Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

mazais draugs

Reitings 1449
Reģ: 03.07.2011
esmu nonākusi lielā strupceļā. pati nevaru pieņemt lēmumu un vēršos pēc padoma.

tiku pie kucēna.
uzdāvināja.
kucēns maksāja lielu summu,jo tieši šīs šķirnes mazie suņi ir paši dārgākie.
atklājās,ka saimniece no kuras tika pirkts sunītis ir ļoti samelojusi.
viņa neiedeva dokumentus ,neiedeva līgumu,kucēns nav LKF (man pašai par to nebija liela saprašana..bet ir LKF un LKA ,un LKA kucēni netiek tirgoti par tādām cenām)
respektīvi,ir dārgs mājas mīlulis, bez papīriem.bez pirkšanas līguma,
kurš nu jau 3 mēnešu vecumā sver gandrīz tik.cik pieaudzis šīs sugas pārstāvis.

sāku cīnīties ar saimnieci par suni,uzzināju,ka pat metiens nav reģistrēts, t.i. kucēna vecāki pirms pārošanas nav pārbaudīti, nezinām kādas slimības sagaida kucēnu.
ieraudzīju draugos kucēna mammu, nu neatgādina šīs sugas smukāko pārstāvi.

kad sāku cīņu par dokumentiem,tad pateica,ka man atņems suni,jo pieļauj pat domu,ka es viņu situ. izrādījās,ka nav jau likums,kas nosaka un regulē šis te pārdošanas. un tik pat labi,kranci var pārdot pa 1000ls. ja tikai ir pircēji,kas uzķeras. tas tā,idejiskis salīdzinājums.

tad mans jautājums
vai jūs spētu atdot kucēnu,kurš pie Jums dzīvo mēnesi, paņemt naudiņu,kas pagaidām tiek solīta un par tādu pašu cenu nopirkt citu,kuram tiek garantēts,ka ir vesels,kura pārdevēja iedos līgumu un dokumentus.
jeb jūs atstātu sunīti.

nav jau tā,ka vajag izstāžu čempionu, bet tai pat laikā,sunīti pērku vienreiz,gribētos,lai viņš ir vesels,lai papīri kārtībā,un ,kas zin,varētu aiziet uz kādu izstādi.

esmu zvanījusi LKF, un visi sūta uz PTAC,jo uzskata,ka tā ir krāpšana.nezinu ko darīt.

diemžēl kucēnu pati nepirku,tāpēc ir kā ir. pati nebūtu ņēmusi sunīti bez papīriem un ieraugot kāda ir kucēna mamma,pavisam noteikti neņemtu.
30.10.2012 12:52 |

Reitings 1602
Reģ: 12.04.2012
Harmony, jā, iespējams žēluma dēļ pret tik mazu radību arī nepielietojam ikreiz pāraudzināšanu, kaut gan sākumā pusgadu un pat vairāk no vietas centāmies arī audzināt kā nākas. Gan ar avīzi centāmies iesist, bet rezultātā šis metas virsū tai avīzei... vai normāli?! Pēcāk ar slotu atgaiņājām, nu šis nedaudz sākumā slotu baidījās, bet tāpat metas virsū slotai...
Tētis pat pāris reizes pielietoja citu metodi, ka paņēma aiz skausta un turēja paceltu gaisā (saka, ka tādā veidā viņi zaudē varu), bet nekā, turpina tik riet, ņirgt zobus un censties iekost, pēcāk atlaižot šis metas virsū!
Uz komandu "fuj" nevis piežņaudz asti, nokaunās vai mūk prom, bet tieši pretēji - paliek agresīvs- sāk riet nenormālā balsī, atņirdz zobus un atkal draud mesties virsū.

Nezinam kā audzināt jau, jo viss ir izmēģināts. Viņš, sivēns tāds, tak saprot, kad ar viņu stingri runā, kad mutiski sāk pārmest ar nosodošu intonāciju, tā vietā lai nokaunētos, sāk pretēji rādīt agresivitāti.
31.10.2012 20:36 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
vecmammai bija mazs toiterjers - ljauns un agresiivs bez gala. abi paareejie vinjas sunji bija miiliigaakie un paklausiigaakie radiijumi uz pasaules. neviens vinjam neskaaraas klaat bez vajadziibas, ja saaka par saapiigu kost kaaju pirkstos, dabuuja speerienu ribaas un paaris stundas bija miers. cik esmu pamaniijusi, taadi nejauki sunji parasti ir tie izmeeraa vismazaakie un paaraudzinaat diemzeel nevar.
31.10.2012 20:48 |

Reitings 1997
Reģ: 30.06.2009
Sist nav jegas!Suns nesaprot sisanas ne ar avizem,ne slotam,ne zagariem vai rokam!Vilku bara neviens nevienu nesit,tikai koz,purina,spiez pie zemes un reizem aizmet!Un te ari bija tava teva kluda-vins suni palaida kamer tas vel ardas,suns uzskata,ka ir uzvarejis un barvedis paslaik ir vins.Suns sadi gaisa bija jatur kamer paliek lengans un pretestibu vairs neizrada.
Un logiski,ka suns kurs uzskata,ka ir saimnieks majas un jums visiem tur uz galvas uzkapis un vel cupu tur nolicis nebaidies no kaut kadiem jusu "fuj".Tur tam sunim vienkarsi vienu reizi ir KARTIGI jasadod miza,ta lai zin,kur majas vezi ziemo.
Pamekle kadus vilku video ka notiek bara vietu dalisanas,ka izturas pret "padoto".Padotajam nelauk rukt vai riet virsu barvedim,barvedis vienmer ed pirmais un ed vins kad grib un ko grib,vienmer vins iziet pa durvim un ieiet pa tam pirmais(vilku gadijuma ta butu ala).Un ja kads grib gazt esoso barvedi un ienemt ta vietu(kas paslaik butu jums jadara)ir nezeligs,asinains kautins,nevis paris sekundes paturesana gaisa un palaisana,lai atkal metas virsu.Sunim ir jasaprot,ka vins ir vajaks.
Iesaku pirmkart suni kastret,otrkart aizliegt gulet gulta,treskart,kad saks pret to protestet,panemt aiz svarnika sapurinat,tai pasa laika stingrs un dusmigs "nedrikst" un tad piespiest suni pie zemes aiz ta pasa svarnika ta lai nevar iekost un TURET kamer parstaj pretoties PILNIBA!Un saja procesa padoties vienkarsi nedrikst!Suns saja laika kauks,ruks un ardisies,ka negudrs,bet nekas vinam nesap,suns vienkarsi jut ,ka tiek gazts no sava trona un attiecigi jutas pazemots.Ja palaizot metas virsu atkal, velreiz tas pats,kamer suns vairs virsu neklup.Kad tas briesmigais etaps ir iziets,tadas ikdienas padarisanas ka suni barot 2x diena un pirms dodat est vinam paed visi parejie vinam redzot,var ielikt vina bloda kaut ko gardu,izsmeret,lai paliek smarza,apest un nolikt sunim to tukso blodu,lai redz,ka tu apedi kaut ko vins pats gribetu un vel no vina blodas,iepraktizet blodas nemsanu nost,kad suns ed(bloda ir tava,nevis suna,ta pat tas saturs).Vel var nolikt pilnu blodu,bet suni nelaist tai klat,visu laiku blokejot un stajoties tai prieksa,sanak baiga rinkosana,ja suns kaut ka pamanas tai pieiet aiz svarnika un metam mala(nu nejau uz istabas otru galu,protams,tikai tur kur vins bija ieprieks kamer vel rinkoja),blodu atdot,kad suns apsezas,apgulas vai aiziet prom,ta nozime,ka suns atzist,ka bloda ir tava un vins tev to atdod.Pa durvim vienmer lauka iet majinieki un tikai tad suns.Suni bloke ar kaju(to vienkarsi liek prieksa un stumj atpakal dodot kadu komandu,tur stavi,sedi,gaidi vai jebko citu),ta pat ari ieksa ejot.Un KATRU reizi,kad suns atlaujas uzrukt vai iekost aiz svarnika sapurinat un turet pie zemes kamer padodas.Nekas no si visa sunim realas sapes nenodara,bet vairak ietekme ta domasanu.
Jus neturat majas suni,lai ciestu no ta esamibas.Suns ir lai raditu jums prieku,bet lai tas raditu rpeikua r suni ir jastrada un reizem ar ne visai patikamam metodem.Katra zina sist suni nekadas jegas nav,vins tiek tikai traumets.Savus sunus audzinot izmantoju tikai vilku bara metodes,vai to,ko izmanto kuces audzinot kucenus,jo tikai sis metodes suns saprot.Ja suni sitat vins vienkarsi saprot,ka tas sap,sak baidities,bet reali no ta neko neiemacas.
31.10.2012 21:03 |

Reitings 1997
Oj,baiga pentere,bet cerams,ka noderes un suns beidzot bus prieks majas,nevis mazs riebeklis.Un starp citu visai logiski,ka pudelis jums bija jauks.Tojs tomer ir terjers un terjeri ka tadi ir visai asa rakstura.
31.10.2012 21:04 |

Reitings 1602
Reģ: 12.04.2012
Harmony, izlasīju ar aizrautību, liels paldies par ieteikumiem! Savējiem arī šo pastāstīšu, un, ja atbraucot mājās, būs skandāls, -rīkošos ;)
31.10.2012 21:09 |

Reitings 1997
Nav par ko!Ja nav slinkums pastasti vai kas mainas.Uzreiz rezultats drosi vien nebus,jo jums suns jau ir uzkapis uz galvas,manejie ir tikai meginajusi to izdarit attiecigi problema nocirsta jau pasa iedigli,pec tas izkausanas parasti ir miers uz vismaz pus gadu,pec tam atkal megina pakapties kaut kur augstak.Parbaudu to meginot sunim atnemt kaulu,parasti,atdod bez ierunam,ja nelaiz vala vienkarsi izrauju no mutes pasaku,ka ta nedrikst un uz kadam dazam minutem to kaulu paturu pie sevis un tad dodu atpakal,pec laika atkal prasu atdot.Tajos retajos gadijumos uzruc,tas ari ir signals,ka sen nav dabujis pa bieti :D Tacu ja tas rezultats jums tur neparadas nemaz,tad tiesam ir pamats domat,ka suns vienkarsi ar tarakaniem galva,tacu diez vai.Tadu sunu ir loti maz,lielakoties vienkarsi neaudzinati.
31.10.2012 21:48 |

Reitings 49
Reģ: 31.07.2012
Par audzināšnas metodēm 98% piekrītu Harmony, vismaz var redzēt, ka kāds ko zin vairāk par suņiem un tas ir labi. Jo tā kā suns nespēj saprast, ko saka saimnieks, uztverot vien dažādas intonācijas, frāzes, iespējams, dažus vārdus- tad ir jāprot runāt "suņu valodā" ar paņēmieniem, kurus viņš saprot. Un 100% piekrītu, ka suni sist nevajag, tas neko neiemācīs kā drīzāk iedzīs sunim bailes.
31.10.2012 23:00 |

Reitings 6676
Reģ: 07.02.2009
Nelasīju neko no visām tām 18lpp ko te sarakstījušas, bet , man tas šķiet totāls idiotisms... vispār tā šķirnes suņu būšana utt.. jau pamatā škiet stulba, bet ne par to... Nu es noteikti būtu pa mēnesī pieķērusies tam sunim un man būtu vienalga cik viņš tur maksāji... bet ja tev tas ir tikai kā izstāžu objekts, tad ko jautā forumā, pērc, pārdod maini kā lietu, ja jau tu to tā uztver...

Starp citu vienmēr esmu dzirdējusi uzskatu, ka šķirnes suņi ir slimīgāki, šī ir pirmā reize kad dzirdu pertējo...

Man ir bijuši daudzi suņi, tēvs parasti ņēma medībām, puse no viņiem beigu beigās izrādījās galīgi tam nederīgi, bet mēs jau viņus neuztvērām , kā tādus darba radījumus, bija mīluļi un lai gan nederēja sākotnējai iecerei vienmēr tika paturēti...
01.11.2012 11:15 |

Reitings 287
Reģ: 20.10.2010
Dažkārt es apbrīnoju cilvēkus, kas dzīvniekus uztver kā tādu priekšmetu kuru varētu tā vnk aiziet uz veikalu samainīt pret citu optimālāku lietu.
Tas mazais suņuks ir dzīva būtne, un lūdzu neaizmirstam, ka dzīvnieki arī jūt to kas viņiem notiek apkārt.
01.11.2012 11:21 |

Reitings 1791
Reģ: 17.11.2011
Es paturētu uzdāvināto, jo noteikti jau būtu iemīļojusi viņu.....taču kāda starpība ir viņam dokumenti vai nav, viņš tev dāvā beznosacījuma mīlestību. Labi, apkrāpa tevi cenas ziņā, bet ne jau kucēns to darīja, viņš nav vainīgs, lai tagad no viņa tā vnk atteiktos.
03.11.2012 11:59 |

Reitings 181
Reģ: 02.11.2012
Par sho vari jautat ari foruma suni.lv
Cik noptotu, shim kucenam vsp nav ciltsrakstu, ja?
-tad varu Tevi "nomierinat" - ta IR krapshana. Kaadi 1000ls?! Ja metiens nav regjistrets kluba un federacijas ciltsgramata, tad velak ciltsrakstus ari Tu nevari pieprasit. Nav jau Tava vaina, bet gan "audzetaja". Ja kucenu pardeva par sho astronomisko summu un vecakiem nav visas obligatas veselibas parbaudes un ja abi vecaki vsp ir tirshkjirnes sunji (medz but visadi brinumi, piem, 10kg smags tojs, taksis spaniela auguma utt.), tad ta jau izklausas pec pagrides razotnes.
Obligati pie kucena iegades audzetajam un pircejam obligati janosledz "kucena atsavinashans ligums" (saukts ari par pirkshanas-pardoshanas ligumu), kur visam jabut atrunatam.
PS. LKA sunjiem neparbauda veselibu, LKF gan parbauda sunjiem veselibu un darba sunjiem ari ir obligatas darba parbaudes.;)
Malacis, ka zvaniji uz LKF, labaku padomdeveju nevaretu atrast.
03.11.2012 12:38 |

Reitings 181
Reģ: 02.11.2012
Shis lieku reizi pierada, ka dzivniekus davinat nedrikst. Ja man uzdavinatu suni, nesaskanjojot ar mani, tad es butu ljoti nelaimiga un dusmiga, sunjuka ari zel butu. Jo dzivnieka izvele esmu ljoti izveliga un kartigi parskatu abus vecakus un visus radu rakstus, tipu, krasojumu vai toni, audzetaju izpetu, ja nezinu to, metienus izpeu, katru kucenu metiena utt., jo tas tak bus mans suns un man ir visas tiesibas izveleties savu miluli, ar kuru dzivoshu ilgi. Es ar sunjiem un izstadem esmu uz Tu, pashai tas ir ka hobijs. ;)
Lai veicas atrisinat sho neforsho starpgadijumumu un panakt taisnibu!;)
03.11.2012 12:53 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits