Dumja tēma, bet es arī vienu tādu drīkstu izveidot. :)

Reitings 4129
Reģ: 29.01.2009
Tātad jautājums par takšiem-ne tiem mazajiem pelmenīšiejm uz četrām kājelēm, bet tiem, kas nogādā no punkta A uz punktu B. :) Cik bieži jūs izmantojiet takšu pakalpojumus un pats galvenais, kur parasti novietojiet sevi-priekšā blakus šoferim vai aizmugurē? :) Īsāk sakot tēma par visu, kas noteik ar jums takšos. :)
30.08.2012 11:02 |

Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
es ar taksi lielākoties pārvietojos uz ballītēm. parati kkur tusējamies un tad braucam uz Vecrīgu, pat ja tas ir 5min gājiens :D vienmēr sēžu aizmugurē.
un man patīk tie runatīgie šoferi, kuri riktīgi runājas, jokojas utt.

interesantākais brauciens - no Dailes teātra līdz Origo, 6 no rīta ar busiņtaksi, kam griesti bija ar diskolampiņām. šoferis bomba kkāds, pa tām nepilnajām 10 min papēju uzzināt, ka šis šonakt no Rīgas uz manu pazpilsētu vedis manu paziņu, izbraukājušies pa sniegu ar kvadram un tgd viņš jau ir Rīgā :D
30.08.2012 13:16 |

Reitings 2494
Braucu tikai tad, kad dodos mājās no nakts bērnu auklēšanas, kad sabiedriskie jau ir beigušies. Sēžu priekšā, blakus šoferītim, tā jūtos ērtāk (es vispār vienmēr mēģinu sēdēt priekšā :D )

Bet neizmantoju bieži..
30.08.2012 13:20 |

Reitings 417
Braucu šad tad.
Pārsvara no ballītēm gan viena, gan kompānijās, vai arī kad ļoti, ļoti jāsteidzas un zinu, ka ar sabiedrisko nekādi nepaspēšu. Ir arī nācies braukt no veikala, kad tik daudz lietas nopirktas, ka nespēju iedomāties kā tikšu uz mājām ar sabiedrisko.
Pārsvarā izvēlos Alviksu vai Baltic Taxi.
Ar Lady Taxi nebraukšu, man no Āgenskalna līdz Iļģuciemam vienreiz norāva 5 Ls par braucienu.
Vienmēr braucot pasaku, kur man vajag un kā ātrāk nokļūt. Vienreiz Alviksa šoferis izbrauca pa kaut kādiem čuhņas ceļiem, nolamāju viņu un pateicu, ka tik draņķīgu šoferi sen neesmu sastapusi.
Sēžu priekšā. Ja kompānijā ir kāds vīrietis, tad mani vienmēr sēdina aizmugurē.
Patīk sēdēt priekšā, jo parasti pļāpāju ar šoferiem.
Nekādi šausmu stāsti nav notikuši.
30.08.2012 13:21 |

Reitings 473
Reģ: 16.07.2012
Regulārs pēcballīšu transports. :) Ja ar draudzenēm gribam atpūsties kādā klubiņā un negribas draugam prasīt, lai vadā, tad izmantojam taksi. :) Tā kā neesmu no Rīgas, tad mums te taksisti tādi pierunājami, ja esam vairākas meitenes un ja nav naudas (vai arī mēs izliekamies, ka nav naudas), tad var arunāt arī lētāk un tā.
30.08.2012 13:22 |

Reitings 2796
Reģ: 20.10.2009
izmantoju Jelgavā- braucu uz/no ballītēm, viena vai ar draugiem. sežu kā kuru reizi.
vienmēr saucu sev zināmos taksistus jau, kuri ari vadā par smieklīgu naudu, pa celam izrēcamies izrunājamies utt...
30.08.2012 13:22 |

10 gadi
Reitings 3987
Reģ: 02.02.2011
Ir gadījies, ka kavēju ko ļoti svarīgu, tad paņemu kādu taksi, kas brauc pa ielu garām. Tad ir naktis pēc tusiņiem, kad jātiek mājās.Un vēl darbā uz mājām ved ar taksi.
Naktīs kaut kā parasti sēžu aizmugurē :D Dienas laikā gan, ja esmu viena, sēžu priekšā. :)
30.08.2012 13:24 |

Reitings 779
Reģ: 02.09.2009
Takša pakalpojumus izmantoju tikai divos gadījumos - kad eju uz/no Vecrīgas tusiņiem vai arī tad, kad kaut kur lidojam uz lidostu.
Kad sāku studēt tad vispār ar draudzenēm bijām tik taupīgi studenti, ka tusējām līdz 7 rītā:d kaut arī bija pieriebies un ātrāk gribējās siltā gultiņā, bet nē, mēs taču netērēsim 5 ls lai aizbrauktu mājās ātrāk:D Tagad ar draudzeni smējāmies, ka vairs tā nevarētu, ja apnika un gribi mājās, tad jāsauc taksis un jābrauc nevis jānīkst to 5ls dēļ:D:D:D

Kad esmu viena sēžu priekšā, kad ar draugu - aizmugurē, kad ar kompāniju - parasti priekšā. Ja esmu iedzērusi, tad vienmēr runāju krieviski tipa ar draugu, izklausās smieklīgu un parasti visi taksisti sāk ierēkt par mani. Ta kā plusā alko esmu ļoti runīga, tad vienmēr izrunājos, izsmejos un izjokojos:D

Lētākais brauciens - vispār neko nesamaksāju, šoferis bija loti simpātisks un pats brauca uz Ķengaragu uz mājām, tā ka pa ceļam. Tagad tas ir mans personīgais šoferis:)

Trakākais brauciens - no darba vakarā bija jābrauc pie draugiem uz Mežaparku. Taksi man izsauca paziņa. Tas šoferis, manuprāt, bija sapīpējies vai sāēdies LSD. Jo viņš bija nezumanīgs uz ceļa, acis dīvainas, tāds nemierīgs, runāja pa telefonu ļoti dīvaini. Tā kā nebija jābrauc pārak tālu tad neko, bet ja būtu mašīna bijusi viena pati lektu ārā.

Parasti braucu ar Smile, Alviks takšiem. Citreiz pēc Vecrīgas nemaz neievēroju kādā taksī mēs braucam:D
30.08.2012 13:44 |

Reitings 8272
pareizi ir sēdēt aizmugurē un nevis aiz šofera, bet tieši kā blakussēdētāja pusē. pati ja braucu viena tad sēžu priekšā. par to sēdēšanu aizmugurē ir tikai drošības apsvērumu dēļ, jo, ja nu kas, tad vari mēģināt izlekt ārā
30.08.2012 14:16 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
O, ši man sāpīgā tēma. :D
Takšu pakalpojumus izmantoju no/uz lidostu vai kad esmu lietojusi alkoholu vai atrodoties ārzemēs.

A sāpīgā tādēļ, ka vairākas reizes bija taksisti, ka nezina ceļu un GPS vietā uz ceļa mēģina izritināt grāmatu ar kartēm un spītīgi neatzīstas, ka ceļu nezina.

Ir bijis smirdīgs taksists, bet vistrakākais gadījums, atlidojot no Oslo, man trāpījās pavisam jauns puikiņš, ģērbies tā kā Dima Bilans un iedomājies, ka varēs mani audzināt, kā man dzīvot. Braucot pamanīju uz mašīnas paneļa uzlīmi 1Ls=1Eur un teicu, ka viņiem interesants kurss esot. Uz ko viņš kā pavēra muti: "Jūs te ceļojiet un neziniet, kā izrādīties. Jums pat, kungi tādi, aiziet naudu samainīt negribat, a man pa pilsētu jābraukā, nauda jānopelna!" Ibio, var padomāt, ka katru mēnesi man tā kontā parādās pēc noklusējuma! :D

Jāpiebilst, ka viss šis ir atgadījies Latvijā.
30.08.2012 14:25 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Un jā, pēc šī visa Latvijā izmantoju tikai AirBaltic zaļos takšus, labāk nedaudz pārmaksāt, nekā baudīt tik šaubīgus labumus!
30.08.2012 14:27 |

Reitings 2295
Pārsvarā izmantoju tikai BalticTaxi, man ir arī viņu klientu karte ar pēcpamaksu. Braucu samērā bieži :)
30.08.2012 14:30 |

10 gadi
Reitings 5929
Man besī ar takšiem braukt, bet nu reizēm vajag - ballīte vai lidosta. Viena nekad neesmu braukusi. Vienmēr pēdējā laikā braucu ar Panda Taxi... ļoti lēti un patīk :)
30.08.2012 14:39 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Braucu ar lētajiem. Kādreiz izmantoju Student taxi, tad reiz nebija līdzi apliecības, atcerējos, ka draudzene kaut ko teica par Pandu, piezvanīju viņai, pajautāju numuru un kopš tā laika braucu ar šo. Pāris reizes gadā sanāk izmantot. Ja kāds man ieteiks vēl lētāku, labprāt braukšu ar to. :D
Cena man ir galvenais, jo man ir pilnīgi vienalga kāda ir mašīna, galvenais ir nokļūt drošībā un siltumā mājās, jo parasti sanāk izmantot tieši pēc koncertiem vai kādiem pasākumiem, vai kad man pēdējā brīdī paziņo, ka tomēr nevarēs man atbraukt pakaļ ar mašīnu. :D
Nekad nav gadījies, ka kāds cenšas riņķot, parasti pat, ja nezina, tad vēl pajautā vai es zinu kādu vēl īsāku ceļu.
30.08.2012 14:41 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Ak jā, vienmēr sēžu aizmugurē. Nez, man liktos jocīgi sēdēt priekšā, tā it kā es gribētu iepazīties vai runāt. Parasti tomēr ne viens, ne otrs - klusi sēžu un skatos pa logu.
30.08.2012 14:42 |

10 gadi
Reitings 2587
Reģ: 07.03.2011
Man arī taksis ir ārkārtas gadījums. No pēdējās reizes, kad nācās samaksāt ap 40 eiro (par 13-15 km), nosolījos rūpīgāk plānot savu ceļojumus. Tās dažas reizes, kad to esmu vispār izmantojusi, man vienmēr bijusi kāda lielāka soma līdzi, tāpēc to liku uz aizmugurējā sēdekļa, bet pati sēdēju priekšā (arī, lai skaitītāju turētu uzmanītu) :D

Klau, varbūt jūs zināt, cik tak "pēc protokola" takšiem ir jāuzmet pa virsu jau tā dārgajam braucienam?
30.08.2012 14:54 |

Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Taksi izmantoju vismaz 2-3x nedēļā. VIENMĒR sēžu aizmugurē un braucu tikai ar Baltic taxi. Es labāk piemaksāju dažus latus vairāk par komfortu un tīrām mašīnām ar patīkamiem šoferīšiem.

*Kādreiz braucu ar SOS, bet man riebjas tur kāpt iekšā, jo tur smird un ir netīrs. Un šoferi ir nepatīkami, uzmācīgi, utt.
*Ar alviksu tas pats, kas ar sos.
*SV taksisti bija vairāk ieinteresēti iepazīties, nevis nogādāt mani mājās.
*Ar Rīga taksi sen vairs nebraucu, jo bieži vien vadītāji slēdza jūrmalas tarifu un sanāca krietni vien pārmaksāt un pārsvarā arī neuzskatīja par vajadzīgu izdot pāris latu atlikumu.
*Ar smile taksi nemūžam vairs nebraukšu, jo braucot iemigu un šoferis man nozaga ipodu un visu naudu, kas man bija.
30.08.2012 14:55 |

Reitings 102
Reģ: 09.04.2012
Taksi izmantoju samērā reti, parasti pēc kādām ballītēm. Alvika vispār man šķiet kaut kas drausmīgs, vismaz tā attieksme no šoferiem, ne kādas pieklājības, bet pieļauju, ka nav vienkārši paveicies. Bet, protams, vislabāk patīk AirBaltic, dārgāk, bet, kam ir svarīgs komforts un atieksme, ir tā vērts. :)
30.08.2012 15:02 |

Reitings 537
Braucu ne reti, ne bieži - aptuveni 2x nedēļā. Vienmēr sēžu tikai aizmugurē, pa diognāli no šofera. Izmantoju tomātiņu (RedCab) pakalpojumus - vienmēr tīras, smaržīgas mašīnas un ātrums. Max esmu gaidījusi 7min līdz taxis ir klāt. Un toreiz atrados kkur ellē ratā Bolderājā. Tā parasti Mežciemā mani savāc 3min laikā.
30.08.2012 15:14 |

Reitings 6676
Reģ: 07.02.2009
koshlene

Kad pamodies neprasīji savas mantas atpakaļ? :D :D :D
30.08.2012 15:23 |

Reitings 134
Reģ: 05.06.2012
Ar taksi vispār nebraukāju,kaut gan ir bijuši šogad 2 gadījumi,bet tas neskaitās,jo mans darba koļēģis aizveda mani pa ceļam (viņš papildus piestrādā par taksistu)uz mājām.
30.08.2012 15:25 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits