mazais draugs

Reitings 1449
Reģ: 03.07.2011
esmu nonākusi lielā strupceļā. pati nevaru pieņemt lēmumu un vēršos pēc padoma.

tiku pie kucēna.
uzdāvināja.
kucēns maksāja lielu summu,jo tieši šīs šķirnes mazie suņi ir paši dārgākie.
atklājās,ka saimniece no kuras tika pirkts sunītis ir ļoti samelojusi.
viņa neiedeva dokumentus ,neiedeva līgumu,kucēns nav LKF (man pašai par to nebija liela saprašana..bet ir LKF un LKA ,un LKA kucēni netiek tirgoti par tādām cenām)
respektīvi,ir dārgs mājas mīlulis, bez papīriem.bez pirkšanas līguma,
kurš nu jau 3 mēnešu vecumā sver gandrīz tik.cik pieaudzis šīs sugas pārstāvis.

sāku cīnīties ar saimnieci par suni,uzzināju,ka pat metiens nav reģistrēts, t.i. kucēna vecāki pirms pārošanas nav pārbaudīti, nezinām kādas slimības sagaida kucēnu.
ieraudzīju draugos kucēna mammu, nu neatgādina šīs sugas smukāko pārstāvi.

kad sāku cīņu par dokumentiem,tad pateica,ka man atņems suni,jo pieļauj pat domu,ka es viņu situ. izrādījās,ka nav jau likums,kas nosaka un regulē šis te pārdošanas. un tik pat labi,kranci var pārdot pa 1000ls. ja tikai ir pircēji,kas uzķeras. tas tā,idejiskis salīdzinājums.

tad mans jautājums
vai jūs spētu atdot kucēnu,kurš pie Jums dzīvo mēnesi, paņemt naudiņu,kas pagaidām tiek solīta un par tādu pašu cenu nopirkt citu,kuram tiek garantēts,ka ir vesels,kura pārdevēja iedos līgumu un dokumentus.
jeb jūs atstātu sunīti.

nav jau tā,ka vajag izstāžu čempionu, bet tai pat laikā,sunīti pērku vienreiz,gribētos,lai viņš ir vesels,lai papīri kārtībā,un ,kas zin,varētu aiziet uz kādu izstādi.

esmu zvanījusi LKF, un visi sūta uz PTAC,jo uzskata,ka tā ir krāpšana.nezinu ko darīt.

diemžēl kucēnu pati nepirku,tāpēc ir kā ir. pati nebūtu ņēmusi sunīti bez papīriem un ieraugot kāda ir kucēna mamma,pavisam noteikti neņemtu.
30.10.2012 12:52 |

Reitings 3755
Reģ: 22.10.2012
Es pasūdzētos tur, kur tev ieteica pasūdzēties. Bet suni gan paturētu. Tā nav lieta un tā nav prece tomēr. katrā ziņā, tev un taviem dāvinātājiem tā būs mācība. bez tam, piedod, bet ir jābūt vai nu ļoti nogurušam vai ļoti neattapīgam, lai samaksātu 900 eiro par suni, pretī nesaņbemot nekādus dokumentus, kas apliecina pirkšanas faktu.
30.10.2012 15:11 |

Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
intar, man šķiet, ka Tu neesi izlasījusi visu diskusiju. Curious jau vairākas reizes ir teikusi, ka nespēj un nevēlas suni atdot. Bet vēlas panākt, lai tiktu atgriezta kaut kāda daļa samaksātās naudas, par cik cilvēks, kas suni pirka, ticis maldināts.
Tāpēc Tavam sašutumam nav pamata.
30.10.2012 15:14 |

Reitings 2552
Reģ: 11.04.2011
kāda šķirne?
30.10.2012 15:17 |

Reitings 2552
tikko izlasīju :D
30.10.2012 15:17 |

Reitings 1449
forši taču nelasīt diskusiju un rakstīt komentārus?

nez kāpēc ir dažas meitenes,kas saprot ko nozīmē kucēna veselība,ko nozīmē maksāt ārstiem un ko nozīmē iedzimtas slimības un,ka dokumenti ir kas vairāk par papīriem.

un dažas saprot,ka šeit runājam par audzētājas krāpšanu.

jā,Inta, manam sunim ir 3 gadi,saslima un nu atdošu.
30.10.2012 15:18 |

Reitings 1021
Reģ: 19.05.2011
Man liekas,ka galvenais diskusijas jautājums sākotnēji bija:
tad mans jautājums
vai jūs spētu atdot kucēnu,kurš pie Jums dzīvo mēnesi, paņemt naudiņu,kas pagaidām tiek solīta un par tādu pašu cenu nopirkt citu,kuram tiek garantēts,ka ir vesels,kura pārdevēja iedos līgumu un dokumentus.
jeb jūs atstātu sunīti.
30.10.2012 15:22 |

Reitings 3755
Reģ: 22.10.2012
curios, tavā gadījumā visstulbākais ir tas, ka tu neko īsti nevari pierādīt, tā es ieteiktu iet caur tiesu. varētu painteresēties pie jurista vai gan jau patērētāju tiesību birojā, vai kā to tur sauca, tev izstāstītu kādas ir tavas iespējas. traki, ka tev nav iespēju pierādīt to, ka tu (tavi draugi) esi devusi naudu apmaiņā pret suni.
30.10.2012 15:23 |

Reitings 2552
šitais man atgādina vienu gadījumu, ko dzirdēju - vasarā nopirka mazo kverkšķi - nu to maziņo pa 700 ls, aizveda uz laukiem paskriet pa āru. un stārķis viņu paķēra kā medījumu un aiznesa uz savu ligzdu. tā nu 700 ls un suņa mīlestība pa d....
neredzu jēgu izdot tādu piķi, ja patversmē pilns ar superīgiem suņukiem, kuriem gribas mājas. tās izstādes arī ir varen stulbas!!!
30.10.2012 15:23 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Ai, šeit visas ir ar super augstu morāli un principā galvenais ir anonīmi nosodīt, I salute you:D
30.10.2012 15:25 |

Reitings 1449
anonīmi taču visi runā,bet kad pašus kas tāds skartu,kad pašiem būtu jāpieņem tādi lēmumi,tad domātu savādāk.

jā,stulbākais,ka neko pierādīt nevaru.
30.10.2012 15:27 |

Reitings 1021
odyssey - :D tāpat kā filmā "Proposal",kur mazo balto samojedu kucēnu ērglis sarāba.:D
30.10.2012 15:28 |

Reitings 1021
curious- a,ko tu gribēji dzirsēt uzdodot jautājumu - "vai jūs spētu atdot kucēnu..."??? m??
visas teuzrakstīja,ko darītu viņas, bet tas automātiski tika uztverts kā uzbrukums.
No malas lasot jau sākotnēji, no tevīm dzirdu tikai "papīri,papīri, izstādes", tas arī visus te šokē.
nē, nu neviens jau nenoliedz,ka tevī kaut kur dziļi, dziļi, sirdskambarī, pekles melnuma alā, mīt kāds suņu milētājs, bet no malas tā neliekas.
domāju,ka vienkārši nekorekti uzrakstīji diskusijas aprakstu.:)
30.10.2012 15:31 |

Reitings 1021
*dzirdēt
30.10.2012 15:31 |

Reitings 4343
Lolita, nu varbūt arī cilvēks uzrakstīja to aprakstu ne tā, kā īstenībā jutās. Bet tas apjukums ir saprotams. Jo suni atdot viņa nevēlas - tajā pat laikā visi (audzētāju klubos) iesaka, ka tā ir labākā iespēja. Nu un nevienam negribas izmest lielu naudu par suni, kas izrādās bez kādiem ciltsrakstiem + riskēt vēl saskarties ar to, ka viņam - nedod dievs - vēl veselības problēmas, tad vēl izdevumi, varbūt pat eitanāzija. (Cerams jau, ka nebūs šāds gadījums).
Tad nu pajautāja, ko citi darītu. Viņa suni atdot nespēj, tas nenozīmē, ka viņai nevar būt šaubas par lēmuma pareizību.

Curious, nu pacenties savākt kaut kādus pierādījumus, saglabā e-pastus, ieraksti sarunas, kur par šo situāciju ar to audzētāju runājat. Tiesā tas nekam nederēs, bet varbūt patiešām vari to audzētāju iebiedēt ar tiem raidījumiem kā BezTabu, TautasBalss utt., kā te meitenes ieteica.
30.10.2012 15:39 |

Reitings 1449
cilvēks uzrakstīja to aprakstu ne tā, kā īstenībā jutās. Bet tas apjukums ir saprotams. Jo suni atdot viņa nevēlas - tajā pat laikā visi (audzētāju klubos) iesaka, ka tā ir labākā iespēja. Nu un nevienam negribas izmest lielu naudu par suni, kas izrādās bez kādiem ciltsrakstiem + riskēt vēl saskarties ar to, ka viņam - nedod dievs - vēl veselības problēmas, tad vēl izdevumi, varbūt pat eitanāzija. (Cerams jau, ka nebūs šāds gadījums).
Tad nu pajautāja, ko citi darītu. Viņa suni atdot nespēj, tas nenozīmē, ka viņai nevar būt šaubas par lēmuma pareizību.

man laikam vairāk nav ko piebilst..te arī viss ir izteikts.
jo tiešām emocijas ir daudz.
viens ir tas,ko saka cilvēki,kas audzē suņus un šo visu pārzin,otrs ir tas,kas ir manā sirdī..un trešais ir tas,ka man bail par suņa veselību..un tagad neviens nevar pateikt,kas uzpeldēs pēc gada.

bet liekas,ka lielākā daļa tikai moralizē.
cerams,ka Jums nekas tāds negadīsies. noriet ir viens,bet padomāt par situāciju dziļāk ir kas cits,tikai liekas,ka daudzas to neprot.

ja varētu,sunītis būtu atdots. bet nespēju. un nekad neesmu teikusi,ka uztveru viņu kā lietu.
30.10.2012 15:43 |

Reitings 1449
by Lauvens

Man liekas, ka lielākā daļa nesaprot, par ko īsti autore runā. Te ir runa par krāpniecību, kur bezšķirnes suns tiek pārdots par lielu summu kā šķirnes suns.
Un vai autorei būs vieglāk pēc vēl ilgāka laika iemidzināt sunīti tikai tamdēļ, ka nepietiek nauda suņa ārstēšanas izdevumiem?
Pie tam, dažiem cilvēkiem tiešām ir svarīgi, lai ar savu dārgo suni varētu piedalīties izstādēs un tur nav ko viņiem pārmest.
30.10.2012 15:45 |

Reitings 1021
Nu ja cilvēks uzrakstīja nekorekti disksuijas aprasktu, tad nav ko žēloties,ka nevisn viņu nesaprot un pataisa par ļauno,kas nezin vai atdot suņuku vai paturēt.
Nu tad nu viedokļi ir tādi,kādi tie ir.
30.10.2012 15:46 |

Reitings 2552
ja jau dāvinātājam nebija žēl 900 eiro par sīko, tad jau pāris simti vetiem arī nebūs žēl. paturi suni, lai gan varbūt patversmē atradīsies labāks saimnieks
30.10.2012 15:48 |

Reitings 4343
Jā, bet vēlākajos komentāros curious to visu paskaidroja un precizēja. Tā ka negatīvie komentāri ir tikai tāpēc, ka daudzas nepacenšas izlasīt visu līdz galam, un uzreiz metās virsū ar nosodījumu. Necenšoties izprast situāciju
30.10.2012 15:49 |

Reitings 1021
+ vēl tas,ka - nu visi suņuki var saslimt. Arī šie krutie..:)
ganjau būs labi...
30.10.2012 15:53 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits