Sviests. Vini tur strada un dzivo. Un ja cilvekis cinas par savu dzivi,tas ir cienas verts.
Kubiete Laikam es neskaidri izteicos, bet doma ir par tiem, kuri brauc saraust naudu- PEĻŅĀ, nevis pārvācas uz ārzemēm dzīvot un strādāt normālu darbu. Tas ir pavisam kas cits, kā aizbraukt saraust piķi un tad braukt atpakaļ un mētāt kruto, jo esi salasījies kāpostus, gadu dzīvojis būdiņā un tagad iedomājies, ka esi pasaules naba.
koshlene , stulba esi? Varbūt,ne visiem pārvākties uz Rīgu ir lielākais notikums viņu dzīvē.
zizhele Pati tu esi stulba. Tie ir mani uzskati, gribu un tā domāju. Ja esi no laukiem pārvākusies uz Rīgu, nespried par visiem pēc sevis.
Kā pats nekas īsti nebūdams var par citiem tā teikt, ka viņi nav nekas - tā tu tikai pats parādi cik esi aizspriedumains un neko nesaproti, jo dzīvē gadās visādi
Liliii Es kādam konkrēti tā esmu teikusi? Nevajag izzīst no pirksta kaut kādu sagrābstītu informāciju. Turklāt ne tu zini, kas es esmu, kur strādāju, ko esmu sasniegusi un kā man dzīvē ir gājis. Tādēļ diezgan muļķīgi ir veikt šādus apgalvojumus.
Koshlene - piedot, bet tas, ko tu uzrakstīji izklausās aprobežoti, tāpēc tevi par īpaši gudru neuzskatu
Tas, ka pašai un tavai ģimenei nav naudas grūtību un nevienam nav jādodas prom, nenozīmē, ka Latvijā visi dzīvo labi, bērni ģimenēs ir pabaroti, apģērbti, komunalie nomaksāti utt. Ja cilvēks nevar izdzīvot savā zemē, loģiski, ka dosies citur, lai varētu atlauties padzīvot tā, kā šeit, iespējams, nekad nedzīvos.
Vot besij man šitie ļautiņi, kas visu mēra pēc sevis un savas situācijas un Koshlene ar savu aprobežoto domu parādija savu stulbumu!!! Neciešu tādus cilvēkus!!!
Arinčiks:) Ja nu kāds ir aprobežots vai stulbs, tad tā esi tu. Katram ir savi uzskati, bet vai esi tevi lamāju tādēļ, ka tu izvēlies braukt uz ārzemēm un darīt melno darbu?!
Vienkārši esmu patriote, nebrauktu prom no valsts pat tad, ja man būtu minimālā alga. Tā jau ir katra cilvēka izvēle- palikt šeit un cīnīties, vai aizbraukt strādāt melno darbu. Es nesaku, ka tā nekādā gadījumā nevar darīt, vnk necienu un viss.
Un?! Kas tad būs pēc tam, kad 30 gadu vecumā esi aizbraucis, pēc pieciem gadiem atgriezies, esi izkritis no aprites un viss! Šeit normālu darbu vairs nevar dabūt (protams, vienmēr var paveikties), bet tas ir ļoti grūti. Zināšanas savā jomā arī ir pabalējušas. Es zinu dažus piemērus, kuri bija spiesti braukt atpakaļ, jo šeit vairs neko nevarēja atrast. Vispār atbalstu braukšanu prom tikai tad, ja brauc darīt darbu, kas saistīts ar profesiju. Un nevajag kliegt, ka laukos nav darba. Zinu lauku saimniecības, kurās NAV kas strādā, jo visi dzer. Divas dienas pastrādā, trīs plosto. Bet jā, ja sēž laukos pie sveces, neko nedara un raud, ka nav darba, tad jā- vieglāk ir aizbraukt prom. Tā jau ir vienkārši negribēšana neko darīt. Un es zinu tikai vienu piemēru, kur cilvēks no melnā darba darītāja ir kļuvis par labi atalgotu darbinieku.
Jā, es vairāk cienu cilvēkus, kuri paliek tepat un dara visu, kas viņu spēkos un mazliet vairāk, lai dzīvotu labāk.