mazais draugs

Reitings 1449
Reģ: 03.07.2011
esmu nonākusi lielā strupceļā. pati nevaru pieņemt lēmumu un vēršos pēc padoma.

tiku pie kucēna.
uzdāvināja.
kucēns maksāja lielu summu,jo tieši šīs šķirnes mazie suņi ir paši dārgākie.
atklājās,ka saimniece no kuras tika pirkts sunītis ir ļoti samelojusi.
viņa neiedeva dokumentus ,neiedeva līgumu,kucēns nav LKF (man pašai par to nebija liela saprašana..bet ir LKF un LKA ,un LKA kucēni netiek tirgoti par tādām cenām)
respektīvi,ir dārgs mājas mīlulis, bez papīriem.bez pirkšanas līguma,
kurš nu jau 3 mēnešu vecumā sver gandrīz tik.cik pieaudzis šīs sugas pārstāvis.

sāku cīnīties ar saimnieci par suni,uzzināju,ka pat metiens nav reģistrēts, t.i. kucēna vecāki pirms pārošanas nav pārbaudīti, nezinām kādas slimības sagaida kucēnu.
ieraudzīju draugos kucēna mammu, nu neatgādina šīs sugas smukāko pārstāvi.

kad sāku cīņu par dokumentiem,tad pateica,ka man atņems suni,jo pieļauj pat domu,ka es viņu situ. izrādījās,ka nav jau likums,kas nosaka un regulē šis te pārdošanas. un tik pat labi,kranci var pārdot pa 1000ls. ja tikai ir pircēji,kas uzķeras. tas tā,idejiskis salīdzinājums.

tad mans jautājums
vai jūs spētu atdot kucēnu,kurš pie Jums dzīvo mēnesi, paņemt naudiņu,kas pagaidām tiek solīta un par tādu pašu cenu nopirkt citu,kuram tiek garantēts,ka ir vesels,kura pārdevēja iedos līgumu un dokumentus.
jeb jūs atstātu sunīti.

nav jau tā,ka vajag izstāžu čempionu, bet tai pat laikā,sunīti pērku vienreiz,gribētos,lai viņš ir vesels,lai papīri kārtībā,un ,kas zin,varētu aiziet uz kādu izstādi.

esmu zvanījusi LKF, un visi sūta uz PTAC,jo uzskata,ka tā ir krāpšana.nezinu ko darīt.

diemžēl kucēnu pati nepirku,tāpēc ir kā ir. pati nebūtu ņēmusi sunīti bez papīriem un ieraugot kāda ir kucēna mamma,pavisam noteikti neņemtu.
30.10.2012 12:52 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Par to, ka ja nav kas ok, naudu atdod - tas tik "parastajiem" cilvēkiem tā, ka sirds ir krūtīs, citi taču tos suņus uztver kā fermu, lai ražotu citus un dotos uz maksimālo peļņu, tāpēc viņiem vajag garantiju, ka nākamie metieni būs perfekti.
30.10.2012 14:36 |

Reitings 1021
Reģ: 19.05.2011
Nu ko lai saka?? Pasaki lielu paldies dāvinātājiem.
Es nesaprotu vienu - a cilvēki neko nejēdz no sķirnes dzīvnieku pirkšanas un ap visu to,par ko te ir runa (līgumiem, veselību utt) tad ko ķeras pie dzīvnieka dāvināšanas? labāk būtu uzdāvinājuši naudu un pati tad izvēlētos..
30.10.2012 14:36 |

Reitings 3096
Reģ: 09.06.2009
Ja būtu šādā situācijā, uzrakstītu daudz sūdzību par iepriekšējo saimnieci, lai citi neiegrābjas un turpinātu dzīvot ar mazo lapsiņu tālāk. Ja būs lemta tā kaulu slimība utt., tad būs, cīnitos ar viņu kopā un priecātos par to, ka ir tieši šis suņuks :) Mēnesis tomēr ir ilgs laiks, suns jau ir pieradis pie Tevis un viņu nevar tā atraut un aizdot prom.. tas bija jādara pirmajās dienās jau..
30.10.2012 14:37 |

Reitings 133
Reģ: 14.10.2012
Curious sunīti nenes atpakaļ, vienkārši cīnies par to lai tiktu atgriezta nauda dāvinātājam.
Liekas nedaudz dīvaini, ja es gribētu dāvināt kucēnu kādam, vēl pietam par tādu summu, es noteikti ņemtu tikai un vienīgi ar ciltsrakstiem un visiem nepieciešamajiem dokumentiem. Sanāk tā, ka dāvinātājs tev ir "uzdāvinājis" liekas problēmas
Galvenais cīnies un lai izdodās :)
30.10.2012 14:38 |

Reitings 1449
Aija-tik pūkainam sunītim grūti pamanīt blusas,plus vēl viņš ir mazs un nekasās.
daktere arī brīnijās,likās,ka kaut kas nav ar ausi,jo austiņu plēsa,aizvedu,smejās un saka,ka blusas.

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Curios, nu ja jau suni mīli un atdot netaisies, tad neko, norij un aizmirsti, tu neko nepierādīsi, ja gribi pati sevi kūdīt, tad turpini, bet vieglāk ir palaist.

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Nevaig salīdzināt ar bērniem. Mēs viņus mepērkam.
Suni tomēr var iegādāties veikalā vai no privātpersonas tāpat arī mašīnas un citus krāmus. Ja saplīst mašīna garantijas laikā servis to labo pa brīvu. Tāpat ar dzīvniekiem, ja dzīvniekam rodas kādas veselības problēmas pircējs var prasīt atmakāt ārstēšanu.

Manuprāt tas ir normāli. Pretējā gadījumā nopērc slimu govi, kas pēc mēneša nobeidzās - ne Tev govs, ne nauda, ne piens...
30.10.2012 14:39 |

Reitings 1852
Reģ: 29.01.2009
un kāpēc,gan lai es nevarētu sev gribētu sunīti ar ko piedalīties izstādēs. tas ir kā dzīvesveids šādu suņu šķirņu mīlētājiem.

Jā, Tev Tavs neīpaši gudrais draugs uzdāvināja "šķirnes suni" un tagad jau tas viss ir kļuvis par Tavu dzīvesveidu. SMIEKLĪGI!
Tas, protams, nav uzbrauciens, neņem mani galvā, vienkārši no malas tas izskatāsmazliet smieklīgi.
Turklāt, kāpēc tas viss jādara Tev? Lai iet un dara,un cīnās dāvinātājs, jo lielā mērā tā ir viņa vaina, ka , būšu atklāta, ir tik stulbs!!!
30.10.2012 14:41 |

Reitings 472
Reģ: 11.07.2010
autoreiz pilnīgi normāls domu gājiens, nesaprotu, no kurienes te rodas tās gudrās spriedelētājas... šajā diskusijā ļoti labi var redzēt sabiedrības stulbumu - gan no dāvinātāju, gan komentētāju puses.
30.10.2012 14:41 |

Reitings 1449
melessii-kāpēc aizvest suni uz izstādi Krievijā,Polijā vai Lietuvā nevarētu būt mans hobijs un dzīvesveids kopā ar manu mīluli?
nesaskatu tajā neko stulbu.
30.10.2012 14:46 |

Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
Nedomāju, ka draugs, kas suņuku dāvināja, būtu stulbs. Vienkārši nezināja, neiedomājās. Droši vien pats vairāk domāja par suni, nekā papīriem, un uzticējās pārdevējai. Apdomājās par to visu vēlāk.
Es jau arī nezinātu, kādi ir tie klubi, kādi ciltsraksti, kādi citi papīri. Tiesa, es nekad tik šiku suni (vai vispār suni) nepirktu, tāpēc nav tas aktuāli.
Bet varbūt tiešām labāk, ja arī viņš piedalītos tajās sarunās ar audzētāju. Tad varbūt viņa justu "stingrāku" nostāju, necenstos iebiedēt ar suņa atņemšanu un citām muļķībām. Nekāptu tik ļoti uz galvas.
30.10.2012 14:51 |

Reitings 1852
Curious, nē, nē, es neuzskatu, ka tas ir kaut kas stulbs. :) Vienkārši pēc visa izlasītā, man ir radies, priekšstats, ka ne Tev, ne Tavam dāvinātājam iepriekš nav bijusi nekāda saprašana par to visu, BET TAGAD, KAD TEV IR "ŠKIRNES SUNS" , tagad jau Tu sāc dzīvot suņu izstāžu dzīvi.
Ja Tu tu būtu gribējusi jau iepriekš, tad būtu vairāk interesējusies par to visu, par audzētājiem no kuriem iegādāties īstu suni ( nevis pirmais atrastais ss,lv sludinājums), par visiem papīriem utt. :) Ok, tā nav Tava vaina, bet gan dāvinātāja.
Tas tiešām nav uzbrauciens, vienkārši man ir draugi, kuriem ir šķirnes suņi, kuri piedalās izstādēs utt, bet es arī zinu, to garo ceļu, kuru viņi gāja, pirms suņa iegādes.
Es neesmu kategoriski PRET to visu, vienkārši nezinot visu backstory ir diezgan grūti objektīvi vērtēt visu šo situāciju!
30.10.2012 14:52 |

Reitings 1852
Nedomāju, ka draugs, kas suņuku dāvināja, būtu stulbs. Vienkārši nezināja, neiedomājās.

Zaptesburka, sorry, bet pērkot suni 900eur vērtībā, tomēr būtu bišķin jāsaprot, ka vajag kaut kādu garantiju tam, ka nepērc kaķi maisā. Par katru pirkumu mēs tak saņemam čeku, ja pērkam ko lielāku, dārgāku saņemam papīrus ar garantijas kvītīm utt. Ne jau pirmo reizi mūžā šis cilvēks pērk kaut ko!
30.10.2012 14:55 |

Reitings 1449
tas sunītis bija mans sapnis
es taču nedomāju,ka vienā jaukā dienā pie viņa tikšu,ja es 100% zinātu,ka man dāvinās suni,tad es tam visam pieķertos klāt.

tas tāpat kā mašīna, visu laiku sapņo par audi,vienā dienā Tev viņš ir,nu un kā Tu vari zināt visu tehnisko pusi? nekā. tas viss nāk mācoties.
bet ja Tu zinātu,ka Tev būs rīt audi,tad šodien jau skrietu uz autosalonu interesēties.
30.10.2012 14:55 |

Reitings 1852
curious, saprotu, ka tas bija jādara tam cilvēkam, kas to dāvina.
Nu neko, tagad būs smaga mācība.
30.10.2012 14:56 |

Reitings 472
Reģ: 11.07.2010
zaptesburka - tāpēc iepriekš ir jānoskaidro. nav jādara muļķības, neievācot informāciju, sevišķi, ja tas skar jomu, kurā neko diži nesaproti.
30.10.2012 14:57 |

Reitings 653
šausmas... un pat ja esošais sunītis saslimtu vai nebūtu tik smuks kā cerēji, tu runā par viņu kā par LIETU, kā par PRECI!!!

samain;īt pret smukāku un veselāku.... fui
30.10.2012 14:58 |

Reitings 2133
Reģ: 09.05.2011
Paturētu suni,jo tā tomēr ir dāvana.Man nevajag kādu tur šķirnes suni,es mīlu visus suņus,gan krancīšus gan šķirniniekus.Tad jau līdzīgi var vērtēt arī cilvēkus - nenāc no karaliskās ģimenes,tāpēc neesi dabūjis labākos ārstus.
30.10.2012 15:01 |

Reitings 1221
Reģ: 15.02.2012
nav laika lasīt visus komentārus, varbūt jau esiizlēmusi, bet tavā situācijā es laikam sliektos sunīti atdot atpakaļ, lai cik nebūtu grūti. Man ir suns, es zinu, cik maksā dakteris un zāles, kad mazajam pēkšņi uzrodas kāda mistiska kaite, tie ir desmiti un simti latu. Ja naudiņa ir, tad jau mazāka bēda, bet viņam arī var būt visādas iedzimtas problēmas, kuras "līdīs" ārā vēlāk pieaugot. Man papīri bija svarīgi tieši tādēļ, lai zinātu izcelšanos, nevis lai būtu pa smalko.

bet, ja esi suņukam pieķērusies un viņš ir veselīgs un priecīgs, varbūt tas ir liktenis,lai jūs būtu kopā :) nevar zināt, kas ar viņu notiks pie audzētājas, ja nevienam citam neizdosies viņu atkārtoti "iesmērēt"..
30.10.2012 15:07 |

Reitings 653
Es tiešām esmu sašutusi (joprojām)..

Kā var tā rīkoties? Tu neesi suņu mīle. Tev vienkārši vajag mazu smuku (un brendīgu!) suni kā AKSESUĀRU!! Savādāk es to maiņu nevaru attaisnot...

Saprastu, ja ietu runa vnk par negodīgās audzētājas sodīšanu vai kaut kā tā...

Man piemēram ir staffs, arī dārgs suns, skaists, stiprs.... bet diemžēl saslimis... Varbūt man ar šo dot atpakaļ un pirkt jaunu un veselu? Ne? :D
30.10.2012 15:07 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits