Veģetārietes stāvoklī.

Reitings 152
Reģ: 07.08.2012
Sveikas meitenes.
Šodien mani pārņēma dīvains jautājums.
Esmu vēl jauna par precēšanos,bērniem īpaši nedomāju, bet šodien sāku domāt, kādreiz jau gribēsies bērnus, bet vai tas, ka esmu veģetāriete 10 gadus (ēdu zivis,olas) spētu ietekmēt grūtniecību? Saprotu var lietot vitamīnus utmldz. bet vai tad jau var nebūt par vēlu?
Es jau n-tos gadus cīnos ar nogurumu, kaulu krakšķēšanu un visāda citāda dzelzs trūkuma organismā sekām, bet es neciešu gaļu, man tā negaršo un viss....
Bet iespējams,ka nemaz nav izvēles, jālieto un viss. Nu pieredzi/dzirdēti stāsti :) !
10.10.2012 19:16 |

10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
Izbaudu julenok komentārus. Kā man patīk, kad uz viņas faktiem/zināšanām nav jēdzīga pretargumentācija :D 10 punkti no manis :D

pievienojos tām, kuras uzskata, ka grūtniecēm ir jāuzņem pilnvērtīgs uzturs- tajā skaitā arī gaļa! Arī zinu par vairākiem bēdīgiem gadījumiem, kad vegānisms (par veģetāriešiem droši nezinu) beidzies bēdīgi.
11.10.2012 23:45 |

Reitings 3685
Reģ: 14.11.2011
Nightberrii
Piedod par jautājumu, tīri intereses pēc, vari lūdzu man uzrakstīt savu vienas dienas ēdienkarti?Ja nevēlies te, tad raksti PM :)
11.10.2012 23:46 |

Reitings 131
Reģ: 11.10.2012
julenok
no viena gaļas gabala cilvēks saņēm vairāk kaloriju, nekā no tik pat lielas augu izcelsmes porcijas.
Muļķības. Paskaties pati:
http://nutritiondata.self.com/facts/poultry-products/703/2
http://nutritiondata.self.com/facts/legumes-and-legume-products/4355/2

Tas, ka šis nav vienīgais neefektīvais veids, kā pārtika tiek izmantota nemaina to, ka tas ir neefektīvs.

Tomēr par cilvēku jutām ir vairāk izpētīts, nekā par mākslīgi izaudzināto lopiņu jūtām. Un par bērniem arī.
Izpētīts ir pietiekoši, lai varētu pietiekoši droši atzīt gan cilvēku, gan citu attīstīto dzīvnieku jūtas.

krista
dziivniekus cilveeki ir eedushi kopsh senatnes,pirms saaka pat runaat savaa starpaa
http://en.wikipedia.org/wiki/Appeal_to_tradition

bet pamatojumi, par to , kas ir slikti eest galju balstaas tikai uz eetiskiem pienjeemumiem, kuri laika gaitaa mainaas.
Jā, tieši tā mainās, jo pilnveidojas. Senāk arī verdzība un sieviešu diskriminēšana bija norma, bet tu nezkāpēc uzskati, ka senāk cilvēki domāja vispareizāk.

tev ir kaadi pieraadiijumi, ka galja nav cilveeka organismam nav piemeerota?
Vispār tādi pierādījumi ir, bet man nav nepieciešams to sniegt. To es nemaz necenšos pierādīt.

a tas par dziivnieku nogalinaashanas sliktumu ir tikai tuksh bla bla bla, jo dabaa ir ntie piemeeri tam.
Tātad dodu tev iespēju vēlreiz iepzīties ar savu kļūdu: http://yourlogicalfallacyis.com/appeal-to-nature
11.10.2012 23:48 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
Nightberrii, tu nesaprati manu domu ;) tas bija domāts, ka bieži zem veģetārisma slēpjas ēšanas traucējumi, neapzināta vēlme notievēt, nodarīt sev pāri... atteikšanās no daudziem produktiem... un nevajag, lūdzu, vispārināt, jo katrs gadījums ir individuāls
11.10.2012 23:48 |

Reitings 131
parfait
Kā man patīk, kad uz viņas faktiem/zināšanām nav jēdzīga pretargumentācija 10 punkti no manis.
Laikam kaut ko esmu palaidis garām. Kur tad ir tie fakti/zināšnas pret kuriem nav jēdzīgas pretargumentācija?

Arī zinu par vairākiem bēdīgiem gadījumiem, kad vegānisms (par veģetāriešiem droši nezinu) beidzies bēdīgi.
Es zinu vairākus bēdīgus gadījumus, kad gaļas ēšana ir beigusies bēdīgi.
11.10.2012 23:50 |

Reitings 3685
Reģ: 14.11.2011
Es zinu vairākus bēdīgus gadījumus, kad gaļas ēšana ir beigusies bēdīgi.

Vot tos gadījumus es gribētu dzirdēt :D
11.10.2012 23:52 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
gan jau amītis maķītī ir tas gadījums :D
11.10.2012 23:53 |

10 gadi
Reitings 532
Reģ: 29.01.2009
Vispār tādi pierādījumi ir, bet man nav nepieciešams to sniegt. To es nemaz necenšos pierādīt.
:D :D :D
11.10.2012 23:55 |

Reitings 131
Etiķete
A Jūs iedomājaties (tās dzīvnieku aizstāves) cik daudz vistu, cūku uc lopi būtu savairojušies,ja tie netiktu izmantoti pārtikā, pār pasauli valdītu dzīvnieki
Ekstrēmos daudzumos lopi ir mākslīgi savairoti šobrīd. Pārtraucot viņus audzēt, šāda problēma kā reiz tiktu atrisināta.

krista
un vispaar, kaapeec tad staigaat, ja muusdienaas ir izgudroti elektriskie ritenjkreesli?
Tāpēc, ka pārvietošanās ratiņkrēslos nav ne ar ko labāka un nav nekāda iemesla to darīt, tb, staigāšanai nav nekāda sakara ar mērķtiecīgu jūtošu būtņu ekspluatēšanu.
11.10.2012 23:57 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
kur tavos linkos ir kaut kaadi argumenti, fakti un pieraadiijumi? tas, ka kaads vegaans uztaisiija web lapu un uzskriceleeja kaut ko, nav pieraadiijums. es jau arii tagad vareetu uztaisiit taadu pashu lapeli un pazinjot, ka tur luuk ir rakstiita tiiraakaa taisniiba. tu redzi kljuudu tur, kur veelies to redzeet, nevis kur taada patieshaam ir.
taapeec jau arii tevi saliidzinaaju ar religisko fundamentaalistu. arii araabu teroristam pashnaavniekam nav reaalu, zinaatniski pieraadiitu pamatojumu tam, ka vinju peec tam debesiis 100 jaunavas sagaidiis, bet vinjsh tam sveeti tic un paaris rakstinjus uztver kaa sveetu patiesiibu.
12.10.2012 00:00 |

10 gadi
Reitings 2326
Reģ: 14.07.2011
Grūti uzrakstīt tādu ēdienkarti rāmjos, jo es parasti ēdu to, ko es vēlos konkrētajā brīdī!
1.Brokastis
Zaļā tēja(kafijas vietā)+banāns vai kāds cits auglis+ apmēram 50-60g mandeles (vai kādi cita veida rieksti).
2.Pusdienas
Pagatavoti puķkāposti, sēnes, pupiņas, sviesta pupas vai zirņi. (pēc izvēles),
3.Uzkodas
Vairākas reizes dienā uzkožu kādus riekstus, augļus, kas stāv ledusskapī vai sataisu augļu un ogu salātus.
4.Vakariņas
Kādi dārzeņu salāti (pēc izvēles) un augļu smūtijs, ja vēl nav gana! :D
12.10.2012 00:04 |

Reitings 131
krista
kur tavos linkos ir kaut kaadi argumenti, fakti un pieraadiijumi?
Tev ir problēmas ar lasīšanu vai saprašanu? Linkos ir izklāstītas banālāko argumentācijas kļūdu būtība. Argumenti ir, piemēram, attiecībā uz dabiskuma kļūdu ir šeit:

Just because something is natural does not mean that it's good. For instance murder is very natural, but most of us agree that we don't think it's a very good thing to be doing, nor does its 'naturalness' constitute any kind of justification for it.

Linkus dodu, jo vienkārši noguru ar saviem vārdiem tev skaidrot šādas banālas kļūdas, kurus nekādi nespēj saprast. Vienkārši jāmācās loģiku! Neko citu tev nevaru ieteikt. Es taču nevaru tev te loģikas lekcijas pastāvīgi lasīt. Apniki jau.
12.10.2012 00:06 |

Reitings 227
Reģ: 23.09.2012
Man, piemēram, principā vienalga, kas ar tiem lopiņiem un kur notiek. Ko neredzu, tas neuztrauc. Arī cenšos ikdienā būt neuzkrītoša savos ēšanas paradumos, nevienam neko neuzspiežu.
Kādēļ es neēdu dzīvnieku izcelsmes produktus?
Jo:
#Ogļhidrāti, vitamīni un minerālvielas gaļā IR nepietiekamā daudzumā;
#80% no cilvēka pesticīdu krājumiem organismā rodas no gaļas un piena lietošanas;
#Govs piens satur cilvēkam nepiemērotas olbaltumvielas, tās nespējot sagremot, tiek veicinātas alerģiskas reakcijas. Tās grauj imūnsistēmu, pazemina pretošanās spēju infekcijas un citām slimībām;
#dzīvnieku izcelsmes produkti ir vienīgie, kas satur holesterīnu;
# KANCEROGĒNI!
Principā lielāko daļu šo laiku TOP miršanas iemesli pamatā nāk no pārmērīgas dzīvnieku izc.produktu ēšanas. Protams, kombinējas arī ar mazkustīgumu, baltajām nāvēm - sāli, cukuru un tā.
12.10.2012 00:19 |

Reitings 9169
pirmkaart, daba pati par sevi nav ne laba, ne slikta. un shii, domaaju , ka visi tam piekritiis, ir patiesiiba. taalaak viss ir atkariigs no katra cilveeka personiigaas interpretaacijas. logika man ir un es speeju pamatot ar zinaatniskiem, anatomiskiem un veesturiskiem faktiem savu viedokli, ko tu sauc par banaalaam kljuudaam, tikai tev taa nav pienjemama. tad jau sanaak , ka gandriiz visa pasaule banaali kljuudaas, tik tu viena taada gudriite ar saujinju liidziigo esat pagadiijushies. eest vai neest galju ir tikai un vieniigi eeshanas paradumu un personiigo uzskatu jautaajums nevis par un pret ljaunpraatiibu.
12.10.2012 00:20 |

Reitings 6531
Reģ: 18.08.2010
zivs-kas ir baltā nāve?
12.10.2012 00:23 |

Reitings 227
Reģ: 23.09.2012
nazic - es tā saucu cukuru un sāli :D
12.10.2012 00:25 |

10 gadi
Reitings 3987
Reģ: 02.02.2011
Varbūt tev dzelzs ne īpaši labi uzsūcas. Lieto dzelzi saturošus produktus (bietes, lēcas, spinātus, zemenes utt), bet atceries, ka dzelzs uzsūcas labāk, lietojot kopā ar produktiem, kuru sastāvā ir C vitamīns. Tāpēc pie lēcu putras piegriez tomātu šķēles, salātiem piespied citronu utt.
Vēl padomā, vai tev nevarētu būt celiakija. Tās viens no simptomiem ir dzelzs neuzsūkšanās un deficīts.
12.10.2012 00:25 |

Reitings 6531
Reģ: 18.08.2010
āāā :D skaidrs :D
12.10.2012 00:32 |

Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
Diskusija uzņēmusi apgriezienu tik strauji, ka visu jauno pat neizlasīju, bet par dažām lietām noteikti gribēju piebilst:
1. bija viens komentārs, ka vajagot rūpēties par cilvēku jūtām, nevis kaut kādām tur dzīvnieku. Redz, ir tāda lieta, ka dzīvniekiem (zīdītājiem) piemīt VISAS TĀS PAŠAS EMOCIJAS, kas cilvēkiem. Emocionālajā ziņā viņi ir tādi paši, kā mēs, tāpat cer, ka atradīs ko garšīgu, tāpat izjūt pieķeršanos un mīlestību sava bara locekļiem, un tāpat baidās, ka kāds varētu viņiem uzbrukt un ko sliktu nodarīt. Protams, šīs emocijas viņi neietērpj vārdos, kā cilvēki, taču justies viņi jūtās tāpat.
2. tādēļ uzskatu, ka pret dzīvniekiem būtu jāizturas labi. Pat, ja viņi tiek audzēti nokaušanai (vai vistas - olu dēšanai), cilvēkiem būtu jācenšas nevis pēc iespējas vairāk, ātrāk un lētāk to galaproduktu dabūt, bet gan PAŠĀM PIRMĀM KĀRTĀM nesagādāt liekas ciešanas dzīvniekam. Es te neeju raudāt par to, ka - ai, ai, vistiņu nokāva. Man šausmīgāk šķiet tas, kā tā vistiņa visu savu mūžu ir nodzīvojusi.
3. Bija laiki, kad tā, kā tagad skatās uz dzīvniekiem, skatījās uz
* sievietēm
* bērniem
* melnādainajiem vergiem.
It īpaši par tiem pēdējiem - uzskatīja, ka "nēģeriem" jau nav tādu emociju, kā baltajiem cilvēkiem, ka viņi ir stulbi, viņiem nepienākas nekādas tiesības, viņu labsajūtai un dzīvībai nav neko lielas vērtības
Un, kas saka, ka verdzība varbūt bija labāka - varbūt ATSEVIŠĶOS GADĪJUMOS saimnieki pret vergiem izturējās labi, tomēr kopumā tas tā nebūt nebija, - nu aizejiet, uztaisiet aptauju un paskatieties, cik cilvēku tik tiešām vēlētos dzīvot tādu dzīvi? (Vai, galu galā, arī šodienas apstākļos pastāv cilvēku tirdzniecība un pārdošana verdzībā, tad varbūt paprasiet tiem cilvēkiem viņu viedokli par verdzību).
4. Kas attiecas uz veģetārismu - cilvēka organismam NAV NEPIECIEŠAMĪBAS ēst gaļu, tas it labi spēj iztikt bez tās. Tāpēc gaļas ēšana ir tāda pati iegriba, kā vēlme pēc kokakolas vai cigaretes. Starp citu, arī tikpat nevēlama, nav jau nekas traks, tomēr organisms justos labāk, ja cilvēks viņam neuzkrautu šo papildus slodzi. Reti, kurš dzīvo tā pavisam veselīgi, ka neatļautos nekādu netikumu, tomēr tad varēja atzīt, ka gaļas ēšana ir viens no šādiem netikumiem.
12.10.2012 09:24 |

Reitings 9169
http://www.nobeliefs.com/comments9.htm
nevar saliidzinaat galas eesanu ar cigareteem un gazeetajiem dzeerieniem! peedeejie 2 ir kaitiigi, pirmais ir nepiecieshams, protams, sapraatiigos daudzumos. ir gadiijumi, ka cilveeki nomirst, jo eeda tikai burkaanus vai kartupeljus, bet tas uzreiz nepadara kartupeli par kaitiigu cilveeka veseliibai. taapat ja paartiek tikai gandriiz no galjas, veseliiba bojaajaas. cilveekam vajag nedaudz no viskautkaa, tikai tad vinjsh speej normaali funkcioneet,jo cilveeks ir viseedaajs - par to liecina anatomiskaa uzbuuve un baroshanaas paradumi gadu tuukstoshiem, par ko vari paarlieciaaties augshupmineetajaa saitaa. aizraushanaas tikai ar vienu produktu, vai atseviskju produktu neeshana noved liidz slimiibaam un naavei.
galjas neeshana ir sekoshana modei, nekas vairaak. bet ja grib, tad laipni luugti, bet savu modi neuzspiezat citiem.
12.10.2012 09:41 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits