Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

biezpiens putukrējuma vietā?

 
Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
Sataisījos pamēģināt pagatavot vienu lietu, kur vajag putukrējumu, bet krējuma mājās pamaz... Esmu dzirdējusi, ka varot līdzīgi putukrējumam pagatavot vājpiena biezpienu, - saliekot blenderī, pieliekot nedaudz ūdens, cukura, sablendējot, un esot tāda gaisīga masa, līdzīga putukrējumam, tikai ne trekna.
Kāda ir tā mēģinājusi? Tiešām sanāk?
17.10.2012 12:28 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Neizklausās labi. Esmu jaukusi biezpienu ar putukrējumu priekš vecrīgām. Ļoti garšīgi!
17.10.2012 12:33 |
 
Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
To lekcijās stāstīja viena LU pasniedzēja, kas laikam sagatavo mājturības skolotājus. Bet viņa ir stāstījusi arī citas lietas, ko apšaubu, tāpēc par šo loti interesēja - vai kāda ir reāli ko tādu mēģinājusi taisīt?
Laikam jau drošākais variants tiešām vienkārši piejaukt biezpienu putukrējumam klāt...
17.10.2012 12:52 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Konkretizē, ko vēlies pagatavot.
Biezpiens, lai arī kā sablenderēts, pavisam noteikti nav tas pats, kas putukrējums, bet nav jau teikts, ka recepte nepieļauj izmantot biezpienu.

Es saldajos labprātāk izmantoju saldā biezpiena masu, nekā pliku putukrējumu.
17.10.2012 13:29 |
 
Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
Womankind, divas lietas. Gribu pagatavot "Vecrīgas", bet, ja nekas no tā nesanāk (jo agrāk neesmu gatavojusi plaucētās mīklas izstrādājumus), tad "rezerves variants" ir ķīselis ar putukrējumu, lai vismaz kaut kāds saldais mājās ir.
Tu esi to biezpienu tā gatavojusi? Nevajag jau man tieši putukrējumu, tas pat labi šķistu, ja tā masa nebūtu tik trekna, bet vai sanāk tāda gaisīga?
17.10.2012 13:35 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
biezpienam tāpat , ja gribas to krēmīgo konsistenci, ir labi pievienot nedaudz saldo krējumu vai dabīgo jogurtu un vaniļu piemēram, tikai sablenderēts biezpiens ar cukuru.. īsti nebūs tas.. bet vienmēr jau var variēt par tēmu... man patīk garša kā ir sablenderēts kazas siers ar saldo krējumu un vaniļu... mm ļoti gardi sanāk.
17.10.2012 13:36 |
 
Reitings 276
Reģ: 30.03.2010
zaptesburka ja sakuļ beizpienu viendabīgā masā virtuves kombainā tad sanāk gandrīz gluda masa, ar maziem graudiņiem, kas vairs īsti negaršo pēc beizpiena tik izteikti. Klāt gan parasti lej saldo krējumu, bet vari mēģināt ar ūdeni. Masa nebūs gaisīga, bet vijīga gan.
17.10.2012 13:38 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Droši!
Tā pat būtu vislabāk un garšīgāk, ja izmantosi biezpienu, ko sajuksi ar cukuru (parasto vai vaniļas), putukrējumu un pildīsi Vecrīgās vai ēdīsi ar ķīseli.

Vecrīgas, kuru gatavošanā izmantots tikai putukrējums, manuprāt, ir negaršīgas.
17.10.2012 13:42 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Piekrītu womankind :)
17.10.2012 13:43 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!