pussy riot - 2 gadi cietumā

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
droši vien jūs jau esat lasījušas par pussy riot skandalozo priekšnesumu, taču es par to uzzināju tikai šodien, kad meitenēm tika piespriests divi gadi cietumā. noskatījos video, lai gan neesmu īpaši reliģioza, taču tomēr video mani šokēja http://www.youtube.com/watch?v=ALS92big4TY, kādas ir jūsu domas?

p.s. internetā jau aicināja protestēt pret tiesas spriedumu ar argumentu "valsts, kas liek cietumā par dziedāšanu, ir sagājusi galīgā sviestā"
17.08.2012 19:48 |

Reitings 1304
Reģ: 29.01.2009
Divām no viņām ir mazi bērni,kuri šāda lēmuma dēļ tiks ievietoti bērnu namā. Ļoti žēl.

Jā, baznīca nebij piemērota šādam uznācienam.
Bet šādi viņu nolūks paust viedokli par situāciju valstī ir izskanējis visā pasaulē,
diezvai mēs par ko tādu uzzinātu, ja viņas uzstātos kādā pagalmā.
18.08.2012 00:04 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
tā ažiotāža bija vajadzīga, lai par to runātu visi. un tieši tas ir arī izdevies.. no sākuma bija šokēta, varbūt nosodoša, bet noskaidrojot visu lietas būtību, un paraugoties uz to maksimāli objektīvi (nu, cik nu tas ir iespējams), tad meitenes savu mērķi ir izdarījušas. ir par ko padomāt.
18.08.2012 00:07 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Gudrāka katrā ziņā jā, jo spēju iztikt bez apvainojošiem vārdiem.

tā uzreiz ir gaudošana un čīkstēšana par ļaunajām varas iestādēm un slikto valdību. Tipiska mūsdienu cilvēka reakcija - viss, ko daru pats, ir labi, tiklīdz tiek vērsta pretdarbība man, tā visi ir sliktie.

Klausies, tu vispār lasi ziņas par Krievijas valdību, runā ar cilvēkiem no Krievijas?
18.08.2012 00:07 |

Reitings 102
Reģ: 15.04.2012
Un tagad ir kļuvis daudz labāk? Vai tiešām viņas bija tik naivas, cerot, ka šādā veidā spēs kaut ko izmainīt. Uzmanība piesaistīta, tagad tā ir karstā tēma, taču ko no tā ir ieguvušas pašas pussy riot dalībnieces? Cietumsodu, pabojātu dzīvi sev un saviem bērniem un skandalozu slavu. Un tas viss kaut kāda protesta dēļ, par kuru drīz vien visi tāpat aizmirsīs un viss paliks tā, kā bija.
18.08.2012 00:09 |

Reitings 102
Gudrāka katrā ziņā jā, jo spēju iztikt bez apvainojošiem vārdiem.

Tieši nevienu šeit apvainojis neesu. Vai arī tu domā, ka meitene, kas zāģē krustu, ir apveltīta ar ļoti augstu intelektu un prāta spējām?

Klausies, tu vispār lasi ziņas par Krievijas valdību, runā ar cilvēkiem no Krievijas?

Lasu un zinu tik daudz, cik to pasniedz mediji, taču ne es, ne tu, ne kāds cits, kurš nedzīvo tur, nevar spriest par turienes dzīvi ar kategorisku nostāju. Zinu, ka lielākā daļa cilvēku nav apmierināti ar dzīvi Krievijā, taču tāpat ir kāda daļa, kuru viss apmierina - augstākais slānis vai sauc kā gribi. Un ar ko tad situācija Krievijā radikāli atšķirtos no situācijas Latvijā, ja aptaujātu random izvēlētus 10000 iedzīvotājus par viņu apmierinātību ar dzīvi šeit? Es domāju, ka lielākā daļa tāpat nebūtu liekuļi un atklāti pateiktu visu, ko domā par valdību, pensiju, pabalstu sistēmām un nodokļu politiku.
18.08.2012 00:14 |

Reitings 1304
ieteiktu palasīt šo: http://www.ir.lv/2012/8/17/cinisms-pascenzura-un-bailes-riga

paldies Menda,
tiešām labs raksts par tēmu
18.08.2012 00:14 |

Reitings 102
Un ja jau Tu ļoti daudz zini (pieļauju) par situāciju Krievijā un domā, ka Putins ir visa ļaunuma sakne, tad ko tu saskati viņa vietā kā aizstājēju? Kurš būtu tas supermens, kurš tādu milzīgu aisberga gabalu upes krastā spētu noturēt virs ūdens, neļaujot sairt valstij pa visām vīlēm no visām pusēm? Jo, kā zināms, tad Krievija ir milzīga valsts, kurai draudi nāk no visām pasaules malām.
18.08.2012 00:18 |

Reitings 4258
Un tagad ir kļuvis daudz labāk? Vai tiešām viņas bija tik naivas, cerot, ka šādā veidā spēs kaut ko izmainīt. Uzmanība piesaistīta, tagad tā ir karstā tēma, taču ko no tā ir ieguvušas pašas pussy riot dalībnieces? Cietumsodu, pabojātu dzīvi sev un saviem bērniem un skandalozu slavu. Un tas viss kaut kāda protesta dēļ, par kuru drīz vien visi tāpat aizmirsīs un viss paliks tā, kā bija.

Šaubos, ka viņas bija tik naivas un cerēja, ka tas mainīs visu vai ka neapzinājās iespējamas sekas. Bet cilvēki ir dažādi - daži dzīvo reliģiskām idejām, citi par visām varītēm, viltojot rezultātus un uzpērkot vēlētājus, cenšas tikt valdībā, vēl citi ir kaislīgi rakstītāji. Savukārt viņas acīmredzot dzīvo savām protesta idejām, šī jau nebija vienīgā akcija - grupa pastāv kopš 2011. gada. Viena no notiesātajām dalībniecēm teica, ka viņu 100% atbalsta tēvs un ka viņš bija tai baznīcā. Tāds ir viņu domugājiens - izkliegt, skaļi parādīt, sacelt ažiotāžu ap viedokli, kam patiesībā (ja vien to viedokli neizkropļo) daudzi piekrīt. Nekas, protams, nemainīsies, bet dažiem cilvēkiem ir svarīgi vismaz pastāvēt par savām domām, nevis ieraut asti kājstarpē un dzīvot neapmierināti. Tas, ka viņas nežēlo savu dzīvi tam un gatavas riskēt - nu tāds cilvēku raksturs.
18.08.2012 00:25 |

Reitings 4258
Tieši nevienu šeit apvainojis neesu. Vai arī tu domā, ka meitene, kas zāģē krustu, ir apveltīta ar ļoti augstu intelektu un prāta spējām?

Lai spriestu par viņas prāta spējām, man vajadzētu vismaz viņu pazīt.

Un ja jau Tu ļoti daudz zini (pieļauju) par situāciju Krievijā un domā, ka Putins ir visa ļaunuma sakne, tad ko tu saskati viņa vietā kā aizstājēju? Kurš būtu tas supermens, kurš tādu milzīgu aisberga gabalu upes krastā spētu noturēt virs ūdens, neļaujot sairt valstij pa visām vīlēm no visām pusēm? Jo, kā zināms, tad Krievija ir milzīga valsts, kurai draudi nāk no visām pasaules malām.

Vai tiešām tu domā, ka vienīgais cilvēks, kurš to spēj, ir Putins?
18.08.2012 00:29 |

Reitings 102
Vai tiešām tu domā, ka vienīgais cilvēks, kurš to spēj, ir Putins?

Jā, domāju, ka pagaidām viņš ir vienīgais. Diktators - piekrītu. Daudziem nepatīk, taču nevienai tautai nekad neizpatiksi par visiem 100 un tas arī nav vajadzīgs. Tomēr Krievija nav Latvija un tur nederēs Dombrovska mīkstmiesība vai Bērziņa stagnātisms. Tad šī valsts ātri izjuks.
Taču uz manu jautājumu tā arī neatbildēji, ko tu redzi viņa vietā.
18.08.2012 00:39 |

Reitings 4258
Taču uz manu jautājumu tā arī neatbildēji, ko tu redzi viņa vietā.

Atvaino, es nevaru pazīt visus Krievijas pilsoņus, lai tev atbildētu uz šo jautājumu. Manuprāt, Putins nav nekāds neaizstājams unikums, vienkārši viņam ir pietiekami daudz naudas, lai iegūtu varu - tas arī viss.
18.08.2012 00:43 |

Reitings 102
Atvaino, es nevaru pazīt visus Krievijas pilsoņus, lai tev atbildētu uz šo jautājumu. Manuprāt, Putins nav nekāds neaizstājams unikums, vienkārši viņam ir pietiekami daudz naudas, lai iegūtu varu - tas arī viss.

Tad kā tu vari apgalvot, ka viņu bez maz vai ir jāmet nost, ja reālu kandidatūru nezini? Varbūt, ieceļot kādu A. Sergejevu Sergejeviču Krieviju jau pirmajā dienā ieņems musulmaņi un ķīnieši? :D Ne jau viss ir nosakāms naudā. Ir tik daudz cilvēku, kuri ir vēl bagātāki un varaskārāki par viņu, taču kaut kā netiek tur, kur gribētu tādu vai citādu apstākļu iespaidā. Kaut kas līdzīgs notiek arī šeit, Latvijā - dienu no dienas to tik vien dzird kā sūdzības par valdību un politiķiem, taču nezin kapēc ievēlēti tiek vieni un tie paši un tie mistiskie citi kandidāti kā neparādās, tā neparādās.
18.08.2012 00:52 |

Reitings 4258
Krievijā vēlēšanu rezultāti tika pamatīgi viltoti, kas pat netika pienācīgi slēpts, tāpēc nevar apgalvot, ka cilvēki ievēlēja un tagad paši ir neapmierināti par savu izvēli.
18.08.2012 01:09 |

Reitings 261
Kāda nevar man paskaidrot, kādēļ tika sodītas tikai 3 (?) meitenes, ja tajā priekšnesumā piedalījās lielāks daudzums?
18.08.2012 01:11 |

Reitings 102
Opozīcija pret Putinu ir jauniešu trends. Alternatīvas nekādas, risinājuma un plāna tāpat - galvenais pievienoties rējēju baram, jo tas ir stilīgi. Tāda, galvenokārt, ir situācija Krievijā.
18.08.2012 01:16 |

Reitings 4258
Tāda sajūta, ka tu nedzirdi (nelasi) to, ka Putins nav bijusi lielākās sabiedrības daļas izvēle. Jā, ir patiesi atbalstītāji, bet viņu nav tik daudz, cik tika uztaisīts. Ja būtu godīgas vēlēšanas bez jebkādas Putina ietekmes, tad rastos gan citas alternatīvas, gan citi risinājumi. Protams, ka uz doto mirkli neviens risinājumu nepateiks - tā kā loģiski jāizsecina, ka neviens jaunietis vai grupa neizrisinās šāda rakstura problēmu.
18.08.2012 01:26 |

Reitings 821
Reģ: 23.04.2011
Uzskatu, ka sods ir bargs, taču atbilstošs. Jā, man un vel daudziem citiem Baznīca ne tuvu nav svēta vai reliģiska vieta, politisko aspektu dēļ. Vēl taču ir tā atlikusī daļa cilvēku, kuri katru nedēļu iet uz Baznīcu un tiešām tic tās svētumam. Es taču neeju pie citiem, ar kuriem manas domas par, piemēram, augstskolas izvēli nesakrīt un nestāstu, ka es domāju, ka tas ir bulšits, plusā vēl izdemolējot to. Nu vajag taču respektam pret citu uzskatiem un vērtībām būt!
18.08.2012 01:51 |

Reitings 2308
Reģ: 12.03.2011
Uzskātu, ka sods ir atbilstošs. Un nē tikai tāpēc, ka notika šī akcija, bet tāpēc, ka cilvēkus jāiemāca uzvesties sabiedriskās vietās. Mani, piemēram, vairāk šokēja video, kur viņas nodarbojas ar grupveida seksu, pie kam vienai bija grūtniecības 9. mēnesis (manuprāt, viņas to darīja kaut kāda veikalā - tagad nevaru vairs to video atrast).
18.08.2012 11:18 |

Reitings 12651
Tieši tā..ja vēl tas būtu tikai tas sviests baznīcā, bet visas tās pārējās rīcības, nez ko viņas domājapierādīt ar seksu publiskā vietā un vistas bāzšanu ***? Arī antipātijas pret Putinu? Man liekas, ka sods ir atbilstošs..ko tad tagad jebkurš ies publiski darīt slimas lietas, bet pārējie tikai plaukšķinās ar rociņām un atbalstīs?
18.08.2012 12:20 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Meitenes panāca ko gribēja, ja ar to vistas dzemdēšanu vajadzēja uzreiz ķurķi likt un basta!
Par to baznīcu, a ja viņas to pašu mošejā izdarītu, domāju, ka uz vietas bez tiesas un izmeklēšanas parakstītu šamās uz kādu lēnu un mokpilno nāvi!
Tā kā katram darbam ir arī attiecīgās sekas!
18.08.2012 13:27 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits