mazais draugs

Reitings 1449
Reģ: 03.07.2011
esmu nonākusi lielā strupceļā. pati nevaru pieņemt lēmumu un vēršos pēc padoma.

tiku pie kucēna.
uzdāvināja.
kucēns maksāja lielu summu,jo tieši šīs šķirnes mazie suņi ir paši dārgākie.
atklājās,ka saimniece no kuras tika pirkts sunītis ir ļoti samelojusi.
viņa neiedeva dokumentus ,neiedeva līgumu,kucēns nav LKF (man pašai par to nebija liela saprašana..bet ir LKF un LKA ,un LKA kucēni netiek tirgoti par tādām cenām)
respektīvi,ir dārgs mājas mīlulis, bez papīriem.bez pirkšanas līguma,
kurš nu jau 3 mēnešu vecumā sver gandrīz tik.cik pieaudzis šīs sugas pārstāvis.

sāku cīnīties ar saimnieci par suni,uzzināju,ka pat metiens nav reģistrēts, t.i. kucēna vecāki pirms pārošanas nav pārbaudīti, nezinām kādas slimības sagaida kucēnu.
ieraudzīju draugos kucēna mammu, nu neatgādina šīs sugas smukāko pārstāvi.

kad sāku cīņu par dokumentiem,tad pateica,ka man atņems suni,jo pieļauj pat domu,ka es viņu situ. izrādījās,ka nav jau likums,kas nosaka un regulē šis te pārdošanas. un tik pat labi,kranci var pārdot pa 1000ls. ja tikai ir pircēji,kas uzķeras. tas tā,idejiskis salīdzinājums.

tad mans jautājums
vai jūs spētu atdot kucēnu,kurš pie Jums dzīvo mēnesi, paņemt naudiņu,kas pagaidām tiek solīta un par tādu pašu cenu nopirkt citu,kuram tiek garantēts,ka ir vesels,kura pārdevēja iedos līgumu un dokumentus.
jeb jūs atstātu sunīti.

nav jau tā,ka vajag izstāžu čempionu, bet tai pat laikā,sunīti pērku vienreiz,gribētos,lai viņš ir vesels,lai papīri kārtībā,un ,kas zin,varētu aiziet uz kādu izstādi.

esmu zvanījusi LKF, un visi sūta uz PTAC,jo uzskata,ka tā ir krāpšana.nezinu ko darīt.

diemžēl kucēnu pati nepirku,tāpēc ir kā ir. pati nebūtu ņēmusi sunīti bez papīriem un ieraugot kāda ir kucēna mamma,pavisam noteikti neņemtu.
30.10.2012 12:52 |

Reitings 4129
Reģ: 29.01.2009
Ja vispār rodas jautājums-vai atdot suni un nopirkt citu, tad labāk pirkt somas nevis suņus. Tāpat visus pabrīdināt, lai dāvina somas, kurpes, lupatas ne dzīvas radībiņas.
30.10.2012 13:09 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Es domāju, ka ir reizes, kad jābūt pragmatiskai, mēs te varam daudz filosofēt par dzīvām radībām, kamēr pusdienās norijam 200g kotlešu, arī es :D Ja jūti, ka gribi visu kārtīgi, tad nu dod atpakaļ. Skumji, jā, bet dzīve ir dzīve un tava izvēle.
30.10.2012 13:09 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Tā ir dzīva radība, ar mazu sirsniņu, dvēselīti un emocijām. Man dzīva radība ir draugs, nevis muzeja eksponāts. Un es nespētu atdot draugu, kuru manas rokas būtu glāstījušas, kuru es būtu mīļojusi un, kuram es būtu visa pasaule. Ir svarīgākas lietas kā papīri.
Par slimībām - slimo kā šķirnes, tā bezšķirnes, kā papīroti, tā nepapīroti dzīvnieki.
30.10.2012 13:12 |

Reitings 1852
Tēmas nosaukums ir nepareizs - mazais draugs. Pēc visa Tevis rakstītā, neizskatās, ka tas ir Tavs draugs! :(

Tā, kā es ļoti pieķeros dzīvniekiem, tad es atstātu. Būtu lepna par to, ka man ir tāds suns, neskatoties uz to, ka viņam nav ntie tituli un apbalvojumi.
30.10.2012 13:12 |

Reitings 8407
Suni neatdotu, lai arī kāds viņš nebūtu, jo nespētu šķirties no dzīvnieciņa, kurš pie manis jau mēnesi, kā arī man izstādes tieši liekas dzīvnieku mocīšana, tāpēc ja arī būtu ar visiem papīriem, uz izstādēm suni es nevestu.

Es cīnītos par naudas atgūšanu, nu ej tiešām uz PTAC, galu galā līgums ir noslēgts, nu un ka nav rakstisks, un tā sieviete sasolīja visādus brīnumus, tad cīnaties, lai naudu atdod, bet suni neatdod.
30.10.2012 13:13 |

Reitings 1449
pārdevēja nedod pat līgumu,kam būtu jāgarantē,ka sunītis vesels.
viņa skandalējas.
protams,ka es nevaru atdot un nespēju šķirties,vienkārši mani tracina šī situācija.
nav likumi,kas šo visu regulētu,nav kur vērsties.
30.10.2012 13:14 |

Reitings 244
Reģ: 18.09.2012
Man paziņai ir bijis suns pa 1000 eiro....un? Gribējās tieši tādu un viss, iepūt.

Es paturētu, man žēl būtu atdot lai vai kāds viņš būtu.
Bet no otras puses- nevar zināt kas viņam notiks....Bet no trešās-pat vitīrākās sugas suņus piemeklē nelabais un viss čiks(lai gan vecākiem nekas nav bijis)
Nevar zināt-tīrākā laimes spēle.
Es nevarētu atdot, bet ja tev gribās veselu, ar papīriem un visu pārējo, tad ņem citu. Vienīgais pēc tam būs tā ka visu laiku salīdzināsi un beigās nožēlosi.....pārmetumi būs.
Nu vismaz pēc manas pieredzes- ja man viņš jau mēnesi dzīvo pie manis-MANS UN NEVIENAM NEATDOŠU LAI TUR VAI KAS! :)
30.10.2012 13:15 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Neatdotu suni. Protams, kādu laiku būtu draņķīga sajūta, ka esmu piekrāpta, taču es sev sunīti gribu tikai kā mīluli un nekādas izstādes vai perfekts izskats mani neinteresē. Paturētu, uzmanītu veselību un audzinātu, lai kas no viņa beigās iznāktu.
Taču, tas ir tikai mans viedoklis, jo es vispār maz ko saprotu no šķirnēm. Man vnk nav svarīgi, lai būtu nez kādi ciltsraksti vai vēl kkas.
Turklāt, es vienkārši nevarētu to izdarīt - atdot suņuku tālāk tikai tāpēc, ka nav papīri vai neizskatās tik kruti kā vajadzētu. Nespētu.
Taču, lasot Tavas atbildes šķiet, ka Tu jau esi izlēmusi un negribi šo sunīti vairs paturēt, jo redzi viņā tikai negatīvās lietas. Tavs suns - Tava izvēle. Ja jūti, ka nevarēsi sadzīvot, ka viņš nav tas ideālais, kādu gribēji, tad varbūt pat labāk viņu atdot kādam, kurš priecāsies, mīlēs un audzinās par spīti visam.

Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
Piekrītu Liliii. Sākumā vēl parunā ar to audzētāju. Ja viņa nav ar mieru, interesējies, kā atgūt naudu un kā pabrīdināt citus suņu pircējus, ka audzētāja krāpniece.

Reitings 1449
tēmas nosaukums ir atbilstošs,tas ir mans draugs.
un es nevaru iedomāties,ka atdotu kaut kur viņu,manu mazo sirsniņu.

saimniece lai dabūtu līgumu liek vēl stāties iekšā kaut kādā klubā,par kuru LKF vispār saklausījos,ka nevajag. ja nestājos,tad neko nedod. un par līgumu un papīriem prasa papildus naudu.
30.10.2012 13:17 |

10 gadi
Reitings 10290
vai jūs spētu atdot kucēnu,kurš pie Jums dzīvo mēnesi, paņemt naudiņu,kas pagaidām tiek solīta un par tādu pašu cenu nopirkt citu,kuram tiek garantēts,ka ir vesels,kura pārdevēja iedos līgumu un dokumentus.
jeb jūs atstātu sunīti.

ar šo jautājumu Tu pati sev esi ztbildējusi, ka, ja lielākā daļa te teiktu, ka atdotu prom suni, Tu darītu tāpat.

Tev šis suns nav vajadzīgs, Tu viņu nemīli un viss.

Izskatās, ka Tev pamatīgi sāp tas, ka draudzene var iet uz suņu izstādēm, bet Tu ne.
nu, nabaga sunītis......

ūn vispār Goda vārds stulbs tas cilvēks, ka var nopiekt suni pa 900 eiro, bet nepārbaudot noticēt tantukam, ka viss super.
30.10.2012 13:18 |

Reitings 3031
Reģ: 26.02.2010
viss jau sākas pie punkta, ka NAV līguma.
aiziesi uz PTAC UN?!
kā pierādīt, ka tas ir tieši tā audzētāja suns!?

bet meitenēm, pa lielam te nav sajēga par to, ka šim sunim VAR būt liels risks un dažādām IEDZIMTĀM slimībām, no kurām varēja izvairīties, ja suns būtu pirkts pei normāla audzētāja.
domāju, tur tā bēda!!
jo ja tiešām būs problēmas, tad tur var būt nepārtraukta viesošanās pie veta.. :( un tas nozīmē vēl leileas naudas summas..
jā..ir ko padomāt!
30.10.2012 13:19 |

Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
paga, bet kādus tad papīrus par papildus naudu viņa Tev dotu?
30.10.2012 13:19 |

Reitings 1449
Heartkiller-neesmu pieņēmusi lēmumu.. nevaru atdot
nelasiet man morāles un nepadariet par necilvēku.
es cīnos jau 2 nedēļas ar saimnieci un tas ir murgs,ko viņa saka,ko sola utt.
vienkārši man gribās dzirdēt viedokļus.
ja varētu atdot,būtu jau atdevusi.nevaru un viss.
30.10.2012 13:21 |

Reitings 1021
Reģ: 19.05.2011
Šajā situācijā es smagi nopūstos par ķezu un lieku reizi samīļotu savu mīluli. Man kaut kā sirdsapziņa neļautu atdot kucēnu atpakaļ,kad tas jau sācis uzticēties. mazliet pielīdzinu to tam,kad cilvēks izmet dzīvnieku svešā vietā un pats aizlaižas. suns sēž, gaida, jo uzticas, bet saimnieks pieviļ. kaut kādu papīru dēļ...
Ja es ņemtu dzīvnieku, tad tikai tāpēc,ka gribētu to mīļumu,ko tikai zvēri spēj sniegt, nevis tāpēc,ka man vajag kaut kādu titulu sunim,ko piespraust tualetē pie nagliņas.
30.10.2012 13:22 |

Reitings 1449
par papildus naudu līgumu,ciltsrakstus no kaut kāda kluba,kuram pat nav adreses un kontakti.
30.10.2012 13:23 |

Reitings 460
Reģ: 17.08.2010
neatdotu, jo tā vnk nerīkojas dzīvām radībām...suņuks arī ir pieķēries...
30.10.2012 13:24 |

Reitings 1852
Curious, man liekas tā saimniece Tevi normāli čakarē. Visi normālie klubi ir kaut kur reģistrēti.
30.10.2012 13:25 |

Reitings 2569
Reģ: 16.07.2012
Nē, nekad neatdotu.

Curious,

man gan ir labradors, bet pirkām no LKF kluba, iepriekš bijām skatīties arī LKA kucēnus, bet nu tur uzreiz bija skaidrs, ka māte nav 100% labradors, purns neriktīgs.

No LKF nopirkām kucēnu ar ideāliem dokumentiem (lasīt - pa radu rakstiem nedraud displāzijas, utt. ), līgumu, utt.
Realitātē aptuveni 3-4 mēnešu vecumā sāka klibot, pārtika no pretsāpju zālēm, ceļoja no viena ārsta pie otra, socializēšanās ar citiem suņiem atkrita, kāds ārsts vispār pateica, ka lētāk būs eitanāzija, nekā mocīšanās, bet izķepurojās un un klibo tikai tad, kad pārāk daudz skrien. Var būt visādi, arī pēc papīriem perfektam šķirnes pārstāvim var gadīties neparedzamas veselības problēmas, varbūt tavam sunim būs otrādi - papīru nav, bet vesels.

Sūdzēties, manuprāt, nav par ko, tā ir pircēja neapdomība, ja nenoslēdza līgumu, bet tikai samaksāja.
30.10.2012 13:25 |

Reitings 1449
nevajag padarīt mani par necilvēku,tikai tāpēc,ka es vēlos ,lai mans sunītis būtu vesels,no veseliem vecākiem un izskatītos tā,kā jāizskatās šīs sugas sunītim.

un kāds sakars ar draudzeni un izstādēm? es priecājos par savu draudzeni.
30.10.2012 13:26 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits