Ko labu pasaulei dodat?

Reitings 803
Reģ: 11.06.2012
Pēdējā laikā aizdomājos,visi izcili cilvēki,kuri dzīvojuši,ir uzlabojuši šo pasauli vai devuši viņai,ko labu.Esat domajušas,ko labu dodat pasaulei,vai kā viņu uzlabojat?Vai kā vēlētos uzlabot?

Ps.Nav jums tādu domu,ka tas izcilais cilvēks esat jūs?/man šitādas katru dienu/
21.09.2012 15:26 |

Reitings 192
Reģ: 24.05.2009
Tagad esmu sākusi upgreidot sevi, nedaudz palašinot savus zināšanu apvāršņus un piestrādājot pie savas pašsajūtas. Nākotnes plānos ir nodibināt vai vismaz piedalīties bērnunama kā arī iestādes cilvēkiem ar kustību traucējumiem un īpašām vajadzībām veidošanā. Esmu nopietni saskārusies ar šo tēmu, un zinu, kas tas ir, tāpēc man tā ir tuva. Esmu novērojusi, ka man ir filantropiskas tieksmes.
Vispār es apzinos, ka man ir milzīgs potenciāls, un man vienmēr kaut kur prātā sēž neprātīga vēlme uzrīkot kādu revolūciju, kādu milzīgu protestu par cilvēku tiesībām. Kāpēc citi var, un mēs nē? Gribētu, lai cilvēku nekautrējas izteikties un runātu, nevis bubinātu sev zem deguna un tālāk par otra muguru neredzētu, kas diemžēl konkrētai mentalitātei ir raksturīgi. Tik neesmu vēl atradusi drošu patvērumu, jo varu saderēt, ka mani tādēļ gribēs sārtā sadedzināt, jo noteikti ir tādi, kam es jau tagad traucēju dzīvot. Jā, esmu kā bumba ar laika degli. Neviens no mana tuvākā paziņu loka pat nešaubās, ka kaut ko no iecerētā varētu nesasniegt, jo, balsoties uz vēsturiskiem faktiem, tas vienkārši man ir asinīs. Vispār esmu pārliecināta, ka vismaz šajā valstī manu vārdu pieminēs ne reizi vien, jo parasti tādi eksemplāri kā es bez ievērības nepaliek. Runājot par grāmatas sarakstīšanu - vienmēr ir bijusi vēlme, tikai līdz šim man nav bijusi ideja, par ko lai raksta, lai uzrunātu sabiedrību, līdz nāca ģeniāla atklāsme, un esmu visu jau izprātojusi, esmu pārliecināta, ka mana ideja nav zemē metama, tikai būs kārtīgi jāķeras pie darba. Varu tikai pateikt, ka smēlos iedvesmu, vienu no savas dzīves lielākajām kļūdām padarot par efektu! Bet līdz tam gribu ievingrināties zinātniskā novirziena literatūrā, ko patiesībā esmu jau sākusi darīt, kur esmu kā palīgs. Tad nu tā. Vispār domas kā mājas, tikai jāsāk secīgi būvēt.
Un kur nu vēl saistībā ar manu specialitāti... Arī tur es par sevi vēl došu ziņu un ieviesīšu kārtību! Kaut šīs dzīves pietiktu, lai to visu realizētu. Mana misija šajā dzīvē būs izpildīta, kad tiks paveiktas augstākminētās lietas.
22.09.2012 00:19 |

Reitings 2552
Reģ: 11.04.2011
izglītoju tīņus
22.09.2012 00:21 |

Reitings 2552
un viņi mani, varbūt tāpēc tik brutāla esmu palikusi :D jo nervus vajag pamatīgus :D
22.09.2012 00:23 |

Reitings 2552
Nekad nevienam nelauju mest izkozhljatas kozhlenes uz asfalta vai zemes, lai putniem nesaliip knaabiishi!!! Ta luuk!

nebiju par šo te aizdomājusies. tas ir īstenībā tik mīļi! :)
22.09.2012 00:28 |

Reitings 2817
Reģ: 04.06.2009
Siikums,it kaa,bet zinu ka Dominikas rakstiito atcereeshos katru dienu,he he :) Ljoti miilji!
Tie ikdienas dziives siikumi arii padara to labestiibu lielaaku..
:)
22.09.2012 01:31 |

Reitings 192
Reģ: 24.05.2009
vēlos darīt lielus labus darbus..

Cumshot, kas ir tie lielie darbi, ko vēlies darīt, ja nav noslēpums?.. Vismaz aptuveni. ;)
22.09.2012 13:21 |

Reitings 803
Noslēpums.Man šādas domas,uzlabot pasauli,jau pirms 10 gadiem bija,bet tad es vēl biju pārāk jauns un nepārāk nopients un aizgāju neceļos..toreiz biju izdomājis ieviest LV katrā veikalā ziedojumu kasti,kurā cilvēki sabirdina santīmus,redzēju vīziju,kā ar pareizām reklāmām to var cilvēkiem asinīs ielikt kā nacionālu sporta veidu,jo ja katrs no 2M LV iedzīvotājiem veikalā iemet 10 sant mēnesī,tie ir jau 200K/mēn.Un tikai pēc gadiem 7 skatos,kāds manu domu realizējis..tagad katrā veikalā ir tāda./Šis fakts liecina,ka neesmu sapņojis,bet varēju to pārvērst pa realitāti/Tagad atkal lielas domas,bet vislaik liekas,ka pārāk mazs esmu tik lielām domām,tapēc vajag pašam būt lielam,lai tās domas nebiedē mani.Esmu arī uzskatos,ka vajag sākumā pašam kaut,ko lielu sasniegt,tu nevari palīdzēt pasaulei ar to,ka pats trūcīgāks no tā paliec.Ir tas protams cēli pārlauzt uz pusēm pusdienas maizi un padalīties ar kādu ar to,bet tu pats tādā stāvoklī nonāksi ar tādu rīcību.Protams arī pašlaik 10% no saviem ienākumiem vienmēr ziedoju,bet pašlaik vairāk nē,dēļ augstākminētiem iemesliem.Tuvākajam mēŗkim vajag tikai 2M.Iedomājieties to sajūtu,kad tu kā supermens esi uzlabojis pasauli.Šeit jau parādās dzīves jēga.Tas ir to vērts.
22.09.2012 15:52 |

Reitings 803
Protams pēc Dominikas teksta iestāšos arī tagad par mazo zvirbuļu veselības jautājumu:D
22.09.2012 15:54 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Es esmu labs cilvēks :) Un savu iespēju robežās vienmēr cenšos palīdzēt vājākajiem. Ārkārtīgi mīlu dzīvniekus.
22.09.2012 16:03 |

10 gadi
Reitings 6337
Reģ: 01.04.2009
Uzklausu cilvēkus, cenšos iedot kādu labu padomu. Tāpat arī šad un tad palīdzu vecām tantiņām iecelt kādu somu transportos vai izlasīt uzrakstus uz pārtikas produktiem lielveikalā. Dzīvoju, nedarot pāri dabai.
Noteikti ir vēl kaut kas :)
22.09.2012 22:51 |

Reitings 7497
Reģ: 29.01.2009
īstenībā bieži sanāc tā, ka, atbalstot nabagos, nabadzība tiek vēl vairāk vairota. nerunāju par palīdzību grūtībās nonākušajām ģimenēm, bet par tiem, kas "grūtībās" ir no dzimšanas līdz nāvei. Piemēram, atbalstot nabadzīgās Āfrikas valstis, tika panākts tas, ka vietējie ir galīgi izlepuši un gaida, ka viņiem visu uzpaplātes atnesīs, paši vairs negrib strādāt, jo zina, ka kāds gan jau tāpat pabaros un apārstēs.
tas, protams, neattiecas uz visiem. pati piedalos labdarības dienās, mūziķiem uz ielas naudiņu dodu un dēliņam jau arī to esmu ieaudzinājusi u.tml. bet mēģināt glābt pasauli nevajag, cilvēki ir pārāk nepateicīgi un pārāk ātri pierod pie labā.
tas ir līdzīgi, kā barojot kaķus, kas pa pagrabiem dzīvo - tiem tikai tiek radīti apstākļu, lai tie vēl ātrāk varētu vairoties un dzemdēt sev līdzīgos
22.09.2012 23:00 |

Reitings 2342
1) esmu izglābusi telpaugus no maximas un depo u.c. veikalu paviršās aprūpes;
2) ēdu gaļu, tādējādi nodrošinot iespēju citām dzīvajām būtnēm dot ieguldījumu pasaulē;
3) vienmēr čīkstu, tādējādi citus padarot priecīgākus - visiem patīk zināt, ka ir citi, kam iet sūdīgāk!
4) ciemos ēdu maz, bet ilgi - secīgi, namamātei gandarījums liels un ausis nesāp pēc manas ciemošanās;
5) nebradāju, nepīpēju un visādi citādi neapbižoju zālīti. Konsekventi izvairos arī no tās pļaušanas.

ai, tik daudz to ieguldījumu, visus neuzskaitīt... esmu lieliska!
22.09.2012 23:10 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
neko
22.09.2012 23:11 |

Reitings 2258
Hmm... lielākā daļa komentāru atspoguļo labuma došanu civilizācijai, cilvēcei, cilvēkiem un taml., bet pasaulei ko labu? Domājot tādās plašākās kategorijās... Ir zemes lode, uz kuras dzīvo civilizācija, kura pa lielam tikai nodara pāri zemeslodei (pasaulei), ko labu tu dari pasaulei, nevis civilizācijai. A jūs te par cepumu ēšanu uz dīvāna, ciemojoties cita civilizācijas briesmoņa mājā :D
23.09.2012 10:54 |

Reitings 1274
Reģ: 23.09.2012
1. mācos mīlēt sevi un pasauli
2. Ar savu nodarbošanos, sirds darbu radu iespēju cilvēkiem ieraudzīt savu spēku un izpaust to savās profesijas, nozarēs, kurās viņi izpaužas
3. Nemainu pasauli - kas manuprāt ir vislielākais labums, ko es varu tai sniegt, es palīdzu cilvēkiem ieraudzīt, pieņemt atslēgas, caur kurām viņi paši maina savas pasaules, iedvesmo pārejos uz iekšējām pārmaiņām, tā ļaujot visiem mainīt savas realitātes piemēroti un harmoniski, neuzspiežot savu realitāti. Rezultātā, jau pasaule mainās, bet tas notiek dabīgi.
4. Strādāju ar savas iekšējas pasaules pilnveidošanu, izzināšanu un izpaušanu - kas dabīģi ietkemē vidi man apkārt
5. Ar cieņu attiecos pret augu un dzīvnieku valsti
6. Palīdzu tad, kad izjūtu patiesu sirds vēlmi to darīt, tad kad tas ir patiesi nepieciešams -esmu patiesa pret sevi un pasauli, tā kā man tas iznak tieši šobrīd ;)

Paldies par diskusiju, aizdomājos un pašas svarīģākās lietas saliku "plauktiņiem" :) Ir forši apzināties un sevi pieņemt apzinātāk
24.09.2012 00:56 |

Reitings 895
Es izdarīju izvēli un devu Latvijai vēl vienu pilsoni, par vienu latvieti vairāk. Un par cik tolaik bija vieglāk izdarīt abortu, jo biju viena, svešā zemē, atbalsts no bērna tēva puses nulle, draugi neatbalstīja un nebija neviena paša, kam uzticēties un izkratīt sirdi, to izvēli nebija nemaz tik viegli izdarīt. Tiešām ar to lepojos.

Pagaidām vairāk ar ko lepoties nav, bet arī man ir savi plāni, kā uzlabot šo pasauli.
24.09.2012 01:07 |

Reitings 4129
Ļoti nepatīk tāda veida jautājumi, jo cilvēkiem, kas vienkārši forši dzīvo priekš sevis, liek sajusties ļauniem un sliktiem. :)
24.09.2012 08:11 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Man gan patiik sii diskusija-es iedomaajos kaut Anci-vai tas nav labi pateikts...veel viens latvietis!:)Tik miili!Es arii priecaajos par sevi ,jo tiesaam "ar pilnu buru "meeginu kaut ko dariit veco cilveku labaa!Sodien saneemu lielu komplimentu no sievietes,kurai 90g-vina runaa 5.valodaas un tiesaam loti priecaajaas parunaat ar mani krieviski!Es padomaaju -es cilveeku padariju prieciigu atceroties varbuut pilniigi nenoziimiigu dziesminu ..."kapitan,kapitan ulebnitec..."Man likaas ,ka tas ir no filmas "15 gadiigais kapteinis",bet ej nu sazini tagad ,vai pareizi mineeju!Galvenais ir tas ,ka sii sieviete taa atdziivojaas!:)
Esmu biezi lepna ,ka izveeleejos so gruuto profesiju!
24.09.2012 08:56 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Es arī esmu palīdzējusi tantiņai pāriet pāri ielai, vienmēr metu atkritumus miskastē(arī tad,ja jānes tas papīrītis ,pudelīte 2h līdz miskastei(mājām),jo pa ceļam nav nevienas ), mēģinu nevienu nesāpināt, tomēr es neuzskatu ,ka tas ir nez kāds tur sasniegums, ka no tā pasaule daudz,ko gūst,ja es kādam iemetu 20santīmus, pieturu durvis,lai sieviete ar ratiņiem vieglāk tiktu ārā no veikala. tie ir sīkumi,kas neko daudz neietekmē. oki, sievietei, tantiņai ir patīkami,ja kāds palīdz,kādam ,kam iemet 0,20ls, 1,0ls , 0,50ls sakrājas naudu ēdienam ,vai arī pudelei,taču es par došanu pasaulei uzskatu,kaut ko vēl lielāku, grandiozāku. piem. izgudro zāles pret slimību,izgudro liftu, ziedo naudu operācijai,apmaksā svešiem jauniešiem mācības, izmitina kādu ,kurš ir pazaudējis darbu, nodegusi viņa māja un palīdz viņam iekārtoties jaunā darba vietā, izveido firmu un tādejādi nodrošina darbu 270 cilvēkiem, pats saorganizē bezmaksas mācības un māca,kaut vai kā pīt groziņus, apmāca kā lietot datorprogrammas, katru nedēļu apmeklē veco ļaužu pansionātu un runājas ar tiem cilvēkiem, atnes vēl kādu kārumu, ar kādu uzspēlē šahu, uzklausa kā kāds stāsta jau 34 x reizi par savu bērnību , par kara laikiem , adoptē bērnu utt.
24.09.2012 08:58 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Sniegpulksteniite-es domaaju ,ka esmu daudz ieguldiijusi ,atdodt visu sevi ,straadaajot ar veciem ,slimiem cilveekiem!:)
Priecaajos ,protams, arii par to,ka man ir divi loti labi puisi!!!:)
24.09.2012 09:22 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits