Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Tām kas ir gatavojušas saldjumu majas

 
Reitings 515
Reģ: 01.08.2011
Ļoti sagribejās mājās gatavots saldejums - nekad neesmu gatavojusi - iesakiet savas receptītes ja esat ko tādu gatavojušas :)
21.10.2012 18:06 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
a Tev ir saldējuma mašīna? Ja nav, tad gan nemācēšu ieteikt ērtāku veidu, jo jāmaisa un jāsaldē tas viss process, protams sagatavot masu ir elementāri.
21.10.2012 18:45 |
 
Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
Nu, tad padalies, DIO... kam tajā masā jābūt?
21.10.2012 18:47 |
 
Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
Es kkad esmu taisījusi: saputoti olu baltumi + krējums, bet zinu, ka tur vēl kaut ko vajadzēja klāt, tikai nezinu, ko... Tāpat sanāca tīri neslikta lieta, lai gan nez. vai par saldējumu saucama
21.10.2012 18:49 |
 
Reitings 515
Reģ: 01.08.2011
man nav saldejuma masina :(
21.10.2012 18:49 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
tikai masa jums neko nelīdzēs, jums ir jāsaldē un jāmaisa tā masa, lai sanāk saldējums...

te būs viena no receptēm:
Katliņā lej pienu. Pievieno vaniļas pāksti un liek uz mazas uguns sildīties. Jāuzmana, līdzko liekas, ka piens sāks burbuļot, tas no liesmas jāņem nost.
Kamēr sildās piens, puto olu dzeltenumus ar cukuru, lai izveidojas nedaudz gaisīgāka masa.
Olu dzeltenumiem lēnām lej klāt karsto pienu, līdztekus ar putojamo slotiņu olas aktīvi maisot. Ātrā maisīšana ir ļoti svarīga, lai olas nesarautos kunkuļos no strauji pievienotā karstuma.
Kad viss piens iemaisīts, tad masu lej atpakaļ katlā. Katlu liek uz mazas liesmas un aktīvi ar koka karoti maisi, līdz mērce ieguvusi tādu konsistenci, ka, apgriežot koka karotes aizmugurējo daļu un pa to novelkot ar pirkstu, paliek ļoti skaidra un tīra līnija(aptuveni 7–10 minūtes), bet tomēr tas ir jājūt pašam.
Kad liekas, ka mērce ir gatava, tad to pārlej tīrā traukā un pievieno šokolādi (mellenes vai vienalga ko sirds kāro) Samaisi. Ļauj mirkli pastāvēt un atkal samaisi, jo šokolādei vajadzīgs laiks, lai tā izkustu. Uzliec traukam vāku un ieliec atkal aukstā ūdens peldē, lai pilnībā atdziest.
Kad mērce auksta, liec to saldējuma mašīnā un gatavo pēc ražotāja norādījumiem Pēc tam pārliec citā traukā ar vāku un to liec saldētavā uz vēl 1–2 h.
21.10.2012 18:55 |
 
Reitings 819
Reģ: 29.01.2009
Recepte ta recepte, bet, kur daudzumi? :D
21.10.2012 19:05 |
 
Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
Ha, tad es vispār pavisam citu recepti zināju....
Man mājās ir kkāda padomju laika saldējuma mašīna, nav ne jausmas, vai vispār darbojas. :D
zemene11, nu pamēģini ar tiem saputotiem olu baltumiem + krējumu, saldējums tas nebūs, tomēr auksta, salda, gaisīga masa būs, varbūt arī tā nav pavisam slikti.
21.10.2012 19:07 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
http://www.piegalda.lv/receptes/majas-gatavots-saldejums/


Viena no simt receptem lai pagatavotu bez tas masinas.
21.10.2012 19:10 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
oi daudzumi :D apmēram litrs piena, vismaz viena vēlams 2 vaniļas pākstis, 150gr cukurs, 9-10 olu dzeltenumi un 100 gr šokolādes, vai jūsu izvēlētās ogas.
21.10.2012 19:10 |
 
Reitings 1660
Reģ: 27.10.2010
Esmu redzējusi nu ļoti daudz receptes un nevienā speciāli nevajadzēja saldējuma mašīnu. Tagad nemeklēšu, bet skaties pati žurnālos vai i-netā. Pati neesmu taisījusi saldējumu mājās, liekas piņķerīgi un vieglāk ir nopirkt.
21.10.2012 19:11 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits