Pievakare, kāpēc sports nedrīkst būt novērtēts ar ballēm, gluži tāpat, kā algebra, latviešu valoda? un kāpēc tā koncentrējies uz CE, uz vidējām atzīmēm?
Tāpēc, ka sports nav algebra vai latviešu valoda. Ja tu neizproti algebru vai latviešu valodu, tu vari kaut vai iezubrīt vai sēdēt n stundas konsultācijās vai ar privātskolotājiem (pēc sevis spriežu - matemātiku nesapratu, taču spēju sekmīgi mācīties) līdz vismaz kaut nedaudz saproti. Galējā variantā, ja vispār nekā neiebrauc tēmā, tu vari nošpikot vai kā citādi nošmaukties un iegūt savām prasmēm (špikošana arī ir prasme) atbilstošu, normālu atzīmi. Sportu tu nevari iemācīties, ja tev nepadodas (galu galā var nepadoties nevis viss sports, bet kaut kas konkrēts kā es minēju par sevi), sportā tu nevari paņemt privātskolotāju, kas tev iemācīs, vai nošpikot no kāda cita. Sports nepalīdz nekā eksāmeniem un gala darbiem. Sporta mācību stundu jēga ir veicināt fizisko attīstību, nevis iemācīt kaut ko eksāmeniem. Taču ar nodarbībām, standartiem, kur spriež visus pēc vienas mērauklas un liek darīt vienu un to pašu, var veicināt tikai riebumu atsevišķos cilvēkos, piemēram, manī. Man ļoti paveicās, ka bija forša skolotāja un ka mums bija arī kontroldarbi (nezinu, vai citās skolās tā bija) par, piemēram, basketbola spēles noteikumiem utt. - lūk, kontroldarbi, kur tu vari sazubrīties, pacēla manus vērtējumus.
Es nesaku, ka sports nav nepieciešams, bet gan to, ka ideālās sporta mācību stundas būtu tādas, kur nevērtētu ar atzīmēm un kur varētu izvēlēties, ko tu vari darīt - tad tas patiešām attīstītu cilvēku fizisko stāvokli un veicinātu patiku pret sportu.