Valoda ir jāzin.

Reitings 96
Reģ: 06.05.2012
Izcelšu šo te Ķirša komentāru.
Gribās savu dusmu izlikt. Būdama laba mazmeita, aizgāju ar omes sarakstu uz veikalu un aptieku. Omīte pasūtīja zāles pret aizcietējumu. Iegāju savā aptiekā, saku, ka vajag zāles pret aizcietējumu. Man pretī - a što eto takoje?
Kā var kļūt par farmaceitu tādi?

Man vakar poliklīnikā reģistratūrā sieviete aiz galda nespēja atbildēt vai es varētu saņemt savu asinsainas kopiju! Kā šie cilvēki strādā medicīnā?!
15.10.2012 13:45 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Evit, un kur tur ir teikts, ka atbildes autore atbalsta latvieshu valodas nezinaashanu? Vismaz es to interpreteeju shaadi - ir pateikts tas, ka ir simtaam shaadu teemu, tachu lielaakoties taas ir bezjeedziigas - situaacija ir taada, kaada taa ir, nekas nemainiisies vienaa dienaa un, lai mainiitos, pashiem latvieshiem ir jaariikojaas (gan zinjojot par valodas neprasmi, gan citaadi veicinot latvieshu labklaajiibu), nevis tikai jaabreec (par valodu, par sisteemu, politiku utt.). Pie kam biezhi vien taa breekshana par latvieshu valodas nezinaashanu naak roku rokaa ar tekstiem "mana sapnju zeme ir ASV, plaanoju braukt straadaat tur"..
15.10.2012 16:12 |

Reitings 8187
Reģ: 27.12.2009
Demi-tie nav gadījumi, tās ir masas :)
15.10.2012 16:37 |

10 gadi
Reitings 2326
Reģ: 14.07.2011
LV beidzot ir jāieņem kaut kāda pozīcija, citādi šitā visatļautība novedīs tikai pie tā, ka Latvija kļūs par kārtējo Krievijas guberņu!
15.10.2012 16:48 |

Reitings 1692
Reģ: 16.01.2011
Kam negadās, man vienreiz ārsts teica lai paņemu savu māti un nāku atpakaļ uz kabinetu, protams, sapratu, ka man jāpaņem kaut kāda mape no māsiņām,bet beigās izrādījās, ka vajadzēja mammu pasaukt :D
15.10.2012 16:57 |

Reitings 3685
Reģ: 14.11.2011
LV beidzot ir jāieņem kaut kāda pozīcija, citādi šitā visatļautība novedīs tikai pie tā, ka Latvija kļūs par kārtējo Krievijas guberņu!

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Man arī ir gadījies,ka ar mani Latvijā atbildīgā persona NESAPROT un nerunā latviski. Viens no gadījumiem ir ginekologs Rīgas dzmedību namā, aptiekāres un pārdevējas tur jau 40% nezin valsts valodu.
15.10.2012 18:36 |

Reitings 834
Reģ: 29.01.2012
Tas ir ārprāts, kas notiek mūsu valstī. Mēs, latvieši, bez krievu valodas nekur, a šie var atļauties visu, nezināt vienīgo valsts valodu. Man nav nekas pret krievu tautības cilvēkiem, bet šajā gadījumā ir jāzina valsts valoda! Un ja man vēl kaut kur atļaujas pārmest, kā es varu nezināt krievu valodu (uzbraucošā tonī), tad vispār gribās pateikt, kas domās darās par tādiem... Valodas, protams, ir jāzina - jo vairāk, jo labāk, bet man neviens nevar uzspiest savā valstī nerunāt latviski :)
15.10.2012 21:27 |

Reitings 222
Reģ: 29.01.2009
Lanelle +++
15.10.2012 21:31 |

Reitings 44
Reģ: 30.05.2012
Lanelle +++1

Tas, ka ārsts (vai citi ar tik svarīgu jomu kā medicīna, saistīti cilvēki) var nezināt valodu, tas nav piedodams. Neesam mēs Krievijā. Pirms ķeries pie cilvēku veselības, iemācies latviešu valodu, lai vispār saprot, par ko pacients sūdzas.
15.10.2012 21:38 |

Reitings 2552
Reģ: 11.04.2011
Kā man riebjas krievi, kuri te strādā un nezin latviešu valodu! Vienkārši RIEBJAS!!!! Lai viņi kratās prom uz savu Krieviju!
15.10.2012 21:49 |

Reitings 2552
Reģ: 11.04.2011
Tas ir ārprāts, kas notiek mūsu valstī. Mēs, latvieši, bez krievu valodas nekur, a šie var atļauties visu, nezināt vienīgo valsts valodu

+++++
15.10.2012 21:50 |

Reitings 1906
Reģ: 05.04.2009
Mjā, paši vainīgi tie latvieši, kas krievus izlaiduši ar savu pretimnākšanu. Rezultātā gadās situācijas, kad krievs latviešu kompānijā tiek uztverts kā tāds atpalikušais, ar kuru jārunā atsevišķā valodā.
15.10.2012 21:54 |

10 gadi
Reitings 1221
Reģ: 07.06.2009
Jūs esat pilnīgi stulbas, ja turpināt par to cepties nepārtraukti, neko nedarot lietas labā.
Ja man kādreiz kāds kaut ko pateiks krieviski uz jautājumu, kuru uzdodu latviski, es izsaukšu vadību! Ja vadība manī neklausīsies, tad jāsauc VVC!
Un šeit jau pašas jūs rakstāt, ka: "Aai,ar mani atkal runā krieviski!" Tieši ko jūs darāt lietas labā?
Dažas ir pasūdzējušās VVC, taču tik bieži te ir arī tādas, kuras vienkārši pažēlojas cosmo un aizmirst.
15.10.2012 22:00 |

Reitings 4
Reģ: 18.10.2012
LustForLife - tad jau sanāk - ja es būtu labs speciālists savā sfērā, tad es varu strādā bez nekādiem ierobežojumiem. tātad, nemāku angļu valodu, piemēram, amerikā, bet varu strādāt farmācijas jomā, aptiekā, jo esmu ļoti gudra....
Kā bez valodas ar cilvēkiem, kuriem mana gudrība varētu palīdzēt, es sazinātos? laikam spāniski... :D
19.10.2012 01:43 |

Reitings 363
Reģ: 16.05.2012
Kapec gan latviesiem butu jaruna krieviski Latvijaa!? Es nesaprotu!?!?! Ta ir Latvija, nevis Krievija.
Man ir slikta krievu valoda un del ta, lai ari cik smiekligi tas nebutu, es nesaskatu nakotni, karjeru LV, jo visur tiek prasitas krievu valodas zinasanas, tacu ka krievi neruna latviski Latvijaa.... Dusmas uzdzen!!!
Kad beidzu 9.klasi, pastradaju vasaras darbinu kafejnicina. Gaju pienmet pasutijumu no galdina, kur sedeja paariitis. Virietis bija krievs. No pasutijuma nesapratu vienu vardu un laipni atvainojos vienreiz, otrreiz... Ka nesaprotu. Un vins tad latviski saka uz mani blaut ka gan es nesaprotu krievu valodu, kadel tur stradaju un tad latviski uzblava, ka velas vinogu sulu. Lieki piebilst, ka nekad neaizmirsisu, ka krieviski ir vinogas. :D
19.10.2012 02:04 |

Reitings 363
Reģ: 16.05.2012
Tiesam taaa sadusmo tas, ka dzimtaja valsti latviesu tautibas cilvekam ir problemas ar darbu, jo redz ir jazin valoda, kas nemaz nav valsts valoda! :@

Lietuva manuprat ir si pati problema?
Igaunija gan neviens nerunajot krieviski, lai ari tur ir daudz krievu.
19.10.2012 02:09 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Meitenes, kur jūs tādus ārstus un aptiekārus sastopat? Ok, es Daugavpilī nekad neesmu bijusi (ja par turieni ir runa), bet, Rīgā dzīvojot, nekad neesmu sastapusies ar ārstu vai aptiekāru, kas neprastu mani apkalpot latviešu valodā. Es nezinu, vai tas ir tāpēc, ka var skaidri redzēt, ka es runāšu tikai latviski, vai man vienkārši ļoti paveicās, bet tā nu ir.
Tāpēc man nedaudz dīvaini liekas šis cepiens. Vai tiešām visas satikušas ārstus, kas nerunā latviski, vai arī kā ir tēma, kas aizskar krievu valodu, tā izsakās visas, kurām ir kāda sāpe tās sakarā, neskatoties uz to, vai runa ir par medicīnas sfēru vai in general.
19.10.2012 07:05 |

10 gadi
Reitings 10290
Reģ: 29.01.2009
Es arī neesmu baigi saskarusies ar valodas nezināšanu, vismaz ne aptiekās, ne pie ārsta, ne skolā, ne veikalā..
Ok, Daugavpilī gan, bet nu tas cits gadījums :)

man jau šķiet, ka cepiens atkal lielākoties ir par krievu valodu vispār.
19.10.2012 08:32 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Aizcietējums nav vārds,kuru bieži dzird, ir grūtāks tiem,kas nav latvieši. jā,jā, viņai tas bija jāzina,bet..
reģistratūrā gan būtu jāzin, ko tas nozīmē, ko prasa.
traģiski,ja iedod pavisam citas ,nepareizas zāles.
mēs paļaujamies uz tiem,kas strādā aptiekās, paņemam zāles ,aizejam mājām un tad bieži izlasām pamācības, visu sīkāk izpētam.
man ir gadījies,kad latviešu ārsts izraksta zāles pavisam citai kaitei. man jau neko neizsaka tablešu nosaukums..aizej mājās, sāc pētīt un brīnies ,kāpēc pavisam citai kaitei iedotas zāles. pie tāda ārsta es otreiz neiešu.
es gan neesmu sen sastapusi darbinieku,kurš nezin latviešu valodu. pirms nezin cik gadiem tirgū pilnīgi neko nesaprata no tā,ko es saku. tad es šokējos kā var nezināt elementāros vārdus tirgotāja- parādi kleitu, cik maksā? iespējams,ka tirgū vairāk apgrozās krievu valodīgie un viņiem nav tik svarīgi zināt latviešu valodu. nezin kā tur īsti ir. pārdevējas amats nav tik svarīgs kā ārsta, aptiekāra.ja nenopirksi kleitu , konfektes x veikalā, jo nesaprot,ko tu gribi, tad iesi uz citu
19.10.2012 08:44 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits