zaptesburka, par 21. gs. kāpēc es minu - jo parasti tomēr sievietes iepazīstas ar tiem vīriešiem no citas reliģijas un kultūras neitrālās valstīs, piemēram, Anglijā un visbiežāk jau tās diskusijas par citām nacionalitātēm ir Anglijas sakarā. Es personīgi pazīstu ne musulmaņus, bet indiešus gan (kuri ne mazāk tiek nozākāti) un viņi vai nu gandrīz neseko kaut kādām interesantām (neforšām) savām kultūras īpatnībām vai vispār nē. Domāju, ka mūsdienās viss notiek daudz brīvāk un tas, kā katrs uzvedas, pa lielam ir atkarīgs tikai no viņa. Protams, 100% neapgalvoju, ka visiem tagad brīvi uzskati, taču nedrīkst teikt arī pretējo par kādu tautu vai reliģiju - ka visi 99% pakļaujas tradīcijām un tāpēc visām sievietēm jāturas nost.
Par musulmaņiem - visādus šausminošus stāstus internetā par sievietēm un vispār attieksmi pret cilvēkiem var atrast no jebkuras kultūras. Kaut ļoti labi atceros visādus stāstus no krievu raidījuma "kriminal inform", kur maniaks sievietes grieza pa ķermeņa daļām un tad lika burkās vai kur kāds sievieti turējis pagrabā ieslēgtu mājās, vai tml.
Varu padalīties ar to, ko izlasīju grāmatā - protams, ka vīrietim ir vispilnīgākā tiesībspēja, viņš var fiziski ietekmēt sievu, viņš manto vairāk utt. Bet pa šo īso studēšanas laiku mums vajadzēja lasīt vairākus likumu krājumus nesaistītus ar islamu - un, cik pārsteidzoši, pilnīgi visur vīrietis ir bijis pilnvērtīgāks.
Kāpēc man radās priekšstats, ka musulmaņu sieviete nav apdalīta - jo viņa manto, viņai pieder sava manta, ar kuru viņa drīkst rīkoties, kā vēlas, vīrs viņai uzdāvina laulības dāvanu, kas ir personīgi viņas mantiskais nodrošinājums, viņa var šķirt laulību (kaut vai tikai tāpēc, ka vīrietis viņu nespēj apmierināt fiziski), viņa var nepiekrist laulībai, viņa (pilngadību sasniedzot) var izvēlēties ar ko precēties, sievietes un bērnus nedrīkst nogalināt svētos karos. Vispār Korānā netiek atbalstīta vardarbība pret sievietēm un Muhameda mīļākais bērns bija viņa meita Fatima. Es nesaku, ka sievietei tur ir medusmaize dzīvot, taču nevajag iedomāties arī gluži tā, ka salīdzinot ar citām kultūrām sieviete tur ir nekas.