tikai masa jums neko nelīdzēs, jums ir jāsaldē un jāmaisa tā masa, lai sanāk saldējums...
te būs viena no receptēm:
Katliņā lej pienu. Pievieno vaniļas pāksti un liek uz mazas uguns sildīties. Jāuzmana, līdzko liekas, ka piens sāks burbuļot, tas no liesmas jāņem nost.
Kamēr sildās piens, puto olu dzeltenumus ar cukuru, lai izveidojas nedaudz gaisīgāka masa.
Olu dzeltenumiem lēnām lej klāt karsto pienu, līdztekus ar putojamo slotiņu olas aktīvi maisot. Ātrā maisīšana ir ļoti svarīga, lai olas nesarautos kunkuļos no strauji pievienotā karstuma.
Kad viss piens iemaisīts, tad masu lej atpakaļ katlā. Katlu liek uz mazas liesmas un aktīvi ar koka karoti maisi, līdz mērce ieguvusi tādu konsistenci, ka, apgriežot koka karotes aizmugurējo daļu un pa to novelkot ar pirkstu, paliek ļoti skaidra un tīra līnija(aptuveni 7–10 minūtes), bet tomēr tas ir jājūt pašam.
Kad liekas, ka mērce ir gatava, tad to pārlej tīrā traukā un pievieno šokolādi (mellenes vai vienalga ko sirds kāro) Samaisi. Ļauj mirkli pastāvēt un atkal samaisi, jo šokolādei vajadzīgs laiks, lai tā izkustu. Uzliec traukam vāku un ieliec atkal aukstā ūdens peldē, lai pilnībā atdziest.
Kad mērce auksta, liec to saldējuma mašīnā un gatavo pēc ražotāja norādījumiem Pēc tam pārliec citā traukā ar vāku un to liec saldētavā uz vēl 1–2 h.