aita!

Neko gudrāku no tādas pretī arī negaidīju!

Reitings 1449
Reģ: 03.07.2011
tātad, esi gatava izmest simtus izstādēm, bet neesi gatava par sunīša veselību?

liekas,ka Tu nezini cik maksā dalība suņu izstādē.
30.10.2012 16:16 |

Reitings 4183
man ir ;)
30.10.2012 16:19 |

Reitings 4258
liekas,ka Tu nezini cik maksā dalība suņu izstādē.

Bet vai tad nav tā, ka ja tu piedalies suņu izstādē, tad tu izgāz daudz vairāk naudas kaut kādiem.. nezinu.. īpašiem suņu kopšanas līdzekļiem, lai viņš izskatītos labāk kā parasts savas sugas pārstāvis, ko var sastapt uz ielas? Es neesmu baigi informēta šajās lietās, jo mani suņi nekad nav bijuši izlepuši barības, kopšanas ziņā, nav piedalījušies izstādēs. Bet liekas loģiski, ka izstāžu suņiem vajag lielāku aprūpi. Tāpat ceļa izdevumi un tamlīdzīgi.
30.10.2012 16:24 |

Reitings 3031
Reģ: 26.02.2010
Pievakare, varbūt, ja neesi īpaši informēta, tad arī der paklusēt..

pirmkārt, ne LKF, ne LKA neatmaksās naudu!

to var tikai audzētāja, no kā pirkts konkrētais suns. un padomā, tas ir BIZNESSS! krāpt cilvēkus, kas nav sīkumos inforēti, tas, ka te viens cilvēks par to runā, nenozīmē, ka viņa tāda vienīgā.. tādi apkrāptie ir daudz!

un parunā ar kādu vetu, man ir konkrēts gadījums, kur sunītis nepārtyraukti dzīvoja klīnikā un jaunie saimnieki bija vnk nelaimīgi..to man stāstija mana suņa vets!!
30.10.2012 16:29 |

Reitings 4183
dalības maksa + ceļa izdevumi + viesnīca + ēšana + kopšana.... pagrūti iekļauties divciparu kombinācijā ;)
30.10.2012 16:29 |

Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
Manai mammai ir kaut kāds šķirnīgais suns. Personīgi man nav ne jausmas ne par to, kāda šķirne, ne arī, cik par to samaksāja. Riktīgi liels briesmonis.
Tādu suni ņēma ne jau, lai uz izstādēm vazātu (viņa to suni arī sterilizēja), bet gan, jo tieši tādu gribēja.
Tāpat sunim bija veselības problēmas. Visādiem šķirņu suņiem tā mēdz būt, jo smalkāka šķirne, jo sunim lielākas noslieces uz dažādām saslimšanām. Aizņēmās naudu no draugiem un kolēģiem, lai varētu sunim operāciju uztaisīt.
Un tā var būt ar jebkuru suni. Vienkārši, ja suņu audzētāji visu dara oficiāli un zolīdi, tad tiek sekots līdzi, lai netiktu krustoti tuvradniecīgi suņi vai tādi, kuriem pašiem ir bijušas veselības problēmas. Un tādā veidā tiek samazināta iespēja, ka kucēni izrādīsies slimi.

Nu novēlu, lai curious izdotos panākt kādu kompromisu ar to audzētāju un atgūt daļu no samaksātās naudas. Ja nē, tad tiešām - pacenties pabrīdināt citus cilvēkus par to, ka tā sieviete ir krāpniece. :)
Nu un cerams arī, ka Tavam luteklim visādas kaites un problēmas ies secen. Nav jau arī gluži tā, ka tādi suņi būtu kā bumbas ar laika degli, kam pilnīgi noteikti radīsies kādas problēmas. Risks ir mazliet lielāks, tomēr tas nenozīmē, ka obligāti būs kas slikts. Tikpat labi suns izrādīsies vesels kā rutks un vēl dzīvīgāks, kā tie, kam nez, kādi ciltsraksti.
30.10.2012 16:38 |

Reitings 152
Reģ: 07.08.2012
Man no tevis rakstītā palika pretīgi. Tev vispār dzīvnieku nevajadzētu,ja krata papīri nevis tā mazā dzīvībiņa, kura pie Tevis uzturās.
Pati naudu netērēji, suns ir cilvēka labākais draugs- nevis kaut kas ko dot turp,šurp,atpakaļ u.tt.
Atdod atpakaļ suni,savāc naudu, jo Tu viņu neesi pelnījusi ;)
30.10.2012 16:38 |

Reitings 787
Reģ: 11.04.2009
Jā, zili_rudzi, tikai pēc tam KATRU suņa atvasīti varēs pārdot par lielāku summu, kā divciparu kombinācija. Ziniet, meitenes, labāk tiešām paklusējiet par lietām, kuras nepārziniet, nevis vienkārši tukši muldat.
30.10.2012 16:39 |

Reitings 4258
Pievakare, varbūt, ja neesi īpaši informēta, tad arī der paklusēt..

pirmkārt, ne LKF, ne LKA neatmaksās naudu!

to var tikai audzētāja, no kā pirkts konkrētais suns. un padomā, tas ir BIZNESSS! krāpt cilvēkus, kas nav sīkumos inforēti, tas, ka te viens cilvēks par to runā, nenozīmē, ka viņa tāda vienīgā.. tādi apkrāptie ir daudz!

un parunā ar kādu vetu, man ir konkrēts gadījums, kur sunītis nepārtyraukti dzīvoja klīnikā un jaunie saimnieki bija vnk nelaimīgi..to man stāstija mana suņa vets!!

Es neesmu informēta suņu izstāžu jomā, taču esmu informēta par suņiem kā tādiem. Un man liekas absurdi domāt, ka jebkurš suns, kuram nav izcilu radurakstu, dzīvo klīnikās. Ne man, ne manām paziņām nekas tāds nav gadījies ne ar šķirnes, ne bezšķirnes suņiem, daudz biežāki ir nelaimes gadījumi. Tādēļ komentēju, ka stulbi attaisnot savu vēlmi atdot (vai vēlmi pastrīdēties, vai vēl kādu vēlmi te izkliegt savu sāpi) ar to, ka, lūk, veselība būs čupā, jo nav papīru. Nu nebūs veselība obligāti slikta tikai tādēļ, ka saimniece izgāzās slēdzot līgumu.

Un vai es saku "krāpt ir labi"? Es taču pateicu - lai tagad domā, ko var darīt likumīgā ceļā, bet pašai tā būs mācība nākamreiz būt uzmanīgākai.
30.10.2012 16:42 |

Reitings 4183
lauvens, un? man ir divi izstāžu suņi mājās ;) viens vice-world junior winner 2006. tā nauda, kas aizgāja pa izstādēm + tā nauda,kas aizgāja, lai sapārotu + tā nauda, kas aizgāja, lai kucēnus attārpotu, izpotētu bija milzīga, taču peļņa - maza. jā, peļņa bija, bet vai tā vērta, lai tā nopūlētos... ? abu suņus vairs uz izstādēm nevedam. runa iet par to, ka autore ir gatava izdot naudu par izstādēm, bet nav gatava par to, ka iespējams sunītim varētu būt veselības problēmas.
30.10.2012 16:46 |

Reitings 108
Reģ: 28.12.2011
Ja suns nepatīk, labāk atdod.

Es ņespētu atdot suni, būtu pieradusi un iemīlējusi.
30.10.2012 16:48 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits