Aj, es par šito tēmu varēt spriest un spriest. Meklēju slimībai cēloņus, sadzīvoju ar tās izpausmēm un cenšos nedomāt par sekām ilgtermiņā.
Par sevi. Sākums laikam meklējams bērnībā, kad ģībšana jau bija kļuvusi pašsaprotama. Ģību skolas koncertos, ģību autobusos un pat ciemos. Ar laiku izpratu savas sajūtas un ģīboņus spēju sadresēt. Protams, komplektā arī nāk tie satraukumi, kad krīti histērijā. Pirms ~1,5 gada pirmo reizi saskāros ar sajūtu "beigas klāt". Nu neko, ātros nesaucu, jo vajadzēja vēl iet uz pasākumu. Domāju, ja jau gals klāt, lai glābj apkārtējie. Man bail, ka ārstiem jāmaksā, tāpēc labāk...un vispār no ģiboņiem jau pieradu, kad no bezfilmas(fuj, kāds apzīmējums, bet nenāk nekas prātā labāks), mani modina svešie cilvēki. Nu lūk, pēc nepienākušajām beigām, mani piemeklēja vēl tāda laime, sauksim to par depresijas simptomiem... Dzīvot ar šādu komplektu(tā ieskatam, bezmiegs, pārliku ilgs miegs, sirdsklauves,blenšana vienā punktā, ķermeņa trīce utt). Aj, ar šo visu esmu sastrādājusi nelāgas lietas, negribu iedziļinaties :(
Tā vispārīgi. Sķiet, ka slimībai(nu ja, izvēlamies šo apzīmējumu) ir saistība ar iedzimtību, bet tas nav obligāti visiem. Vienīgā ārstniecības metode- samierināšanās, prāta kontrole(jā, jā, es zinu, ka mission impossible). Visi iepriekš diskusijā dotie padomi ļoti noderīgi, bet derīgi tikai profilaksei, kas īstenībā ir daudz, ļoti,ļoti daudz ceļā uz savu veselību.
Ar sabiedrības viedokli ir sarežgīti. Es pat saprotu tos cilvēkus, kas saka: "beidz izdomāt sev slimību". Mūsdiēnās jau stress ir kļuvis tik pierasts, ka apbrīnojaami ir tikai mierpilnie ļaudis(tas kļūst par biznesu, pārdot mieru- joga,grāmatas par mūkiem, spa un vēl, un vēl). Pastāstot to draugiem, vecākiem, attieksme ir- nu jā, nu jā, traki jau ir, bet dzīvojam, cīnāmies! Ak jel, ar iesnām mani apčubina un izrāda sapratni vairāk! Un vēl vispār, manuprāt, mums katram ir savs jūtelības līmenis. Es, piemēram, spēju paciest zobu urbšanu bez šprices, bet savus pasaules galus, brīnos, kā esmu pārdzīvojusi. Kāds cits stresus izslimo viegli, bet vaksējoties klāj pretsāpju gēlus. Ko gribu teikt? Mazdruscīt iecietības un sapratnes pret apkārtejiem, un pasaule kļūs labāka! ;)