Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Gaļa, ko lietojam uzturā

 
Reitings 991
Reģ: 11.05.2012
Šai diskusijai iedvesma radās no citas diskusijas, kur meitene sportojot un veselīgāk ēdot, nekrītas svarā. Izlasot šo diskusiju uzreiz prātā nāca mana radinieka teiktais: "Cilvēki pamst (domāts, ka pieņemas svarā) no gaļas".
Zinājāt, ka Ķekavas (un arī citas rūpnieciski audzētas) vistas no izšķilšanās brīža līdz nokaušanai dzīvo 3 mēnešus? Dabīgi cālis taču aug daudz ilgāk, izšķiļas pavasarī un ir daudz maz pieaudzis vēlā rudenī un tāpat nav tik resns, cik veikalā nopērkamie. Un apgalvojums, ka rūpnieciski audzētie cāļi nevar nostāvēt kājās, ir patiess, jo kaulu sistēma nespēj tik ātri pielāgoties, cik ātri aug masa. Skaidrs, ka viņus baro ar augšanu veicinošām vielām, kuras vēlāk arī mēs ar gaļu apēdam.
Tieši tāpat augšana tiek veicināta liellopiem, cūkām un citiem dzīvniekiem. Zinu, ka liellopiem šīs vielas tiek špricētas.

Kā jums šķiet, vai apgalvojums, ka "cilvēki pamst no gaļas", varētu būt patiesība? Vai varbūt gaļa, ko lietojam uzturā nevar būt pilna ar masas pieaugšanu veicinošām vielām, un tas nekādi mūs neietekmē? Varbūt te ir veģetārietes, kas var komentēt savas svara izmaiņas?

Gaidu viedokļus! :)
27.07.2012 12:40 |
 
Reitings 5346
Reģ: 03.01.2012
Loģiski, ka visa gaļa ir sapumpēta ar ķīmiju no kā rodas slimības un dzimst neveseli bērni. Principā visa pārtika ir ķīmiska, ne tikai gaļa.
Kad kļuvu par veģetārieti, 5 kg bija nost ilgtermiņā, vienīgi tas nebija dēļ ēdiena, bet dēļ sporta.
27.07.2012 12:46 |
 
Reitings 3022
Reģ: 29.01.2009
Nezinu, kurš no kā pampst, bet ieteiktu noskatīties šo:

http://www.youtube.com/watch?v=4wIv4DyLsmc&feature=related

Turpmāk zivis ēdīšu tikai tās, ko pati noķeru :D
27.07.2012 12:48 |
 
Reitings 2279
Reģ: 29.01.2009
un vai tad dārzeņiem neštancē iekšā ķīmiju, lai tie ātrāk augtu, lai tie būtu izturīgāki pret kaitēkļiem, lai tie būtu skaisti, spīdīgi, veselīgi???
un tā mēs varētu uzskaitīt ikvienu produktu grupu!
Mūsdienās NAV nekā, kas nebūtu apstrādāts ar ķīmiju. Jā, varbūt eko veikaliņa produktos ir mazāk ķīmijas, bet tie tik un tā ir audzēti zemē, kur pirms gadiem ir lieta ķīmija, kur joprojām no gruntsūdeņiem nonāk indes no citiem audzētājiem, to laista lietus, par kura sastāvu mēs nevaram būt droši, jo gaisā koncentrējas n-tie ķīmijas savienojumi...
Pat dzerot "tīru" ūdeni no avotiņa, mēs nevaram būt droši, ka no gruntūdeņiem tajā nav ieplūdušas paliekas no kādas motoreļļas, kas pirms n-tajiem gadiem netīšām izplūda zemē kādus padsmit kilometrus tālāk..
Bet par cilvēka svarā pieņemšanos - tie ietekmē n-tie faktori, ne tikai tas, ko Tu ēd. :)
27.07.2012 12:53 |
 
Reitings 1852
Reģ: 29.01.2009

un vai tad dārzeņiem neštancē iekšā ķīmiju, lai tie ātrāk augtu, lai tie būtu izturīgāki pret kaitēkļiem, lai tie būtu skaisti, spīdīgi, veselīgi???
un tā mēs varētu uzskaitīt ikvienu produktu grupu!
Mūsdienās NAV nekā, kas nebūtu apstrādāts ar ķīmiju. Jā, varbūt eko veikaliņa produktos ir mazāk ķīmijas, bet tie tik un tā ir audzēti zemē, kur pirms gadiem ir lieta ķīmija, kur joprojām no gruntsūdeņiem nonāk indes no citiem audzētājiem, to laista lietus, par kura sastāvu mēs nevaram būt droši, jo gaisā koncentrējas n-tie ķīmijas savienojumi...
Pat dzerot "tīru" ūdeni no avotiņa, mēs nevaram būt droši, ka no gruntūdeņiem tajā nav ieplūdušas paliekas no kādas motoreļļas, kas pirms n-tajiem gadiem netīšām izplūda zemē kādus padsmit kilometrus tālāk..
Bet par cilvēka svarā pieņemšanos - tie ietekmē n-tie faktori, ne tikai tas, ko Tu ēd.


Pievienojos!!!!
27.07.2012 12:54 |
 
Reitings 254
Reģ: 13.07.2012
Man draudzene strada uk vistu fabrika-meitenes vina soka man stastija, ka vistas no izšķilšanās brīža līdz nokaušanai dzīvo 24 dienas !! Taka musu vistas ir omites!! :)
27.07.2012 12:56 |
 
Reitings 5709
Reģ: 29.01.2009
sunce, tik traki jau nu gan nav. Ir taču atšķirība starp apzinātu ķimikāliju un hormonu lietošanu uzturā, no kuras ļoti veiksmīgi var izvairīties un tā, kas ir ikdiena jebkuram cilvēkam (lai gan vienu gaisu visi noteikti neelpojam).
Un ir iespējams iegādāties/izaudzēt gan eko gaļu, gan eko dārzeņus.
27.07.2012 12:57 |
 
Reitings 2342
Reģ: 29.01.2009
esmu sākusi audzēt tomātus, gurķus un citus jaukumus pati uz palodzēm/balkona - cita garša :)
27.07.2012 12:58 |
 
10 gadi
Reitings 1288
Reģ: 29.01.2009
Nav brīnums, ka tagad cilvēki ir garāki ;)
27.07.2012 13:00 |
 
Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
laikam tiesaam pampstu no galas, jo kad needu galu uzreiz paris kg nost neko nedarot
27.07.2012 13:02 |
 
Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
un tagad ir novērots, ka daudzi bērni ir kā pieblīduši, apaļīgi , kaut gan vecāki normāli
27.07.2012 13:03 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Godīgi sakot, mani tas neinteresē. Nu - gaiss tak arī ir piesārnots, ko elpojam.. Kamēr man garšo, tikmēr ēdu un neiespringstu.
27.07.2012 13:03 |
 
Reitings 1997
Reģ: 30.06.2009
Kad pārstāju ēst gaļu pieņēmos svarā.Atsāku un tagad šķiet,ka palieku atkal kaulaina :D
27.07.2012 13:05 |
 
Reitings 991
Reģ: 11.05.2012
Par to, ka parastajos veikalos nopērkamā pārtika nav diez ko laba, esmu pārbaudījusi uz sevi. Līdz 18 gadiem dzīvoju laukos, bija pašu audzēti dārzeņi, gaļa, augļi un ogas, protams, veikalā arī tika pirkta pārtika, bet tā bija mazākumā.
Tagad dzīvoju 5 gadus Rīgā, uzturā lietoju veikalu pārtiku. Ir parādījusies alerģija, kas nekad līdz šim nav bijusi. Pagaidām esmu atkodusi, ka pumpas metas no Activia jogrtiem, nektarīniem un jocīga organisma reakcija ir no ananāsiem. :D
27.07.2012 13:06 |
 
Reitings 824
Reģ: 27.08.2011
Visu mūžu esmu ēdusi gan gaļu,gan indīgos dārzeņus un jau 25 gadus esmu vesela,bez alerģijām,hroniskām slimībām, šausmīgu lieko svaru utt.
Tātad,secinājums... Kamēr nesākšu vemt asinis,uzskatīšu,ka man viss ir kārtībā un turpināšu sevi indēt ar veikala gaļu un lielajiem,spīdigi nedabiskajiem āboliem. :D
27.07.2012 13:10 |
 
Reitings 991
Reģ: 11.05.2012
vistas no izšķilšanās brīža līdz nokaušanai dzīvo 24 dienas


OMG. Kā tas ir iespējams?
27.07.2012 13:11 |
 
Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Pērc bioloģiski audzētu produkciju un galva nesāpēs.
27.07.2012 13:28 |
 
10 gadi
Reitings 1649
Reģ: 29.01.2009
Protams, ja štopēsim visu laiku vistu broilerus, pieņemsimies svarā no tiem hormoniem, kas ir gaļā.

Bet par galveno liekā svara cēloni pasaulē uzskata cukuru, viskaitīgākais ir makslīgi sintezētais glikozes sīrups, kuru organisms nepārstrādā un uzskatra par toksīnu. Un tagad paskatamies sastāvu uz šokolādes batoniņiem, saldumiem u.c. produktiem - visur ir šis glikozes sīrups.
27.07.2012 13:32 |
 
Reitings 991
Reģ: 11.05.2012
Cik daudz vietās var nopirkt bioloģiski audzētu produkciju?
Es iedomājos situāciju, piemēram, man sagribās dārzeņu sautējumu, es dzīvoju Ziepniekkalnā, Juglā vai Ķengaragā, tad man nākas braukt uz pilsētas centru pēc dārzeņiem?
Un kā var zināt, ka tā ir bioloģiski audzēta produkcija, ticēt uz vārda vai ir nopietnāki pierādījumi?
27.07.2012 13:41 |
 
10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
No bērnības esmu pumpēta ar ķīmiju, tagad pāris lietas, kas ir svaigas un no kaut kādiem laukiem atvestas, nemaz negaršo. :D
27.07.2012 14:01 |
 
Reitings 2308
Reģ: 12.03.2011
daudzi zinātnieki uzskāta, ka ja cilvēkam labi strāda hormonu noārdīšanas sistēma - tad tā arī labi noārda hormonus, kurus dod vistām/ liellopam utt. Pie kam tur nav liels hormonu skaits (jūs taču neapēdāt uzreiz pusi no govs vai 5 broilerus). mūsu organisms diennaktī izstrāda vairāk hormonu, nekā ir pārtikā - tāpēc priekš mūsu organisma tie hormoni nav pamanami.

Bērni tagad ir apaļīgakie lielākoties tāpēc, ka nav režīma (iet gulēt, kad vēlās, ēd, ko vēlas un kad vēlas), maz kustas.
27.07.2012 14:02 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits