Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

ļaunais buljona kubiņš?

 
Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Sveikas, meitenes :)

Salasījos šausmu stāstus par buljona kubiciņiem, bet reizē arī aizdomājos - kādas ir alternatīvas? Es personīgi nevēlos ņemties ar gaļas atgriezumiem un kauliem, lai vārītu īstu buljonu. Kā jūs darāt? Vienkārši vārāt no sāls un kādām dabīgām garšvielām? Dalieties savā zupu pieredzē :)
04.10.2012 12:12 |
 
Reitings 1431
Reģ: 04.04.2012
Vispār vāru gaļu- tā sanāk vislabāk. Var jau protams arī dārzeņus ar sāli un, teiksim, Anniņas garšvielām, kas bez sāls, savārīt, bet mans vīrišķis tādu neēdīs.
04.10.2012 12:15 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Es visas zupas vāru ar gaļu - respektīvi tāpat vārīšanas process sākas gaļas novārīšanu (vista, cūka, žāvētas ribiņas). Kad gaļa gatava, izņemu to un sagriežu un katlā jau ir gatavs buljons, kurā samest visas pārējās zupas sastāvdaļas.
04.10.2012 12:16 |
 
Reitings 1602
Reģ: 12.04.2012
Sekoju mammas ieteikumiem un receptēm, zupas vāru tikai ar gaļas buljoniem, mamma saka, ka tā ir veselīgi :) Nezinu, pie manis ar to vispār problēmu nav, jo pērkam iepakojumā jau sagrieztus gaļas gabalus (karbonāžu izskatā), atliek tikai nomazgāt un iekšā verdošā ūdenī. Pati ar miesnieka darbiem nenodarbojos.
04.10.2012 12:16 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Jā, es ņemos ap tiem kauliem - man nešķiet, ka baigā ķēpa. it sevišķi vistas zupas gadījumā.
Bet ir redzēts, ka var nopirkt izvārītu, saželētu buljonu - kādos pavāru raidījumos (Sirmā ēdienkaratē utml) ir rādīts - tirgū laikam vai gaļas veikalos.

Citreiz, ja zupai izmantoju ne-kaulainu gaļu, tad apcepot, izmantoju dažādas garšvielas - tas jau dod garšu kopējā zupā.
04.10.2012 12:16 |
 
Reitings 130
Reģ: 23.08.2010
ja vāru zupu, vispār nepievienoju nekādas citas garšvielas kā sāls, lauru lapas un pipari. neliekas, ka tas kubiņš, vegeta utml. būtu baigi vajadzīgais, jo garša jau rodas no tā kas nu tajā zupā ir!
04.10.2012 12:17 |
 
Reitings 421
Reģ: 03.07.2009
man ar to nav problēmu jo zupā vienmēr lieku gaļu... ierīvēju burkānus pielieku lauru lapas,papriku,citreiz tomātu pastu.sāls pipari un ir super.. šad tad nopērku žāvētas ribiņas.. mmm . :P
04.10.2012 12:17 |
 
Reitings 2569
Reģ: 16.07.2012
Tos želejveida var arī lielveikalos nopirkt.
04.10.2012 12:18 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
"Veselībā" ir raksts par to, eko kubiciņi ir laba alternatīva, bet tur esot palmu eļļa, kas arī nav tas labākais. :)

Tātad, vāri vien gaļiņu un liec klāt garšvielas. Piekrītu womankind - ar vistu tiešām ir ļoooti viegli.
04.10.2012 12:20 |
 
Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Nu jā, bet, ja ta ir dārzeņu zupa? Ideāls būtu tas saželētais, ko womankind pieminēja, nebiju pat aizdomājusies, būs jāaizie uz tirgu kādu dienu.
04.10.2012 12:20 |
 
Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
pārsvarā visās zupās ir gaļa, tad kur ir problēma viņu izvarīt?principā es vairāk nekādas garšvielas nelieku, tikai piparus, sāli, ķiploku un sīpolu. tu rarī rodas klāt tas asumiņš.un tad jau var pats regulēt cik asu/maigu zupu vēlas. tas pats arī dārzeņu zupām, bet vnk neliek klāt gaļu
04.10.2012 12:24 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Es gan nekad nevāru dārzeņu zupas, bet domāju, ka labu garšu iespējams panākt arī ar saknēm + sīpoliem + garšvielām. Un retu reizi var jau arī kubiņus piemest, gan jau karoti no viņiem nenoliksi. :D
04.10.2012 12:25 |
 
Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Zakjis* - man šķiet, ka tu reiz minēji, ka nav dzīve bez gaļas :D Protams, ka nenolikšu, vienkārši domāju altrenatīvas.
04.10.2012 12:28 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Es esmu svēti pārliecināta, ka nav dzīves bez gaļas! :D

Kā tajā jociņā: "Vegetarian? You mean the Indian word for bad hunter?"
04.10.2012 12:32 |
 
Reitings 1714
Reģ: 15.08.2012
Ko vispār nozīmē dārzeņu zupa ar buljona kubiņu? Dārzeņu zupā aromātam un garšai jārodas no dārzeņiem un garšvielām. Tikai dārzeņu zupām sīpoli, burkāni, pētersīļu saknes vispirms jāapcep (uzmanīgi, lai nepiededzinātu) eļļā vai sviestā.

Un buljona kubiņa sliktums galvenokārt grūti dozējamā sāls daudzumā (ja grib koncentrētāku garšu, sanāk sāļāks ēdiens) un garšas pastiprinātājā mononātrija glutamātā E621, kas diemžēl tiek pievienots gandrīz jebkādam gaļas izstrādājumam. Tā kā, uz priekšu, pētiet sastāvu.
04.10.2012 12:32 |
 
Reitings 374
Reģ: 13.07.2012
Es arī zupas vārot, vispirms izvāru gaļu un tad lieku dārzeņus, dilles un tādas dabīgas garšvielas + sāls un tad tas pats vien sanāk, kas buljons vai vegeta - tikai veselīgāk. Bet domāju, ja kāds, kurš visu laiku lietojis buljona kubiņus, sāktu tikai dabīgu buljonu vārīt, tad to garšu atzītu par visai....bezgaršīgu. Nevaru atrast īsto vārdu pat :D ar laiku jau gan pierastu.
04.10.2012 12:33 |
 
10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
gadiem ilgi nelietojam buljona kubiņus, labāk mazu vistas gabaliņu iemetu zupā
04.10.2012 12:34 |
 
Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Esmu slikta saimniece, savas zupas vāru ar buljona kubiņu. Slikts kubiņā ir tikai nātrija glutamāts, bet to mēs katru dienu pilnām mutēm ēdam daudzos citos produktos, ja jau līdz šim gabals nav nokritis, diez vai tāds kubiņš nodarīs lielu ļaunumu.
04.10.2012 12:35 |
 
Reitings 146
Reģ: 05.11.2009
tie gatavie ir buljono koncentrāti, bet pērkot tādu tu jau nevari zināt vai tur nav tas pats buljona kubiņš izšķaitīts..
es arī esmu par gaļas vārīšanu um pēc tam liec klāt dārzeņus utt un superīgas zupas sanāk..
04.10.2012 12:40 |
 
Reitings 8407
Reģ: 29.01.2009
Es arī lietoju slikto un ļauno kubiņu. :D Nu šaubos, nelietojot to kubiņu mana zupa sanāktu veselīgāka, tapēc nemaz par to nedomāju.
04.10.2012 12:45 |
 
Reitings 8968
Reģ: 29.01.2009
Man vienalga ko saka par tiem kubikiem, man loti garso un tapat agri vai veelu mes visi nomirsim :D
04.10.2012 12:54 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits