Veģetārietes stāvoklī.

Reitings 152
Reģ: 07.08.2012
Sveikas meitenes.
Šodien mani pārņēma dīvains jautājums.
Esmu vēl jauna par precēšanos,bērniem īpaši nedomāju, bet šodien sāku domāt, kādreiz jau gribēsies bērnus, bet vai tas, ka esmu veģetāriete 10 gadus (ēdu zivis,olas) spētu ietekmēt grūtniecību? Saprotu var lietot vitamīnus utmldz. bet vai tad jau var nebūt par vēlu?
Es jau n-tos gadus cīnos ar nogurumu, kaulu krakšķēšanu un visāda citāda dzelzs trūkuma organismā sekām, bet es neciešu gaļu, man tā negaršo un viss....
Bet iespējams,ka nemaz nav izvēles, jālieto un viss. Nu pieredzi/dzirdēti stāsti :) !
10.10.2012 19:16 |

Reitings 3685
Reģ: 14.11.2011
Meitenes, atslābstat, runāt ar sceptid ir tas pats kas runāt ar sienu :D
13.10.2012 19:04 |

Reitings 131
Reģ: 11.10.2012
Meitenes, atslābstat, runāt ar sceptid ir tas pats kas runāt ar sienu

Ņemot vērā, ka to saka indivīds, kurš nevienu savu izteikumu nespēj pamatot ij vispār par saviem vārdiem nejēdz atbildēt, varu to uztvert tikai kā komlimentu. Pateicos!
13.10.2012 19:08 |

Reitings 3685
Ņemot vērā, ka to saka indivīds, kurš nevienu savu izteikumu nespēj pamatot ij vispār par saviem vārdiem nejēdz atbildēt,

Es saku ko gribu, un man nevienam,nekas nav jāpaskaidro jo īpaši Tev, es palikšu pie sava. Bet Tu indivīd droši vāries savā sulā tālāk :D :D :D
13.10.2012 19:13 |

Reitings 3685
Parādi,man kur es neesmu pamatojusi kaut ko,kas ir skaidri un gaiši saprotams, normāliem cilvēkiem, kuriem aiz vienkārša teikuma nevajag paskaidrojumu :)
13.10.2012 19:15 |

Reitings 131
Es saku ko gribu, un man nevienam,nekas nav jāpaskaidro jo īpaši Tev, es palikšu pie sava.

Tieši tā tu kā totāli ignoranta persona paliksi pie sava, pat tad, ja tev degunā iebāž kļūdas tavos uzskatos. Līdz ar to ar tevi runāt ir patiešām kā pret sienu un nav skaidrs, kāpēc tu savu īpašību, ar ko pat lepojies, centies man piedēvēt.

Parādi,man kur es neesmu pamatojusi kaut ko,kas ir skaidri un gaiši saprotams, normāliem cilvēkiem, kuriem aiz vienkārša teikuma nevajag paskaidrojumu

Piemēram, šeit:
Es nepamatošu neko, jo tas ir tikai mans uzskats. Uzskatu,ka gaļa ir nepieciešama un pākšaugi to neaizstās.
13.10.2012 19:21 |

Reitings 3685
Nu labi, paskaidrošu,kāpēc gaļa ir veselīga un nepieciešama, jo acīmredzot Tu to nezini un nesaproti, kā arī nemāki netā neko meklēt.
Nu tad tā, sarkanajā gaļā ir daudz cinka,kas ir nepieciešams veselīgai ādai un immunsistēmai, kā arī ziemā šī mazā daļa palīdz pret saaukstēšanos uc. (kaut arī piens un lēcas satur cinku, sarkanā gaļa ir visefektīvākais veids, kā iegūt visu nepieciešamo savvā ķermenī.)
Arī dzelzs lielos daudzumos ir sarkanajā gaļā. Gaļa satur vairāk dzelzs nekā vairums pārtikas produkti, un to ir organismam ir vieglāk izmantot no gaļas, kā no jebkura cita ēdiena (Augiem/dārzeņiem).
Sarkanā gaļa satur ĻOTI DAUDZ citas nepieciesamaas vielas,kā piemēram fosforu,kāliju, magniju un selēnu,kas NAV tik daudz cik nepieciešams augos.
Olbaltumvielas(proteīns) visvairāk (kas ir loti nepieciešams) ari ir tieši gaļā, kur neviens augs nestāv blakus, jo tas ir atbildīgs par muskulu attistibu un citu orgānu pilnīgai darbībai, jo gala satur visas aminoskābes ko organisms nespej pats saražot.
Sarkanā gaļa ir vitamīna B galvenais avots, kurš galveno kārt var būt atrodams tikai dzīvnieku izcelsmes ēdienos, un ir atbildīgs par NS un asins recēšanu.
Tas protams nav viss, jo tur var gari un plaši rakstīt, par gaļas labajām īpašībām, un man nekad, neviens neiestāstīs,ka kaut kādi dārzeņi ir līdzvērtīgi gaļai, un satur visu nepieciešamo.
Es ceru,ka Tev pietiek, ar to mazo daļiņu,lai saprastu ,ka gaļa ir veselīga. Un šeit rakstot Tu nevienu par vegānu nepadarīsi,kā Tu to mēģini panākt. Gaļu ēd tie kas grib, un need tie kas negrib, Tu nevari uzspiest kaut ko savu.
13.10.2012 19:44 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
kalorijas nav gluži viens un tas pats, kas uzturvielas. kas par to, ka riekstos ir vairāk kalorijas, nekā gaļā? tas nenozīmē, ka rieksti uzturvielu ziņā ir vērtīgāki
13.10.2012 19:57 |

Reitings 4183
un kādu lomu spēlē teritoriālais novietojums? kā mūsu senči spētu ziemā izdzīvot, nemedījot zvērus?
13.10.2012 19:58 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Bet mēs jau neesam mūsu seņči, manuprāt, jādzīvo šodien un no šodienas iespējām, intelekta. Bet atkārtošos - tiešām atbalstu tos, kas neēd gaļu, bet pati tāpat reizēm ēdu, saprotu abas puses :D
13.10.2012 20:04 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
senči
13.10.2012 20:04 |

Reitings 4183
nu tad jau tagad tomēr sanāk, ka veģetārisms ir modes lieta :D
13.10.2012 20:08 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Zili rudzi-es saprotu ,ka gala ir daargs prieks tomeer!Redzeeju to Latvijaa ...cilveeki noteikti meegina galu aizstaat ar kaut ko leetaaku,bet tas ir loti gruuti,jo taisniiba,ka proteins ir arii citur-jautaajums ,cik tas cits ir jaaapeed ,lai buutu pietiekosi daudz viss veertiigais organismaa!
Es noteikti varu piekrist Etiketei,jo mans kermenis ir kluvis daudz speciigaaks ,eedot sarkano galu regulaari!Es vairaakas reizes esmu mineejusi arii to ,ka neesmu bijusi pie aarsta vairaakus gadus-taada lieta ,kaa saauksteesanaas utt man ir pilniigi svesa,nemot veeraa to ,ka straadaaju visu laiku ar slimiem cilveekiem!Aciim redzot ,daru kaut ko pareizi,runaajot par uzturu.
Par gruutnieceem runaajot-ir loti gruuti sajaa posmaa dariit tiesi taa, kaa vajag,jo sajaa laikaa daudzaam ir taas "gruutniecu toksikaacijas"-sliktaas duusas uttAtceros ,ka mana aarste teica-eed ,ko kermenis nem pretii!Atceros ,ka eedu daudz biezpienu,riekstus 7meenesii,lai beerninam buutu labas smadzenes:)Gruutnieciibas laikaa laikam neko nevar uzspiest,tomeer piedomaatu par veseliigu edienu,lai buutu speciigaaka imuunaa sisteema,beernins veseliigaaks!Protams ,izvairiitos no sinteetiskiem dzeerieniem,saldumiem utt
13.10.2012 20:28 |

Reitings 3685
Vēl piebildīšu,ka neuzskatu par pareizu to,ka gaļa tika ēsta kops bērna kājas, līdz 20g.v un te pēkšņi atteikties no tās. Kā arī man nešķiet pareizi, ka mātes vegānes, arī savus bērnus par tādiem mēģina pataisīt.
13.10.2012 20:32 |

Reitings 3685
Varbūt,ja vegānisms ir paaudžu paaudzēm, tad ir ok, jo organisms ar gaļu nav bijis pat iepazīstināts un nezin, kādu labumu tā dod ķermenim. Bet tā pēkņi kļūt par veģetārieti man šķiet nepareizi, ja ķermenis pēkšņi vairs negrib un neprasa gaļu tad tā ir cita lieta, man šķiet,ka tad kkas nav kārtībā ar veselību.
13.10.2012 20:34 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Etikete-es arii par to aizdomaajos,jo man te arii ir cilveeki,kuri eed "savu eedienu" no beerna kaajas ,kaa arii visi "ramadan" utt!Ja es eestu riisu taa kaa vini-taados daudzumos,tad man noteikti buutu probleemas ar veedera izeju,bet viniem nekas-visi dziivi!Te atkal liela taisniiba!
Es laikam piedomaatu pie taa cik daudz savaa organismaa lieku ieksaa kiimiju...visaadaazinaa!Arii uzmaniitos ar kosmeetiku,sampuuniem ,smarzaam!Esmu noveerojusi ,ka cilveeki ir kluvusi loti alergiski-tas laikam mani vairaak uztrauktu-lai beerninam nebuutu alergijas...!
13.10.2012 20:39 |

Reitings 2308
Reģ: 12.03.2011
Es uzskatu, ka ja cilveekam pietiek smadzenju in naudas, Lai aizstatu galju ar augiem - tas ir labi, bet muusu cilveeki reti sabalanseeti eed, un ja veel izsleegt galju no raciona - daudziem piemetiisies kádi gremoshanas trakta trauceejumi in citas kaites.
In runaajot par diskusiju kopumaa - es neuzticos faktiem no wikipedijas.
13.10.2012 20:42 |

Reitings 3685
muusu cilveeki reti sabalanseeti eed, un ja veel izsleegt galju no raciona - daudziem piemetiisies kádi gremoshanas trakta trauceejumi in citas kaites.

+++++
Turklāt, vēl ar regulārām ēdienreizēm.
13.10.2012 20:45 |

Reitings 131
Etiķete
Visas vielas, kas tavā palagā ir minētas, var uzņemt PIETIEKOSA daudzumā arī striktu veģetāru uzturu, tikai ar to atšķirību, ka netiek uzņemts nevajadzīgā daudzumā vielas, kas nodara kaitējumu veselībai - holesterīns, piesātinātās taukskābes un tas pats "efektīvais" hemes dzelzs, kas, kā parāda pētījumi, rada daudzus veselības riskus, sīkāk lasi šeit: http://en.wikipedia.org/wiki/Red_meat#Potential_health_risks Tātad ir daudzi iemesli, kāpēc ir nepieciešams NElietot uzturā gaļa, bet nav minēts neviens, kāpēc tas būtu obligāti nepieciešams.

Ja tu vēlies pamatot savu uzskatu, ka gaļa ir NEPIECIEŠAMA, tad tev būtu jāmin vielas, kuras pietiekošā daudzumā var uzņemt TIKAI ar dzīvnieku produktiem.
neviens neiestāstīs,ka kaut kādi dārzeņi ir līdzvērtīgi gaļai, un satur visu nepieciešamo.
Ā nu tad neko, patiešām diskusija ar tevi tad ir kā pret sienu, ir ieņemta pozīcija un nekādi fakti un argumenti to neizmainīs. Pozitīvi, ka vismaz godīgi to atzīsti.
Tu nevari uzspiest kaut ko savu.
Bet tad kāpēc tu tā dari? Kāpēc tu mēģini uzspiest viedokli, ka tev ir tiesības patērēt dzīvniekus un tādējādi nodarīt viņiem pāri?

zili_rudzi
kalorijas nav gluži viens un tas pats, kas uzturvielas. kas par to, ka riekstos ir vairāk kalorijas, nekā gaļā? tas nenozīmē, ka rieksti uzturvielu ziņā ir vērtīgāki
Vai tad te kāds ir mēģinājis pierādīt pretējo?
nu tad jau tagad tomēr sanāk, ka veģetārisms ir modes lieta
Pēc tādas loģikas arī tādas lietas kā verdzības aizliegums, sieviešu līdztiesība, antirasisms un vēl daudz kas cits ir modes lieta.
13.10.2012 20:45 |

Reitings 2308
Reģ: 12.03.2011
A vai tad antirasizms.nav modes lieta, ja tatad piedava visas graamatas, kur ir vaards "negjeri" no jauna paarrakstiit ar vaardu "afroamerikanji"
Tas ir marazms
13.10.2012 20:51 |

Reitings 3685
Ja Tu esi tik ļoti liela dzīvnieku aizstāve iesaku iet nošauties, un nebūs jāpārdzīvo par katru vistas fileju vai karbonādi veikala plauktā vai gaļēdāju mūsu sabiedrībā.

Jā man patīk dzīvnieki, es tikai domāju loģiski, kas būtu ja būtu.
Un ne jau es uzspiežu kaut kādu savu viedokli, es IZSAKU SAVU NOSTĀJU,kuru neviens vegāns vai tavā gadījumā dzīvniekmīlis nespēs mainīt. Tu mēģini iestāstīt,ka gaļa ir mūsdienās slikti un ka visi augi mūsdienās ir veselīgi, nav mākslīgi audzēti un sniedz visu nepieciešamo.
13.10.2012 20:52 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits