engeliitc man bija tāpat. Ar vectēvu bija ļoti labas attiecības, kad nomira, arī tās 40 dienas bija dīvaina sajūta, ka viņš ir blakus. Bet kā pagaja tās 40 dienas, tā redzeju tādu bailīgu sapni. Proti, vectēvs ir ienācis savās lauku mājās, sēž pie galda un ēd. Sapni redzu, ka vecmammai no viņa bailes, bet man nav. Un tad es viņam sāku jautāt" Ko jūs tur ēdat?", "Tev tur ir kur gulēt", "Tur nav bailīgi"?, Tu tur lasi grāmatas" utt. Uz ko vectēvs diezgan skarbā balsī atbildēja: "Mēs nedrīkstam tādas lietas stāstīt, tur, kur esmu es ir skaisti" Pati tur kādreiz nonāksi.
Luk tā, diezgan dīvaina sajūta bija, kad naktī piecēlos ar lielām asarām un visa drebēju.
Vectēvu redzu ļoti bieži sapnī.
Biju aizbraukusi uz laukiem pie vecmammas, pēc mēneša kā nomira vectēvs. Vecmammai bija liels naudas trūkums. Tieši tajā naktī, ad atbraucu redzu sapni, ka vectēvs staigā pa pagalmu gar savu pirti un pagalma ienāk viņa kaimiņš, kurš bija lielu naudu parādā vecmammai. Vectēvs sapni dusmīgi paskatījies uz kaimiņu un aizgājis. Izstāstu šito sapni vecmammai, otrā dienā kaimiņš pārdevis mežu un atnes vecmammai aizdoto naudu.