Veģetārietes stāvoklī.

Reitings 152
Reģ: 07.08.2012
Sveikas meitenes.
Šodien mani pārņēma dīvains jautājums.
Esmu vēl jauna par precēšanos,bērniem īpaši nedomāju, bet šodien sāku domāt, kādreiz jau gribēsies bērnus, bet vai tas, ka esmu veģetāriete 10 gadus (ēdu zivis,olas) spētu ietekmēt grūtniecību? Saprotu var lietot vitamīnus utmldz. bet vai tad jau var nebūt par vēlu?
Es jau n-tos gadus cīnos ar nogurumu, kaulu krakšķēšanu un visāda citāda dzelzs trūkuma organismā sekām, bet es neciešu gaļu, man tā negaršo un viss....
Bet iespējams,ka nemaz nav izvēles, jālieto un viss. Nu pieredzi/dzirdēti stāsti :) !
10.10.2012 19:16 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Sieviete, iesaku pieteikties draugiem.lv domubiedros "Veģetārieši. Es nevienu neēdu!" Tur ir daudz zinoši cilvēki, kas pastāstīs kas un kā.
10.10.2012 19:54 |

Reitings 159
Reģ: 13.04.2012
sieviete, neviens Tev nepateiks būs vai nebūs sarežģījumi, to vienkārši near paredzēt. Bet pēc vairāku gadu gaļas neēšanas, pēkšņi to sākt ēst daudz un dikti, nav pārāk laba doma,organisms no gaļas ir atradis un tad pēkšņi bam! atkal jāpierod pie gaļas.
10.10.2012 19:55 |

Reitings 152
chanely, 3l nē, 1,5-2l jā.
Libra, pateicos :)
Anabelle, jā par šo arī biju lasījusi,bet izkrita no prāta, ahh..
10.10.2012 19:57 |

Reitings 421
Reģ: 03.07.2009
sieviete vot tā vislabāk , vienkārši ja ir par zemu tās vielas organismā-tad draud izkrišana, kad esi stāvoklī jāēd pilnīgi viss.. ja ne tad bērnam piedzimstot varbūt dažādas alerģijas pret atsevišķiem produktiem.. :) mana draudzene vispār ļoti maz ēd... un viņa bija stāvoklī ar dvīņiem,viņa viņus zaudēja.. 2 gadi pagājuši viņai neizdodas palikt stāvoklī vairs.

un ko vel varu pateikt -jādzer daudz piena, jo piemēram man kad meita piedzima sāka drupt zobi.. :(
10.10.2012 19:57 |

Reitings 152
Solviic. ārprāts, turies un cerams,ka ar veselību viss būs kārtībā.
Un jā, tas ir traki,kad nevar tikt pie bērniņa, tomēr, ģimene bez bērniem ir tāda ar tukšumu. :(
10.10.2012 20:13 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Ed pilnvērtīgāk. Un tas nenozīmē uzreiz ēst gaļu.
10.10.2012 20:45 |

Reitings 218
Reģ: 20.09.2012
Manai radiniecei savienojums "neēdu gaļu" un "grūtniecība" izvērtās šausmīgs. Noteikti painteresējies nopietnāk un parūpējies, lai uzturs būtu pilnvērtīgs.
10.10.2012 22:28 |

Reitings 6531
Reģ: 18.08.2010
man arī kauli krakšķ,bet tas nav no gaļas neēšanas,man kauli vnm ir krakšķējuši cik es sevi atceros(pat tad,kad katru dienu štampāju karbonādi)
10.10.2012 22:31 |

Reitings 152
Ariadne, ak, tieši tas ir tas,kas mani biedē :(
11.10.2012 14:15 |

10 gadi
Reitings 3281
Reģ: 18.01.2011
Vienai paziņai grūtniecība beidzās bēdīgi, bet viņa neēda ne gaļu, ne olas, ne zivis, man liekas, ka piena produktus arī
11.10.2012 14:18 |

Reitings 517
Reģ: 29.01.2009
Vienai zināmai meitenei, veģetārietei bērns, kad piedzima visu laiku slimoja. Otrai māsai, kas arī ir veģetāriete vai pat vegāne kopā ar vīru, viņiem bērniņš piedzima it kā vesels, bet pāris mēnešu vecumā vienkārši nomira. Iepriekš nekādu redzamu simptomu nebija, ka būtu kāda saslimšana.
11.10.2012 16:33 |

Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
Ja gaļas neēšana pati par sevi būtu tik šausmīga, kā tad būtu izdzīvojušas tās tautas, kur noteicošās reliģijas un ētiskie uzskati vispār noliedz gaļas ēšanu?
Vienkārši vajag piedomāt, ko citu ēst, lai uzņemtu nepieciešamās vielas. Ja Tev trūkst dzelzs, ir hronisks nogurums u.c. veselības problēmas - ja finanses atļauj, - aizej ar smuku analīžu rezultātu čupiņu padusē pie dietologa, - kādas vielas organismā pietrūkst, un ko vajadzētu mainīt uzturā (varbūt - kādus uztura bagātinātājus lietot), lai to labotu.
Un nevajag gaidīt, kad sāksi plānot bērnu, - jo ātrāk savedīsi savu veselību kārtībā, jo labāk.
11.10.2012 16:49 |

Reitings 7743
Tas, ka grūtniecības laikā krīt laukā mati ir normāli un pēc dzemdībām nezinu nevienu, kurai mati nebūtu krituši laukā! Jā, arī zobi mēdz izkrist, reti, bet tā ir, ja mammai pašai vitamīnu trūcis un bērniņš paņem arī savu tiesu. Par dzelzs līmeni asinīs- ja tas netiek uzņemts ar produktiem, tas ir jāuzņem mākslīgi, jo savādāk bērniņam trūkst skābeklis.

Tas, ka bērniņi vnk. nomirst, arī tas, diemžēl, nav retums, bet tas nav saistīts ar veģetārismu, tas ir zīdaiņu PNS- pēkšņās nāves sindroms!
11.10.2012 16:51 |

Reitings 518
Reģ: 17.09.2011
ja tu 10 gadus neēd gaļu, tad nedomā, ka tagad vien;a dien;a kad izlemsi, ka gribi bērniņu varēsi atsākt ēst gaļu.
tavs kuņģi vairs nezin, kas ir gaļa, un neražo vairs fermentus, kas pārstrādās gaļu... lai atsāktu ēst gaļu un tavs organisms atgrieztos pie normālas veselības tev bus vajadzīgi vismaz vēl 10 gadi...

Un ieteiktu, tev parbaudit hemoglobīna līmeni asinīs... pieļauju, ka tev ir hroniska dzelzs deficīta anēmija... ja tā, tad rieksti un pupas tev nepalīdzēs...
11.10.2012 17:05 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
varbūt nemāki pagatavot,lai būtu garšīga gaļa?
11.10.2012 18:30 |

Reitings 227
Reģ: 23.09.2012
Atbildot uz jautājumu, ir vispārēji atzīts, ka pareizi sabalansēts vegānu un veģetāriešu uzturs ir piemērots visiem, kā grūtniecēm, tā arī bērniem.
Un neaizvietojamās aminoskābes nav tikai gaļā, tas ir kaut kāds stulbs mīts. Tās ir arī augu valsts produktos.
11.10.2012 18:58 |

Reitings 131
Reģ: 11.10.2012
"Esmu vēl jauna par precēšanos,bērniem īpaši nedomāju, bet šodien sāku domāt, kādreiz jau gribēsies bērnus, bet vai tas, ka esmu veģetāriete 10 gadus (ēdu zivis,olas) spētu ietekmēt grūtniecību?"

Grūtniecību uzturs, protams, ka var ietekmēt. Ja uzturs ir nepilnvērtīgs, tad, protams, ka būs negatīva ietekme gan pašai, gan topošajam mazulim, tikai te nav izšķirošas nozīmes tam, vai Tu esi veģetāriete vai dzīvniekēdāja. Nepilnērtīgs uzturs var būt gan dzīvniekiēdājiem, gan veģetāriešiem. Būtiski ir vienīgi tas, ka SABALANSĒTS veģetārs uzturs ir pilnvērtīgs un ir piemērots visos dzīves posmos, ieskaitot grūtniecību. To apstiprina visas nopietnākās uzturzinātnieku organizācijas, piemēram, Amerikas dietalogu asociācija.

Well-planned vegetarian diets are appropriate for individuals during all stages of the life cycle, including pregnancy, lactation, infancy, childhood, and adolescence, and for athletes.
http://www.eatright.org/About/Content.aspx?id=8357

To pašu atzīst arī Latvijas Veselības ministrija. http://www.medicine.lv/raksti/veselibas-ministrija-vegetariesu-un-veganu-uzturs-ir-veseligs

Līdz ar to, ja tavs uzturs nav sabalansēts, tad, protams, ka NAV jāsāk ēst dzīvnieki, bet gan vienkārši jānoskaidro, kādas kļūdas ir tavā uzturā un kādi augu produkti jālieto vairāk vai mazāk, lai uzturs būtu pilnvērtīgs. Ja ir jau ieilgušas ar uzturu saistītas problēmas, tad noteikti jālieto kaut kādus vitamīnus un minerālvielas, pretējā gadījumā patiešām var būt par vēlu un sekas būs neatgriezeniskas, sevišķi, ja būs skartas smadenes.

Ņemot vērā, ka dzīvojam sabiedrībā, kur vairums ir atkarīgi no dzīvniekēšanas un tuvākajā laikā negrasās atteikties no šīm barbariskajām tradīcijām, tad jārēķinās arī, ka visa veikala produkcija un informatīvā telpa ir pielāgota dzīvniekēdājiem, līdz ar to pastiprināti pašai ir jāpiedomā, ko ēst, lai nerastos kaut kādas problēmas. :)

Runājot konkrēti par dzelzi, labākie augu avoti ir sēklas, rieksti un pākšaugi, sojas produkti, kā arī jāņem vērā, ka, lai labāk dzelzs uzsūktos, to jālieto kopā ar C vitamīnu, bet nelietot kopā ar kofeīnu un ēdieniem, kas bagāti ar kalciju. Nopietna deficīta gadījumā, protams, jālieto atbilstoši aptiekās nopērkami preperāti, piemēram, šis: http://www.pilsaptieka.lv/lv/products/IronVITAL_F_-_C_un_B_vitamini_ar_auglu_garsu,_250ml
11.10.2012 20:10 |

Reitings 3685
Reģ: 14.11.2011
Es uzskatu,ka neviens graudaugs, uc augi ir spējīgi aizstāt gaļu, un tās labās īpašības.
11.10.2012 20:16 |

Reitings 5709
Man šķiet, ka, ja ir kādas problēmas, tad tā kā jāpadomā un jāizvērtē, vai uzturs tiešām dod visu vajadzīgo (mans minējums, ka nedod gan... protams, tur var būt arī citas lietas apakšā).
Par uzdoto jautājumu - manuprāt, pilnvērtīgs uzturs var būt arī bez sarkanās gaļas. Jā, vairāk jāstudē produkti, taču tas nav neiespējami.
11.10.2012 20:17 |

Reitings 131
Reģ: 11.10.2012
Tavs uzskats ir pretrunā zinātnieku pētījumiem un atzinumiem, kurus jau augstāk sniedzu. Vai vari nosaukt kaut vai vienu cilvēkam nepieciešamu vielu, ko nevarētu uzņemt ar striktu veģetāru uzturu, vai arī kā citādi pamatot savu uzskatu?

Vai arī tu runā par kādām citām īpašībām, kas piemīt gaļai vai saistās ar tās ražošanu? Kas tās būtu? Ciešanas, sāpas, ar apziņu apveltītu būtņu paverdzināšana, nogalināšana, vides piesārņošana, neapdomīgs resursu patēriņš, veselības problēmu radīšana utt.?
11.10.2012 20:21 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits