Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Vakariņas nemākuļiem

 
Reitings 680
Reģ: 01.04.2012
Sveiki!
Mani moka nopietna problēma.
Dzīvoju pie māsas, viņas vīrs grib lai taisu vakariņas - bieži! Bet es māku uztaisīt makaronus, kartupeļus, pelmeņus - studentu ēdienu!
Varbūt kādia ir kāda viegla recepte, kur gaļiņa jātaisa? Un garšīga... Bet recepte tāda, nu pa minūtēm. Man neder, ja ir pēc savas izjūtas utt un tmldz.
Paldies! :)
18.10.2012 20:23 |
 
Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
jaa, aiziet liidz rimi un nopirkt gatavaas kotletes, uzsildiit taas mikrovilnju kraasnii.
18.10.2012 20:25 |
 
Reitings 895
Reģ: 29.01.2009
Nopietni? Kotletes nemāki uzcept? :(
Skumji.
Pa minūtei jau tev neko neviens nepateiks, jo ir dažādas krāsnis, pannas, gaļas utt.
Skaties draugiem.lv - tur ir daudzas receptes ar fotogrāfijām, kā tam ēdienam sagatavošanas posmos jāizskatās. Tāpat arī spoki.lv ir tāda sadaļa.
Vispār - diezgan šaumsīgi...
18.10.2012 20:26 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
ļoti vieglus? Ņem cūkgaļas kakla karbonādi, sagriež gabalos, tos iesmērē ar sinepēm, ķiplokiem, ietin folijā un liek cepeškrāsnī cepties.
18.10.2012 20:26 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
khmmm....... iedomājos to pašu, ko krista, ātri pagatavojams nu tad uz veikalu pēc gatava ēdiena un tad tik uzsildīt :)
18.10.2012 20:27 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Ņem cūkgaļas kakla karbonādi, sagriež gabalos, tos iesmērē ar sinepēm, ķiplokiem, ietin folijā un liek cepeškrāsnī cepties.

tas ir vismaz 30 min darbs, tad ja zini ko dari, bet iesācējam, kam jāpārbauda ēdiens, jāliek garšvielas... nu nez nez... un nav minūtes pagatavojams arī ēdiens...
18.10.2012 20:30 |
 
Reitings 439
Reģ: 02.10.2011
tā sanāks dārgi.. ja pirksi gatavu veikalā un sildīsi..
ko tieši no gaļas vēlies pagatavot.. padošu ātras un labas receptes.. :)
18.10.2012 20:30 |
 
Reitings 807
Reģ: 20.04.2010
Aij, cik jūs, meitenes, neatsaucīgas!
Autorei - paskaties jau ieteiktajos saitos, ari receptes.lv, vari apjautāties sapforums.lv ķēķa sadaļā. Piemēram, maltās gaļas vai šampinjonu mērci ir tiešām ļoooti viegli pagatavot, nevajag tikai baidīties, ja arī perfekti nesanāks pirmajā reizē ;)
18.10.2012 20:30 |
 
Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
receptes.lv labas receptes arī nemākuļiem.
18.10.2012 20:31 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
DIO, man liekas viegli, jo kas tad tas par darbu. Un kamēr tā gaļa cpeškrāsnī cepas, es to stundu daru ko gribu. Klāt pie plīts nav jāstāv, tāpēc es ļoti daudz ko gatavoju krāsnī.
18.10.2012 20:32 |
 
Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Cūkgaļas karbonādes gabalu iesmērē ar sāli, pipariem, iebaksti pāris ķiplokus, ietin folijā un cepeškrāsnī, ja nemaldos, tad uz 190 grādiem, katrs kg.-1h.

Vistas fileja karija mērcē, maltās gaļas mērce. Starp citu- ar Maggi idea ļoti gardi sanāk, tur tikai gaļa jāsaliek maisā, jāuzber garšvielas un jāliek krāsnī.

Es vienu vasaru gatavoju māsas darugam, kaut arī īpaši nemācēju neko, visi izteica komplimentus :)

Karbonādes gan ir ļoti viegli, miltu vietā ņem rīvmaizi, paskaties kā gatavo franču gaumē- ja nemaldos sieru un tomātus liek pa virsu. Frikadeļu zupa arī nav slikta. Var vnk. galiņu sacept ar sāli, pipariem.

Nopērc vistas stilbiņus, ļoooti viegli zupu izvārīt, gardi sanāk.

Apcep malto gaļu, sajauc ar vārītiem griķiem, klāt salātiņi- kaut vai tomāts, gurķis,majonēze.

Arī Maggi kartupeļu sacepums ir viegls un gards.

Maltā gaļa+tomātu mērce un samaisi kopā ar makaroniem.

Tas ir pirmais vieglais, kas ienāca prātā.
18.10.2012 20:37 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
vispār nemākuļiem, gaļas gatavošana ir sarežģītākais... sarežģītāk kā kūkas, ja kas.. :) Man liekas ērtāk un ātrāk ir tā ieteiktā maltās gaļas mērce, vai tā pati vistas fileja vai vistas kājas krāsnī. (ātrāk pagatavojamas laika ziņā)
18.10.2012 20:37 |
 
Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Plovs- izvāri rīsus, izcep fileju vai es vnk. apcepu žāvētu cūkgaļu, tomātu mērce klāt un visu sajauc.
18.10.2012 20:39 |
 
Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
Vismaz tos pašus pelmeņus var pagatavot daudz garšīgāk. Mana viena no TOP receptem: http://www.apollo.lv/zinas/pelmenu-sacepums-ar-senem-un-sieru/471482
18.10.2012 20:39 |
 
Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
Man sāk gribēties ēst, nedrīkst vakarā lasīt tādas diskusijas :D
18.10.2012 20:40 |
 
Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
apsaali plaanas paaris mm biezas telja galas skeeles,apviljaa miltos apcep 30 sec. no katra saana uz videejas uguns oliivelljaa, pielej baltviinu ap 50 gramiem, kaa tas iztvaiko, uzreiz uz mazas uguns un pielej klaat uudeni taa, lai galja pannaa buutu gandriiz nosegta (pilniibaa nosegta nederees). panjem 1/4 citrona un izspied uz galjas, ieliec skipsnu saals (tik cik vari starp diviem pirkstiem satureet). ja redzi, ka skidrums pilniibaa izzudis, pielej veel bikiit uudeni, bet nekad taa , lai buutu uudens liimenis augstaaks par galju. peec 4-6 minuuteem sauteeshanaas uzkaisi bik samaltus melnos piparus, svaigi sagrieztus peetersiiljus un galja ir gatava.
18.10.2012 20:42 |
 
10 gadi
Reitings 6245
Reģ: 01.04.2009
Maltās gaļas mērce - ļoti vienkārši :) Taisu to pie makaroniem, kad neko sarežģītu negribas. Vari pievienot arī rīvētus burkānus tai mērcei.
18.10.2012 20:43 |
 
Reitings 511
Reģ: 04.08.2011
Apm. 40min. Vistas fileju sagriez sķēlītes un apcep ar jebkādām garšvielām,kas Tev ir, pa to laiku vāri 2rīsu paciņas apm.20min, gatavai vistai pievieno konservētu kukurūzu un zaļos svaigos/saldētos zirnīšus, 2paprikas, smuki sagriez un pasautē visus dārzenīšus ar vistu,tad liec klāt rīsus,un garšvielas pēc izvēles.

Es klāt lieku Sweet chilli mērci,lai bišķi asāk.
18.10.2012 20:47 |
 
Reitings 680
Reģ: 01.04.2012
Paldies!
Vispār kotletes esmu cepusi un arī karbonādi mācētu, ja vajadzētu, bet es gribēju kko sarēžģītu un kaut vai ilgi taisāmu, tas nav noteicošais, bet tā riktģi pa soļiem. Lai gan, labāk būtu nostirpināt savas "mazās" esošās zināšaniņas.. :D
paldies! :)
19.10.2012 10:39 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
Pačeko te - http://silva.prieksgatavot.lv/ Man tur tiešām īzī pīzī receptes. :)
19.10.2012 10:43 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits