Jaunais Reinika klips

Reitings 64
Reģ: 18.06.2012
Ko Jūs domājat par jauno Reinika klipu?
20.07.2012 11:50 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
ja doma tiktu pasniegta skaistāk iesaiņota, tad neviens tā neceptos... nepatika klips...
20.07.2012 22:03 |

Reitings 1983
Reģ: 13.01.2012
Man liekas, ka viss ok. Foršs klipiņš ar stāstu, lai gan skumju.

Un tās, kuras uzskata, ka tas ir zemiski tādā veidā pelnīt naudu (izmantojot slimību motīvus utt.), ko tad jūs sakāt par filmām walk to remember vai note book? Tur jau arī par slimiem cilvēkiem. Un viņi tā pelna naudu.
20.07.2012 22:09 |

Reitings 4258
līdz šim priekšstats par l. reiniku ir tāds, ka viņš to nedara no sirds, bet ar mērķi nopelnīt, iegūt slavu ārpus lv.

Bet vai tad tas ir slikti? Viesmīle visdrīzāk arī neapkalpo cilvēkus no sirds, bet ar mērķi nopelnīt. Noteikti kāds teiks, ka tā jau nav māksla, ar mākslu taču esot "citādāk". Programmētājs kodē mājaslapas, datorgrafiķis taisa logo, fotogrāfs fotografē kāzas, aktieris spēlē filmā - tā ir māksla un viņu lielākais (neizslēdzu arī prieku sirdij) mērķis ir ar šo mākslu nopelnīt. Manuprāt, pozitīvi ir tas, ka viņi strādā un par savu darbu saņem atalgojumu. No rakstura iezīmes "visu daru no sirds, izlieku savas emocijas, visu daru mākslas dēļ, cilvēku dēļ, lai viņi bauda" paēdis nebūsi.
20.07.2012 22:11 |

Reitings 4258
Un cilvēkiem šis klips nepatiktu arī citādākā izpildījumā, jo daļai cilvēku vispār nekas nepatīk. Daļa cilvēku (un pēc šīs diskusijas, šķiet, ar Kiviču priekšgalā :D) tikai nodarbojas ar citu kritizēšanu. Cik daudz sliktu vārdu pateikts par klipiem, kuros pusplikas sievietes kratās.. Kad ir dziļa doma - atkal slikti. Jo ir cilvēki, kuriem viss būs slikti.
20.07.2012 22:12 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
neko ljaunu nesaskatu tajaa, ka klips ir par shaadu teemu. taadi klipi piesaista sabiedriibas uzmaniibu probleemaam un kas to zina, varbuut shaada tipa klipu iespaidaa kaads noziedos naudinju veezja slimnieka operaacijai.
20.07.2012 22:18 |

Reitings 4183
Pievakare, pelnīt naudu, darot to, kas ir sirdij tuvs ir tas pats, kas pelnīt naudu, darot to, kas varētu būt sirdij tuvs pūlim? mani garīgi piepilda tāda mūzika, kad zinu, ka mūziķi to dara no sirds, kā piemēram, antony hegarty, bjorka... ... uzskatu, ka radot mākslu, primārais mērķis nav nopelnīt... tieši tāpēc rihanna, lauris reiniks nav manā playlistē. ja esi izcils, tad arī pelnīsi, ja neesi izcils, samierinies, nevis kļūsti par copy paste... un mākslīgi centies iepatikties pēc iespējas vairākiem
20.07.2012 22:21 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Pievakare, lielākais mērķis ir lai šī māksla sasniedz cilvēku, nevis nopelnīt. Un jā, ēst protams, visi grib un kāds varbūt vairāk nekā ēst, taču māksla nav tas, ar ko nodarboties ja lielākais mērķis ir nopelnīt, nevis vienkārši iegūt atzinību, "iznest" sevi tur ārā un pats galvenais - radīt. Fotogrāfs piemēram, parasti fotogrāfē kāzas tikai lai nopelnītu, jo maz ir fotogrāfu - mākslinieku kuri labprātīgi fotogrāfē kāzas. :D Varbūt izskatās, ka piekasos vārdiem, bet nu tā nebiju domājusi, vienkārši ir atšķirība starp dažādām nodarbēm, ja aktieris filmējas reklāmā tad gan viņš to dara tikai naudas dēļ. Ir atšķirība.
Ja nauda ir primārais, tad nez vai tik daudz cilvēku vispār nodarbotos ar mākslu, bet te jau sākas dabiskā atlase, jo ja cilvēks saka "es gribēju studēt modes dizainu, bet izvēlējos ko tādu, kam ir garantija, ka nopelnīšu", tad viņš tam arī nebija piemērots. Citi savukārt, nekad mūžā nespēs atteikties no radīšanas un kļūs par ārstiem, juristiem vai programmētājiem (vai kuras nu tur ir ienesīgās profesijas).

Un šim, kategoriski nepiekrītu
Cik daudz sliktu vārdu pateikts par klipiem, kuros pusplikas sievietes kratās.. Kad ir dziļa doma - atkal slikti. Jo ir cilvēki, kuriem viss būs slikti

Par laimi tomēr dzīvojam pasaulē kur nav tikai klipi ar pusplikām sievietēm, un "dziļa" (1000000x redzēta) doma. ;)
20.07.2012 22:24 |

Reitings 2304
Biju domājusi "NEKĻŪS par ārstiem...".
20.07.2012 22:26 |

Reitings 4258
Var būt vidusceļš (un diezgan gudrs) - pelnīt naudu ar to, kas tev sirdij tuvs (dziedāšana) un darot to, kas mērķauditorijai ir sirdij tuvs (dziedot, taviem vārdiem izsakoties, copy paste dziesmas - kaut gaumes atšķiras. Ja tev patīk Bjorka un tamlīdzīgas nopietnas dziesmas, tad kāpēc lai Reinikam no visas sirds nevarētu patikt viņa popsīgās dziesmas?).

Ja radot mākslu primārais mērķis nav nopelnīt, tad tas ir hobijs, kam cilvēks nevar veltīt sevi 100%, jo ir jāveic iztikas darbs. Vai ar šādu brīvdienas mākslu (nu cik tad daudz paliek normālam cilvēkam, kurš izglītojas, strādā, kuram ir ģimene) var izsisties un kļūt tik atpazīstamam kā, piemēram, Bjorkai (viņas biogrāfiju nepārzinu, te var likt jebkuru citu slavenu mākslinieku)? Parasti par šādu mākslu reti kurš uzzina un diez vai tā tevi garīgi piepildīs, ja tu to nezini.

Ja cilvēks grib sevi saukt par mākslinieku, parādīt savu mākslu citiem, viņam ir gan jāizglītojas šajā jomā, gan jāvelta ļoti daudz laiks tam. Citam darbam laika neatliks. Tad kādā veidā viņam pelnīt naudu, ja ne ar mākslu un reklāmu (" mākslīgi centies iepatikties pēc iespējas vairākiem")? Vai Reinikam būtu jāpiesakās bezdarbniekos, jo viņš netaisa augsto mākslu?
20.07.2012 22:33 |

Reitings 4258
Lou, tu nepiekrīti tam, ka katram cilvēkam ir savs viedoklis un VIENMĒR atradīsies kāds, kuram kāda lieta nepatiks? Kur tu esi redzējusi nu kaut vai videoklipu, kas patiktu 100% visiem?
20.07.2012 22:38 |

Reitings 2304
Var būt vidusceļš (un diezgan gudrs) - pelnīt naudu ar to, kas tev sirdij tuvs (dziedāšana) un darot to, kas mērķauditorijai ir sirdij tuvs (dziedot, taviem vārdiem izsakoties, copy paste dziesmas - kaut gaumes atšķiras.

Nopietni? Man tas šķiet ļoti skumji un nožēlojami, dziedāt, bet dziedāt komerciālus mēslus, vai filmēt, bet filmēt Holivudas grāvējus. Brīnos, ka tas vispār ir kā variants, jo īstam māksliniekam tas nav variants. Ceru, ka vārdu salikums "īsts mākslinieks" neizklausās pārāk klišejiski, bet par laimi, atliek vien paskatīties plašajā pasaulē - pilns ar mūziķiem, aktieriem, fotogrāfiem, gleznotājiem, kuri tomēr nenolaiž savu latiņu. Un interesanti būtu paskatīties, kāda būtu mākslas pasaule, ja visi tajā sāktu fokusēties uz peļņu.
Un hmm, Pievakare, kā tad tu domā lielākā daļa cilvēku kaut ko sasniedza? Es šo te nesapratu. Vai tad visi piedzima tikai bagātās ģimenēs vai sāka nodarboties ar komerciālo mākslu? Gana daudzi cilvēki cīnījās, strādāja paralēli par viesmīļiem un nav miruši. Piemēram, režisors Pedro Almodovars jaunībā strādāja zvanu centrā pusslodzē un ar to pietika lai nopirktu pirmajai kamerai. :D Ir dzīvs. Ir izsities.
Par ģimeni gan - māksliniekiem bieži vien tās nav, vai tā parādās kad jau esi izsities.
20.07.2012 22:40 |

Reitings 4183
nē, vienkārši nodrāzti videoklipi, viena dziesma simts valodās, un kaut kāda izgudrota "reinika deja" liecina par to, ka viņa primārais mērķis ir nopelnīt, tāpēc arī izteicu savu viedokli. nevienā teikumā neesmu to nosodījusi, tikai izteikusi savu - subjektīvo viedokli. jautājums jau bija - vai jums patīk videoklips?
20.07.2012 22:42 |

Reitings 2304
Pievakare, kādā sakarā klipi, kas visiem patīk? Tu teici, ka ir cilvēki, kuriem vienmēr kaut kas nepatiks un kā piemērs bija, ka tiek pārmesti klipi ar pusplikām beibēm, bet te ir šķietami "dziļā" doma, bet atkal slikti un tas nozīmē, ka cilvēkiem vispār nekas nepatīk. Lūk, tam es nepiekrītu. Tas, ka nepatīk abi šie varianti, nenozīmē, ka vispār nekas nepatīk.
20.07.2012 22:42 |

Reitings 4183
un tos izpildītājus minēju tā iemesla dēļ, ka viņi savā izpausmē ir ļoti savdabīgi, un viņiem ir dziļi vienaldzīgi, ko par to domās citi.. un neražo komerciālu mēslu ;D
20.07.2012 22:50 |

Reitings 502
Reģ: 29.01.2009
Tā deja nemaz nav "Reinika deja" , viņš to ir nošpikojis no Graustu miljonāra :D Neko pats nav izgudrojis.
20.07.2012 22:52 |

Reitings 4258
Nopietni? Man tas šķiet ļoti skumji un nožēlojami, dziedāt, bet dziedāt komerciālus mēslus, vai filmēt, bet filmēt Holivudas grāvējus. Brīnos, ka tas vispār ir kā variants, jo īstam māksliniekam tas nav variants. Ceru, ka vārdu salikums "īsts mākslinieks" neizklausās pārāk klišejiski, bet par laimi, atliek vien paskatīties plašajā pasaulē - pilns ar mūziķiem, aktieriem, fotogrāfiem, gleznotājiem, kuri tomēr nenolaiž savu latiņu. Un interesanti būtu paskatīties, kāda būtu mākslas pasaule, ja visi tajā sāktu fokusēties uz peļņu.

Tev tas liekas nožēlojami, kādam citam nē. Kādam liekas labāk dziedāt komerciālu mēslu nekā dzīvot badā (nepārspīlēts variants - nekā nenopelnīt pietiekami daudz naudas savām vēlmēm).

Paņemsim par piemēru mūsmāju "Ugunsgrēku". Es vairāk par vienu sēriju nespēju noskatīties, tiešām nepatīk. Taču mana latviešu valodas skolotāja skatījās aktieru dēļ. Jo aktieri pārsvarā patiešām labi, no Dailes, Nacionālā, Valmieras drāmas teātriem. Kāpēc viņiem jāfilmējās tādā, atvainojos, sūdā? Jo ar to īsto mākslu nevar nopelnīt. Vai tas viņus padara par sliktākiem aktieriem? Izklausās, ka pēc tavām domām jā. Es uzskatu, ka nē.

Un hmm, Pievakare, kā tad tu domā lielākā daļa cilvēku kaut ko sasniedza?

Lielākā daļa veltīja sevi 100% iegūstot nepieciešamo izglītību, strādājot, pelnot ar to naudu, reklamējot sevi. Ko arī dara Reiniks, bet jūs viņam pārmetat un sakāt, lai labāk netaisa mākslu vispār nekā taisa to, ko pašlaik. Ko tad viņam tagad būtu jādara? Vai jāpiestrādā par apkopēju, jo tā darījis kāds cits mākslinieks un jo ar īstu mākslu nedrīkst pelnīt naudu? Nu negrib viņš, un? Cilvēki ir dažādi, bet tam nav sakarības ar mākslinieka "īstumu".
20.07.2012 22:55 |

Reitings 4258
Pievakare, kādā sakarā klipi, kas visiem patīk? Tu teici, ka ir cilvēki, kuriem vienmēr kaut kas nepatiks un kā piemērs bija, ka tiek pārmesti klipi ar pusplikām beibēm, bet te ir šķietami "dziļā" doma, bet atkal slikti un tas nozīmē, ka cilvēkiem vispār nekas nepatīk. Lūk, tam es nepiekrītu. Tas, ka nepatīk abi šie varianti, nenozīmē, ka vispār nekas nepatīk.

Es teicu, ka vienmēr būs kāda daļa cilvēku, kuram kaut kas nepatiks - klipi ar pusplikām sievietēm, klipi ar "dziļo" domu, klipi ar, tavuprāt, dziļo domu. Tāpēc par katru lietu būs arī negatīvas atsauksmes.
20.07.2012 22:56 |

Reitings 4258
nē, vienkārši nodrāzti videoklipi, viena dziesma simts valodās,

Es cienu cilvēkus, kuri spēj/grib kaut ko pateikt (kaut nolasīt) citā valodā, it īpaši, ja tā ir tuvu kaimiņu valoda, nevis nodrāztā angļu valoda. Man tiešām patiktu un, manuprāt, tas būtu ļoti draudzīgs žests, ja kāds lietuviešu dziedātājs iedziedātu dziesmu mūsu valodā.
20.07.2012 23:02 |

Reitings 4258
Starp citu, es neesmu Reinika fane.
20.07.2012 23:02 |

Reitings 2304
Pievakare, skaidrs, man tas nav apspriežams. Es uzskatu, ka tas ir nožēlojami, skumji, un, ka tā ir pārdošanās. Tā cilvēku acīs cieņu nevar nopelnīt. Man vienmēr žēl, ka ir mūziķi, kuriem varbūt tur, kaut kur zem tā visa ir talants, bet tiek izpildīta lēta popmūzika, kaut gan mājās viņi klausās citu mūziku un to arī atzīst. Bet nav brīnums, ka paši klausās kaut ko citu, to nu viņiem nevar pārmest. :)
Esmu tiešām pārsteigta, ka tu piedāvā šādu variantu, jo man šķiet pašsaprotami, ka brīdī, kad tu pārdodies un filmē tizlu, seklu Holivudas komēdiju, tu vairs neesi mākslinieks un visticamāk, ceļš uz kaut kādu cieņu no citiem izciliem režisoriem un godalgām Kannās durvis ir aizvērtas uz mūžu.
Ko lai saka - es priecājos, ka gana daudzi tā nedomā un man ir ko klausīties, skatīties un baudīt. ;)

Kas tas par info, kā lielākā daļa kaut ko sasniedza? Tā nebūt nav. Lielākā daļa vienkārši gāja un darīja to, kas no sirds patīk. Vārds "reklamēšanās" man vispār šķiet perverss. Visi mani mīļākie mūziķi dzīvoja, rakstīja mūziku, izpildīja to un guva publikas mīlestību ar kvalitāti. Ja tā ir reklamēšanās, tad ok, varbūt šis vārds der.
Es gan uzskatu, ka tam ir sakars, bet acīmredzot, nav jēgas strīdēties par to, ko mēs redzam pilnīgi dažādās krāsās.
Neiztiekšos ne par Reiniku, ne Ugunsgrēku, jo par pirmo zinu tikai tik daudz, ka mūzika neinteresē, otro neesmu redzējusi, taču ja runājam lielākā mērogā par lētu popmūziku, nekvalitatīviem un tizliem seriāliem - daudz kas no tā man šķiet degradējošs un labāk neeksistētu vispār. Protams, runājot konkrēti par Reiniku viņa mūzika nevienam nekādu ļaunumu nenodara, taču tai trūkst elementāras kvalitātes, kas jau ir tā sacīt, cits stāsts.

Labi, man apnika par šo runāt, visu pateicu, vairs nav ko piebilst. :)
20.07.2012 23:08 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits