another ēst taisīšanas diskusija...

Reitings 6676
Reģ: 07.02.2009
Iespaidojoties no diksuisjas par kopdživi ar vīrieti un ēst taisīšanas mācēšanu man radās jautājums...

Vai jums šķiet normāli tas ka sievietei ir jāstāv pie plīts?? Protams es nerunāju par tām kurām no sirds patīk gatavot un kuras dara to prieka pēc ne pienākuma....

Pastāstīšu standart situāciju, kura man nešķiet normāla, bet kāda pastāv daudzās ģimenēs, jo tā vienkārši ir izsenis iegājies...

Tātad... Vīrs ar sievu, abiem no rīta jābrauc uz darbu ( abiem standart stundu darbadienu darbs), sieva pieceļas agrāk, visai ģimenei sataisa brokastis uzvāra kafijas utt.. tad skrien dušā, ģērbjas un dodas uz darbu, vīrs paguļ maliet ilgāk, paēd sataisītās brokastis, ieiet dušā apģērbjas un dodas uz darbu.....

vakarā.. abi kopā atgriežas no darba... sieva atkal iekšā virtuvē gatavo vaakriņas, cep un vāra, vīrs tikmēr vēderu gaisā guļ pie TV...

JUMS TAS ŠĶIET NORMĀLI???

Un šādi notiek daudzās ģimenēs, it īpaši pāri kuriem ir pāri 40 ( kaut kāds padomju standartiņš). Kāpēc sievietes sev ļauj tā kāpt uz galvas??? Taisa ēst 'šrubē māju, strādā algotu darbu, bet vīrieši ir traki noguruši un bezspēcīgi atnākot TIKAI no darba....
02.10.2012 13:15 |

Reitings 286
Reģ: 29.01.2009
Roxy, nav jau svarīgs, cik fiziski grūts darbs. Acīmredzot sieviete nav tik gudra, lai varētu nopelnīt ar kafijas dzeršanu, tāpēc viņai jāstāv kājās un jāvergo pie kases. A vīrietim smadzene vairāk strādā un viņš ar mazāku piepūli var panākt lielāku labumu
02.10.2012 13:49 |

Reitings 6676
Reģ: 07.02.2009
mertisa

Hhaha... nu šitam gan nepiekritīšu...

Man ir viena paziņaar augstāko izglītību ( gan stulbā nozarē manuprāt) bet strādā lielveikalā, ļoti gudra meitene... viņas čalis pilnīgs tupaks un nejēga, bet abi pelna vienādi... tad kuram jāgatavo????
02.10.2012 13:52 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
nu neeeeeee, pat ja man alga buus mazaaka, un viirietim lielaaka, tad es to neuzskatiishu to par sodu, ka jaavergo virtuvee, TIKAI taapeec, ka viirietim redz "smadzene vairāk strādā". Nu fui. Kaa taa vispaar var pateikt :D Tad jau labaak mekleet taadu viirieti, kas cieniis to it kaa ar mazaak straadaajoshajaam smadzeneem sievieti. Kaapeec vispaar sapinaas tad ar taadu muljkji, pirmaamkaartaam? :D

Nē es gan par naudas daudzumu nepiekritīšu... varbūt sieva nostāvējusi kaut kādā veiklā pie kases kājās tās 8h, bet vīrs tik pabijis uz dažām tikšanām un vienu sapulci kur padzēris kafiju un gudras lietas apspriedis... nedomāju, ka ir nozīme CIK!!
+++
02.10.2012 13:53 |

Reitings 1571
Man liekas, ka normāli ir tad, kad darbus sadala, tb, gatavo kopā vai vienu reizi viens, otru reizi otrs.
Man pašai gan ir tā stulbā situācija ar brokastīm - kāpju sev pāri un ceļos agrāk, lai abiem uztaisītu. Bet pašai vien savs krusts tagad jānes, jo esmu puisi pie tā pieradinājusi no kopā dzīvošanas pirmsākumiem, kad baigi gribējās parādīt, cik es esmu forša! :D Kompensēju ar to, ka brīvdienās vienk brutāli paprasu, lai atnes man brokastis gultā, jo pats jau līdz tam neaizdomājas un šādu iniciatīvu nekad nav izrādījis. :)
02.10.2012 13:56 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Brokastis draugs need - man taada probleema atkriit :D
02.10.2012 13:58 |

Reitings 1571
Vispār es esmu par to, ka tas, kuram kaut kas neapmierina vai traucē, pats to arī izdara. Ja puisim ir uzspļaut uz bardaku mājās, tad viņš arī neko nedarīs, jo viņam tas tiešām netraucē un viņš to pat nemana. Ja meitenei mati ceļas stāvus no netīrajiem traukiem izlietnē un kauns ciemiņus aicināt, lūdzu, ej un tīri, bet nevajag kurnēt uz puisi, kuram tiešām, dziļi no sirds ir vienalga, cik bieza ir putekļu kārta uz televizora. Nu, kaut kā tā tas teorijā varētu izklausīties, bet pašai dzīvot pēc šī lieliskā moto man tomēr nesanāk :D
Un, manuprāt, tam nav nekāda sakara ar to, cik kurš pelna un cik nomaksā no kopējiem rēķiniem. Bet es te laikam mazliet offtopikā iebraucu... :D
02.10.2012 14:05 |

10 gadi
Reitings 3122
Mans draugs ir 100x labaaks pavaara nekaa es, liidz ar to, kad dziivojaam kopaa, es praktiski nekad netaisiiju eest. Vinjam tas daudz labaak padevaas un patika. Taa ka mums taads visai nestandarta kopdziives modeliitis. Bet ja draugs gatavo, tad es parasti meeginu vinjam paliidzeet vai tuseejos turpat pa virtuvi, lai mees varam parunaaties un apspriest dienas notikumus. Katraa gadiijumaa, neseezu pie tv tai laikaa.
02.10.2012 14:06 |

Reitings 2552
Reģ: 11.04.2011
Kāpēc sievietes sev ļauj tā kāpt uz galvas???

pašas vainīgas tās, kuras atļauj!

Reitings 1571
demoiselle, stulbākais ir tas, ka manējais arī neēda, kamēr es pati nesāku viņam tās brokastis taisīt :D

Reitings 895
nu, mums ir tā, ka es brokastis neēdu, kaut gan draugs cenšas piespiest. tā, nu pats gatavo. varu vienigais kafiju piecelties un uztaisīt. bet brokastis biežāk taisa viņš, vakariņas - es. pusdienas vai nu neēdam, vai arī ēdam ārpus mājas, vai brīvdienās gatavojam kopā. ja mums ir slinkā diena, tad uzsildam kaut ko no iepriekšējiem pārpalikumiem. es saņemu māmiņalgu - nedaudz mazāku par viņa algu, it kā sēžu mājās, bet mums ir ļoti aktīvs bēbis, ar kuru visu laiku jāņemās. reizēm vienigais brīdis, kad man ir brīvas rokas, ir, kad viņa guļ. un tad gribās pašai arī pasēdēt. viņš gan ir saprotošs un neko nesaka, ja pašam pēc darba jāgatavo, bez tam pēdējā laikā tā ir arvien retāk, tā kā arī gatavoju biežāk.
02.10.2012 14:07 |

Reitings 1852
Manā paziņu lokā nevienam nav tāds dzīves modelis ( vai arī to ļoti slēpj ). Sieviete/vīrietis abi līdzvērtīgi gan ēdiena gatavošanā, gan arī bērna izņemšanā no skolas/dārziņa.

Tāds modelis kā Tu noraksturoji, man nav pieņemams, tāpēc draugu jau laicīgi esmu pieradinājusi, ka es jau nu nebūšu tā, kas visu laiku vergos virtuvē, kamēr otrs skatīsies tv utt.

Kurš pirmais atnāk no darba, tas gatavo.
02.10.2012 14:08 |

Reitings 991
Reģ: 11.05.2012
Nepiekrītu mertisai par atalgojumiem, jo LV ir diezgan liela dzimumu nevienlīdzība darba samaksas ziņā, t.i., darbs, ko pārsvarā dara sievietes ir mazāk apmaksāts nekā darbs, ko pārsvarā dara vīrieši (pati neizdomāju, tas ir reāls fakts), tā kā lielākajā daļā gadījumu būs tā, ka vairāk pelna vīrietis, un šeit nav nozīmes tam, cik kurš ir gudrs.
02.10.2012 14:16 |

10 gadi
Reitings 1887
Reģ: 14.01.2011
Mūsu situācijā ir tā - es taisu ēst, bet viņš palīdz sakārtot māju. Ir jau arī tā, ka neko negribās - ne ēst taisīt, ne māju piekārtot. Vēl jau mums ir jaundzimušais par kuru jārūpējas. Tad reizēm daram tā - es pabaroju mazo, pārmainu pamperus, bet viņš māju piekārto pa to laiku. Un kad māja ir kārtībā, tad viņš reizēm pats parūpējās par maziņo un es varu paņemties pati ar sevi - gan pavingrot, gan nagus nolakot u.tt :) Viņam pašam nepatīk visu uzgrūzt uz maniem pleciem.
Man patīk ka mēs tā varam darbiņus sadalīt. :)
02.10.2012 14:22 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Es uzskatu, ka nav viena normālā modeļa un tad visi pārējie ir nenormāli. Man, piemēram, šķiet pilnībā normāli no rīta pagatavot draugam un sev brokastis, jo es esmu saimniece. Par vakariņām mums ir tā, ka kā kuru reizi - vienu vakaru es taisu, citu vakaru viņš. Mani šis modelis apmierina un tas ir galvenais. Citai varbūt vienīgais normālais modelis ir kad sieviete vispār neko nedara, tikai nagus krāso, bet vīrietim jādara viss. Taču, ja tāds modelis apmierina abus iesaistītos, tad viss kārtībā un tā ir viņu darīšana.
Arī šajā gadījumā - ja abi ir apmierināti, tad kas tur nenormāls? Lai dzīvo kā grib. Ja sievieti neapmierina šāds modelis, bet viņa neko nesaka un turpina paciest, tad tā ir viņas pašas vaina. Tik daudz kā atvērt muti un runāt ar vīrieti par pārmaiņām jau var, nav nekas neiespējams.
02.10.2012 14:30 |

Reitings 8407
Draugs ceļas ātrāk par mani un brokastis neēd, ja ēstu es tāpat neceltos, jo man dārga katra minūte miegam, tikai sava bērna dēļ celtos, bet neviena vīrieša dēļ nē. Liktu arī šad un tad vīrietim taisīt bērnam brokastis, jo bērnam jau ir arī tēvs. :)

Un vakariņas it kā es parasti taisu, jo esmu ātrāk mājās, tad mierīgu uztaisu vairākām dienām, ja vajag palīdzēt, tad draugs arī palīdz, dažreiz taisam ēst kopā, ja es esmu skolā vai sporta klubā, tad draugs pats sev uztaisa ēst un dažreiz pat mani sagaida ar vakariņām.
02.10.2012 14:34 |

10 gadi
Reitings 13809
Pārsvarā gatavoju es, bet to nedaru katru dienu. Darbdienās gatavoju 2 reizes. Nedēļas nogalē izvāru zupas katlu, kura pietiek 3-4 dienām. Sacepu arī gaļu. Katru dienu uzvāru tikai piedevas.
Nedēļas nogalēs reizēm gatavo arī vīrs, bet tā kā es parasti ceļos pirmā, tad gatavoju vien pati.
02.10.2012 16:27 |

Reitings 1055
Reģ: 04.07.2012
Manā gadījumā ir tā, ka es esmu tā, kas parasti gatavo, bet nu tas, protams, ir tāpēc, ka man to patīk gatavot un draugam arī ne īpaši labi sanāk :D
Bet ja paskatās no citas puses, vai jums liktos normāli, ja, dzīvojot kopā ar vīrieti, jums nāktos skrūvēt salūzušas mēbeles, labot mašīnas un citas lietas, kas, jūsuprāt, nav sieviešu darbs. Jo ir taču tādas lietas, ko jūs neuzskatat par sieviešu darbiem, ne?man tā ir, ir lietas, kurām es savu pirkstu klāt nelieku, jo zinu, ka mans puisis ar to labāk tiks galā.
Un mani apmierina šāda darba dalīšana... Ja man vajag palīdzību, viņš nāk un palīdz, tad mēs gatavojam kopā, kārtojam māju kopā. Ja viņam vajag, lai palīdzu...nu, piemēram, plauktu pieturēt, kamēr viņš to skrūvē :D es to pieturēšu
Ja negrib sieviete visu viena pati darīt, tad tam vecim jālūdz palīdzība,ja viņš normāls, protams, mēles tak nav norijušas, jo viņi nesaprot paši, manējais ar nesaprot, bet kā pasaucu, tad atskrien un labprāt palīdz, mums viss vienkārši :)
02.10.2012 16:54 |

10 gadi
Reitings 1504
Reģ: 11.03.2010
muusdienu situaacijaa shkjiet, ka tas nav normaali, bet tas ir taa iegaajies.. viirieshi vnk ir izlutinaati.
man patiik gatavot eest, bet vienalga kaadriz gribaas, lai puisis piedaavaa savu paliidziibu. :) labi, ka man vismaz nav vienai jaamazgaa trauki :D
02.10.2012 17:10 |

Reitings 472
Reģ: 11.07.2010
Ilemon, nav, ko piebilst. :)
02.10.2012 18:42 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
nu vecaakiem taa ir, teetis cik atceros, nav nevienu reizi neko eest uztaisiijis :D mums taa nav... gatavo tas, kuram ir laiks, vai tas, kuram ir forsha ideja,ko gatavot... ir dazhi eedieni, ko vinjsh labaak pagatavo, citi, ko es.... tad nu - sagribaas pildiitas vistas filejinjas, naakas man taisiit
02.10.2012 18:54 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits