Nu tad vienkārši labāk piedomā, varbūt kaut ko no tā, ko tu domā vai zini, vari arī neteikt. Labāk nerunāt dažreiz, un, pat ja tev ir pareizais viedoklis, labāk to noklusēt mīļā miera labad. Ja teiksi, ka tevi nepviens nepiespiedīs turēt musti ciet, tad nu paskaties, cik daudz problēmu tas rada. Ne visi ir spējīgi pieņemt to, ka kādam ir spēcīgs viedoklis, tāpēc tev arī viņi ir jāsaprot un jāsaudzē sevi, viņus un attiecības starp jums, nebliežot ārā savu viedokli. Neliek jau manīt domas, vienkārši var arī kādreiz nepateikt. Arī, ja esi kaut ko redzējusi vai zini, labāk vienkārši neteikt. Protams, ne jau visos gadījumos, bet nu klusēšana tiešām aiztaupa diezgan daudz problēmu un pārmetumu no apkārtējiem. Es runāju pēc savas pieredzes, jo arī visu mūžu esmu stāvējusi par savu viedokli un varējusi izteikt to bez kaunēšanās, bet tas sāka radīt problēmas. Man vēlaizvien ir viedoklis, bet es to labāk pietaupu tiem, kuriem tas interesē un ir svarīgi, nevis speru laukā visiem, lai kaut ko pierādītu.
:)