F***, man atkal nepalaimējies kādā strīdā ieņemt videjo pozīciju, tā ka sanāk strīdēties ar abām pusēm... Neražiņa...
Tad nu tā.
Krista, jā, ir iespējami atsevišķi gadījumi, kad cilvēks cieš no ļoooti daudzām un dažādām alerģijām un produktu nepanesības. Taču tā nav norma. Normāls cilvēks spēj uzņemt visas vajadzīgās vielas arī bez gaļas lietošanas uzturā.
Un - jā, veģetārismam pievēršas ne jau tikai smalkas sievietītes, kas tikai sēž un smuki izskatās, un reāli neko nedara. Ir arī vīrieši, ir arī kārtīgi fiziska darba strādnieki.
Taču ir reliģijas un ētiskās sistēmas, kur gaļas lietošana ir kategoriski noliegta. Cilvēki paaudžu paaudzēs iztiek bez gaļas.
Sceptid, arī, ja visa cilvēce atteiktos no gaļas lietošanas uzturā (ko ir grūti iedomāties), tas neizbeigs dzīvnieku ciešanas. Domāju, ka būtu iespējams arī tiem kaujamajiem lopiem, piena govīm un dējējvistām radīt labus dzīves apstākļus. Es neredzu neko pārāk briesmīgu, ja dzīvnieks tiek nokauts, kamēr viņš dzīvojis labu dzīvi, un nokaušana viņam nesagādā sāpes, bailes vai citas ciešanas.
Ne jau tas, ka cilvēki ēd gaļu, dzīvniekiem rada ciešanas. Ciešanas rada tas, kādos apstākļos viņi tiek turēti, un kā tiek nokauti. Esmu pārliecināta, ka to varētu ittin viegli mainīt, ja vien cilvēki būtu mazāk egoistiski un spētu atteikties no pavisam maza materiālā izdevīguma par labu citas radības labsajūtai.
P.S. - krista, šķiet nejauki teikt cilvēkam, ka viņa bērns vēlāk cietīs viņa izvēles dēļ. Šim apgalvojumam arī nav nekāda pamata.