Draudzene?Konkurente?

Reitings 1
Reģ: 08.10.2012
Sveikas, dāmas. Šoreiz vēlos dzirdēt viedokli no jūsu skatu punkta.

Mācos augstskolā. Budžetā. Jau otro gadu mācos kopā ar labu paziņu no bērnības laikiem, it visur sēžam kopā, projektus līdz ar to arī veidojam kopā, bet es arvien vairāk sāku apjaust to, ka viņas labās atzīmes (viņa nav budžetā) ir tikai mans nopelns, jo, ja ir jāveido, piemēram, projekts/prezentācija, es būšu tā, kas to izveidos no nulles utt., kamēr viņa izdarīs niecīgu daļu darba, jo nemitīgi ir jālabo/jāpārveido it viss, ko viņa ir izveidojusi (allaž tiek piekopts copy&paste variants no googles tantes, kamēr es šajā ziņā esmu perfekcioniste).
Un te nu ir problēma - kā es viņu varētu pieklājīgi 'atšūt'? Varbūt mēģināt izrunāties, bet kā? (Esmu jau mēģinājusi sarunas ievirzīt šajāgultnē, bet nesekmīgi.) Iespējams tādēļ, ka citu paziņu viņai kursā nav, man ir tik 'mīksta' sirds, tomēr apzinos, ka abas tomēr cīnamies par budžeta vietu un jau pašlaik 80% no viņas atzīmēm ir tikai mans nopelns.

Ko darītu Tu?
08.10.2012 23:12 |

Reitings 1692
Reģ: 16.01.2011
Man arī nepatīk grupu darbi, ne tikai, ka dažreiz viens izdara lielāko darbu, bet, ka grupā vēl ir perfekcionisti, kas piekasīsies pie mazākās kļūdas vai vispār uzskatīs, ka darbs nav pietiekoši labs, kaut gan cilvēks ir centies un nav nekāds copy-paste variants.
11.10.2012 11:00 |

Reitings 1183
Reģ: 15.02.2012
Uztver to kā tādu savas karmas misiju.

:D nopietni? Varbūt tās draudzenes karmas misija ir pašai izvilkt to skolu vai arī nepabeigt un saprast savu kļūdu.

Mīksta sirds nav problēma, pie tā var strādāt. Vienkārši audzini rakstura stingrību nedaudz vairāk un iemācies atteikt, aizrādīt, aizstāvēt savas intereses.

+ piekrītu iepriekšteiktajam, ka Tu noteikti pārspīlē, jo ir taču vēl kontroldarbi un eksāmeni, kas ir būtiskākās atzīmes semestros, un tos jau nu visi raksta individuāli.

Galējā variantā es nedaudz pievērtu acis uz perfekcionismu un noziedotu vienu atzīmi, liekot viņai uzrakstīt darbu Jūsu abu vietā, jo pašai it kā nebūtu laika. Lai strādā!
11.10.2012 11:06 |

Reitings 7497
Reģ: 29.01.2009
viena no manām mīļakājām bildēm :D

11.10.2012 11:07 |

Reitings 160
Reģ: 06.10.2011
Tieši tāpēc augstskolā grupu darbiem izvēlos, manuprāt, spožākos prātus no grupas, lai kopā pelnam tās labās atzīmes. Un tad arī vienādās devās visu izdarām. Tās reizes, kad nesanāk tā, kā man gribētos, tad es lieku pārtaisīt. Bet tikai nokomenteju un menedžēju; pati nedaru. Dzenāju, kamēr izdara man pa prātam :D
11.10.2012 11:24 |

Reitings 160
Reģ: 06.10.2011
Tas ir, kamēr man pa prātam izdara savu darba daļu. Darbus sadalam un es piesekoju, lai viss ir tā, kā gribētos. :D
11.10.2012 11:25 |

Reitings 3966
Reģ: 29.01.2009
man viena drushka ari palidzeja macities vienu priekshmetu, tas bij tads atsperiens, kad no ta brizha nopietnak saaku maciities, atzimes ari pat bija uzlabojushass :D to es neaizmirsiishu
Ja vinja mani drusku nepabakstitu es nezinu vai butu pabeigusi augstskolu
11.10.2012 11:32 |

Reitings 50
Reģ: 17.05.2010
Nevar būt, ka nav neviena patstāvīgā darba! Ja pasniedzējs nav idiots, tad arī redz ko un cik kurš no studentiem saprot!
Es izvilku vienu džeku, bet nekad pasniedzēji mani neapdalīja! Vienīgi manā gadījumā bija skaidri redzams, ka sportists, kas mācās papīra dēļ un bieži ir prom sacensībās nevar konkurēt ar mani perfekcionismā un gudrībā :D
11.10.2012 11:49 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits