Strādāt par minimālo kā zirgam jau šodien, lai uzņēmums (kas tev nepieder) kaut kad nākotnē augtu ... Jocīgs uzstādījums. Vispirms, man kā darbiniekam būtu JĀTIC, ka uzņēmumam būs izaugsme, un pie tam nevis kaut kad, bet drīz - nu maksimums gada laikā. Man būtu jātic, ka līdz ar izaugsmi augs arī mana alga. Vai mutiskam solījumam šodien var ticēt? Var mēģināt iekļaut darba līgumā kādu punktu, kurā norādīts, alga tiek paaugstināta ar kādu koeficientu, atbilstoši uzņēmuma ieņēmumu/apgrozījuma/klientu skaita/vienalga kā pieaugumam. Nu un, kur teikts, ka uzņēmums, tikko kā varēs atļauties maksāt vairāk, mani neizmetīs no amata, un nepieņems darbā manā vietā kādu labu profesionāli? Nu un ar uzņēmuma akcijām ir tā, ka šodien, ar nodokļu ... ēēē... "optimizēšanu", tur arī, laikam, garantēts ienākums var nesanākt.
Vispār, nu nez, man tiešām neliekas, ka darbinieki ir tas resurss, uz kā (kura?) taupīt naudu. Nu tiešām, vai tad tas mega spējīgais, uzticamais, kreatīvais, izdarīgais, izglītotais, komunikablais, prezentablais, lojālais, entuziastiskais, pieredzes bagātais cilvēks, kurš kā darbinieks dotu tavam uzņēmumam pievienoto vērtību, meklē darbu par minimālo algu?