Veģetārietes stāvoklī.

Reitings 152
Reģ: 07.08.2012
Sveikas meitenes.
Šodien mani pārņēma dīvains jautājums.
Esmu vēl jauna par precēšanos,bērniem īpaši nedomāju, bet šodien sāku domāt, kādreiz jau gribēsies bērnus, bet vai tas, ka esmu veģetāriete 10 gadus (ēdu zivis,olas) spētu ietekmēt grūtniecību? Saprotu var lietot vitamīnus utmldz. bet vai tad jau var nebūt par vēlu?
Es jau n-tos gadus cīnos ar nogurumu, kaulu krakšķēšanu un visāda citāda dzelzs trūkuma organismā sekām, bet es neciešu gaļu, man tā negaršo un viss....
Bet iespējams,ka nemaz nav izvēles, jālieto un viss. Nu pieredzi/dzirdēti stāsti :) !
10.10.2012 19:16 |

Reitings 6531
Reģ: 18.08.2010
sceptid-viens ir uzņemt nepieciešamās barības vielas un otrs ir būt pret kosmētikas testēšanu pret dzīvniekiem,ādas valkāšanu un vispār iesaistīties par dzīvnieku aizstāvību. Un vistai,kura audzēta būrī nav nekādas intereses,jo viņa jau no cāļa dienām ir sabojāta. Dzīvniekiem,kas tiek audzēti masveidā nedomāju,ka strādā smadzenes tāpat kā tiem lopiņiem,kas tiek audzēti mājās vai tamlīdzīgos veidos. Jā ir skumji skatīties to kā cāļu fermā mazos cālīšus mētā it kā tie nekas nav,bet attiecīgi viņi jau dzimst ar anomālijām un gēniem,kas nav kā normālai vistai pienākas,tad kāda runa var būt par interesēm?
11.10.2012 22:27 |

Reitings 2308
Reģ: 12.03.2011
sceptid

tev pašai ir tik daudz "argumentācijas kļūdu", kuru tu neredzi. Piemēram, nav svarīgi, cik dzelzs satur katrs produkts, ie svarīgi, cik dzelzs uzsūcas. Gaļa satur trīsvalentīgo dzelzi, kurš uzsūcās 70-80%, bet augi satur divvalentīgo dzelzi, kurš uzsūcās mazāk (neatceros tagad, cik - bet ~20%).
atvaino, bija slinkums visu lasīt.
Un sen jau ir pieradīts, ka augiem arī ir elementāras jūtas, to mums pat skolā bioloģijas nodarbībās stāstīja. Es piedāvātu tādiem cilvēkiem, kuri rūpējas par citu jūtām, ēst akmeņus. Akmeņiem noteikti nesāp.
11.10.2012 22:28 |

10 gadi
Reitings 532
Reģ: 29.01.2009
sceptid - kāpēc tu tā iekarsti un raksti tik daudz komentāru?
Tu tiešām domā, ka tādējādi mainīsi kāda viedokli? (retorisks jautājums)
11.10.2012 22:32 |

Reitings 131
Reģ: 11.10.2012
nazic
Un vistai,kura audzēta būrī nav nekādas intereses,jo viņa jau no cāļa dienām ir sabojāta.
Tādus apgalvojumus ir viegli izteikt, kamēr tev nav nekas līdzīgs nedraud. Šādi mēs varētu racionalizēt arī nežēlīgu izturēšanos pret cilvēkiem, kuri neko labāku dzīvē nav pieredzējuši.

julenok
Piemēram, nav svarīgi, cik dzelzs satur katrs produkts, ie svarīgi, cik dzelzs uzsūcas. Gaļa satur trīsvalentīgo dzelzi, kurš uzsūcās 70-80%, bet augi satur divvalentīgo dzelzi, kurš uzsūcās mazāk (neatceros tagad, cik - bet ~20%).
Nestrīdēšos par procentiem, bet skadrs, ka ar augiem var bez īpašām problēmām uzņemt pietiekoši daudz dzelzi par to liecina, gan uzturzinātnieku atzinumi, gan arī vegāni, kuriem nav dzelzs deficīts.

Un sen jau ir pieradīts, ka augiem arī ir elementāras jūtas, to mums pat skolā bioloģijas nodarbībās stāstīja.
Pirmkārt, nekas tāds nav pierādīts. Tādus murgus var nolikt vienā plauktiņā ar ūdens atmiņu un citām ezoterikas figņām. Augiem neeksistē ne smadzenes, ne arī vispār nervu sistēma, ne arī citu analoģisku orgānu, kas nodrošinātu apziņas rašanos. Otrkārt, ja augiem piemistu apziņa, tad tas būtu divkāršs iemesls mums neēst dzīviniekus, jo gaļas saražošanai jāpatērē daudz vairāk augi nekā tos ēdot pa tiešo.

Mārdža
kāpēc tu tā iekarsti un raksti tik daudz komentāru?
Tu tiešām domā, ka tādējādi mainīsi kāda viedokli? (retorisks jautājums)

Es neiekarstu. Vienkārši izklaidējos. Kādēļ tevi tā interesē mana motivācija piedalīties diskusijā?
11.10.2012 22:36 |

Reitings 6531
sceptid lūdzu sniedz man piemērus par cilvēkiem.dikti interesē
11.10.2012 22:39 |

Reitings 2308
sceptid
mūslaikos pateicoties hormoniem vairs nav nepieciešams uz vienu lopiņu iztēŗēt tik daudz zāles, kā iepriekš :)

jā, dzelzi var uzņēmt pietiekoši, ja tev ir smadzenes lai to visu sabalansēt. Mūsu reālitāte ir tāda, ka smadzeņu cilvēkiem trūkst. Un viņi nevar sabalansēt pat vitaminus, nerunājot par aminoskābēm un citām vērtīgām lietām.

bet ezoteriskas figņas taču arī pierāda zinātnieki. Kāpēc vienus pētījumus tu uzskati par vairāk ticamiem, ka citus?
11.10.2012 22:44 |

Reitings 131
Piemēram, verdzība jau nebija nekas slikts. Tie cilvēki pārsvarā jau no mazotnes bija audzināti kā vergi, brīvību nebija piedzīvojuši, tāpēc viņiem brīvība nemaz nebija nepieciešama.
11.10.2012 22:44 |

Reitings 2308
sceptid

ja tu lasīji "Vētram līdzi" - tad tur ļoti labi bija aprakstīts, ka daudzi atbrīvotie neģēri nezināja, ka viņiem dzīvot talāk un kas jādara ar brīvību. Un daudzi verdzībā dzīvoja labāk, nekā tagad brīvībā :)

Bet nu tas tāds lirisks atkāpums :)
11.10.2012 22:47 |

Reitings 6531
tu tiešām tagad salīdzināsi dzimtbūšanu ar broileri,kam ir atrofējušās abas kājas un reāli dzīvo 30dienas no hormoniem?
Tāds dzīvnieks dabā nemaz nespētu izdzīvot,ir jārūpējies par reāli dabā dzīvotspējīgiem lopiņiem nevis ģenētiski nepareizam kurpju kastes lieluma būrī dzīvojošai vistai
11.10.2012 22:49 |

10 gadi
Reitings 2326
Reģ: 14.07.2011
"Vējiem līdzi"? :D
11.10.2012 22:50 |

Reitings 131
mūslaikos pateicoties hormoniem vairs nav nepieciešams uz vienu lopiņu iztēŗēt tik daudz zāles, kā iepriekš
Tas jau nemaina faktu, ka augos ēdot pa tiešo tie tāpat ir nepieciešami mazāk.

bet ezoteriskas figņas taču arī pierāda zinātnieki.
Jā, pierāda, ka ezoterikas figņas ir figņas.

Kāpēc vienus pētījumus tu uzskati par vairāk ticamiem, ka citus?
Tas atkarīgs no daudziem faktoriem. Visumā to nosaka atbilstība zinātniskajai metodei.

Un daudzi verdzībā dzīvoja labāk, nekā tagad brīvībā
Bet tomēr mēs kaut kā verdzību neuzskatām par labu...

nazic
Tāds dzīvnieks dabā nemaz nespētu izdzīvot
Kā tas pierāda to, ka vistām nav intereses?

ir jārūpējies par reāli dabā dzīvotspējīgiem lopiņiem nevis ģenētiski nepareizam kurpju kastes lieluma būrī dzīvojošai vistai
Vistas nav jācieš par to, ko cilvēki ar viņām ir izdarījuši.

Pagaidām gan no diskusijas izstāšos.
11.10.2012 22:53 |

Reitings 3685
Reģ: 14.11.2011
sceptid
Beidz dzejot, Tu nevienu gaļēdāju te par vegānu tāpat nepataisīsi.
11.10.2012 22:53 |

Reitings 6531
sceptid-tāpat vistai nav jācenšas izdzīvot vidē,kurā tā nespēj un tāpat mirs,ja ir veidota lai augtu mazā būrī,tikai tāpēc,ka tu centies to glābt.
nu nevajag tagad mālēt visu baltu vai melnu.
Es gaļu neēdu,bet es labi saprotu to,ka vista,kas piebarota pilna ar hormoniem ir radīta tikai un vienīgi nokaušanai,jo nav dzīvotspējīga reālā vidē,viņai pat smadzenes noteikti nestrādā vairs kā vajadzētu.
11.10.2012 22:57 |

Reitings 382
Reģ: 25.11.2010
Nightberrii-kas tik smieklīgs grāmatā "Vējiem līdzi"? Ja neesi lasījusi, arī nesapratīsi, ko Julenoks gribēja ar tio pateikt.
Sceptid-
"pagaidaam vegitaarisms karaajaas gaisaa taapat kaa religija, balstoties uz it kaa moraali, kuru ir izgudrojis pats cilveeks un kura ljoti biezji un vielgi mainaas atkariibaa no modes.
Te ir argumentācijas kļūda. Tu kaut kā centies saistīt veģetārismu ar reliģiju, lai gan nekādas saistības tur nav. Vairums reliģijas neparedz veģetārismu, tieši pretēji dzīvniekēšana ietilpst daudzu reliģiju tradīcijās." - viņa necenšas sasaistīt veģetārismu ar reliģiju. Tikai salīdzina.
11.10.2012 22:58 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
es nesaistu vegitaarismu ar religiju, es saliidzinu. taapeec arii izmantoju "taapat kaa religija".
11.10.2012 23:04 |

Reitings 2308
sceptid

uz hormoniem tie izaug ātrāk - lopiņu ātrāk nogalina - vajag mazāk ēdiena. Loģika.

Par verdzibu - mēs neuzskatam, jo mums nav ar ko salidzināt, mēs tajānedzīvojam. Un ja cilvēkiem, kuri dzīvoja verdzībā, tā patika - tad, varbūt, tā nebija tik slikta?

Un, manuprāt, mūsdienās vajadzētu tomēr vairāk padomāt par cilvēkiem, kuriem (ka mēs noteikti zinam) ir tādas pašas jūtas, ka mums, nevis par kādām mistiskām dzīvnieku jūtām (kuras es nenoliedzu, bet arī īpaši tām neuztīcos). Nezinu, piemēram, ja visi vegāni savu atvalinājumu paterētu misijās Afrikā - būtu vairāk jēgas no tā visa.

Bet nu tas ir tikai manas pārdomas.
11.10.2012 23:11 |

10 gadi
Reitings 2326
Reģ: 14.07.2011
vienradzi
Es nesmējos, tikai izlaboju nosaukumu un tici man, es "Vējiem līdzi" visticamāk zinu daudz labāk nekā lielākā daļa, jo esmu taisījusi šī darba analīzi 40.lapu apjomā, tā kā nevaja te uzbrukt!
11.10.2012 23:12 |

Reitings 2308
Nightberrii
Jā, "Vējiem līdzi", Toms Sojers un Gekļberri Fins (sorry, tiešam to nelasīju latviski un nezinu, kā pareizi jāraksta), krievu rakstnieku daiļrade (kuri dzīvoja tājos apstākļos) - daudz kur bija minēts tas, ka ja saimnieks bija labs un gudrs - arī viņa verģi dzīvoja labi.
11.10.2012 23:17 |

Reitings 2308
Nightberrii

Sorry, es vnk nelasu latviski daiļliteratūru, tāpēc man ir daudz kļūdu nosaukumos un vārdos :)))
11.10.2012 23:18 |

Reitings 131
Etiķete
Beidz dzejot, Tu nevienu gaļēdāju te par vegānu tāpat nepataisīsi.
No tā, vai es kādu pataisīšu par vegānu nav atkarīgs ne manu, ne tavu uzskatu patiesums. Ja tev nekādu argumentu par tēmu nav, tad droši drīksti pamest tēmu. Neinteresē man tavas prognozes.

nazic
tāpat vistai nav jācenšas izdzīvot vidē,kurā tā nespēj un tāpat mirs,ja ir veidota lai augtu mazā būrī,tikai tāpēc,ka tu centies to glābt.
nu nevajag tagad mālēt visu baltu vai melnu.
Īsti nesapratu tavu domu. Tas, ka kāds vistu ir nolēmis sliktai dzīvei un nogalināšanai jau nepadara šo dzīvi par labu. Mums būtu jāglābj vistas no tā, lai viņas vispār netiktu mākslīgi radītas šādām dzīvēm.

viņai pat smadzenes noteikti nestrādā vairs kā vajadzētu.
Jā, viņām smadzenes nestrādā kā vajadzētu. Ņemot vērā, ka viņām ir liegts realizēt savas pamatvajadzības, viņu smadzenes atrodas pastāvīgā ciešanu stāvoklī, kas patiešām nav vajadzīgs. Tur arī ir problēma. http://www.youtube.com/watch?v=dYGRTuB_G_4&feature=related
11.10.2012 23:22 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits