tām, kuras studē

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
iedvesmojos no pirmdienas beztēmas :)
kā jums ar mācībām? apmeklējat visas lekcijas, seminārus? pierakstiet visu vai sēdiet netā? visu atstājiet uz pēdējo brīdi vai labi saplānojiet savu laiku? piemēram, brīvdienas ir brīvdienas, vai brīvdienas ir iekavēto darbu rakstīšana. kā ar mājasdarbu pildīšanu? rūpīgi izpildiet, pēc labākās sirsapziņas vai tā, ka tik ātrāk gatavs? :D
man ir tā, ka apmeklēju visas lekcijas, visu lekciju rūpīgi visu pierakstu, un vienu mājasdarbu varu pildīt 5h, ko citi izpilda 1h laikā. man tas pašai kaitina, gribu mācēt kā lauris - ņemt to visu vieglāk :D un gribētu kādu rītu vienkārši nospiest modinātāju un turpināt čučēt, bet tā stulba pienākuma sajūta ;/
08.10.2012 18:01 |

Reitings 2805
Reģ: 25.07.2011
ES 4tajā kursā. Pa dzīvi ir gājis visādi, esmu bijusi nopietni slima un ir gadījušās lekcijas, kur esmu reizi vai divas bijusi, bet ar visu obligāto apmeklējumu esmu nolikusi :)
08.10.2012 20:06 |

Reitings 2804
Reģ: 07.10.2012
Neesmu laikam bijusi uz vienu lekciju, bet tas bija slimības dēļ. Tā cenšos apmeklēt visu. Īpaši jau seminārus. Par to pierakstīšanu - tas atkarīgs no tā, ko stāsta un kur stāsta :D Tagad esmu sākusi ņemt līdzi datoru uz garlaicīgākajām lekcijām, bet tāpat pierakstu. Visus uzdotos darbus cenšos izdarīt tuvāko dienu laikā, lai pēc tam brīvdienas ir brīvdienas, nevis neizdarīto darbu dienas :)
08.10.2012 20:07 |

Reitings 3685
Reģ: 14.11.2011
Es nedrīkstu kavēt nevienu ''stundu'', jo ikdienas tiek mācīts kas jauns, un ik ''stundu'' tiek pārbaudīts reģistrs. Ja Tev nav pietiekami apmeklēto stundu, tu netiec pie eksāmeniem un vari uzreiz pakot mantas un zust miglā.Šaj, mācību gadā neesmu bijusi tiekai pus dienu, jo bija nopietns attaisnojums.

Esmu pietiekami samaksājusi par šo izglītību un par pienākumu uzskatu iet un mācīties. Nekad mūžā neesmu uzdrošinājusies atlikt modinātāju un palikt mājās. Arī ne tad, kad koledžā biju katru darba dienu no 8-6 un 6/7dienās strādāju22h, un tā veselu pusotru gadu, bez jebkādām dienām off (mēnesī, bija labākajā gadījumā 1-2dienas off,kad varēju izgulēties).
08.10.2012 20:22 |

Reitings 836
Reģ: 27.10.2009
Pirmajos kursos mēdzu neapmeklēt lekcijas, tagad gan cenšos būt uz visām.
Laikam, uz vecumu kļūstu prātīgāka. :D
08.10.2012 20:22 |

Reitings 1517
Reģ: 12.09.2010
Man katru dienu reģistrs :/
09.10.2012 00:23 |

Reitings 135
Reģ: 28.08.2011
Kad varu tad eju uz visām lekcijām. Kavēju tikai darba dēļ. semināri un prakses obligātas.
09.10.2012 00:36 |

Reitings 142
Reģ: 28.06.2010
Apmeklēju visas lekcijas, seminārus, visu, visu, jo patīk tas ko mācos, lekcijas ir interesantas, un ja arī gadās, ka nav - mani kursabiedri ir fantastiski, izsmieties ar viņiem no sirds var.
Vienīgā problēma ir rīti, jā, ir ļoti grūti pamostos, pa galvu pa kaklu skrienu, bet tomēr saņemos.
Brīvdienas cenšos sev arī atvēlēt kā brīvdienas vārda vistiešākajā nozīmē, lai nav jādomā par mācībām, lai gan pārsvarā svētdienas ir tās dienas, kad tiek darīti kaut kādi darbiņi
09.10.2012 00:45 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
Oho, nu, es te noteikti izcelšos. :D Studēju otro bakalauru, tas ir, ceturto gadu. Es nespēju iedomāties kā tas ir neaiziet uz vienu lekciju pa visiem 4iem gadiem.. Man ir bijušas vairākas nedēļas, kurās aizeju tikai uz 1-2lekcijām. :D Kad aizeju, ne vienmēr līdz galam cītīgi klausos, bet netā gan nekad nesēžu, kompi vispār uz skolu līdzi neņemu. Man ir tāds nenormāls riebums pret nelietderīgi un nekvalitatīvi iztērētu laiku, tāpēc, ja eju, tad uz lekcijām/semināriem, kas mani daudz maz interesē. Ja zinu, ka tādas nebūs, labāk to laiku pavadu izguļoties vai atpūšoties ar filmu. ;)
Visu atstāju uz pēdējā brīža pēdējo brīdi. Brīvdienas ir tad, kad gribu brīvdienas, visbiežāk iekavētajiem darbiem ir naktis pirms nodošanas, netaisos sevi apdalīt brīvdienu ziņā, tad labāk ietaupu uz miegu, ko zinu, ka var atgūt jebkurā laikā pēc tam. Viss, ko daru nav pēc sirdsapziņas, taču es nemāku uzrakstīt sūdīgus darbus (jā, es zinu, kā tas izklausījās :D), es pati sev esmu trakāks kritiķis nekā jebkurš pasniedzējs varētu jebkad būt.
09.10.2012 01:13 |

Reitings 152
Reģ: 29.01.2009
Es ari laikam izcelsos,jo nespeju iedomaties ka tas ir, ka var 4 gadu laika nokavet tikai vienu lekciju. :) Es gan nestudeju Latvija un ari maksaju milzu naudu par studijam,bet ja godigi esmu vairak nebijusi n eka bijusi universitate.. Pirmaja gada bija svarigakas ballites un gulesana majas,otraja gada man bija pilnas slodzes darbs,kad brivajas dienas gribejas atpusties,nevis iet uz skolu vai ari bija jastrada,kad bija lekcijas. Tagad pedejais gads, centisos jau sanemties un apmeklet lekcijas,bet ka jau augstak mineja,es labak majas pagulu vai daru kaut ko citu neka tereju laiku garlaicigas lekcijas no kuram tapat neko neiegustu.
09.10.2012 01:57 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Es maksimāli apmeklēju visas lekcijas, jo zinu, ja neaiziešu uz kādu var iekavēt vielu un beigās būs grūti uzrakstīt kontroldarbu, pierakstu tik cītīgi, ka muļķim būs viss skaidrs :D Mājasdarbus ar izpildu, nevēlos maksāt, pirmajā kursā gan nebiju tik cītīga :D un zinu, kā iekulties parādos un cik grūti no tiem tikt vaļā.
09.10.2012 06:45 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Šogad apmeklēju 50% lekciju. Man ir labas kursabiedrenes, kas visus materiālus man paņem, pierakstus, kas ir izsmeļoši, man iedod nokopēt, tāpēc nejūtos zaudējusi.
Citus gadus es apmeklēju kādus 95% lekciju, jo man tāpat nebija labāku, ko darīt. Tad likās, ka esmu daudz zaudējusi, neaizejot uz kādu lekciju, jo likās, ka neviens cits nespēs man tik labi pateikt kā tad, ja būtu pati dzirdējusi. Par laimi iemācījos uzticēties cilvēkiem :)
09.10.2012 07:29 |

Reitings 7596
man noveicies,gandriz neviena lekcija nav jaapmeklee jo parskaitiitas gandriz visas :)
09.10.2012 07:30 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Ā, mājāsdarbus nepildu, jo nav laika un tie neko neietekmē (bieži pat aizmirst pārbaudīt). Referāti parasti jau tiek atstāti uz pēdējo brīdi. Piemēram, vakar biju paredzējusi kaut ko parakstīt (6d jānodod), bet, protams, aizmigu, neko neuzrakstot. Paliks šodien un rīt daudz daudz vairāk, ko pa nakti rakstīt.
09.10.2012 07:33 |

Reitings 244
Reģ: 18.09.2012
zili_rudzi
Kas tas pa Lauri,kas visu tik viegli uztver? Tavējais? :)
es personigi censos aiziet uz visām, bet ja neinterese, tad neeju. Nepierakstu daudz, klausos un censos lai paliek atmina, plus visi materiali pieejami majas lapa, ta ka -no stress ;)
Jā, bet aizmirsu piebilst-man magistri, varbūt tāpēc tik viegli uztveru :D
09.10.2012 07:39 |

Reitings 4129
Sāku lasīt diskusiju un nokaunējos. :) Par laimi uz beigām parādījās arī man līdzīgie eksemplāri. Kad studēju, tad kavēju diezgan daudz lekcijas-man svarīgāks bija miers, miegs, interesanta atpūta un sevis nepārpūlēšana. Neskatoties uz to, manā ilgajā studēšanas periodā ir bijis tikai viens parāds, kurš radās tāpēc, ka biju ceļojumā, bet visādi citādi visas ieskaites, seminārus, eksāmenus vienmēr nokārtoju ļoti labi. Kaut kā mācēju izfiltrēt, ko ir svarīgi apmeklēt, ko nav. Pati maksāju, pati regulēju savu apmeklējumu.
09.10.2012 07:40 |

10 gadi
Reitings 10290
Kas tas pa Lauri,kas visu tik viegli uztver? Tavējais?

Nu, tak Reiniks.

Kad es studēju, jau ātri semestra sākumā izfiltrēju, uz kurām lekcijām jāiet, uz kurām var neiet.
Tā arī darīju.
Laikam jau diezgan daudz bastoju, jo vienmēr sarunājām kaut ko citu darīt :)

bet 5 gadu laikā man nebija neviena parāda, veeeeek, parādi, briesmīgi!!!
09.10.2012 08:07 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Kad es studēju, jau ātri semestra sākumā izfiltrēju, uz kurām lekcijām jāiet, uz kurām var neiet.
Tā arī darīju.

Es daru tieši tā pat.
09.10.2012 08:55 |

Reitings 704
Reģ: 13.06.2011
Es apmeklēju 100% visas lekcijas. Studēju neklātienē pāris reizes mēnesī, līdz ar to ir svarīgi nākt uz visām lekcijām, jo neklātienē kā jau neklātienē - pasniedzēji pastāsta ievadu, pārējo mācies pats. Visus darbus pildu laicīgi, jo esmu apņēmusies, ka ar šo bakalauru nebūs tā, kā bija ar pirmo, kad man burtiski visu laiku ūdens smēlās mutē un visu darīju pēdējā brīdī. Tagad visu daru laicīgi un bez stresa. :)
09.10.2012 09:24 |

10 gadi
Reitings 1915
Reģ: 23.04.2011
Trīs gadu laikā ir gadījies pa kādai lekcijai izlaist. Šogad ne, jo lekcijas vēl tikai 2 nedēļas. Mājasdarbi parasti stāv neaiztikti līdz pēdējam brīdim :D
09.10.2012 09:43 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
citreiz esmu apziniga, visu laicigi iaru, citreiz man uznak kas, un viss tiek darit pedeja bridi vai ari nospikots.
censos apmeklet visu, bet dazreiz ari majas pagulu, ja loti miegs nak un tapat zinu,ka neko tadu glam jau nepalaidisu.
09.10.2012 13:42 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits