Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Naids, no nepazīstamu cilvēku puses.

Reitings 44
Reģ: 15.10.2012
Čau meitenes, :)

Man šodien ir ļoti nepatīkama problēma, un šī problēma mani sagrauj, pazemo un atkal izsper uz nepareizā ceļa.
Cik man tas ir apnicis, un kā es ievelku elpu, jo viss itkā būtu pagājis - vēsture atkārtojās man, pašā negaidītākajā brīdi. Es ceru uz jūsu atsaucību, jo situācija kas man salikusies , ir tikai un vienīgi nesapratne starp sievietiem, divām un vairāk. Domāju, ka vismaz daļai būs kas sakāms.

Līdz 9. klasei pirmajā skolā, jau nācās rēķināties ar drastisku, nežēlīgu atieksmi no vecāku, jaunāku un mana vecuma meiteņu puses. Pilnīgi nepazīstamu, vienā skolā mācamies, bet ne es zinu kas tās ir, ne mani interesē. Nekad neiesaistījos intrigās, bet vienmēr kļuvu par intrigu nepamatotu, upuri. Man nepatīk sevi dēvēt par upuri, es tāda arī neesmu, jo esmu apņēmusi cīnīties.
Varu galvu likt, zvērēt, ka nekad neesmu apzināti mēģinājusi pievērst apkārtējo uzmanību, un vispār, jau no mazajām klasēm, vairāk uzturējos savā, nelielajā draugu lokā. Skolu vienmēr esmu uztvērusi kā iestādi kur iet mācīties, bet apstākļi man nav ļāvuši pilnvērtigi mācīties. Mani patstāvīgi trenkā, par ārišķībām, par īpašībām. Sievietes.
Meklēju problēmu sevī. Tiktālu, ka izmocījos līdz anoreksijai.
Esmu vidusskolā, pēdējā klasē uz doto brīdi. Skolu pēc 9, klases mainīju, ar domu, ka viss mainīsies. Jā, sacerējos. Vairāk es sevi negrasos vainot. Jo neredzu iemeslus kā es būtu kādam sagandējusi dzīvi. Bet tagat situācija ir nopietna, meitene mani neieredz, vārdu es viņai uzzināju nesen, par viņas asajiem vārdiem uzzināju no apkārtējiem, jo nekad nemanīju viņu vispār. Iemesls riebumam pret mani sekojošs, man ir uzpūstas lūpas un briesmīgs paskats un vsipār es esmu baigā kuce. Tagat ir sakūdītas arī viņas draudzenes, kuras mani meklē rokā katru dienu, pat tagat, kad esmu mājās. Katru reizi kā satieku, tieku nomelnota, viņa man izsaka draudus.
Domāju, kur man vērsties, jo es vēlos lai tādus cilvēkus sauc pie atbildības. Vai likums, vai arī pārrunas ar psihologu un pedagogiem.
Tikai es nespēju izlemt, ka man rīkoties labāk. Atklāti sakot, man ir bailes, par to, ka viņa atriebsies divkārši, ja panakšu to, ka viņu no skolas izslēdz, bet sadzīvot ar to veselu gadu, es nevēlos. Ko jūs man varat ieteikt?
15.10.2012 14:32 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
2) Es ciest nevaru meitenes, kas pazemo meitenes, kurām nav nekādas ārējas vainas vai tml. tikai, dēļ kaut kādām vinu antipātijām nezināmām, pēc tam tie bērni/meitenes/sievietes meklē sevī vainu, iegrimst depresijā, dara galus un vēl un vēl.
Lai uzņemas atbildību, lielās runātājas. Viss principā.

Kā jau teicu, vēl apsmej bezmugurkaulniekus, vienalga, cik skaists viņš ir vai nav. Vēl apsmej tos, kuri, piemēram, (atvainojos) lien dirsā skolotājiem. Man, piemēram, uzsākot studijas arī nedaudz uz smaidiņu vilka tas, ka daži konkrēti cilvēki visu laiku lekcijās (nevis semināros) iespraucās ar saviem it kā papildinošiem komentāriem (ne pat jautājumiem) - tas bija tik pamanāmi, ka nevarēja vismaz nepasmaidīt. Vienreiz pat pasniedzēja speciāli norādīja, ka to izrunāsim seminārā, bet pēc kāda laika jau klāt bija nākošais komentārs.. Saproti, apsmiešanai ir simts un viens iemesls un nav vienmēr tā, ka apsmej pilnīgi bez iemesla tikai tāpēc, ka tev smuka seja.
15.10.2012 21:10 |

Reitings 44
Skaidrot nav jēgas!

Kā lai viņa zin, kam es lienu dirsā un sik biezs man mugurkauls, ja redzējusi ir tikai ejot garām, starpbrīžos, un personīgi nepazīst.
IR meitenes, kam nevajag iemeslus, nepatīk, davaj nodiršam viņu. Man vnk viņa besī, lai viņa mokās.
Man arī ir pat klasē, tādi lielie diskutētāji ar skolotājiem, sevišķi angļu valodā, ka nespēj izteikties pat īsti riktīgi. Nu un? Viņa ir par to pelnījusi būt morāli sagrauta, vai piekauta? (es jau gatavojos tam sliktākajam :D)
15.10.2012 21:20 |

Reitings 4258
Nē, protams, ka neviens nav pelnījis tikt aizvainotam vārdiski vai fiziski. Es tikai iesaku aizdomāties, kāpēc tas tā notiek, jo iemesls vienmēr kaut kur ir (ja runājam par +/- pieaugušiem cilvēkiem, nevis 1. klases). Bet pēc fakta - kurš tevi ir morāli sagrāvis vai piekāvis? Nu kurš? Ja viņa tevi vēlētos piekaut vai atrast kabinetos, tici man - noteikti jau sen atrastu. Nedzīvojam un nemācamies kaut kādā gigantiskā valstī un mācību iestādē, kur atrast cilvēku būtu neiespējams. Tu pati sadomājies visus šos faktus, saklausies baumas, ko tev stāsta citi un izrādi agresivitāti. Un sāksi lekties ar savu advokātu (un reāli - tas IR smieklīgi, viņa to sapratīs un tad iemeslu smiekliem būs vēl vairāk), viņai sāksies daudz lielāka vēlme sevi aizstāvēt un tevi noniecināt un tad gan dabūsi pa galvu.

Man pēc šīs diskusijas 9 lpp garumā radās doma, ka tu viņai vispār nekā neesi vajadzīga (jo ja cilvēks grib izrādīt agresivitāti - viņš to dara, kā jau te pieminētās mantu spārdīšanas utt), bet tā kā tu pati visu laiku izdomā kaut ko (sākumā tie bija attaisnojumi, tagad centies parādīt, ka esi tik forša, laba utt.) un, iespējams, vienīgā no visiem viņas upuriem reaģē uz viņas aizvainojumiem, tad viņa pieduras un sāk tevi kacināt aizvien vairāk.
15.10.2012 21:32 |

Reitings 4258
sik biezs man mugurkauls, ja redzējusi ir tikai ejot garām, starpbrīžos, un personīgi nepazīst.

To var uzreiz saprast! Cilvēks ar mugurkaulu uzreiz liktu saprast, ka viņu neaizvainosi.
15.10.2012 21:35 |

Reitings 44
Cien. Pievakare

No Tavas mutes, dieva ausī, goda vārds! Ceru, ka ir un būs kā Tu saki! :)
15.10.2012 21:49 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Teikt, ka meitene pati izprovocēja vardarbību- ir stulbuma kalngals. Pat ja tēmas autore būtu absolūti tizla, nevienam tas nedod tiesības pazemot, draudēt, utt. Normāls cilvēks par šādu cilvēku varbūt draugu pulkā, meitenei nedzirdot, pasmiesies vai pašausmināsies.
Saliekot kopā autores rakstīto, meiteņu nepatikas iemesls ir diezgan skaidrs un nepārprotams. Slaida, trausla meitene, ar lielām, skaistām lūpām, gan jau arī pati vizuāli simpātiska, uzvedas normāli, gan jau puišiem patīk- nu tātad greizsirdība. Padomā, vai kāds no skolas biedriem nav uz tevi acis metis (vai arī skauž, ka tev foršs puisis, jo īpaši, ja viņām draugu nav). Tas ir vienīgais loģiskais izskaidrojums neprovocētai citu meiteņu agresijai.
Un nekādu policiju, iesniegumus tev nevajag. Skaļi, viņas draugu, klasesbiedreņu klātbūtnē uz viņas kārtējiem domu lidojumiem atbildi ar vienu jautājumu- vai viņa ir lezbiete, ka tev piesējās? Pasaki, ka tev ir tradicionāla orientācija, tāpēc lai meklē sev citu draudzenīti, kam uzmākties. Ja skolā palaidīsi pīli, ka viņa lezbiete un tāpēc pie tevis lien, ātri tā trakā nomierināsies.
15.10.2012 22:04 |

Reitings 473
Reģ: 16.07.2012
Pirmkārt, visām tām, kas uzskata, ka tā nevar būt 12.klasē, es teikšu tā, ka labi, ka jūs pabeidzāt vidusskolu pirms tā laika, kāds ir tagad. Jaunieši tiešāmpaliek ļoti nedisciplinēti, pat nenormāli. Pašai nākas ar to saskarties, tā tik tiešām ir! Un nevajag to apzstrīdēt, jo to no atsauksmēm nevar saprast, visi, kas mācās skolā pašlaik, jums 1276% apstiprinās, ka viss ir radikāli mainījies!
Otrkārt, meitenei. es iesaku neņemt visu pie sirds. Visstulbākais, ko varētu darīt, ir iejaukt vēl kādas blakus personas, tas par labu nenāks un nesāks tās meitenes tevi mīlēt, labākajā gadījumā uzmetīs ignoru, bet tas maz ticams, drīzāk dabūsi vēl un divtik. Neņem to pie sirds! Tas ir tavs pēdējais gads, kad var būt pēdējā vidusskolas gadā svarīgāks kā mācības? Nekas! Viņas taču tev stundas laikā nekakā uz galvas? Dari savas lietas, esi labāka par viņām un ej uz saviem mērķiem, ja tev tādu nav, tad pēdējais laiks tos uzstādīt! Ej uz mērķiem un nebaidies, lielākoties vārdi ir tukši. Ja viņas tev gribētu patiešām kaut ko nodarīt, tad jau sen to būtu izdarījušas, nekacinātu tik ilgi. Tātad- nav ko iespringt. Katrs dzīvē cīnās par savu vietu, arī viņa to dara,jo kaut kādā, tev nesaprotamā veidā uzskata tevi par draudu savai kārotajai vietiņai sabiedrības hierarhijā. Un tu tagad taisies apstāties tikai tāpēc, ka tev ir sāncense? Ir jāiet uz priekšu un jāsamierinās, ka vias problēmas dzīvē nevar izrisināt.
16.10.2012 01:05 |

Reitings 222
Reģ: 10.08.2012
Sākumā jāmēģina pa labam un pa mierīgo, bet praksē pierādījies, ka ar labu otram izsist no galvas s*dus nevar, tad jāmēģina citi varianti. Situācija: bija ķibele ar cilvēku, gājām rakstījām iesniegumus (daudz rakstījām). Policija to vien izdarīja kā noplātija rokas un viss ko izdarīja apsekoja nevēlamo personu. Tad viens no tiesībsargiem atdzinās, ka šādām situācijām viņiem nav nekādu līdzekļu kā cīnīties, un tā neoficāli izteicās, ka tādus vajag aiz stūra sagaidīt un parādīt kur vēži ziemo.
Manā praksē bija tāds gadījums, ka meitene, kuru nedaudz ar plecu pagrūdu pa trepēm (nenokrita, jo negrūdu no visas sirds) uzrakstīja par mani iesniegumu policijā. Atnāca vīri melnā uz mājām un uzaicināja uz iecirkni. Uzrakstīju savu paskaidrojumu un- dasvidos, tas arī bija viss. Ar to gribu teikt, ka tiesībsargi ne vienmēr var palīdzēt. Tādas situācijas viņi uzskata par masvarīgām un nenozīmīgām. tikai formalitātes pēc- izdara papīru darbu...žēl...Tad ko tāds klases audzinātājs izdarīs? Es nesaku, ka bezcerīgi, varbūt ir sakarīga skolas vadība un šamās noliks pie vietas.
16.10.2012 10:37 |

Reitings 222
Reģ: 10.08.2012
Piekrītu Pievakarei.
16.10.2012 10:42 |

Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
dāzkārt cilvēki jūtas pārāk vareni, jo domā, ka neviens nevienam neko nestāstīs aiz bailēm. bet reāli uztaisit klases vecāku un bērnu sapulci, izrunāt šīs lietas- būtu pavisam cits efekts (šajā gadījumā kopēju sapulci ar otru klasi). šiem cilvēkiem nudien nepatiks visu nodošo skatieni un pārmetumi ar acīm. pašam cilvēkam būs liels kauns runāt par savām izdarībām. bet tas ir labi jānoorganizē, lai pēc iespējas visi atnāk, galvenokārt vaininieki un aizskartie.
FCUKK - sāk izskatīties, ka tu situāciju dari ļaunāku, nekā tā ir. šķiet, ka viņas tev draud tādēļ, ka pati ar savu izturēšanos esi panākusi. neviena laba vārda neesmu dzirdējusi no tavas puses, un tikai apraksti sevi kā skaistu un ideālu. manuprāt, nemaz tik tīra, jauka un pūkaina nemaz neesi. šis ir laikam tas stāsts, kad cilvēks neredz baļķi pats savā acī, bet citos saskata skabargas. tev tikai prātā ir fiziska izrēķināšanās, bet reāli to no tā trīci. nebrīnītos, ka tu viņām runā , ka tik turies, un viņa stev par to šādi atriebjas
18.10.2012 16:09 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Esmu bijusi abās pusēs, gan pie atstumtajiem, gan pāridarītājiem. Savā ziņā tas ir kaut kāds veids, kā pusaudži izklaidējas un mirklī, kad ar savu kompāniju sāku rīkoties tāpat, kā citi cilvēki ir izrīkojušies pret mani, izpratu savus pāridarītājus un sāku saprast, ka īstenībā jau visa tā padarīšana ir diezgan bezpersoniska. Tu viņiem esi objekts, nevis cilvēks. Kā televizors pie kā pasēdēt un pasmieties par komēdiju. Kā to mainīt? Sākt ar sevi, savu attieksmi. Nav jēgas skriet un kādam sūdzēties, tas neko nemaina.
Taču ja tu domā par cēloņiem, ir tādi cilvēki, kas vienkārši krīt uz nerviem. Cilvēki, kas neko nav izdarījuši, bet tomēr. Bet es šādiem cilvēkiem nekad neietu un neteiktu acīs kaut ko, kas varētu viņus sāpināt. Aiz muguras - nu kāpēc ne, ja tas nenonāk līdz aprunātajam. Arī man vienalga, ko par mani runā, kamēr es to nezinu.
18.10.2012 16:42 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits