Uznāca dusmas, gribēju izteikties:)

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
Šodien darba darīšanās zvana sieviete krieviski runājoša. atbildu latviksi uz viņas dobrij denj! tālāk seko riebīgā tonī no viņas puses- jūs krieviski varētu runāt.? es jau gribēju atbildēt, ka runāju valsts valodā. bet teicu, ka sprotu visu - jūs droši varat runāt.. uz ko sekoja vēl riebīgāks teikums- un ja nu es nesaprotu? WTF - nu bet kā var tā atļauties? vai tad man aizbraucot kaut uz to pašu Igauniju kāds runās manā valodā? tiešām dusmas sanāca!
25.07.2012 15:56 |

Reitings 1638
Reģ: 20.09.2010
Cumshot - nu tev nē; man ir svarīgi , kādi cilvēki ir draugu / paziņu lokā. Tas, kā cilvēks izturas pret apkārtējo vidi, tostarp valodu jautājumā, man daļēji vēsta par viņa īpašībām .. Ja krievvalodīgais sevi vērtē augstāk man uzspiežot lietot viņa valodu, mums nebūs pa ceļam. Kādēļ latvieši vnm skaitās tie sliktie, ja vēlas runāt savā valodā, savā valstī ? nu kur tur ir loģika ?
Es par šo jautājumu esmu diskutējusi ar daudziem cittautiešiem, un viņiem šī situācija liekas absurda. Pat ar visu vēsturisko izklāstu :D
25.07.2012 23:37 |

Reitings 2552
Reģ: 11.04.2011
man arī naturāli besī šitā krievu publika, kura nerunā latviski.........
es viņu valodā viņiem varu pateikt tikai pashol na... tā besī
25.07.2012 23:46 |

Reitings 8189
Protams, ka ta sieviete bija no Latvijas, kura zvanīja
26.07.2012 08:39 |

Reitings 8189
un laikam jau vajadzēja pateikt, ja nesaprotat šo valodu tad palīdzet nevaru:D
26.07.2012 08:40 |

Reitings 6676
Reģ: 07.02.2009
Nu ja strādā privātā firmā kur no šādām sarunām atkarīga peļņa utt... nu tad es nelektos un norītu to krupi.

Es darbā runāju tikai latviski, jo man no viņiem neko nevajag, viņiem vajag tikai no manis, līdz ar to, runāju valsts valodā un viss. ( pensionāriem vēl piekāpjos)

Protams , ja atnāk ar ārvalsts pasi pie manis, tad pāreju uz krievu vai angļu valodu, taču neuzskatu, ka man jāmocās ar slinkiem cilvēkiem kuri 40 gadus dzīvo LV un nevar parunāt... Es PSRS laikos biju bēbis, tā ka domāju viņiem lielākas iespējas iemācīties LV valodu nekā man RUS...
26.07.2012 09:03 |

Reitings 4129
Reģ: 29.01.2009
Mani vienmēr nedaudz izbrīna tē cepšanās par krievu valodu. Es to uztveru kā vienu no svešvalodām, kuru zinu un priecājos, ja man rodas izdevība pakomunicēt ar kādu tajā. Jo, ja es mācīšos ķīniešu valodu, bet ikdienā to neizmantošu, es ātri vien to atkal aizmirsīšu. :)
26.07.2012 10:14 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
arī izbrīna cepšanās, kam nav sakara ar tēmu. Bet, ja gribas padiskutēt par krievu valodu LV, tad kāpēc neorganizēt atsevišķu tēmu un tad bliezt vaļā palagus, izlikt naidu un dusmas.
26.07.2012 10:32 |

Reitings 2643
Reģ: 06.01.2011
ņenem galvā un tās, kuras apgalvo ka vajadzētu runāt klienta valodā, parādiet man kur tas rakstīts...

es gan strādāju valsts iestādē, bet reiz par šo tēmu ar vienu krievu sievieti nācās runāt pusstundu, līdz beigās- viņa visus dokumentus aizpildīja latviski un vēl atvainojās man...

nevajag ļaut kāpt uz galvas... jāpastāv par savu...
26.07.2012 10:33 |

Reitings 15092
Piekrītu Abalonei!
Jā, ja esmu kliente un ar mani runā krieviski, tad es mēdzu principa pēc runāt latviski. Bet ja esmu darbā, runāju tādā valodā, kādā klientiem ērtāk - angliski vai krieviski un neredzu tur neko šausmīgu!
26.07.2012 10:36 |

Reitings 803
Reģ: 11.06.2012
Mēs tāpat esam atšķirīgi, man pašam reāli liekas ,ka esmu paradīzē izlaists,te tāds skaistums apkārt,viss vienmēr patīk:) Un ir cilvēki,kuriem elle tuvāka,viņi var ņemties un ņemties,robežas zīmēt,dalīt,mācīt dzīvot pārējos kā ir pareizi untmldz.

Man piemēram nav pret cilvēkiem alerģija,visi liekas interesanti.
26.07.2012 10:54 |

Reitings 803
Ja par patriotismu un latviskumu-es 1x gadā uz savu dzimšanas dienu izkaru karogu pie mājas/jo svētki taču man:D/Un viss man normāli:D Nevajag tik sarežģīti to dzīvi sev zīmēt:D
26.07.2012 10:56 |

Reitings 2569
Reģ: 16.07.2012
Man arī derdzas tie Latvijā dzīvojošie krievi, kas liela daļa Krievijā vispār nav bijuši, visu dzīvi LV nodzīvojuši, bet tik šauras pieres, ka nevar, nu nevar to latviešu valodu iemācīties.

Ir bijuši tik daudzi gadījumi, kad vienkārši gribās par to attieksmi uzšaut. :D Nu kā var uz teikumu 'Es nesaprotu krieviski' krieviski atbildēt ar 'Kā?!Bet Tu taču dzīvo Latvijā!' Vai nesen veikalā kād krievvalodīgais pārdevējai dusmīgs krieviski teica - Mana 8gadīgā meita saprotu krieviski, bet Jūs ne! Nu i dritvai kociņ, viņš ir krievs, latviski nerunā, protams, ka bērns runās krieviski!

Reiz man tūriste no Krievijas prasīja ceļu, es tiešām centos viņai izskaitdrot, kā jabrauc, kaut ko viņa tomēr nesaprata un es pateicu, ka nu neko vairāk nevaru pastāstīt, jo nezinu krievu valodu. Uz to viņa man atbildēja - Jā, tā ir Jūsu problēma.

tādās reizēs man gribās kliegt WTF! :D Es tiešām varu uz 1 rokas pirkstiem saskaitīt man zināmus krievvalodīgos, kuri iemācījušies latviešu valodu un to arī izmanto.
26.07.2012 11:08 |

Reitings 6676
Reģ: 07.02.2009
...Takida...

Es arī valsts iestādē, ja mums te kāds kaut vai ķīnietis saka , ka neporot rakstīt LV mēs jau nemaz nedrīkstam viņa vietā neko darīt, parasti krievus sūtu uz RD pieņemšanas centru, tur viņiem darba pienākumos ietilpst palīdzēt šiem cilvēkiem. Bet "ķīniešiem"lieku ar tulkiem nākt... nevienu dokumentu nekad nerakstīšu viņu vietā, jo pēctam vēl pieššus man ka ko sadomāju un ka viņš domājis ko citu :)

A par veikaliem, ja esmu klienta lomā un piem. pārdevēja ar mani runā krieviski, man tas ir nepieņemami. Taču kad pati agrāk strādāju par pārdevēju, cik vien varēju komunicēju ar cilvēkiem viņu valodās... nu bizness ir biznesss...

Pret krievvalodīgajiem man nav pretenzijas, bet viņiem nevajag būt arī nekaunīgiem un pataisīt sevi nevarīgāku nekā ir... kāpēcpiemēram mana māsīca aizbraucot uz franciju un sākot tur dzīvot varēja šo grūto valodu dažos mēnešos iemācīties un spēj komunicēt ar vietējiem, bet šie te dzīvo entos gadus un tēlo muļķus... nu nekauņas man šķiet... ne?
26.07.2012 11:13 |

Reitings 69
LOL, DIO, ir vislielākais sakars ar tēmu. Uzņēmējdarbība nav nekas atrauts no pārējām sfērām. Tā izpaužas katra ikdienas dzīvē un var būt viens no labākajiem veidiem, kā mainīt sabiedrisko domu. Pietiekami jau par to izteicos.
26.07.2012 11:48 |

Reitings 925
Nez, kaut arī strādāju privātā uzņēmumā, ar klientiem runāju tikai latviski (izņēmums ir ārzemju sadarbības partneri, ar kuriem sazinos angliski), jo tā taču ir valsts valoda. Priekšnieks pats arī tā dara. Problēmu nav, cilvēki parasti pāriet uz latviešu valodu. Cits sabiedrības slānis.
Atceros, kad agrāk strādāju apkalpošanas sfērā, tad gan dažiem subjektiem bija dusmu lēkmes, līdz pat rupju vārdu birumam pār visu latviešu nāciju. Bet arī toreiz vadība neuzstāja, ka būtu jālieto krievu valoda (komunikācijā ar tūristiem izmantoju angļu valodu, arī ar tiem, kas no Krievijas).
29.07.2012 14:48 |

Reitings 1190
Reģ: 03.10.2010
es kā reiz izteikšos . mums mājās tagad dīdžejs no maskavas ciemojas . Tak vot , vakar viņš, cilveks , latviski ne bumbum, kafejnīcā uzravās uz vecenes , kas sevi par patriotu skaita .

Kamēr pienācu klāt, pārdevēja viņam jau vilcienu uz sibīriju solīja . kauns palika par šito ūbersaasināto nacionālismu . tik vien vajadzeja kā salātiņus palīdžet izvēleties , šī skandālu uztaisa .

Cik dienas par vienu sarunu cepties ? Nu var asi reaģēt, bet sev apkārtesošo enerģiju vien maitā. Izturies pret to vieglāk, it īpasi ja darbs. Ja es turētu pie sirds visas tās mulķības, kuras man cilvēki disko laikā dzerumā runā, gan krievu, gan latviešu valodā, sen būtu pēdas pret sauli :D
29.07.2012 15:22 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits