Vai tie vīrieši nav stulbi jeb mana sāpe

Reitings 58
Reģ: 09.05.2010
Labvakar, dāmas. Esmu nonākusi situācijā, kad sirds pilna un gribas dzirdēt viedokļus no malas.

Ar puisi nedzīvojam kopā, bet esam kopā jau 6.5 gadus. Abiem 24. Attiecības kā jau attiecības - līku loču, kāpumi, kritumi un tā visu laiku.

Bet - problēmas sākas lūk šeit: Skola abiem tikpatkā pabeigta, esam no mazpilsētas, bet puisim vēl nedaudz jāuztruas Rīgā, kur arī studiju laikā uzturējās, mājās bija pa brīvdienām. Bijām vienojušies, ka pēc viņa skolas beigšanas sākam beidzot normālu kopdzīvi mazpilsētā, strādājam un sākam attiecības jaunā līmenī. Viss bija izrunāts - nekāda Rīga, ka būs labi tepat un stāsts varēja laimīgi turpināties.

Taču nu viņš paziņo, ka mēs neko tādu neesam runājuši, ka viņam vajadzīgs darbs galvaspilsētā. Protams, es pēc šīs sarunsas galīgi sašļuku, morāli nogruvu. Jo viss bija skaisti saplānots, bet viens pēkšņi pasaka - nē, tā nebija, nav, nebūs.

Reāli - neredzu jēgu attiecībām vairs. Sanāk, ka esmu "paķerta uz muļķi" visu šo laiku, kamēr viņš Rīgā studēja, cerot, ka beidzot sāksies mūsu normāla, divu pieaugušu cilvēku kopdzīve. Es savu dzīvi ar Rīgu nekad neesmu saistījusi un par to nemaz nedomāju, un arī mūsu kopīgie plāni nekad pret to pilsētu nekad nav atdūrušies.

Tā nu es nebiju vairs īsti omā, puisis to, protams, juta, bet izlikās, ka neko nesaprot. Tad sāku dot mājienus, ka vēlos beidzot, lai attiecības pāriet jaunā līmenī un ir progress. Jo citādāk - nav vērts mocīt sevi, jo nevēlos būt brīvdienu meitene, kam atkal liek kaut ko pagaidīt pēc diviem, trim gadiem.

Rezultāts? Izlikās, ka nesaprot, par ko es runāju, nemaz nemēģināja saprast, kapēc esmu vīlusies un bēdīga, nemēģināja rast risinājumu vai diskutēt par iepsējamajiem variantiem - vārdu sakot tikai tēloja muļķi un nedarīja neko. Saruna palika bezjēdzīga, jutos enerģiski iztukšota, varēja just, ka zināma distance iestājās. Un finālā viņš vienkārši aizgāja ciemos pie čoma. Aicināja arī mani, bet kad zvanīju un prasīju, kur tad solītais taksis, kad laidīsim, viņš atbild - tikko izskāpu, jau eju.

Tā nu es paliku mājās viena ar piegānītu dvēseli. Nākamajā dienā viņš vienkārši aizbrauca uz Rīgu, 2x piezvanīja, lai paprasītu, kā iet (esmu apslimusi) un vienreiz pateiktu, ka nopircis jaunas kurpes, un ottreiz, ka iet uz treniņu.

Un šovakar viņš man atsūta sms: Kā jūties? Ja slikti, tad veseļojies, ja labi, tad turpini tā justies.

Esmu bez vārdiem. Lieki piebilst, ka parasti sazvanījāmies vairākas reizes dienā.

Ko gribu dzirdēt no jums? Laikam jau apstiprinājumu tam, ka šīs attiecības sevi ir izsmēlušas, ka esmu pati vainīga, ka ticēju un cerēju un jā. Ka tās laikam ir beigas.... Ar vienu prāta pusi saprotu, ka nākotnes jau laikam nav, bet ar otru - grūti sagremot, ka tomēr sapņi nepiepildās un mīļotais ir pievīlis, lai gan vēl tikko viss bija labi.

Ehh. Grūti.
09.10.2012 19:02 |

Reitings 2552
Reģ: 11.04.2011
Man mana ģimene, draugi, dzīves vide tomēr ir svarīgāka.

Vai tad tu pati 24 gados vēl dzīvo pie vecākiem?
09.10.2012 20:27 |

Reitings 58
Jā, jo studēju. Šobrīd strādāju, bet savu vietu viena vēl nevaru atļauties.
09.10.2012 20:28 |

Reitings 544
Reģ: 29.01.2009
Un vai tu saviem vecākiem palīdzi ar maksājumiem, ēdienu utt?
09.10.2012 20:29 |

Reitings 58
Nē!
09.10.2012 20:30 |

Reitings 544
Ok, ja tu nepalīdzi vecākiem, tad, kur liec naudu, ko sapelni strādājot? Studijās?
09.10.2012 20:31 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Sameklē darbu un tad dodies uz Rīgu. Kojas var nomainīt, ievākties istabiņā kopīgi, mūsdienās vairs nepastāv likums - neesi precējies, nevari dzīvot kopā. Ne mirkli neesmu teikusi, ka viss ir vienkārši, ir jādara un tad viss izdodas, ja gribas. Neticu, ka būtu tā, ka tu vienkārši viena atbrauc un turpini tikties ar vīrieti tikai brīvdienās. Karte rokās, cosmo jautā, ar kuriem transportiem braukt, aizbrauc ar mammu brīvdienā, apskati Rīgas centru, tev neviens neliek braukt uz durku. Pie vides tu pierastu, centru iepazītu, ar rajonu, kurā dzīvotu arī tiktu galā. Tas visss ir tikai komforta zona un pašas vēlme darboties. Pirmajai koju iemaksai aizņemtos no ģimenes, ja tā atbalstītu, vīrietis tak kaut kā ēd, paņem no mājām kabaci kaut vai, nopērc pa 30 santīmiem makaronus un brīvdienas aizbrauc atpakaļ pie ģimenes uz savu mīļoto dzīves vidi. Arī Rīgā nav garantēts darbs, bet atrast varētu! (jebkurā pilsētā). Respektīvi, Rīgā šajā gadījumā ir iespējams viss tas pats, vajag tikai atrast darbu un izdomāt, vai tu gribi dzīvot kopā vai nē, vienalga vai tas prasa nelielu piepūli. Riebjas Rīga, komforta zonai neatbilst.. Vismaz būtu kopā ar cilvēku, kuru pazīsti 6,5 gadus un tik izmisīgi gribi dzīvot kopā.
09.10.2012 20:34 |

10 gadi
Reitings 8191
Nu pizģec, atvainojos. :D Pati dzīvo pie vecākiem, redz mazpilsētā nebūtu problēmu pārvākties uz dzīvokli, a citā pilsētā gan, jo vīrietis nespētu uzturēt. Sviests, manuprāt.
09.10.2012 20:35 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Pati dzīvo pie vecākiem, redz mazpilsētā nebūtu problēmu pārvākties uz dzīvokli, a citā pilsētā gan, jo vīrietis nespētu uzturēt.

++

Cik labi būtu, ja vīrietis pārvāktos uz mazpilsētu, sāktu strādāt un uzturēt tevi un sevi. Bet tu varētu studēt un dzīvot pašreizējā komfortā,ne?
09.10.2012 20:38 |

Reitings 58
Esmu studijas pabeigusi, strādāju, bet ne jau par lielu naudiņu. Vecāki tiek paši galā ar savām izmaksām, man nekas nav jādod no savas kabatas, mana nauda ir maniem tēriņiem - drēbēm, kaķa uzturēšanai, individuālajām vajadzībām, izklaidēm.

Labi būtu, ja vīrietis pildītu solījumu un mēs uzsāktu abi kopā neatkarīgu dzīvi no vecākiem - ievāktos kopīgā dzīvoklī. Neprasu, lai mani uzturētu mazpilsētā. Divatā uzsākt patstāvīgu dzīvi ir vieglāk!

Es viena nevaru aiziet uz Rīgu un sākt dzīvot. Vecāki aizdot nevar, draugi arī ne, jo zina manu situāciju ar Rīgu. Un vispār neesmu tik milzīga pilsētniece, lai varētu uz ko tādu saņemties. Un draugs to ļoti labi zināja jau no paša attiecību sākuma, bet laikam visu laiku mani turēja kā rezerves variantu un muļķoja.

Nebŗuciet man virsū vairs par to Rīgu!
09.10.2012 20:45 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Vispār iesaku tev ar viņu parunāt. Pajautāt vai grib būt kopā, ko domā par kopā dzīvošanu, kur vēlas dzīvot, kur strādāt. Man jau izskatās, ka viņš vairs negrib neko. Ir pienācis laiks, kad viņam ir jāmaina dzīve un viņš sapratis, ka tomēr tu tajā neietilpsti. Negrib viņš varbūt nekādu mazpilsētu, komfortabli viņam ir Rīgā. Šeit viss zināms, šeit draugi un vēlme strādāt un veidot karjeru. Viss tā pat, kā tev mazpilsētā.
Vienīgais ko viņš stulbi dara, ka nepasaka tev to pats, bet muļļājas. Bet tas, ka ir pārdomājis - tas ir normāli.
09.10.2012 20:51 |

Reitings 374
Reģ: 13.07.2012
Tu tā spītējies par to Rīgu, bet padomā, ka puisim, iespējams, tāda attieksme ir pret mazpilsētu... Un ja nepiekāpsies neviena puse, tad tā arī paliksiet katrs savā pilsētā un miers un bērziņš!
09.10.2012 20:53 |

Reitings 2552
Reģ: 11.04.2011
nu tad jāšķiras, jo džeks vairs negrib nekādos laukos dzīvot. cilvēki aug un attīstās un viņu vēlmes arī.
09.10.2012 20:57 |

Reitings 58
Vispār diez gan riebīgi ir tas, ka lielai daļai latvijas sabiedrības liekas, ka Latvija = Rīga. Ka pārējās pilsētas ir lauki un to iedzīvotāji vai patrioti - nūģi un laucinieki, nekad nederīgi. Ka citur ir bedre, bet Rīga - medus pods.
09.10.2012 21:04 |

Reitings 374
Reģ: 13.07.2012
neiet jau runa par to, ka laukos ir sūdīgi un Rīgā ne. Bet par to, ka viņam acīmredzot ir pilsēta iepatikusies un laukos vairs negrib dzīvot, bet Tu to negribi saprast vairs. tāpat kā viņš negrib saprast kapēc Tu gribi palikt mazpilsētā. Viss.
09.10.2012 21:09 |

Reitings 8407
Nu es šādā situācijā gan neietu uz Rīgu, jo ne jums kur abiem dzīvot, ne darbi.

Vispirms ieteiktu pagaidīt kādu laiciņu un skatīties vai draugs vispār ko sākt darīt, nu 24 gados jau vajadzētu sākt strādāt un domāt par nākotni. Ja viņš tāpat dzīvojas kā līdz šim - kojas un bez darba, tad nu galīgi Rīgā tev vienai nav ko meklēt, ja tev Rīga nepatīk, tad kāpēc tev pirmajai sākt strādāt tieši Rīgā un meklēt kopīgo mitekli, ja pat nav zināms vai čalis varēs palīdzēt ar maksājumiem. Pasaki šim, lai tad sāk kaut ko darīt lietas labā, ja grib dzīvot Rīgā.

Un nepiekritīšu tām, kas te saka, ka viss jāpamet un jādodas līdzi mīļotajam. Es nepamestu visu savu iesākto tikai tāpēc, ka čalis grib dzīvot citur, kā arī šobrīd es neesmu gatava mainīt tieši Rīgu pret kādu mazāku pilsētu, tāpat kā šī meitene nevēlas uz Rīgu doties. Piemēram, savā mazpilsētā es vispār nevarētu dzīvot, tad labāk striķi ap kaklu, tad saprotu, ka kāda cita tāpat jūtas Rīgā.
09.10.2012 21:11 |

10 gadi
Reitings 8191
Kurš Tev vispār liek iet VIENAI dzīvot citur? Mazpilsētā uzsāksiet dzīvi kopā ar Rīgā nē?? Ne jau tu meklēsi sev atsevišķi mājokli..
09.10.2012 21:12 |

Reitings 276
Un Tu domā, ka tad kad viņš būs ieguvis labāku izglītību Jūs varēsiet tā uzreiz atrast darbus mazpilsētā un atļauties sevi uzturēt? Visu par sliktu ir darījis tas, ka esat dzīvojuši pie vecākiem par ilgu un dzīvojat veljoprojām. Un Tu vel runā par patstāvību.
09.10.2012 21:14 |

10 gadi
Reitings 8191
Kad sāksi dzīvot atsevišķi, atkal gaudīsies, ka vīrietis par maz pērk, jo no tavas naudas knapi kas paliek pāri pēc rēķinu nomaksas!
09.10.2012 21:15 |

Reitings 58
Es pie vecākiem dzīvoju īpašu iemeslu dēļ, par kuriem publiski nevēlos runāt. Bet viņš gan tādēļ, ka vecāki līdz šim nav nemaz pieļāvuši domu, ka dēls varētu iet dzīvot prom no mājas. Tieši tādēļ esmu aicināta uzsākt kopdzīvi pie viņa, ar viņa ģimeni kopā. Protams, atteicos.
09.10.2012 21:58 |

10 gadi
Reitings 8191
Nu tad turpini dzīvot savā komforta zonā un padoties sarunās ar vīrieti. Veiksmi!
09.10.2012 22:09 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)