pussy riot - 2 gadi cietumā

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
droši vien jūs jau esat lasījušas par pussy riot skandalozo priekšnesumu, taču es par to uzzināju tikai šodien, kad meitenēm tika piespriests divi gadi cietumā. noskatījos video, lai gan neesmu īpaši reliģioza, taču tomēr video mani šokēja http://www.youtube.com/watch?v=ALS92big4TY, kādas ir jūsu domas?

p.s. internetā jau aicināja protestēt pret tiesas spriedumu ar argumentu "valsts, kas liek cietumā par dziedāšanu, ir sagājusi galīgā sviestā"
17.08.2012 19:48 |

Reitings 556
Reģ: 13.09.2011
Ja reiz dara stulbības, tad lai arī atbild par tām. Uzskatu, ka sods ir taisnīgs.
20.08.2012 19:45 |

Reitings 11
Reģ: 15.11.2009
njaa es piekritisu..ta notiek tikai krieija..ko tur vairs brinities!!
20.08.2012 19:45 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
njaa es piekritisu..ta notiek tikai krieija..ko tur vairs brinities!!

Kā redzi - līdzīgi arī Norvēģijā.
20.08.2012 19:50 |

Reitings 2308
Reģ: 12.03.2011
Pievakare

nedaudz, bet ir tādi.

Un, manuprāt, ir stuklbi salidzināt to, ko dažādās valstīs dara ar noziedzniekiem. Un ja cilvēcība būs parak lojala - beigsim mēs ka romieši senatnē.
20.08.2012 21:12 |

Reitings 4258
Un, manuprāt, ir stuklbi salidzināt to, ko dažādās valstīs dara ar noziedzniekiem.

Kāpēc var salīdzināt ar tiem trakiem piemēriem par mošejām, bet nevar salīdzināt ar normālu, attīstītu valsti? Tāpēc jau ļoti lielai daļai Krievijas iedzīvotāju (personīgi pazīstu vienu, kas ir identiskās domās ar mani un tieši viņš iedeva to piemēru ar Norvēģiju) neapmierina šāds rezultāts, jo, ja vien vārdi tai dziesmā nebūtu vērsti pret Putinu, šāds sods nebūtu. Visi saprot, ka par ko tādu normālās valstīs neliek uz 2 gadiem un, iespējams, neliktu arī Krievijā, ja to visu nevadītu tas cilvēks. Pašlaik izskatās kā totālākā diktatūra - ja runā slikti par Putinu, sēdi n gadus cietumā.
20.08.2012 21:23 |

Reitings 2308
Pievakare

es nekur neteicu, ka var salīdzināt arī ar mošējām.
Un ja Krievijai tagad nebūtu dioktators - viņu jau sen pa gabalu izpirktu visādi Abramoviči utt, un viss tiktu aizvests uz ASV.
Manuprāt, Latvijai arī vajadzētu kādu labu diktātoru, nevis ASV marionētes.
20.08.2012 22:11 |

Reitings 4258
Manuprāt, Latvijai arī vajadzētu kādu labu diktātoru, nevis ASV marionētes.

..

Tev patiktu, ka tevi, tavu radinieku vai draugu iesēdinātu cietumā par to, ka tev ir citādākas domas?
20.08.2012 22:24 |

Reitings 2308
Ja viņi paši būtu tik stulbi, lai nāktu ar tādu ideju laukā - lai iesēdina.
Kuram nepatīk - vienmēr var braukt prom. Tagad vairs nav PSRS laiki. Un ja tu mak strādāt - arī Krievija var nopelnīt naudu aizbraukšanai.
20.08.2012 22:33 |

Reitings 4258
Izklausās, ka tev ir pavisam citādākas vērtības kā man, tāpēc tiešām tevi nevaru saprast. Bet tas ir normāli, cilvēki ir dažādi.

Es, piemēram, nesaprotu, kāpēc cilvēkam būtu jābrauc prom no savām mājām, kurās dzīvojuši viņa senči un viņš pats visu savu mūžu, kuras viņam ļoti patīk kaut kāda varaskāra, melīgā, visus pakļaut gribošā un tikai savas taisnības redzošā cilvēka dēļ. Tāpat nesaprotu, kas slikts ir savas domas izteikšanā (nav runa par veidu - jau paskaidroju, ka par šādu veidu principā visiem nospļauties, diennaktis nosēdētas un viss. runa ir par to, ko saka).
20.08.2012 22:42 |

Reitings 2308
Pievakare

Pateicoties tam mēlīgam cilvēkam tagad daudzi miljonāri nesēž naros tikai tapēc, ka dara kaut ko labu Krievijas dēļ. Piem., Abramoviča kungs no savas Kamčatkas par savu naudu veda apmācīt gudrus skolēnus uz Londonu utt.
Un to, ka viņs daudziem nepatīk - nekād tu visiem nepatiksi. Piemēram, maniem radiniekiem un paziņam no Krievijas viņš ļoti patik.

Par to aizbraukšanu - es arī nevaru saprast, kāpēc 100 cilvēku dēļ (+-20) sešu gadu laikā aizbrauca gandrīz visi mani draugi, ja vnk slēdzās ciet fabrikas, kur viņi strādāja, ceļas nodokļi, bet algas neauga. Varbūt, mūsējiem meitenēm arī jāiebāž kaut kur vista, lai par to runātu skaļāk?

Man nav nospļauties par veidu, ka viņas izteicās. Tomēr uz bāznīcu staiga pārsvarā veci cilvēki, kuriem no redzēta var pacelties spiediens utt utp.
20.08.2012 22:58 |

Reitings 4258
Par Putinu jau iepriekšējās lapās izteicos, tāpēc to neatkārtošu. Patiesībā man jau diezgan apnika atkārtoties arī Pussy Riot un izteikšanās veida sakarā, tāpēc padarīšu šo komentāru par savu pēdējo šajā diskusijā. :)

Par to aizbraukšanu - es arī nevaru saprast, kāpēc 100 cilvēku dēļ (+-20) sešu gadu laikā aizbrauca gandrīz visi mani draugi, ja vnk slēdzās ciet fabrikas, kur viņi strādāja, ceļas nodokļi, bet algas neauga.

Cilvēki, par kuriem runāju es (kuri mīl savas mājas), nebrauc prom, bet cenšas atrast izeju tepat. Tie, kuri aizbrauc - viņiem principā ir vienalga, kur dzīvot. Un zinu pēc pieredzes to.

Varbūt, mūsējiem meitenēm arī jāiebāž kaut kur vista, lai par to runātu skaļāk?

Man nav nospļauties par veidu, ka viņas izteicās. Tomēr uz bāznīcu staiga pārsvarā veci cilvēki, kuriem no redzēta var pacelties spiediens utt utp.

Nedaudz citādāki, savādāki cilvēki ir jebkurā pasaules valstī, arī pie mums. Pussy Riot un Voina veido atklātas, absurdas akcijas, Norvēģijas Fuck for Forest nodarbojas ar seksu atklātās vietās, savukārt mūsu pašu Inese Saulīte kaila skrien Rīgā (un pavisam noteikti viņa nav vienīgā dīvaine Latvijā). Tas viss var aizvainot cilvēkus, es atvainojos, bet no kailas Saulītes, kas taisa ritentiņus, kādam vecam cilvēkam arī var pacelties spiediens. Galvenokārt kāpēc viņi to dara? Lai pievērstu uzmanību. Kas pievērš uzmanību? Mediji. Vai jūs domājat, ka Pussy Riot atkārtotu daudzās akcijas, ja viņas neradītu tādu interesi citos? Vai Saulītei nāktos stāstīt par savu seksu ar ārzemnieku, ja viņu kārtējo reizi neintervētu portāls Mango? Tad kāpēc jums raisa sašutumu šie absurdie izteikšanās veidi, ja paši "normālie" cilvēki tos tādā veidā atbalsta?

Tāpat mediji bieži sagroza informāciju, arī Pussy Riot gadījumā. Pats trakākais, ka ļoti daudzi uz to pavedas, jo nezina citu informāciju. Viņas NEKUR neapvaino baznīcu vai ticīgos. Teksts ir pret Putinu, pret Putina savienošanos ar baznīcu. Tas, ka akcija notika baznīcā - jā, slikti, n diennaktis cietumā vai naudas sods, sabiedriskie darbi būtu adekvāts sods (Norvēģijas gadījums tiešām bija trakāks). 2 gadi ir vienīgi tāpēc, ka viņas izteicās pret Putinu, tātad pastāv cenzūra un domu ierobežošana, kas nav īsti normāli un ko daudzi saprot (http://www.echo.msk.ru/doc/903154-echo.html un kā jau minēju arī man pazīstams cilvēks no parastās tautas). Kāpēc grupu Voina neapcietināja, kad viņi nodarbojās ar seksu bioloģijas muzejā, kāpēc netika sacelts tāds tracis? Tas taču ir patiešām šokējoši, daudziem cilvēkiem var pacelties spiediens! Bet atbilde ir skaidra - jo tur nebija runu pret Putinu.

Pussy Riot meitenes man neliekas par 100% garīgi stabilas un viņas man nav žēl, jo izskatījās, ka viņas saprata, uz ko iet. Taču mani pārsteidz tieši tas, ka tik daudzi cilvēki nevar iebraukt tajā, par ko patiesībā šajā tracī ir runa un kāpēc ir cilvēki, kas viņas atbalsta.
20.08.2012 23:29 |

Reitings 362
Reģ: 01.03.2012
Pussy Riot pārkāpa saprašanas robežas uzņemot klipu baznīcā pārāk aizskarot reliģiju.
21.08.2012 10:01 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits