Attiecības ar...ēdienu.

Reitings 188
Reģ: 08.04.2012
Ir šeit daudz diskusijas par ēdienu,cik tērējam naudas,kas garšo,kas nē, bet kādas ir jūsu attiecības ar ēdienu? Vai tā ir tikai ikdienišķa degviela,nepieciešamība,lai varētu darbotos, vai tomēr sava veida baudījums? Vai taisot ēdienu sev vienai,piemēram,lūkojat,lai viss būtu estētiski skaisti un šķīvja,vai galvenais ir,ja ne gluži samest visu kaudzē,tad uzņemt enerģiju,apmierināt izsalkumu un viss?
02.08.2012 15:11 |

Reitings 1550
Reģ: 29.03.2010
Man ir ļoti labas attiecības ar ēdienu - mīlu un cienu viņu :) ! Tas, kā es sev vienai gatavoju, ir atkarīgs no mana noskaņojuma, bet lielāko tiesu pievēršu uzmanību tam, lai ēdiens uz mana šķīvja izskatīttis skaisti, neiekrītot galējībās. Lai dzīvo ēdiens!
02.08.2012 19:15 |

Reitings 3168
Reģ: 14.10.2009
Sajutos kā no kosmosa nedaudz, jo man ēšana baudu nesagādā, daru to vakaros tikai tāpēc, ka vajag (ārsts visai negatīvi izteicās par maniem analīžu rezultātiem), nelietojot ne garšvielas, ne kaut ko īpaši gatavojot, ja ēdu mājās. Man pietiek ar vienu biezpiena paciņu, kādu biezpiena sieriņu, vārītu olu. Pēdējo 2 nedēļu laikā tikai to arī esmu ēdusi mājās. Ja ēdu ārpus mājām, tad parasti arī neko īpaši nevēlos, drīzāk piekasīšos tam, cik tīrs galds, cik gaumīgi apavi viesmīlei vai baudāma mūzika, taču ēdiens man ir visai vienaldzīgs. Mani, piemēram, pēdējā laikā ir praktiski neiespējami dabūt kaut kur kopīgās pusdienās vai vakariņās, jo man tās drīzāk ir mocības, kad otrs grib, lai kaut ko apēdu vēl un vēl. Un es nemeklēju sakarības starp pašsajūtu un ēdienu, nē, man tas tiešām ir ieguvis tik nenozīmīgu lomu ikdienā, ka es vienkārši ēdu, jo tā vajag, lieki nespriedelējot
02.08.2012 19:29 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Es gribeju kaut ko interesantu piebilst taam ,kuras tievee!Tur jau tas "suns aprakts",ka var loti labi paeest-pat loti garsiigi arii,neeedot neko taadu...!Tas viss mums ir galvaa-garsiigs,negarsiigs...!
Tiesi taam sievieteem ,kuras veelas notievet, ieteiktu padomaat ,kaa sagatavot eedienu-izskatam ir loti liela noziime un arii eest leenaam!
Mazs piemeers-tie pasi galas salaatini!Tur tacu var salikt ieksaa visu kas vien maajaas...ieskaitot visus zalumus!Biezi maajaas taisiits neliekas nekas iipass,kaut gan noteikti svaigaaks ,veriigaaks ,ka kafejniicaa!Un gatavosanas process!Tacu no otras puses ,ieejot kafejniicaa-iipasi taadaa ,kur interjeers piesaista un veel muuzika utt,viss liekas pavisam citaadi!Tie pasi galas salaatini,kuros varbuut ielikts ne tas labaakais,liksies kaut kas iipass!Mees kaadreiz pat neapzinamies to ,ka eedam ar aciim!
Reizeem skatos ar kaadu miilestiibu mans viirs taisa to pasu vistu-tad to pieliek ,tad to,viss smarzo,viss notiekaas!Vista izskataas taa ,it kaa buutu taisiita kaadaa glaunaa francu restoraanaa...pasniedzot veel pieliek klaat kaut ko kraasai....tas arii loti buutiski!
Sarakstiiju veselu romaanu,bet taa ir tiesi taam sievieteem ,kuras veelas notieveet -vajag eest ar miilestiibu-taa loti leeni izbaudot visu-kaut vai visvienkaarsaako eedienu...!
02.08.2012 19:29 |

Reitings 7596
Reģ: 29.01.2009
+emmanuellei :)
es sajuusminos par tik daudz eedieniem par kuriem citi viebjaas,bet pashi vainiigi :D
02.08.2012 19:32 |

Reitings 3350
Mani esanas paradumu pielidzinas tiinim - nevaru savaldit sevi! Vai ka bebuks visu mute baazhu..
Aj, aj... tapec jau ta riepa ir tik liela!
02.08.2012 19:34 |

Reitings 803
Reģ: 11.06.2012
Vienu šādu pusdienās un esmu pāēdis.
02.08.2012 19:43 |

Reitings 1093
Reģ: 02.11.2011
Man ir ļoti labas attiecības ar ēdienu, man garšo ēst! :D Agrāk teju katru dienu vakariņoju ārpus mājām, bet, kad sāku pati gatavot, kad iedziļinājos tajā, ko ēdu, kā to gatavoju, ko lieku klāt, utt, tad arī arvien retāk sāku ēst ārpus mājām. Tagad jau vispār labi ja reizi mēnesī tā daru, jo lielākā daļa kafejnīcu vai restorānu ēdienu liekas pārbāzti ar garšvielām, pilni ar eļļu un ķīmiju. Ikdienā gatavoju draugam un tāpēc, ja esmu viena mājās, tad izmantoju izdevību negatavot neko īpaši sarežģītu un izsmalcinātu. Piemēram, šovakar sablendēju banānu ar biezpienu, pienu un pārkaisīju ar svaigām mellenēm, un ēdu skatoties The Big bang theory :D Ja draugs būtu mājās, tad noteikti būtu vairāk piedomājusi pie vakariņām.
02.08.2012 19:55 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Ienīstu, ienīstu, ienīstu gatavot! Un tā no visas sirds. Ja varētu atlikt kādus ~15 Ls ēšanai ārpus mājām katru dienu visām ēdienreizēm, NEKAD negatavotu un manā dzīvoklī visticamāk atrastos mazākais ledusskapis lai ieliktu pāris jogurtus.
Tādēļ - ārpus mājām ēst patīk, garšo, izbaudu. Mājās tas ir traģisks process, jo es neesmu no tiem cilvēkiem, kuri var ēst bezgaršīgu ēdienu, vai ēst mūžīgi pusfabrikātus vai vienkārši vienu un to pašu un kaut kādus kartupeļus ar salātiem, bet gatavot nepatīk, tā, ka sanāk liels konflikts un parasti iekrītu galējībās: vai sēžu ar pavārgrāmatu un meklēju receptes un mokos aiz nepatikas, vai ēdu kaut ko šausmīgu - pusfabrikātus vai vēl sliktākā gadījumā, aizeju uz McDonald's pakaļ ēdienam.
02.08.2012 20:05 |

Reitings 8
Reģ: 15.05.2012
Man laikam tās attiecības ar ēdienu tādas mainīgas. Ja esmu sagurusi vai niķīga, vienmēr gribēšu kaut ko konkrētu garšīgu, lai gan parasti negribēšu gatavot. Citreiz vienkārši labs noskaņojums un, sevišķi ja neesmu viena, gribas kaut ko labu uzmeistarot - tad arī pie visiem sīkumiem piedomāju. Kad esmu viena, tad atkal mēdzu pa savam izbaudīt, ka nav ne par vienu citu jāpiedomā, ēdu, var teikt, to, kas nu pa rokai pagadās.:D Bet tā - ikdienā man laikam vairāk vai mazāk pat vienalga, ko ēdu, īpaši neiespringstu un neizgaršoju, kad kaut ko aktīvi darbojos varu bieži vien arī ilgstoši aizmirst paēst.
02.08.2012 21:40 |

Reitings 4129
Man ir ļoti labas attiecības ar ēdienu-man patīk viņš un es patīku viņam. Kā gan citādi izskaidrot to, ka tas, kas ir visgaršīgākais, nosēžas uz maniem gurniem? :D
02.08.2012 21:45 |

Reitings 2817
Reģ: 04.06.2009
Ēdiens man ir svarīgs - ja nepaēdu laicīgi, tad slikts garastāvoklis garantēts.

OOoo,jaa.. tas pats kas man. Darbaa visi zin,ja esmu angry par kko,taatad hungry :D hahah
Man patiik gatavot,nepatiik aatraas paartikas,jau gatavaas ,kas nopeerkamas veikalos,nu fui..vakar uzsildiiju kkaadus makaronus ar sieru un kko tur veel,nevareeju iedabuut iekshaa,labaak izmetu aaraa.Man galvenais lai man tieshaam ljoti garsho.Skatos lai arii ir sameeraa veseliigi ,fast foodus biezhi needu..lai arii vareetu atljauties figuuras zinjaa.
Aa un man ir svariigi ka eediens ir smuki noformeets,nu pienjemami..nevis vnk samests viss chupaa taa kaa to viirieshi vareetu eest un pat nepamaniit.
Eediens ir liela bauda.
02.08.2012 22:01 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
edu tikai tik daudz,lai apmierinatu elementaru izsalkumu,lai mani neaizpustu vejs un nepazustu MR

par traku ....es jau saprotu, ka neticēsi, bet šitais liecina par problēmām
02.08.2012 22:21 |

Reitings 834
Reģ: 29.01.2012
Man arī patīk ēst :D Patīk arī gatavot, bet patīk arī negatavot un aiziet kaut kur pasēdēt un paēst - tas process. Ēdienam ir jāizskatās labi, bet pašam galda noformējumam nav tik liela nozīme, varbūt kopējās ēdienreizēs, bet, ja esmu viena, tad patīk iekārtoties uz dīvāna un paēst :)
02.08.2012 22:29 |

Reitings 2817
Reģ: 04.06.2009
Cumshot-tas zirgs loti skaists,tik spiidiigs-kaa ar ziidu apvilkts,kaa taadu eediisi.
02.08.2012 22:38 |

Reitings 555
Reģ: 05.01.2012
ēst jau patīk, bet tikai ar to gatavošanu ir ļoti pašvaki.
02.08.2012 22:50 |

Reitings 2230
ak, jā. piederu pie tām, kam nepatīk gatavot. Ēst patīk, bet gatavot ne :D Toties draugs dievina gatavot- perfekti man.
03.08.2012 09:47 |

Reitings 803
Reģ: 11.06.2012
Tas zirgs garšīgi izskatās,bet -kumelinš- nebiju ilgi te redzējis ar to bildi sasveicinājos ar viņu:)
Reāli šie paši garšīgākie liekas
03.08.2012 10:29 |

Reitings 2230
Cumshot, ar to bildi veģetāriešiem noteikti uzdzini zosādu. :D
03.08.2012 10:32 |

Reitings 436
Reģ: 06.03.2012
Jums arī vienmēr somā ir līdzi kas ēdams,tāds on the go vai snack] variants?

Ļoti bieži,esot visu dienu ārpus mājas ar draugu, vai dodoties kādos izbraukumos,sagribas ēst,un,protams,ir tādi,kas nesmādē BurgerKing ( viņš ), un ir tādi,kas tajās iestādēs neēd ( es ), un tad man atliek vai nu turpināt vienkārši gribēt ēst, sameklēt kādu tuvāko Costa,Nero vai Greggs,kur ir pilngraudu sviestmaizes, vai izvilkt no somas savus mazkaloriju batoniņus un notiesāt.
03.08.2012 10:59 |

Reitings 441
Reģ: 01.06.2012
Ja ēdiens būs nesmuki izvietots uz šķīvja- es nēdīšu!
Man vajag skaistu vizuālo.
03.08.2012 11:01 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits