Cieni ģimeni.

Reitings 137
Reģ: 11.08.2012
Jā, daudzi cilvēki man apkārt stāsta - cienu mammu, cieni tēti, nerunā tā. Jebkurš vecāks esot pelnījis, lai viņu ciena par izdarīto darbu. Mani vecāki visu mūžu mani ir nodrošinājuši ar materiālo, bet tā ir dzīves redzamā puse. Mājās viss bija krasi savādāk. Noniecināšana, šad tad sišana, pazemošana. Tagad, kad dzīvoju atsevišķi, kad runāju par savu ģimeni - kā tu tā atļaujies, necieni savus vecākus. Vai tiešām visi ir pelnījuši beznosacījuma cieņu?
08.10.2012 15:56 |

Reitings 2552
Reģ: 11.04.2011
Vai tiešām visi ir pelnījuši beznosacījuma cieņu?

Pavisam noteikti - nav!
08.10.2012 16:16 |

Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
Ance, es tik galēju piemēru minēju tieši tādēļ, ka šeit parādījās viedokļi, ka vecāki jāciena, lai vai kādi viņi būtu. Nu un ir arī tādi, diemžēl, to ne tikai filmās rāda, bet arī dzīvē tādas lietas mēdz notikt.
Domāju, ka pieaugušam cilvēkam, kas dzīvo atsevišķi un kas ir ticis pāri pagātnes nejēdzībām, arī nav nekāda nolūka īpaši stāstīt, kas un kā ir bijis. Bet nu saprotami, ka varbūt kādreiz sanāk pieminēt kaut ko, un arī sarunu biedri var paši uz tādām tēmām uzvedināt, ko jautājot par vecākiem vai dodot padomus sakarā ar ģimenes attiecībām (lai gan paši nezin, kādas cilvēkiem šīs attiecības ir).
Protams, ja cilvēks katram kaut knapi pazīstamam cilvēkam iet klāt un stāsta, ka viņam vecāki draņķīgi bijuši, tad tas šķiet nepareizi.
08.10.2012 16:18 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
nav jāciena. Bet nav arī katram jāstāsta,kāds pidarass un kretīns ir bijis tēvs un kāda idiote ir māte. paklusē.

Es ar tādsu sviestu nevēlētos klausīties. Vēl padomatu no tādiem vecākiem nekas labs nevar iznakt, pret stāstītāju uzreiz attieksme uz slikto pusi krasi mainītos.
08.10.2012 16:34 |

Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
par vecākiem es runāju tikai ar tiem cilvēkiem kuriem varu uzticēties. tie noteikti nav pārējie radinieki, izņemot manu brāli. visiem riņķī nestāstu kas un kā. lielāko daļu tas vsp neinteresē, bet pārējie pasmiesies. labāk ir paklusēt. un izskatās, ka tu tiešām traki uzvedies, ja pat tev citi cilvēki aizrāda. un tev nav jāpierāda viņiem sava taisnība. tāpat katram būs savs viedoklis.
08.10.2012 17:01 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Man patiesībā vienmēr ir kaitinājis šis uzskats, ka vecākus ir jāciena, lai kādi viņi būtu, lai ko viņi darītu. Vecāki ir tādi paši cilvēki kā viņu bērni, visi mēs esam cilvēki un visi pēc idejas ir vienlīdzīgi. Tad kāpēc vieniem ir jāciena otrus, kur tie pirmie paši neizrāda cieņu pret otriem? Ja viņi atļaujas sist, kliegt, aizvainot - tā nav cieņa, tā ir vardarbība. Nedomāju, ka ir jāpiever acis un kaut kāda stulba uzskata pēc jāpacieš šāda vardarbība un jāciena vecākus. Par ko gan tur cienīt? Par to, ka piedzemdēja, kaut gan bērns pats to nekad nav lūdzis? Negatīvais rada negatīvo. Ja viss ģimenē ir forši, attieksme laba, tad, protams, arī cieņa ir.

Ja man būtu situācija, kur es vecākus vienkārši nespētu cienīt, censtos pēc iespējas ātrāk aiziet no viņiem, norobežoties, lai nebojā manu dzīvi ar negatīvo. Svešiem, ja būtu jāizsaka savas domas, pateiktu savu pozīciju, bet sīkumos par to, kāpēc tāda situācija radusies, neiedziļinātos.
08.10.2012 17:01 |

Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
un cieņa izpaužas arī savādākā veidā. cieņa ir jānopelna. bet tajā pašā laikā mums ir jābūt pateicīgiem, ka, piemēram, mamma mūs ir dzemdējusi. ar šīm lietām es dažreiz nevaru sadzīvot, jo man ar vecākiem nav nemaz tik labas attiecības.
08.10.2012 17:03 |

Reitings 731
Reģ: 31.10.2009
Es neuzskatu, ka ir jāciena savi vecāki par spīti visam. Ja vecāki nerūpējas par saviem bērniem, slikti izturās, neaudzina un vispār neliekas ne zinis par savu atvasi, tad par ko tādus cilvēkus cienīt? Es gan esmu no tiem cilvēkiem, kas savas sliktās domas parasti patur pie sevis un par savu ģimeni vispār ar citiem neapspriežos.
08.10.2012 17:17 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits