Neliels šociņš!!!

Reitings 549
Reģ: 18.08.2009
Čau, visām! :)

Pēdējā laikā arvien vairāk šausminos par to, cik daudz naudas aiziet par pārvietošanos Rīgā,respektīvi,e-talonu! Iedomājos- paskatīšos, cik maksā e-talons visam mēnesim visiem transportiem!!!! AK DIEVS !!!! 45.90 LS !!! :D :D Es atvainojos, vai nav par traku jaunietei, kura nestudē un kurai jābraukā dienā 3,4 transportos?Jā, zinu jau zinu, ka ar to jārēķinās, jāizvēlas pārvietoties ar riteni un tt., bet iedomājos- varbūt ir kāda cita iespēja,ko piedāvā Rīgas satiksme, izņemot braukšana par zaķi? Anyone?? :)
08.09.2012 20:19 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Tas laikam ir statistikai domāts, lai RS zina, cik izmanto sab.tr. u.t.t.
10.04.2013 10:44 |

Reitings 874
Reģ: 29.01.2009
Es gan pati nedz dzīvoju rīgā, kaut katru dienu braucu, tomēr uzskatu, ka ir godīgi, ka arī skolēniem tiek braukšana bez maksas, so what, ka viņus uztur vecāki, viņiem taču tā arī ir nauda. Un piešķirot bezmaksas transportu, mēs kaut nedaudz pietuvinamies valsts sludinātajam terminam - bezmaksas izglītība! Jo, lai arī tiek sludināts - bezmaksas izglītība un bla, bla, bla, skolnieks vecākiem izmaksā ļoti prāvu naudas summiņu, un šeit es nerunāju par apģērbu vai izklaides braucieniem, bet tikai un vienīgi par mācību materiāliem un mācību līdzekļiem, tāpēc prieks, ka vismaz rīga nākusi pie prāta un ļauj izmantot sab.tr. bez maksas skolēniem!
10.04.2013 10:53 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Kas traucē visām čīkstētājām samest kauliņus kopā un nodibināt savu mikriņu vai takšu kantori, kas visus vadātu par velti vai par, piemēram, 0,15 Ls? Ātri sapratīsiet, ka tas neav reāli. Kāpēc? Mašīnas, nodokļi, algas, remonti, degviela, galu galā - tas viss piķo. Eīgas Satiksme jau tā knapi velk galus kopā, bet RD ar SC kliķi, kam Ušakovs priekšagalā, to tik izdomā kā jaunas "atlaides" un puteņu biļetes un tamlīdzīgas lietas, kas ir tīrākā propoganda. Doma jau nav slikta, bet mums vēl nav tāda ekonomika, kas to varētu pacelt. Tā jau, man liekas, par biļetēm maksā labi, ja trešā daļa braucēju, kur tad, lai tā nauda rodas? Tāpēc, rīdzinieces, lūk, jums šogad ir no gaisa klēpī iekritusi izdevība kaut ko mainīt, tāpēc dariet, nevis čīkstiet.

Jap, un pie reizes vareetu dibinaat apkures uznjeemumu. Pati saproti, ko pateici? nekaads mikrinju uznjeemums neaizstaas pilseetas sab. transporta sisteemu, tas buutiibaa ir monopols. Un ak, nabaga RS, cik vinjiem smagi iet ar valsts un pashvaldiibu subsiidijaam, kas sastaada 60% no vinju budzheta, citur tie ir 20-30%. Skatoties, cik daudz Riigas pashvaldiiba atdod RS, Ushakovam ir tiesiibas dikteet vinjiem noteikumus par atlaideem. Citaadi nebriiniitos, ja RS pleestu arii no skolniekiem videeji 30 ls/meen.
jebkursh daudz maz objektiivi domaajoshs cilveeks sapratiis, ka situaacija Riigaa gandriiz jebkuras valsts kontekstaa nav normaala. Un pat Ciirihee, kur meeneshbiljete maksaa max 50 ls meen pie minimaalaas algas 1500, chiikst par sab. transporta daardziibu. Bet sheit, redz, chiiksteet nedriikst.
10.04.2013 11:17 |

Reitings 1681
Reģ: 01.09.2012
Eīgas Satiksme jau tā knapi velk galus kopā

Da labi, katru gadu ziņās paspīd info, ka RSU ir diezgan labi ieņēmumi! Kaut kā neiplatās info, ka viņi būtu bankrota priekšā. Pie tam visas izmaksas viņiem ir mazākas nekā individuāliem šoferiem, jo viņiem ir normālas atlaides gan remontiem, gan degvielai, ko iepērk vairumā savā autoparkā. Tā kā nevajag...
10.04.2013 11:48 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Es gan pati nedz dzīvoju rīgā, kaut katru dienu braucu, tomēr uzskatu, ka ir godīgi, ka arī skolēniem tiek braukšana bez maksas, so what, ka viņus uztur vecāki, viņiem taču tā arī ir nauda. Un piešķirot bezmaksas transportu, mēs kaut nedaudz pietuvinamies valsts sludinātajam terminam - bezmaksas izglītība! Jo, lai arī tiek sludināts - bezmaksas izglītība un bla, bla, bla, skolnieks vecākiem izmaksā ļoti prāvu naudas summiņu, un šeit es nerunāju par apģērbu vai izklaides braucieniem, bet tikai un vienīgi par mācību materiāliem un mācību līdzekļiem, tāpēc prieks, ka vismaz rīga nākusi pie prāta un ļauj izmantot sab.tr. bez maksas skolēniem!

Es gan pievienojos viedoklim, ka nav normāli, ka vienas iedzīvotāju grupas dēļ citiem sanāk pārmaksāt. Ja tas vēl notiktu visās pilsētās, tad to varētu pieņemt kā sistēmu, bet ja tas ir tikai Rīgā - tad kaut vai no tava viedokļa, ka tas ir labi, var uzjautāt, kāpēc tādas privilēģijas nav citu pilsētu skolēniem?

Un par to bezmaksas/"bezmaksas" izglītību - neesmu māte, nav man mazu radinieku, bet tā kā pati nesen beidzu skolu - nespēju saprast, vai mana pilsēta ir tik laba vai citi vienkārši čīkst. Protams, 1.-4. klasēs (sākumskola) skolotājiem liekas aktuāli prasīt n darba burtnīcas, guašas un citus štruntus, ko izmantos vienreiz gadā. Tām darba burtnīcām, cik zinu, tagad tiek domātas dažādas alternatīvas, bet visus citus papildlīdzekļus, manuprāt, var nepirkt, samesties ar citiem vai tml. Savukārt lielākajās klasēs taču principā vispār nekas nav jāpērk. Ne tur ir darba burtnīcas (bet ja ir, tad neviens nespiež pirkt - piemēram, ekonomikā mēs varējām pirkt, varējām kopēt, varējām vnk kladē pierakstīt, jo stundās visus uzdevumus rādīja ar projektoru), ne vēl kādi mistiskie līdzekļi jāpērk. Grāmatas (izņemot angļu, franču valodas) vienmēr (arī sākumskola) skola deva. Tad kur te būtu jāčīkst? Tikai tās darba burtnīcas pirmajos gados?
10.04.2013 14:07 |

Reitings 13796
Pievakare - tava skola nav vienīgā, es pabeidzu RDMV un tu negribi pat zināt CIK izmaksāja visi materiāli, diplomdarbs - un, ko es nebiju skolniece, biju! Tie bija četri, dārgi gadi. Skola nesedza neko no tā visa, viss bija jāsedz vecākiem un labi materiāli nav lēti, tās pašas eļļas krāsas, audekli, ādas, koks, metāls, tas nav par velti. ;)
10.04.2013 14:19 |

Reitings 2494
100% piekrītu Donatas teiktajam
10.04.2013 14:28 |

Reitings 874
Pievakare - nu redzi, Tev nav mazu bērnu, ne radinieku, ir jāpērk gandrīz viss, sākot no zīmuļiem, lineāliem, burtnīcām,kladēm utt., beidzot ar darba burtnīcām, grāmatām, guāsām utt., un tas nav tikai 1-4.klasē, tas ir arī vēlāk, par vidusskolu nerunājot. Nezinu, kādā brīnumskolā Tu mācījies, bet skolas to prasa, un šeit es nerunāju tikai par vienu konkrētu. Un, ja vēlas, lai bērns normāli izglītotos, vecāki arī pērk šīs visas prasītās lietas! Tad kur mums ir BEZmaksas izglītība?
Un nav rīga vienīgā pilsēta, kur braukšanu bez maksas nodrošina skolēniem, arī manas pilsētas pašvaldība nodrošina skolēniem braukšanu autobusā bez maksas!
10.04.2013 14:28 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Brauc ar riteni! Nopietni! Pagājuso rudeni uz skolu un darbu tā vien nobraukāju. Pluss gan bija tas, ka dzīvoju pašā centrā un tad viss ir tuvu, No centra aizbraukt uz Imantu tomēr vieglāk, nekā no, piemēram, Vecmīlgrāvja.
Lai vai kā - ja laiks ir ok un ja ir iespējas - velo! Ja līst lietus, var jau arī to Rīgas Satiksmi atbalstīt.
10.04.2013 14:36 |

Reitings 4258
Es saprotu, ka visas skolas nav vienādas, bet, manuprāt, ja izvēlas skolu ar māksliniecisko novirzienu, ir jāsaprot, ka būs jāiegulda mākslinieciskās lietās. Pie kam - vai tad tas viss, ko jūs nopērkat skolai, nav nepieciešams pēc tam jums? Piemēram, krāsas, ja mācies mākslinieciskā skolā, tev noderēs vai tad tikai tai vienā skolas priekšmetā?

Nē, nu pagaidiet - vai jūs tiešām gribat, lai jums nodrošina zīmuļus un lineālus? Varbūt vēl skolas somu un apavus, ar kurām jūs ejat uz skolu, arī skolai jānopērk? Tad te skaidrs, par ko visi čīkst - atšķiras izpratne, kas ir bezmaksas izglītība. Man bezmaksas izglītība nozīmē to, ka nav jāmaksā par skolas apmeklējumu, konsultācijām, pulciņiem, ka pārsvarā visas grāmatas (izņemot jau manas pieminētās pāris valodas, kas, manuprāt, ir pluss, jo vēlāk var atsvaidzināt zināšanas) var iegūt skolas bibliotēkā. Vienīgais, kas šajā uzskaitījumā, manuprāt, pieklibo, ir tās pašas darba burtnīcas sākumskolā. Kā arī - man pašai savā skolā nebija saprotams, par ko jāmaksā, piemēram, ballēs.
Es mācījos Jelgavā, kā pamatskola, tā ģimnāzija nodrošināja grāmatas. Vidusskolā bija vienu gadu vizuālā māksla, bet tur es nevienu reizi neko jaunu nepirku - mājās tāpat viss bija pieejams, jo neprasīja neko ārpasaulīgu. Izskatās, ka visās citās pilsētās gan trakas skolas un prasības.
10.04.2013 14:46 |

Reitings 13796
Pievakare, bet loģiski, ka eļļas krāsas man noderēs tikai gleznošanā, kur tad vēl?! Man gan šķiet, ka kaut ko varēja apmaksāt, bet tas nāks ar laiku noteikti. Jā, es ejot uz dizainu zināju, ka tas maksā, bet ko darīt, ja cilvēks talantīgs, bet naudas nav? Kur raut 400ls diplomdarbam?
10.04.2013 14:49 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Pievakare, ir jāsaprot arī, ka ne visas skolas nodrošina grāmatas. Mums bija jāpērk. Iedomājies, ja ģimenē ir vairāki bērni. Mācību grāmatas taču ir ļoti dārgas.
10.04.2013 14:53 |

Reitings 4258
Paris, un tu glezno tikai skolas ietvaros? Man laikam tiešām pieklibo uztvere par māksliniekiem (lai gan manā draugu lokā tādi ir), likās, ka viņi glezo sevis, nevis tikai skolas dēļ. Vai tev tās krāsas skola pēc mācību stundas atņēma un nedeva atpakaļ?

bet ko darīt, ja cilvēks talantīgs, bet naudas nav? Kur raut 400ls diplomdarbam?

Jā, Latvijā nav tik attīstīta un forša izglītības sistēma, lai palīdzētu visiem (jo tad vajadzētu atbalstīt absolūti visas nozares) brīnumbērniem izsisties. Tas ir skaidrs. Bet ir dažādas alternatīvas - iet parastā vidusskolā/ģimnāzijā un apmeklēt pulciņus, kas sanāktu lētāk, piedalīties visādos projektus no sērijas "Maximas izcilnieki", kur skolēni var dabūt finansējumu, pieteikties fondiem un stipendijām utt. Ja kāds ļoti grib izsisties, viņš atradis iespējas, jo tādas pastāv.
10.04.2013 15:00 |

Reitings 4258
Pievakare, ir jāsaprot arī, ka ne visas skolas nodrošina grāmatas. Mums bija jāpērk. Iedomājies, ja ģimenē ir vairāki bērni. Mācību grāmatas taču ir ļoti dārgas.

Jā, to jau sapratu -
Izskatās, ka visās citās pilsētās gan trakas skolas un prasības.
.. Bet arī šeit var atrast kaut kādus risinājumus, lai ietaupītu naudiņu. Piemēram, zinu, ka Cālī ir grāmatu tirgus, kur pārdod par lētākām naudām, galu galā var grāmatu ieskenēt, sakopēt utt., ja vien tas sanāk lētāk.
10.04.2013 15:03 |

Reitings 13796
Pievakare - piedod, bet sasmējos par pulciņiem :D mums tās pašas mākslas skolas jau ir nu tādā līmenī.. pulciņi vispār :D Nu tavs viedoklis ir skaidrs - gribēs izsities tad varēs bla bla bla..bet ja kāds grib normālas kvalitātes izglītību, tad neko, ej uz pulciņu, skaisti! Kādi maximas izcilnieki, ko tu runā? Domā, tikai viens cilvēks grib studēt mākslu? Ai, galvenais ir tas, ka man naudas pietika, par citiem daļas nav, tikai aizdomājos. Krāsas izlietoju, neviens neatņēma, viss jau tiek izlietots, par to nav runa, runa par to, cik tās izmaksas sanāk. ;)
10.04.2013 15:06 |

Reitings 874
Nu te vairāk tā cepšanās sākās nevis par bezmaksas vai maksas izglītību, bet par to, ka skolnieki sab.tr. var izmantot bez maksas, kas tur tik pārdabisks? Man prieks, ka Rīgas Dome viņiem ir piešķīrusi šādu iespēju un tas, ka kāds brauc bez maksas, nenozīmē, ka tāpēc sadārdzinās biļetes!
Tiešām šeit dažiem pieklibo domāšana, nav vērts pat runāt kko pretī, liekas, ka tā kkāda skaudība, ka viens brauc, bet es redz nevaru braukt!
10.04.2013 16:08 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Rīga tiešām tiek celta gaismā kā atsevišķa pilsētvalsts. Ja tu nemācies Rīgā, neesi deklarēts Rīgā un mācies tajā pašā skolā, esi skolēns vai students, Rīgas Satiksme maigi pasūta Tevi, atcērtot, ka nekādas atlaides nepienākas! Neesi Rīdzinieks - Tava problēma. Arī uzskatu, ka sabiedriskā transporta cenas ir neadekvātas. Degviela un viss pārējais, jā, jā.. Bet žēl atbraukt uz Rīgu un dienā iztērēt 2ls vien, lai nokļūtu dažādos pilsētas punktos.
10.04.2013 16:18 |

Reitings 4258
Paris, es runaaju par to, ka - kameer taada situaacija ir kaa ir, buutu noderiigaak vecaakiem nevis chiiksteet bezjeegaa medijos tikai lamaajot valsti, bet gan motiveet savu bezgala talantiigo atvasiiti mekleet visaadas alternatiivas iespeejas, kaa ieguut kaaroto. Papildus, protams, jaaciinaas par savaam tiesiibaam dabuut no skolas bezmaksas lineaaljus, bet neuzstaadiit to kaa vieniigo savu uzdevumu.
10.04.2013 16:24 |

Reitings 4258
Mis, tici vai ne, bet nauda, kuru ietaupa skoleeni vai, piemeeram, tie iepriekshmineetie putenjbrauceeji, kokos neaug. Kaads (ti, visi paareejie) taapat par to maksaa.
10.04.2013 16:27 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Uxu, tad var likvidēt arī budžeta vietas augstskolās. Lai visi maksā, es taču maksāju.

Ar tādu loģiku tālu neaizbraukt
10.04.2013 16:42 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits