Cik daudz atļaujies Tu?

Reitings 94
Reģ: 10.02.2012
Sveikas meitenes. Iepriekšējās brīvdienās sanāca atpūsties, paballēties un iegūt jaunas paziņas, kā arī piedomāt pie tā kā cilvēki dzīvo. Tad arī tur sastapu divas jaunietes-viena sasniegusi 21gada vecuma, otra tikko kā 19gadus, bet pašas jau dzīvo paststāvīgi, proti, mašīna(nav nekāda šikā, bet tomēr), jaunākie telefonu modeļi, abas studē, maksa par mācībam-viss ir saprotams, bet nesapratu vienu-ka viņas atļāvās šķaidīties ar naudu-nemelošu, katru dienu, katra atstāja veikala pie 30-40Ls, šo trīs dienu laikā.

Protams, daudz klausījos un uzzināju, bet vai tiešām strādājot par bārmeni un viesmīli var nopelnīt tik daudz? Saprotams, ka dzeramnaudas nav mazas, bet atkal teikšu TOMĒR...

Gribēju pajautāt, cik daudz Jūs bijāt sasniegušas šajā vecumā un, cik daudz atļāvāties terēties?

P.S.-īsti nezinaju pie kā likt-izklaides vai karjeras...
19.09.2012 15:44 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Nevar no malas spriest par saviem jaunajiem paziņām nepazīstot tuvāk. Varbūt viņām vecāki bagāti, varbūt pa vasarām brauc uz ārzemēm pelnīties (varbūt kāds radinieks iekārto labā vietā), varbūt viņas visu laiku knapinās un reizi mēnesī uzdzīvo- varbūt redzēji tieši tās dienas, varbūt viņām ir ļoti turīgi draugi (ir tak tie jūrnieki, kas labi pelna, utml.), varbūt tas viss viņām kredītām, utml. Ne jau vienmēr nauda, tātad kaut kas netīrs, slikts, neiespējams.
19.09.2012 18:54 |

10 gadi
Reitings 302
Reģ: 26.08.2010
Man ir 20 gadi, dzīvošanu un ēšanu atmaksā priekšnieks, uz rokas man paliek 700 ls. Jā, es varu atļauties tērēt daudz, bet tur tā lieta, kad tu pelni tik daudz- īsti laika naudas tērēšanai neatliek. (:
19.09.2012 19:25 |

Reitings 2728
Reģ: 29.01.2009
Man 19 vai 21 gada vecumā ne s*da nebija - studēju un mēnesī tērēšanai ņēmu kredītu 60Ls un vecāki deva 100Ls. Bet izdzīvoju tīri labi - badā nemiru un arī apdalīta nejutos. Tagad arī neesmu sazin kādu karjeru uzbūvējusi, jo laikam arvien meklēju to 'savu' vietu dzīvē un 'savu' darbu, kurā nebūtu žēl savu laiku un enerģiju ieguldīt. Vispār mazliet apnikusi šī rutīna - ceru, ka manī dzims kāda ģeniāla doma, kur virzīties.
19.09.2012 19:30 |

Reitings 1242
Studēju, strādāju...mašīnas nav, un jaunākā telefona arī :D Studijām ir paņemts kredīts, veikalā nevaru katru dienu atļauties šādu summu atstāt :d
19.09.2012 19:38 |

Reitings 1761
18/19 gadu vecuma pelniju 150ls. 21 gada vecuma jau dazadu apstaklu sakritibu del stradaju LV limenim augsti apmaksatu darbu.
Ari viriesus vienmer esmu izvelejusies finansiali labi nodrosinatus, ta ka par celojumiem un izklaidi galva nebija jalauza. :)
19.09.2012 19:42 |

10 gadi
Reitings 4365
Reģ: 03.08.2009
19 gadu vecumā mācījos un nestrādāju. Tērēju tik cik vecāki iedeva. Bija dažādas haltūras, no kurām iekrāju un atlicināju sev. Bet tā kā par dzīvošanu nebija jāmaksā un ballītes mani interesēja tik pat maz kā šmotkings, viss bija ok :)
Tagad gan tērēju daudz vairāk. Bet ir jau atšķirība - sava vai vecāku nauda..
19.09.2012 19:49 |

Reitings 1103
Reģ: 07.10.2011
No 15 gadiem strādāju haltūriņas. Pēc vidusskolas beigšanas 18 gados devos uz ārzemēm strādāt, mācīties jaunu valodu, krāju naudu. 20 gados pārvācos uz citu valsti, strādāju, mācījos valodu, no jauna krāju naudu. Sakrāto naudu investēju sertificētos kursos, kurus jau sen gribēju apgūt, kā arī par iekrāto naudu uzturēju sevi kamēr intensīvi apmeklēju kursus. 21 gada vecumā no jauna pārvācos uz pavisam citu valsti, kur pateicoties apmeklētajiem kursiem ieguvu labāk apmaksātu darbiņu ( + varu haltūriņas pieņemt arī mājās ). Šobrīd savos 21 strādāju, mācos nu jau 2 valodas. Tā kā esmu stāvoklī, apzinos, ka būs kāds laiks jāpavada mājās, apsveru iespēju pieteikties tālmācības studijās.
Pašai ir sava maza mašīnīte. Vecākiem mana dzīve maz uztrauc. Ne finansiālā, ne morālā atbalsta. Apgūstot valodu pienācīgā līmenī vēlos uzsākt fizioterapijas studijas. Viss izdosies, esmu jauna un apņēmīga! :)
19.09.2012 20:12 |

Reitings 49
Reģ: 04.09.2012
Man ir 21 (drīz būs 22). Strādāju vadības amatā un pelnu virs 500, mašīna ir sava, dzīvokli īrēju pati Rīgā kopš 15 gadu vecuma. Maksāju sev pati par visu, bet dārgus telefonus un zīmola drēbes man principiāli nevajag, nekad neesmu arī pieņēmusi lielu materiālu atbalstu vai dāvanas no vīriešiem vai vecākiem. Telefons man ir vajadzīgs tikai, lai sazinātos. Dievinu atrast skaistu un ērtu apģērbu par zemām izmaksām. Maksājumu man arī ir daudz un par studijām man ir kredīts.
19.09.2012 20:36 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Es varu saprast Annu! citreiz ir labāk izšķirties laiku pavadīt kopā ar tuvajiem neviss strādāt. ja vecākiem nav problēmu, izvēlas ,lai bērns tik studē, nevēlas,lai strādā, grib ,lai vasaru pavada ar viņiem neviss piem. redzēt nedēļas nogalēs vien.
19.09.2012 20:37 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
vinam ir vai nu:
a)bagati vecaki;
b)turigs draugs;
c)prostitutas, jo tici man, ar barmena algu nevar atlauties teret tik daudz ka tu teici.
pati nestradaju, ta ka pa mani nav ko runat.
19.09.2012 20:38 |

Reitings 1103
Reģ: 07.10.2011
Marta, Tu piemirsi pieminēt variantu, ka kāds tiešām šādā vecumā nopelna naudu pats/ pati. Diezgan muļķīgi ir spriest par citiem pēc savas 'varēšanas/nevarēšanas'. Savs redzesloks būtu mazliet jāpaplašina! Silts ieteikums!
19.09.2012 20:48 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
aaa...nu ja...ir paris labas darba vietas, kuras tiek cilveki...bet kadas? 19 gados nevienam nav izglitibas!tatad kads radinieks ir iekartojis(tas jau ir a un b varianta apvienojums)...
vel jau ir varetu but runa par slavnenibam, piem, olsenas, bibers, bet saja tema par to neiet runa.
nu varbut meitenes paraleli barmenes darbam strada vel par modelem vai kaut kur filmejas. ar reklamam var naudu nopelnit.
citus variantus pagaidam vel nevaru iedomaties!

seit nav runa par manu varesanu vai nevaresanu.
19.09.2012 20:59 |

Reitings 108
Reģ: 31.08.2009
Mācos 2. studiju gadā, naudu dod viens no vecākiem ( minimālu, konkrētu summu - 100-150ls/mēn) no kuras jāiztiek. + vēl ceļa nauda (30ls) + vēl ēšana + vēl veikals. Reti, kad varu sev ko atļauties, bet nezinu, vai darbu varētu apvienot ar mācībām. Man tas liekas grūti, jo mācībām atdodos uz visiem 100%.
Dažreiz ir grūti skatīties, kā citām jau māšīna, darbs, savs dzīvoklis, šopings katru nedēļu.. kamēr es knapinos un skaitu santīmus. Bet es ceru, ka viss dzīvē reiz nokārtosies un piepildīsies. :) Lai Jums arī veicās!
19.09.2012 21:30 |

Reitings 3350
Skaidra lieta, kur strada tas meitenes! Bet nu katram savs cels ejams, nejau mums kadu pelt.

Es 19 gados saku stradat, iestajos vakarniekos un gaju likt tiesibas :D Protams, pusgada laika man abi divi atkrita dabiskaja cela un es ta ari paliku stradat. 20 gados mana alga bija 400++, esmu meginajusi atjaunot macinas, bet nesanaca.

Kopuma stradaju no 13 gadiem (pa vasaram) un par cik vecaki nav nekadi turiegie vienmer visu atlavos pati.
19.09.2012 21:48 |

Reitings 1534
Diezgan muļķīgi ir spriest par citiem pēc savas 'varēšanas/nevarēšanas'. Savs redzesloks būtu mazliet jāpaplašina! Silts ieteikums!

Ļoti labi!
20.09.2012 09:56 |

Reitings 331
Reģ: 10.05.2011
Viss ir atkarīgs no vietas, kur strādā. Ja tas ir augsta līmeņa restorāns, kur apgrozās turīgi ļaudis, vai arī ļoti labi apmeklēts bārs, klubs ar labu publiku, tad prasmīgi un zinoši viesmīļi, bārmeņi var nopelnīt ļoti labi.

Nepazīstu tās meitenes, tādēļ ir absurdi uzreiz pieņemt, ka naudu viņas nav nopelnījušas pašas vai arī nodarbojas ar prostitūciju. Kā jau teicu, ja darbavieta ir laba un tai ir klientu pieplūdums, šajos amatos var nopelnīt, lai dzīvotu tā, kā autore aprakstīja.

Pabrīnījos par dažu meiteņu viedokli un attieksmi. Apbrīnoju cilvēkus, kas spēj, neiedziļinoties situācijā un nepazīstot konkrētos cilvēkus, "uzstādīt diagnozi", un skaidrs, ka tā vienmēr būs negatīva..
20.09.2012 13:40 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits