Es arī esmu cīrulis. Parasti ceļos ievērojami pirms sievietes, uztaisu brokastis abiem, nokopju vakardienas drazas, ja palikušas, jo vakaros vienkārši rokas neceļas neko darīt, īpaši jau, ja no treniņa atnākts, tad vispār knapi var kko piespiest sev izdarīt. Bet gulēt esmu sevi pieradinājis iet ne ātrāk kā 0.00, jo savādāk ceļos no rīta 6.00 un nezinu, kur savu enerģiju likt. Agrāk vajadzēja 8+ stundas normāla miega, tagad jau ar 6-7 ir pietiekami, lai normāli justos visu dienu. Ja kādi darbi jādara, tad varu arī 4.00 pamosties un sākt aktīvi strādāt un domāt. Studenta laikos ar rasēšanu nodarbojos tieši no rīta, kamēr visi guļ - MM uz austiņām un gogo :)
Bet risinājums, manuprāt, ir režīma izstrādāšana. Noteiktā laikā iet gulēt un noteiktā laikā celties. Es arī brīvdienās fiziski nespēju gulēt ilgāk par 8.30, pat, ja esmu atnācis no tusiņa ap 6.00 .. organisms ietrennēts .. Piemēram, ja zini, ka pietiek gulēt 8h, tad atkarībā no laika, cikos jāmostas, tikos ej gulēt .. ja jāceļas 8AM, tad gulēt ejam 0.00, ja jāceļas 7AM, tad ej gulēt 11.00, nu kaut kā tā .. ZInu, ka aizmigt, kad nenāk miegs, ir grūti .. es izmantoju taktiku, ka uzlieku filmu, kas jau 100x redzēta, un tas man palīdz, bet te katram sava "miega dziesma" palīdzēs .. sex arī ir ļoti laba vakara pasaciņa :D